Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

New Moon in Libra : Αμφιταλαντευση και Αβεβαιοτητα

New Moon in Libra : Αμφιταλαντευση και Αβεβαιοτητα
Σε χρονους Νεας Σεληνης ενστικτωδώς εκφραζουμε την ενεργεια του lunation ζωδιου σε συμφωνια με το τομεα της εμπειριας μας, όπως αυτή εκδηλωνεται στον οικο του χαρτη μας που πεφτει αυτή η νεα Σεληνη…
Ετσι η ενεργεια αυτή συγκεντρωνεται βαθια μεσα στους εαυτους μας.
Η ενεργεια εκφραζεται με το ζωδιο του Ζυγου.Ο κινδυνος όμως είναι να μην ειμαστε αντικειμενικοι, ξεκαθαροι ή με επιγνωση και υπολογιζοντας αυτόν τον κινδυνο, θα ειμαστε ικανοι να επιτυχουμε μια κατασταση «παρουσιας της υπαρξης» μας-ειμαι εδώ ακομα-και να εστιασουμε την προσοχη μας, αποτελεσματικα επανω στον εξωτερικο κοσμο, ιδιαιτερα στις υποθεσεις του lunation οικου….
Η Νεα αυτή Σεληνη, ταυτιζεται στα παρορμητικα σημεια –Ζωδια Ηλιοστασιων και Ισημεριων- που εγινε το Uranus square Pluto.
Δεν εχει καταρρευσει όμως ο κοινωνικος ιστος σε παγκοσμια κλιμακα, αλλα ακομα χειροτερα η οποια αυθεντικοτητα νομιζαμε ότι εχουμε, εχει γινει κομματια….
Μονο οι βλακες συνεχιζουν να πιστευουν ότι ζουμε ακομα στα 90s και τα 00s…
Μετα απ αυτές τις ισχυρες σεισμικες αστρικες δονησεις, ειμαστε σε αχαρτογραφητο τοπιο…
Ιδιως στις σχεσεις μας με το Χρονο : Το μεγαλο προβλημα στις καθημερινοτητες μας δεν είναι μονο τα αποτελέσματα που βιωνετε ηδη, αλλα μια τρομακτικη συμπίεση του Χρονου, όχι γιατι μικρυνε το γεωγραφικό μηκος του, αλλά απ το γεγονος ότι πληθαινουν μερα με τη μερα οι δυσκολίες και μειωνονται οι ευκαιριες με αποτέλεσμα να νιωθουμε ότι «τρεχει» πιο γρηγορα…
Ετσι θα χρειαστει να εχουμε ψυχικη Αντοχη και σωματικη αντοχη, αλλά κυριως έναν Υψηλό δεικτη νοημοσυνης ο οποιος θα είναι επιφορτισμενος να αναπτύξει τεχνικες προσαρμογής σε ένα κλιμα και σε ένα περιβάλλον μεσα σε ένα καθεστώς που δεν θα μπορεις να το ανατρέψεις ευκολα.
Ετσι η ζωη ευκολα εχει καταρευσει και οι προσωπικες αλλαγες θα είναι μεγατονων για τη συνεχεια.
Και εμεις πρέπει να συνεχιζουμε να αγαπάμε, να θελουμε να ζησουμε και να αγωνιζομαστε γι αυτό.
Μονο όμως για τους αφυπνισμένους.
Ο εσωτερικος κυβερνητης του ζωδιου του Ζυγου που γινεται η Νεα Σεληνη, είναι ο μυθικος θεος και πλανητης Ουρανος, οπου χθες το βραδυ ηταν ορατος με «γυμνο ματι»…
Αποκαλυψη του Ουρανου μπροστα μας....
Και όχι μονο αυτό, αλλα ο Ηλιος εχει τις πιο κλειστες γωνιες σ αυτή τη Νεα Σεληνη μ αυτόν τον πλανητη καθως και με την Αφροδιτη.Φωτιζει τη σχεση πατερα και κορη στη Μυθολογια, αφου όπως ξερετε ακομα και στα συμβολα τους εχουν μια ομοιοτητα.
Ακομα η Αφροδιτη είναι κυβερνητης του Ζυγου…
Όλα αυτά γι αυτους που ξερουν, εχει μια αποκρυφη σημασια…
Σ αυτό το αχαρτογραφητο τοπιο που ζουμε, στη νεα ηπειρο που βρεθηκαμε, μας παρουσιαζεται για πρωτη φορα μια νεα ευκαιρια να συνθεσουμε τα αντιθετα, που τα επιμερους κομματια τους ειχαν συντριβει απ τις προηγουμενες σεισμικες δονησεις…
Να ξεκαθαρισουμε όμως πρωτα, ότι άλλο πολωση και άλλο αμφιταλαντευση.
Γιατι όπως έλεγε ο Καφκα, όταν μιλουσε για τις ροτες που παιρνουμε στη ζωη μας, «υπαρχει σημειο αφετηριας αλλα κανενας δρομος, αυτό που αποκαλουμε δρομο δεν είναι τιποτε άλλο απ την αβεβαιοτητα μας» ..
Αυτό δεν σημαινει ότι η αβεβαιοτητα είναι κατι αρνητικο, όπως αρεσκονται οι Libra types να τη διαχειριζονται…
Μπορουμε να απαριθμησουμε μια σειρα από πλεονεκτηματα που μας προσφερει η αγνοια του αποτελεσματος των βηματων μας :
Μπορειτε μεσα στο σκοταδι της Εκατης ακομα να τα διαλογιστειτε….
1.Η αμφιταλάντευση μας επιτρεπει να ανακαλυπτουμε πραγματα που βρισκονται στα πλαϊνα του μονοπατιου, τα οποια είναι όμως πιο σημαντικα απ τον κυριο δρομο, όπως συμβαινει με εκεινους τους φοιτητες που βρισκουν την κλιση τους σε καποιο δευτερεύον μαθημα.
2.η αβεβαιοτητα μας αναγκαζει να εχουμε ανοιχτα τα ματια και ολες τις αισθησεις, κι ετσι παυουμε να προχωραμε στα τυφλά ή κινουμενοι από αβουλια και απαθεια.
3.η αγνοια του αποτελεσματος των βηματων μας, μας παρακινει προς την κατευθυνση της δημιουργιας , η οποια χρειαζεται κενο, ανοιχτές πιθανοτητες, για να παρει σχημα και μορφη.
Ταδε εφη Φραντς Καφκα, απ το «μαθηματα Αυτογνωσιας»…
Για ολους αυτους τους λογους, λοιπόν, δεν πρεπει να μας αναστατωνει η ανερματιστη πορεια των περιστασεων γυρω μας.Αντιθετως, αποτελει εγγυηση ελευθεριας και του γεγονοτος ότι όλα τα πραγματα είναι στο χερι μας….
Και εγω σημερα ξυπνησα με Libra κενο, ψιθυριζοντας μου, η Εκατη ακατανομαστες λεξεις…
Όμως ο θησαυρος του χιουμορ της κορης μου, που ξεπερναει τη μανα της πια στις πνευματωδεις χροιες του χιουμορ, και η απιστευτη τρυφεροτητα της μικρης μου αγαπης, που εχουμε γεννηθει από πατερα Ζυγο και οι δυο μας, μου εχει μετατρεψει την αμφιταλάντευση και την αβεβαιοτητα μου σε ένα ντελιριο χαράς που ειδα για λιγο τα πλαϊανα του δικου μου μονοπατιου…Επισης η καλυτερη παιδικη μου φιλη που εμφανιστηκε τελευταια, γεννηθηκε από πατερα Ζυγο…
Και κατι τελευταιο : μην εμπιστευεστε δικηκορους που το υφος τους είναι «δεκα Καρδιναλίων»…Αν δεν είναι ανθρωπινοι και real, με σαρκα και αιμα, και όχι θεοι…αφηστε τους.
Ο δικος μου δικηγορος είναι φιλος μου και τον αγαπω ιδιαιτερα, επειδη είναι ανθρωπινος.Δεν μου υποσχεθηκε ποτε τιποτε, αλλα μου εδειξε το δρομο του αγωνα….
Και αυτό γιατι το ζωδιο του Ζυγου, σχετιζεται με τη Θεμιδα και τη Δικαιοσυνη…
« Η Θέμις σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία ανήκε στους Τιτάνες, τα παιδιά της Γαίας και του Ουρανού. Αποτελούσε την ανθρωπόμορφη προσωποποίηση της φυσικής και της ηθικής τάξης καθώς και της εθιμοτυπίας. Η λέξη θέμις παράγεται από το ρήμα τίθημι και δηλώνει αυτό που έχει τεθεί, το ισχύον. Σε πρακτικό συμβολικό επίπεδο αντιπροσωπεύει τον νόμο και την απαρασάλευτη τάξη, το θείο δίκαιο.
Ο Ησίοδος δεν θα μπορούσε διαφορετικά μια τέτοια τιτάνια αλληγορικής σημασίας θεότητα να μη τη συμπεριλάβει στους πρώτους θεούς κόρη του πρώτου θεϊκού ζεύγους του Ουρανού και της Γαίας η οποία στη συνέχεια εμφανίζεται ως η δεύτερη σύντροφος του Δία.
Ο γάμος του μαζί της σηματοδότησε, μετά την κατάποση της πρώτης του συζύγου Μήτιδος, τη σταθεροποίηση της βασιλείας του πιο δυνατού από όλους τους θεούς. Μια βασιλεία που από εκείνη τη στιγμή ήταν εγγύηση σταθερών κανόνων που ισχύουν για θνητούς και θεούς.
Η Θέμις στη μυθολογία είναι εκείνη που θεσμοθετεί. Το δίκαιο που αντιπροσωπεύει είναι ιερό και ισχύει και για τους θεούς και είναι ανώτερο ακόμη και από τη βούλησή τους. Ως θεά είχε τρισυπόστατη εκπροσώπηση ως θεά φυσικής τάξης, θεά της ηθικής τάξης και προφήτις θεά, ιδιότητα που την κληρονόμησε από την μητέρα της Γαία.
Έτσι σύμφωνα με τα παραπάνω θυγατέρες της Θέμιδος ως εκπροσωπούσα τη φυσική τάξη φέρονταν οι Ώρες smile emoticon οι εποχές με το τυπικό της ακριβούς εναλλαγής των,), ως εκπροσωπούσα την ηθική τάξη φέρονταν η Ευνομία, η Δίκη, και η Ειρήνη, που αποτελούν τα υπέρτατα αγαθά μιας κοινωνίας, καθώς και οι Μοίρες, (η Κλωθώ, η Λάχεση και η Άτροπος) που προσωποποιούσαν το πεπρωμένο κάθε ανθρώπου και στις οποίες ο πατέρας τους Δίας τις είχε αναθέσει να διανέμουν στους ανθρώπους τα αγαθά, και τέλος ως εκπροσωπούσα την προφητεία φέρονταν οι Νύμφες καθώς και η παρθένα Αστραία, επίσης προσωποποίηση της δικαιοσύνης.»
(Αυτό το αποσπασμα απ την ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ …)
και αν νιωσετε ότι οι πασης ταξεως νομικοι και δικηγοροι είναι θεοι και όχι ανθρωποι, επειδη μιλαει η Μυθολογια μεσα τους, αναπληρωνοντας τα κενα που εχουν απ την προσωπικη ζωη τους, εξαφανιζεστε και τους αλλαζετε εδώ και τωρα….
Σας ειπα ο δικος μου είναι απ τους καλυτερους φιλους μου και ανθρωπινος και όχι θεος….
Ευχομαι τα καλυτερα για εσας στην επερχομενη Νεα Σεληνη….
smile emoticon heart emoticon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου