Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

transit Sun in Libra and Mars opp Neptune : The polarization of opposites or synthesis of opposites : relationships and how to survive them

transit Sun in Libra and Mars opp Neptune : The polarization of opposites or synthesis of opposites : relationships and how to survive them
If you get the inside right, the outside will fall into place. Primary reality is within; secondary reality without.”
Eckhart Tolle
Η πιο κατάλληλη μελέτη της Ανθρωπότητας είναι ο Άνθρωπος
Το σώμα του ανθρώπου είναι ένα θαύμα της φύσης και είναι πολύ χρήσιμο να ξέρουμε πώς λειτουργεί.
Η συνειδητότητά του τον τοποθετεί μακριά απ τον κόσμο των ζώων , αλλά οι τρόποι που λειτουργεί το μυαλό του, μας είναι ακόμα άγνωστοι.
Είναι κάτι περισσότερο απ τα επιμέρους τμήματα του, δηλαδή από το σώμα και τον εγκέφαλό του ;
Έτσι όταν έχουμε ένα γενέθλιο χάρτη, είναι απλά μια στιγμή του χρόνου συμβολοποιημένη, ή υπάρχει κάτι πιο πέρα απ’ αυτό, μια απροσδιόριστη δύναμη που ελέγχει αυτή τη στιγμή του χρόνου, και την οποία δεν μπορούμε να αντιληφθούμε ή μετρήσουμε;
Θα πρέπει να δούμε έναν χάρτη σαν μια πληροφορία που «μας ανοίγει πόρτες» σ’ αυτά που γνωρίζουμε για την ανθρώπινη συμπεριφορά. Αυτό όμως απευθύνεται σ’ αυτούς που θέλουν και είναι έτοιμοι να περάσουν μέσα απ’ αυτές.
Η διαμάχη των Αντιθέτων: το δράμα τους είναι το ίδιο το Δράμα της Ζωής
Μέχρι τη στιγμή της γέννησης μας, πλανήτες και ζώδια είναι εξωπραγματικά.
Έχουν μόνο μια universal, συλλογική σημαντικότητα.
Υπάρχουν σαν αρχές, ανίκανα να αναλάβουν οτιδήποτε συγκεκριμένο, ειδικό σχήμα ή τύπο. Όμως, ο ακριβής χρόνος και το μέρος της γέννησης μας αλλάζει για πάντα το υπόδειγμα των ουρανών, το οποίο σταθεροποιείται σε μια μεγαλύτερη δυναμική. Και αυτή είναι η πιο σεισμική στιγμή των ζωών μας.
Έτσι, τη στιγμή της γέννησης μας, η αδιαφοροποίητη πληρότητα έρχεται σε ένα τέλος και εμείς βρίσκουμε τους εαυτούς μας quartered (τετραγωνισμένους), σταυρωμένους.
Και αυτός είναι ο σταυρός της ύλης, σε δύο major άξονες οι οποίοι όπως είπαμε είναι τα angles του χάρτη.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή είμαστε «παγιωμένοι», δεμένοι στο δράμα των αντιθέτων, το οποίο είναι ακριβώς το δράμα της ζωής…
Έτσι, κάθε γενέθλιος χάρτης είναι μια αντανάκλαση του συμβόλου της Γης,
ο σταυρός μέσα στον κύκλο περιγράφει την ακριβή φύση του συγκεκριμένου υλικού, του στερεού κόσμου μέσα στον οποίο έχουμε γεννηθεί και μέσα απ αυτόν πρέπει να εκδηλωθούν οι εαυτοί μας.
Τα angles, τα οποία κάνουν το χρόνο και το χώρο πιο κατανοητά, μας δίνουν, όπως προείπαμε, προσανατολισμό για την ανατολή, τη δύση, το βορρά και το νότο.
Γι’ αυτό, απ’ τη στιγμή που γεννιόμαστε είμαστε οριοθετημένοι και οριζόμαστε μέσα στα όρια του γενέθλιού μας χάρτη, τον οποίο δεν μπορούμε ούτε να τον ανταλλάξουμε ούτε να τον αλλάξουμε.
Και αυτό δεν είναι ακριβώς μοίρα, αλλά η εξίσωση μας στην άλγεβρα της ζωής, όπως έχει χαρακτηριστικά τονίσει ο Dane Rudhyar.
Και τελικά αυτό σημαίνει ότι ο καθένας μας αποφασίζει τι θα κάνει με το γενέθλιο χάρτη του και πώς θα ζήσει μ’ αυτόν.
Ο κάθε χάρτης είναι διχοτομημένος μέσα σε αντίθετα τεταρτημόρια, με βάση τα τέσσαρα σημεία του ορίζοντα, όπου γειώνονται οι πλανητικές ενέργειες που αποτελούν, επίσης, αρχετυπικές πλανητικές διχοτομίες, όπως προκύπτουν απ’ τα μυθολογικά τους stories και απ’ τις ψυχολογικές τους ερμηνείες.
Γιατί υπήρχαν θεοί και κατ`επέκταση πλανήτες που έμφυτα, σύμφωνα με τις τροχιές τους και τη φύση τους, δεν συμπαθούσαν ο ένας τον άλλο.
Έτσι, όλα αυτά τα αρχέτυπα αντιπροσωπεύουν αντίθετες καταλήξεις ενός ψυχικού φάσματος. Το φυσικό συνεπακόλουθο όλων αυτών, είναι ότι αυτή η έμφυτη διάθεση διαμάχης θα προεκτείνεται και στη λίστα με τα ζώδια και τους οίκους, τα οποία οι πλανήτες κυβερνούν φυσικά.
Και αυτό θα ξαφνιάσει πάρα πολλούς που τότε, ίσως, καταλάβουν ότι στήνουν ερμηνείες σε ένα ωροσκόπιο σε λάθος επίπεδο επειδή είναι ουσιαστικά αδιαφοροποίητο πριν την γέννηση.
Δηλαδή ένα ωροσκόπιο ερμηνεύεται σαν το άτομο να μην έχει γεννηθεί ακόμα.
Όμως, ο συγκεκριμένος χάρτης προκύπτει απ’ τη διάσπαση των αντιθέτων, που συμβολίζουν τη γείωση μας, την ενσάρκωση μας.
Από εκεί αρχίζει ένας νέος αγώνας για την ολοκλήρωση μας, που ζητάει τη συμμετοχή μας. Και αυτό συνεπάγεται εσωτερική εργασία.
Αυτές οι αρχετυπικές διαμάχες, οι οποίες είναι φυσικές, έμφυτες και δεν είναι κακές ή καλές, αλλά ούτε και παθολογικές, μπορεί να είναι τρομακτικά δημιουργικές.
Είναι στο χέρι μας να μην τις κάνουμε παθολογικές.
Αυτό εξαρτάται απ’ το βαθμό συμμετοχής μας σ’ αυτές τις διαμάχες.
Η λίστα μπορεί να είναι ελλιπής. Όποιος έχει και άλλες ιδέες, ας την συμπληρώσει.
Είναι δανεισμένη απ’ τη μυθολογία και εμπνευσμένη απ’ το υπέροχο βιβλίο της Liz Greene, Relationships and how to survive them, CPA press,
volume 14.
Οι αρχετυπικές διχοτομίες είναι:
1.Ηλιος –Άρης : η πολωση στο αρσενικο (animus)
2.Ήλιος-Ποσειδώνας : το Απολλωνειο και το Διονυσιακο
3.Ήλιος-Σελήνη : O ιερος Αλχημικος Γαμος
4.Σελήνη-Αφροδίτη : H πολωση στο θηλυκο
5.Σελήνη-Ουρανός :η πολωση στο σωμα και το πνευμα
6.Αφροδίτη-Κρόνος : η πολωση στις αντοχες των συναισθηματικων εντασεων μεσα στις σχεσεις
7.Αφροδίτη-Χείρωνας : η ωραια και το τερας
8.Άρης –Ποσειδώνας : η πολωση στην ευερεθιστοτητα και την αδυναμια
9.Δίας-Κρόνος : η πολωση στην εξουσια των κοινωνικων ρολων
10.Κρόνος-Ποσειδώνας : η πολωση στην Πραγματικοτητα και την Υπερβαση
11.Ουρανός - Ποσειδώνας :η πολωση που προερχεται απ την αφυπνιση της Συνειδητοτητας
Στη Λίστα θα μπορούσαν να προστεθούν Ουρανός με Πλούτωνα και Άρης με Δία, σύμφωνα με το πνεύμα της ποίησης του William Blake
στο έργο του «Ο γάμος του Ουρανού και της Κόλασης» και το επερχόμενο πνεύμα της New Age που ζητάει επειγόντως τη σύνθεση αντιθέτων…..
Ωροσκόπια με πλήθος από διαμάχες αντιθέτων θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν σαν υβρίδια, με εκπληκτική ομορφιά και αισθητική αλλά και με πολύ μεγάλο ποσοστό καταστροφικότητας, είτε εσωτερικά λόγω άγνοιας τους, είτε εξωτερικά λόγω του ότι οι άλλοι τα εκλαμβάνουν ως κίνδυνο για τη δική τους φυσική πολωτική σειρά.
Ο πτολεμαϊκός πίνακας της κυριαρχίας και της έξαρσης των πλανητών, μας βοηθάει να δούμε σε έναν χάρτη με ποιους πλανήτες ταυτίζεται πρόθυμα ένα άτομο έχοντας έτσι ως αποτέλεσμα οι αντίθετοι να τους απαρνιούνται ή να καταπνίγονται όπως τα κάθε ψυχικά περιεχόμενα.
Εξ αλλου ο Yung μας έχει υπενθυμίσει ότι ο ψυχολογικός κανόνας λέει:
Όταν μια εσωτερική κατάσταση δεν είναι συνειδητή, αυτό συμβαίνει εξωτερικά σαν μοίρα.
Και αυτό το λέμε όταν το άτομο δεν είναι συνειδητό των εσωτερικών του αντιφάσεων. Και ο κόσμος το αναγκάζει να εκφράσει τη διαμάχη αυτή για να διχαστεί στα αντίθετα και να βλέπει στους άλλους με τη μέθοδο της προβολής τα δικά του ασυνείδητα ψυχικά περιεχόμενα.
Απ’ ότι βλέπετε λείπει ο Ερμής, ο οποίος είχε και έχει το δικαίωμα να πηγαίνει παντού, σε όλα τα αντιμαχόμενα στρατόπεδα.
Και εκεί επιβάλλει τη δύναμη της νόησης και του μυαλού.
Συνεπώς, οι έμφυτες αρχετυπικές διαμάχες δεν αποβλέπουν στην εξάρθρωσή μας αλλά στη μεγέθυνση του μυαλού μας.
Όλα απευθύνονται στο μυαλό και δεν υπάρχει καμιά παθολογία στη φύση.
Η έκσταση και η χαρά του έρωτα και του sex, μας δείχνει εκείνη τη μαγική στιγμή που όλα είναι ενωμένα, αλλά επειδή στη φύση δεν είναι, αναγεννιόμαστε μέσα απ’ αυτή τη στιγμή και συνεχίζουμε τον αγώνα μας για ολοκλήρωση και πληρότητα.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι σύνθεσης των αντιθέτων αλλά δεν είναι της παρούσης χρονικής στιγμής. Με ενδιέφερε περισσότερο η απλή ενημέρωση σας και το πόσο ξένα είναι όλα αυτά στην Αστρολογική ελληνική πραγματικότητα, την ίδια ώρα που όχι μόνο αποτελούν τη βάση όλων των εσωτερικών εργασιών, αλλά είναι ο ίδιος ο πυρήνας του Αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος.Αν και τελευταια συντελουνται βηματα σ αυτη την κατευθυνση..
Και όχι μόνο αυτό, αλλά με βάση τα παραπάνω, διάφοροι ψυχίατροι στην Αμερική προσπαθούν να γεφυρώσουν και να θεραπεύσουν πολλά απ τα κενά της Ψυχής που έχουν δημιουργήσει αιώνες πια οι αρχετυπικές διχοτομίες.
Ακόμα χειρότερα, η εμφάνιση και η καθιέρωση του Χριστιανισμού και του Ισλάμ, τέντωσε πιο πολύ τα αντίθετα και η εξέλιξη της ψυχής έχει μείνει ακόμα στην Αρχαιότητα.
Άρα τι πρόβλεψη να κάνεις;
Με άγνοια της διάσπασης των αντιθέτων θα γίνει ό,τι ακριβώς αναφέρει το δράμα του μύθου.
Όλα τα δράματα της ζωής προέρχονται από αυτό.
Καλες αντοχες, σας ευχομαι απ την επερχομενη πολωση Αρη αντιθεσης Ποσειδωνα ....
smile emoticon heart emoticon
ευχαριστω την blue dream photography για τις ομορφες φωτογραφιες της..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου