Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

saturn square neptune : Love Zombies


saturn square neptune : Love Zombies

"Αυτόν τον κόσμο τον καλό,τον χιλιομπαλωμένο,βρε ράβε ξήλωνε ράβε ξήλωνε
δουλειά δουλειά δουλειά να μη σου λείπει
Αυτόν τον κόσμο τον καλό,άλλοι τον είχαν πρώτα,βρε γέλα φίλε μου γέλα φίλε μου
δεν είναι δεν είναι δεν είναι και για λύπη
Αυτόν τον κόσμο τον καλό,σ' εμάς τον παραδώσανε,βρε τρέχα φίλε μου τρέχα φίλε μου,και μη και μη και μη βαριά το παίρνεις...
Αυτόν τον κόσμο τον καλό,άλλοι τον καρτεράνε,βρε σκέψου φίλε μου σκέψου φίλε μου,την ώρα την ώρα την ώρα που θα φεύγεις.."

Παρακολουθούσα με πολύ ενδιαφέρον πάντα την πτώση των ανθρώπων απ τα πόστα εξουσίας που ειχαν…
με ειχε συγκλονίσει ο πόνος του Α.Ωνάση όταν τον ειδα να κλαίει για το χαμό του γιού του, με το μάτι κατεβασμένο απ την myasthenia…
Είδα πολλούς και πολλές στην αλλαγή φρουράς στα 1974 απ τη Χούντα στη Μεταπολίτευση.Τη βραδια του 81 που άλλαζε ένα σκηνικό εξουσιαστικών πόστων
νόμιζα ότι ήμουνα στην Αγία Πετρούπολη όπου οι μπολσεβίκοι έπαιρναν την εξουσία απ τους τσαρικούς.
Πάντα πρόσεχα τους πριγκηπες όταν εμπαιναν στη φάση του έκπτωτου πρίγκηπα.Έβλεπα πως αντιδρούσαν στην Πτώση.Με ενδιέφερε περισσότερο αυτό, απ το να τους βλέπω ποιους τρόπους ευρισκαν στην αναρρίχηση τους.
ήταν η my case study....

Ίσως τωρα που το σκέφτομαι να μην ειμαι τόσο Uranian type όσο νόμιζα και νομίζω.Απλά να κατάγομαι από αυτή τη διάσταση του.
Να ειμαι περισσότερο ένα γνήσιο τέκνο της Μεγάλης Μητέρας ...
ίσως να είμαι more and more a Saturnian type.
ίσως γι αυτό θαύμαζα τις Ρωμαικές Λεγεώνες στις τακτικές πολέμου…
Δεν γίνεται να πολεμάς μέσα στο σπίτι σου.Θα χάσεις αργά ή γρήγορα.
Μεταφέρεις τον πόλεμο στο αντίπαλο terrain.
Παίζεις πάντα εκτός έδρας.
Είσαι μόνιμα στην Αντιπολίτευση.αυτά για μένα σε πιο προσωπικό επίπεδο.

Η Εμπειρία μου στα δικά μου χρόνια,είναι ότι όλοι οι εξουσιαστές πάσχουν απ την ψυχοπαθολογία του ναρκισσισμού.
Και υπάρχουν νάρκισσοι όπως ο Σ.Θεοδωράκης ή ο Σαμαράς που είναι out of time, και νάρκισσοι όπως ο Βαρουφάκης που είναι in time.
Οι in time νάρκισσοι έχουν όλη την πίστωση χρόνου που τους δίνει
ο παντοκράτορας Κρόνος-Χρόνος που χρειάζονται, να αποδείξουν την υποκειμενική τους αλήθεια, γιατι αντικειμενική δεν υπάρχει.

Ακόμα χειρότερα για τους out of time νάρκισσους τύπους που έρπουν σιγά σιγά στην γλίτσα της αποτυχίας τους,ότι θα γίνονται έξαλλοι απ το γεγονός ότι πρώην αντιπολιτευόμενοι θα κάνουν πράξη το περιεχόμενο της ειλικρίνειας τους και το σκοπό τους.
Σκέψου Συριζαίους να εφαρμόζουν Μνημόνιο με άλλο όνομα,
Πλάνο Ανασυγκρότησης ας πουμε…
Αλλά για ποια αλήθεια και το περιεχόμενο της ειλικρίνειας να γράψω ή να μιλήσω όταν αλλάζουν εξουσιαστικά πόστα οι άνθρωποι..
Τι να ριψοκινδυνεύσω; ..τις προθέσεις τους ή τα αληθινά τους συμφέροντα όταν κινδυνεύουν να καταρρέουν …
όλη η προπαγάνδα τους στην Πτώση βρίσκεται στο "η λογική του κατήφορου είναι πάτος" ..ειδα τον Maradona, πολλούς πολιτικούς και άλλους και άλλες.
Σαν τους γέρους που λένε "χάλασε ο κόσμος", ενώ το μόνο που χάλασε σίγουρα είναι το κορμί τους, που λένε και φίλοι μας εδώ στο fcb.
Η ανάγκη τους να υποκαταστήσουν την επιστήμη με τις στατιστικές επιβεβαιώσεις τους κυριολεκτικά βοά.

Αλλά είναι οι εκδηλώσεις αυτής της ψυχοπαθολογίας του ναρκισσισμού τους.. Μήπως δεν βλέπουμε όλοι ότι σ’ αυτό το πυρετικό και ζωώδες "φαίνεσθαι" ενυπάρχει ένα στοιχείο μεταθανάτιας επιβίωσης, η σιωπηλή παραίτηση από τον συναισθηματικά δραστήριο εαυτό και τον χωροχρόνο των ιδιωτικών αντηχήσεών του; Με συνέπεια την ολοκλήρωση της απολίθωσής του, όλοι αυτοι και αυτές που χάνουν πόστα εξουσιαστικά, μετατρέπονται σε ένα αυτιστικό αξιοθέατο μεταξύ άλλων απολιθωμάτων και, καθιστάμενοι "εικόνα του εαυτού τους", απορροφημένοι από τις προσποιήσεις, απολαμβάνουν ένα είδος θανάτου πριν τον θάνατο, σαν ανακουφιστική απάντηση σε όλα τα ερωτήματα που θέτει ο ξεχασμένος αληθινός τους εαυτός τους που γίνεται στην κυριολεξία οριστικά απαρηγόρητος.

Ακόμα χειρότερα συνολικά, η δυτική κοινωνία μοιάζει να εκφράζει μια πιεστική, επείγουσα ανάγκη για επιστροφή στην κατάσταση του ζώου, την οποία προεξοφλεί το κοινωνικό θέαμα, αυτός ο παραισθητικός αναδιπλασιασμός της πραγματικότητας, όπου το ανθρώπινο ζώο καθρεπτίζεται ναρκωμένο σαν μετά από λοβοτομή.

Και ενθυμούμενος ένα παλιό άρθρο του Ευγένιου Αρανίτση δεν μπορώ να μην σημειώσω ξανά πόσο επίκαιρα είναι τα λόγια του : Επειδή και οι πρωτόγονοι ακόμη ξέρουν πως η σκέψη, η ανθρώπινη σκέψη, ισοδυναμεί με την αναβολή της άμεσης ικανοποίησης της ενόρμησης, η οποία, έτσι, δηλαδή αναβαλλόμενη, μεσολαβείται από τον πολιτισμό και γίνεται, υποχρεωτικά, ποιοτική και «ανειλικρινής».
Αν τα ζώα, για παράδειγμα, εκδηλώνουν την «επιθυμία» τους (ας πούμε για τροφή ή σεξ) χωρίς να τη λογοκρίνουν, αυτό καθόλου δεν συνιστά ειλικρίνεια!
Αναφέρθηκα ήδη στο παράδοξο του πράγματος, θυμίζοντάς σας ότι, προκειμένου να πεις την αλήθεια, πρέπει κατ’ αρχάς να την ξέρεις. Αχαλιναγώγητη από τη σκέψη, η βιασύνη να σκοτώσω τον άλλον και να αρπάξω το έχειν του αναβάλλοντας προς στιγμήν τη δική μου αιώνια έλλειψη, όχι μόνον δεν ισούται με ειλικρίνεια, αλλά οι λύκοι, σε σχηματισμούς αγέλης, με κανόνες και αρχηγούς, ξέρουν να την ελέγχουν πολύ καλύτερα, για όποιον διάβασε Κίπλινγκ στα νιάτα του.
(τα έγραφε στα 2008 στην αρχή της κρίσης)

Εκείνο που αποσιωπάται και πάλι εδώ είναι το προφανές, δηλαδή ότι η μητρότητα σε όλες και όλους αυτούς τους τύπους δεν είναι αφύσικη αλλά λειψή: εκείνο που θα ερχόταν να τη συμπληρώσει ήταν η πατρότητα -αυτό που χάσαμε. Μ’ άλλα λόγια, αντί να λέμε πως η μητρότητα, μας κρατάει αιχμάλωτους στη νηπιακή ηλικία, πιο έντιμο θα ‘ταν να παραδεχτούμε πως η εξαφάνιση του Πατέρα ως εγγυητή της συμβολικής πραγματικότητας μας οδηγεί πίσω σ’ αυτήν.
Καθώς δεν υπάρχει πλέον Πατέρας ή Θεός, δηλαδή Νόμος, η επανενσωμάτωση του παιδιού απ’ τη Μητέρα σπάει ταμεία: αυτή ακριβώς η συλλογική παραίσθηση ελευθερίας είναι ο μεταμοντερνισμός τους. Με δυο λόγια, δεν εξακολουθούμε να είμαστε νήπια, όπως πιστέυουν αλλά ξαναγινόμαστε νήπια, επιστρέφουμε στον δίχως συνείδηση θηλασμό.
Προσπάθησα να δείξω, και συγχωρήστε μου το λογοπαίγνιο, ότι ο Μαστός είναι πλέον το must της σεζόν.Αυτά σκέφτομαι με το παλιό άρθρο του Αρανίτση και θυμάμαι τη διαμάχη Louise von Franz και James Hillman για την αιωνια εφηβεία.
Τις επιφυλάξεις της Louise για το πόσο «κωλόπαιδα» της Μεγάλης Μητέρας είναι αυτοί που πάσχουν απ αυτό το σύνδρομο που πάντα θα συνοδεύεται απ τη μάστιγα του ναρκισσισμου : όλη η αγάπη που σου ζητάνε είναι love zombies...

Θα δειτε ποσες «κωλοτουμπες» έχουν να γίνουν εκατέρωθεν και εκατέρωθεν από ανθρώπους που δεν ξέρουν να αντιδράνε στην Πτώση τους.
Δεν το αντέχουν καθόλου.
Δεν αντέχουν κανένα test για αυθεντικότητα.μισουν τον Κρόνο γι αυτό.
Και όταν μισείς το πλαίσιο στο οποίο σου δίνεται η ευκαιρία να ζήσεις και να μάθεις, τοτε μισείς τις Εποχές της Ζωής και τις αλλαγές τους.
Δεν μπορούν να φανταστούν ότι το θέμα δεν είναι αν θα γκρεμιστούμε.
Φυσικά και θα γίνει αυτό.Εκεί όμως θα δειξουμε τι σημαίνει να μάθουμε και να εκπαιδευτούμε απ την Εμπειρία.Αυτή είναι η διαφορά αυθεντικών ανθρώπων και fake.Γιατί εμπειρία δεν είναι αυτό που σου συμβαίνει.
Αλλά ο τρόπος που αντιδράς σ αυτό που σου συμβαίνει.Και έχει παγώσει η ψυχή μας από τοσους μα τόσους fake people που πάσχουν απ την ψυχοπαθολογία του ναρκισσισμου..
Η ψυχή μας έχει παγώσει, και μαζί της ο κόσμος ολόκληρος, οι σχέσεις, ο Λόγος, τα περιεχόμενα, οι επιθυμίες, η θεραπευτική επιρροή του φυσικού κόσμου,
η νοσταλγία των αστεριών, η ικανότητα να πενθούμε, να συμπονάμε, να διαχειριζόμαστε τα αγαθά, να αναγνωρίζουμε το ιερό, να θαυμάζουμε την ομορφιά ανεξαρτήτως χρησιμότητας, να γινόμαστε εγγυητές της αλήθειας και δεν ξέρω τι άλλο.

Και όπως έχουμε ξαναπεί ότι συμφωνα με τον Γερμανό κοινωνιολόγο Μ.Βέμπερ υπάρχουν τρεις τύποι εξουσίας με τον τρίτο να είναι η χαρισματική, το χάρισμα.
Και ο χαρισματικός εχει αποδειχθει ότι θα εμπνεύσει στους άλλους, τελετουργικά μύησης τέτοια που χρειάζονται στη δύσκολη φάση αυτή της ενηλικίωσης μας
απ την παρατεταμένη εφηβεία μας σε μια στοιχειώδη μορφή ενηλικίωσης..
Και ο χαρισματικός σημαίνει ωριμος αυθεντικός ανδρισμός ο οποίος δεν έχει να κάνει με την άσκηση εξουσίας επάνω στους άλλους, αλλά απ τη δημιουργική ενθάρρυνση του εαυτού μας και των άλλων.
Και η χαρισματική σημαίνει ότι αυτό το θηλυκό θα εισηγείται την ιαση των αγαπημένων της, μέσω μιας μητριαρχικής συνειδητότητας που θα αποτελέσει μια νεα γέφυρα μεταξύ θηλυκού και δημιουργικότητας ...

Τους ανθρώπους αυτούς που θα έχουν υπόψη τους τα παραπάνω, αυτούς που θα μου ζητήσουν την εκπαίδευση τους για τη Νέα Εποχή να μάθουν δηλ.οχι να τους γυρίσουν τα οφέλη που ειχαν στην παλιά τους φάση,αλλά πως θα δουν τι αυθεντικό υπάρχει μέσα τους, δεν προκειται ακόμα να πάρω και χρήματα, παρόλο που είναι η νεα μου δουλειά αυτή.
Αλλά απ τους άλλους τους νάρκισσους βαμπιρ έχω σκοπό να πενταπλασιάσω τα δίδακτρα.Τόσα έχουν «ρουφήξει» …καιρός να γυρίσουν τα τοκοχρεωλύσια πίσω.
Και μην με ρωτήσετε από που θα τους καταλάβω : απ τα μάτια τους, που μπορούν να σε κοιτάνε ευθύβολα και να μην αλληθωρίζουν παρανοικά, απ το σπάνιο χαμόγελο τους. Και τον τέλειο συνδυασμό της ομορφιάς τους και της πειθαρχίας που ήδη βιώνουν..
Μ αυτές και μ αυτους ειμαι ήδη αγκαλιά, και δεν με νοιάζει τι πολιτικός χώρος εκπροσωπειται στη ζωή τους…

Καλημερααααα ερωτευμένοι με τη Ζωή ....:) ♥

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου