Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

the full moon in axis Scorpio-Taurus : participation mystique

the full moon in axis Scorpio-Taurus : participation mystique
Participation mystique ή μυστικιστική συμμετοχή αναφέρεται στο ενστικτώδες ανθρώπινο «δεσιμο» με συμβολικες φαντασιακες εκπορεύσεις.
Αυτή η συμβολική ζωή προηγείται ή συνοδεύει όλη την ψυχική και πνευματική διαφοροποίηση. Η ιδέα είναι στενά συνδεδεμένη με εκείνη της προβολής επειδή αυτά τα περιεχόμενα, τα οποία είναι συχνά μυθολογικά θέματα, προβάλουν τον εαυτό τους σε καταστάσεις και αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων και άλλων προσώπων, τόσο εύκολα όσο θα προβάλλουν το χρώμα στα αντικείμενα που αντιλαμβανόμαστε.
Ο Carl Jung ορίζει την μυστικιστικη συμμετοχή σαν μια μαγεία και σαν μια από τις βασικές έννοιες του στην θεωρια των ψυχολογικών τύπων του , by the way, οπου βρειτε τους «ψυχολογικους τυπους» αγοραστε το, πιστώνοντας την, στον Lucien Lévy-Bruhl.
H Mystique participation είναι ένας όρος που προέρχεται από την συνεισφορά του Bruhl. Δηλώνει ένα περίεργο είδος ψυχολογικής σχέσης με τα αντικείμενα, και συνίσταται στο γεγονός ότι το υποκειμενο δεν μπορεί να διακρίνει σαφώς τον εαυτό του από το αντικείμενο, αλλά είναι βέβαιο ότι αυτό είναι σε μια άμεση σχέση και κυριαρχημενο απ αυτό, και αυτή η σχεση κανει μια καταμετρηση στο επιπεδο μιας τμηματικης ταυτοτητας.
Παραδειγμα : ενας αδελφός μιμειται συνεχως τους ρολους του ΑΛΛΟΥ αδελφου του.
Εκει σιγα σιγα χωρις να το αντιλαμβανεται, χανει το point του εαυτου και καταμετρα την ταυτοτητα του με βαση τη συμπεριφορα του ρολου του αδελφου του.Η μπορει να το δεις σε ζευγαρια ακομα αυτό.
Ακομα χειροτερα σε οριακες περιπτωσεις η mystique participation παραπεμπει σε μυστικιστικες ψυχωσεις. Μυστικιστικη ψύχωση είναι ένας όρος που επινοήθηκε από τον Arthur J. Deikman στις αρχές του 1970 για να χαρακτηρίσει την ποσοτητα των ψυχωτικων εμπειριων σε πρώτο πρόσωπο που είναι εντυπωσιακά παρόμοιες με αναφορές σε μυστικιστικές εμπειρίες.
Σύμφωνα με τον Deikman, και συγγραφείς από διάφορες ειδικότητες, η ψυχωτική εμπειρία δεν χρειάζεται να θεωρηθουν παθολογικές, ιδιαίτερα αν ληφθούν υπόψη οι αξίες και οι πεποιθήσεις του συγκεκριμένου ατόμου.
Γιατι όλα αυτά …?
Φυσικα για την εν λογω πανσεληνο η οποια διαθετει πολλα κλειστα aspects patterns και έναν Κρονο angular τη στιγμη της Πανσεληνου.
Και κάθε κλειστο aspect pattern τρεχει στον κινδυνο της μυστικιστικης συμμετοχης και συνεπως μιας μυστικιστικης ψυχωσης ιδιως της rosetta και του kite formation πλην του diamond pattern.
Ο ιδιος ο Κρονος εχει ένα double face, αφου οταν εισαι στην επιδραση του, αλλιως το βιωνεις συνειδητα και διαφορετικα ασυνειδητα.
Ο Κρονος κινδυνευει να σου δημιουργησει ψυχωσεις, χωρις να το αντιληφθεις και αυτος είναι ο λογος της δυσκολιας αφομοιωσης του στους ανθρωπους.
Γιατι αλλιως τον αισθανεσαι σαν φοβο και αλλιως μυστικα μεσα σου τον βιωνεις, σαν λαχταρα.
Στον Κριο για παραδειγμα μυστικα λαχταρας να τρεχεις και να επιδεικνυεσαι, επειδη μεσα σου να βιωνεις μια μνησικακια επειδη για καποιο λογο νιωθεις ότι εισαι τοποθετημενος σε υποδεεστερο ρολο στην προσωπικη σου ή στην επαγγελματικη σου ζωή.
Ο Κρονος στον Λεοντα μυστικα λαχταρα να είναι ενας star αμφοτερα στη δημοσια και την ιδιωτική του ζωη, ενώ ο ιδιος νιωθει ότι είναι ένα προσωπο που καταπνιγει και ελεγχει τις εκφρασεις της ιδιαιτεροτητας του.
Ο Κρονος στον Τοξοτη μυστικα λαχταρα να επιλεγεται και να εξαιρειται από τους πολλους συνηθισμενους θνητους την ιδια ωρα που παρουσιαζει spiritual γενικευσεις με έναν rigid τροπο.
Ο Κρονος στον Ταυρο μυστικα λαχταρα για εγγυησεις και συνθηκες μιας απολυτης ασφαλειας τη στιγμη που παρουσιαζει στους άλλους μια «ξεφτισμένη» συντηρητικη σταση μεχρι τα ακρα.
Ο Κρονος στην Παρθενο μυστικα λαχταρα για κάθε ωρα της ημερας να είναι σχεδιασμενη με προσοχή την ιδια ωρα που προβαλλουν στους άλλους το φοβο του αγνωστου.
Ο Κρονος στον Αιγοκερω ενώ προβάλλουν συνεχως τις ιεραρχικες στασεις μυστικα λαχταρουν για τον καθενα και την καθεμια να βρισκεται στο μερος του και τη θεση του.
Ο Κρονος στους Διδυμους μυστικα λαχταρα να εχει κατηγορηματικες απαντήσεις σε ολες τις ερωτησεις της ζωης επειδη συνειδητα βιωνει το φοβο του να είναι συγκλονισμενοι από παραλογες δυναμεις οι οποιες διαλυουν τα σχεδια και καταστρεφουν την πολιτισμενη συμπεριφορα.
Ο Κρονος στο Ζυγο μυστικα λαχταρα να είναι ιδανικος στα «ματια» των άλλων ενώ νιωθει το φοβο να εκφρασει προσωπικες γνωσεις και εμπειριες.
Ο Κρονος στον Υδροχοο απαιτει εξ αιτιας του φοβου του να αναγνωρισει τις πιο individual αναγκες υποταγη απολους χωρις να αντιλαμβανεται ότι μυστικα λαχταρα για την ασφαλη ανωνυμια μεσα στο πληθος του κοσμου.
Ο Κρονος στον Καρκινο ενώ φοβαται το συναισθημα του να είναι σε εξαρτηση, μυστικα λαχταρα να δεσμευει οσο το δυνατον περισσοτερο σφικτα τα αγαπημενα του προσωπα.
Ο Κρονος στο Σκορπιο φοβαται να δινει συγχωρεση στους άλλους εξ αιτιας μιας καχυποψιας που τον διακρινει και μυστικα λαχταρα μια ολοκληρωτικη συναισθηματικη κυριαρχια επανω στους άλλους.
Ο Κρονος στους Ιχθεις φοβαται τη να γινεται θυματοποιημενος απ τη ζωη εξ αιτιας της ροπης του για αυτοθυσια και μυστικα λαχταρα την ολοκληρωτικη προστασια του απ τους παγωμενους και alien ανεμους της ζωης…
Όλα αυτά θα «τιναχτουν» στον αερα, αυτές τις μερες, αλλωστε υποβοσκουν καιρο τωρα.Και φυσικα αναλογα με τις ψυχωσεις που εχει ο καθενας και η καθεμια θα «πορευτουν» τα πραγματα.
Κανενας δεν είναι τελειο ανθρωπινο δημιουργημα όπως πιστευουν οι ναρκισσοι για τους εαυτους τους.
Και όμως πιστοι στην ιδεα της μοναχικοτητας της υπαρξης μας που απαιτει αποχωρισμο καποιες φορες απ τα αγαπημενα μας προσωπα μπορουμε τετοιες μερες να μας αποκαλυφθουν απ τα βαθη της ψυχης μας διαμαντια που κρυβουν οι μυστικιστικες δοξασιες των ψυχωσεων μας….
Και μ αυτά να προχωρησουμε την αποστολη μας…
και το καθηκον μας…
Εγω τι ? πως μαχομαι με τους δικους μου φοβους και τι λαχταρω μυστικα…
Μα εγω δεν εχω μυστικα…
Εμενα μ απασχολει πως δεν μπορω να κολυμπησω ακομα στην αγκαλια της αγαπης μου.Γιατι secrets like crazy.
Να εχετε μια happy full moon και Σας ευχομαι τα καλυτερα smile emoticon heart emoticon
So, I saw myself.....
Living somewhere in the North...
Yeah,
I saw myself in the North...
In this trailer...
Some water... and
Pine trees around...
At night, I'd....
It's hard to say... sort of...
Fly around.... yeah, that's it...
Fly around...
And... er....
There was a lotta drafts in that trailer...
It was cold... yeah...
And... so... er...
One night, I heard this person - while
I was flying around - say...
Said, er...
Sounds funny, but...
Said, "I am daylight"
As I lay my head in your lap
I feel the beauty of your soul
All the living splendour here
What a joy to behold.
I could swim, I could swim,
I could swim in your love,
In your love
In your love
I could swim in your love,
In your love
I could swim in your love,
In your love
Across the lake the wind is rising up
The birds are flying away,
Leaving nothing behind,
They know it's better that way
I could swim, I could swim,
I could swim in your love,
In your love
In your love
I could swim in your love,
In your love
I could swim in your love,
In your love

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου