Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Mercury Retrograde : God of retrogression : 18/9-10/10 : how to be a fly on the wall

Mercury Retrograde : God of retrogression : 18/9-10/10 : how to be a fly on the wall
πως να παρακολουθείς μια κατάσταση με σκοπό να μάθεις τι γίνεται...
Ενας Θεος είναι πάντα ένα Αμάγαλμα από πολλες θεοτητες, images και πεδια.
Η περιπτωση του Ερμη είναι ότι πιο πολυπλοκο υπαρχει στις θεοτητες του αρχαιου κόσμου.
Ακριβως όπως η λειτουργικοτητα του ανθρωπινου μυαλού που συμβολίζει,
εχει μια ιστορικη πορεία αναπτυξης απ την αρχαιοτητα μεχρι σημερα.
Η περιπτωση του Ερμη είναι η πιο δυσκολη να εννοηθει,με τον ιδιο ακριβως τροπο είναι πιο δυσκολα να εννοηθούν τα ζωδια των Διδυμων και της Παρθενου.Συμφωνα με την ταπεινη μου άποψη όλες οι δυσλειτουργικοτητες του ανθρωπινου μυαλού ξεκινανε από εδώ.
Ψαχνοντας την παραδοση των θεων της αρχαιοτητας, φτανουμε στον Thoth, έναν Αιγύπτιο Θεο, ο οποιος ενεργούσε σαν ένα ειδος (inseminator/midwife), δηλ. σπερματεγχύτη / Μαίας, των παιδιων του Osiri,Horus,Typhon,Isis, και Nephthys και ο ρολος του στα Αλχημικα γραπτα σαν ένα ειδος συγγραφέα είναι τεράστιος.
Στην Ελληνικη Μυθολογια ηταν γιος της Μαιας και του Δια, και δεν αλλάζει κατι απ τα παραπάνω η αναφορα που εκανα απ την Αιγυπτιακη Μυθολογια.
Εχουμε ξαναπει ότι όταν διερευνουμε έναν Αστρολογικο πλανητη, αυτό που κανουμε είναι να προσπαθουμε να δουμε την αστρονομικη του συμπεριφορα με τα μυθολογικα του stories.Και κάποια απ αυτά τα stories μας πάνε πολύ πισω στις Μυθολογικες ριζες τους.
Γιατι όπως ο Freud απεδειξε ότι η παιδικη ηλικια ενός ανθρωπου καθοριζει την ενηλικη συμπεριφορά, ο Carl Yung απεδειξε στο τεραστιο εργο του, ότι όπως ακριβως ολο αυτό ισχυει στο ατομο, ετσι και η Μυθολογια αποτελει το σταδιο της παιδικης ηλικιας της πνευματικης ανάπτυξης του ανθρωπου με αποτελεσμα να καθοριζει την νοητικη του εξελιξη…
Αυτό ισχυει πιο πολύ από ολους τους άλλους πλανητες και θεους στην περιπτωση του Ερμή.
Που απαιτει την μεταμορφωση του απ τα αρχαικα επιπεδα των θεων, που βρισκεται στα πρωιμα σταδια του, σε ένα συγχρονο μυαλο που να συμβαδιζει με τον πολιτισμενο κοσμο.
Αλλα αυτό σημαινει προσωπικη δουλεια και συμμετοχη στις πνευματικες διεργασίες.
Αυτο επισης σημαινει ότι δεν υπαρχουν συλλογικες συνταγες επιτυχιας στην αναπτυξη μας.
Χωρις Ερμη δυνατο, δεν παμε πουθενα και παρακάτω.
Ο Ερμης επισης απ τη Μυθολογια μας φανερωνεται ότι μπορει να πηγαινει παντού, χωρις να εχει εχθρους τους υπόλοιπους θεούς της Μυθολογιας και να συνθετει τα αντιθετα.
Χωρις Μυαλο δεν παμε πουθενα, και αυτό είναι η ουσια.
Αλλα αυτό σημαινει ότι χωρις διερευνηση και επεξεργασία επισης δεν κανουμε τιποτε.Οταν λεμε επεξεργασια και ότι μπορει ο Ερμης να πηγαινει παντου, σημαινει ότι πρωτα σκεφτομαστε και μετα ενεργουμε.
Ο καθηγητής κ.Φίλιας της Κοινωνιολογιας, έλεγε ότι ο Θεός δεν μας εδωσε το μυαλο για πολυτελεια.Αυτο με τη σειρα του, μας οδηγει να σκεφτούμε ότι δεν χρησιμοποιουμε το μυαλο μας σε σχεση με τις παρορμησεις που βγαινουν απ το Ασυνειδητο.Δεν μπορει καποιος να νιωθει «χάλια» και να απαιτει να λειτουργει το μυαλό του φυσιολογικα.
Ετσι Μια από τις συνηθισμένες συμβουλές που παίρνουμε από τους Αστρολόγους και τους ψυχολόγους είναι η προσπάθεια να ανακαλύψουμε την Αλήθεια.
Και αυτή η αλήθεια θεωρείται σαν η αποκάλυψη του Ασυνείδητου.
Πρώτο στοιχείο της αποκάλυψης του ασυνείδητου είναι ο Μύθος, ο οποίος αποκαλύπτει στη συνειδητότητα, το συλλογικό ασυνείδητο.
Διότι το συλλογικό ασυνείδητο είναι έμφυτα ασυνείδητο, αυτό μπορεί να επικοινωνεί με το συνειδητό μόνο έμμεσα, διαμέσου ενός μεσάζοντα όπως ο Μύθος.
Και αυτός επιτυγχάνει σαν ένας μεσάζοντας όταν το συνειδητό, πιστό στη σημασία του μύθου, προτείνει μια άλλη συμβολική σημασία η οποία είναι και ψυχολογική που εν τέλει είναι φυσική διαδικασία.
Και το θέμα δεν είναι ο εξωτερικός κόσμος αλλά το ανθρώπινο μυαλό.
Αυτος ο μεσαζοντας είναι ο Ερμής δηλ. το Μυαλό μας…
Οι Μύθοι όμως συμπεριλαμβάνουν και φαινόμενα που αυτά είναι αμφισβητούμενα μέσα στην κανονική ψυχολογία και ονομάζονται πολλές φορές ανώμαλα, αλλόκοτα, παράλογα, αυτοκαταστροφικά και άρρωστα.
Εάν κυνηγήσουμε τη διαφορά ανάμεσα στη συνήθη ψυχολογία και τη μυθολογία θα δούμε καθαρά πως η μυθολογία σώζει τα φαινόμενα της ψυχοπαθολογίας.
Η Ψυχολογία βρίσκει μέρος γιαυτά τα φαινόμενα της ψυχής μόνο διαμέσου της αμφισβήτησης αυτών, η μυθολογία πιστώνει αυτά όπως ακριβώς είναι, βρίσκοντας τα σαν αναγκαία μέσα στην έκθεση της. Αυτό δεν δημιουργεί δικαιολογία, γιατί δεν αντιπροσωπεύει τίποτε λάθος. Δεν είναι ο μύθος που είναι λάθος, αλλά η δική μας άγνοια για το πως εργάζεται μέσα μας.
Έτσι ο Μύθος δημιουργείται και λειτουργεί για να ικαναποιεί τη ψυχολογική ανάγκη για επαφή με το Ασυνείδητο.
Ακριβως γιατι εχουμε συνεχως την αναγκη να σκεφτομαστε και να διαλογιζομαστε κατά ποσο κατι είναι σωστο για εμας και για τους άλλους, δεν είναι εκπληξη ότι ο Ερμης στην αστρονομικη του συμπεριφορα εχει κάθε τέσσερις μηνες, οπισθοδρομη πορεια.
Κατι που μας κανει να σκεφτομαστε ότι κάθε τέσσερις μηνες εχουμε μια βασικη αναγκη ενδοσκόπησης και διερευνησης για το που πουμε…
τι θα κανουμε και τι εχει γινει..
Δεκαπεντε μερες στους τέσσερις μηνες, πρεπει να δινουμε στον Εαυτο μας αυτό το δικαιωμα.
Και επειδή αυτό δεν είναι εφικτο ολο το δεκαπενθημερο, ας «κοβουμε» λιγο τα γκαζια, και ας αναρωτιομαστε…που βαδιζουμε…
Αν μας πιεζουν σ αυτή τη φαση, κανοντας μας καποιοι ή καποιες το Δάσκαλο, σημαινει ότι πισω απ αυτόν το Δασκαλο, «κρυβεται» ενας trickster που προσπαθει « να τραβηξει το χαλι κατω απ τα ποδια μας» για να ωφεληθει στα μεγιστα από κατι που θα χασουμε.
Γιατι ο Ερμης είναι και Δάσκαλος και Trickster.Που σημαινει Μαγος.
Ετσι πριν λιγο στη φαση πριν μπει οπισθόδρομος εχει κανει συνοδο με τον Ήλιο, εχει παρει ένα ειδος σποράς σε κατι , που συνηθως είναι ασυνειδητο , και μολις αρχιζει την οπισθόδρομη πορεια η ανυπομονησια μας να «γειωσουμε» αυτό το σπορο μας κανει να θέλουμε σπασουμε όλα τα ορια και τα φράγματα προκειμένου να γειωσουμε αυτό το ειδος της σποράς που εγινε στην συνοδο του με τον Ήλιο..
η τελευταια συνοδος τους εγινε στις 23/7 και η επομενη θα πραγματοποιηθει στις 30/9, αφου θα εχουν μεσολαβήσει ήδη δυο εκλειψεις μια αλλαγή Κρόνου, και ευθυγράμμιση της Αφροδίτης.
Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι ο Ερμης στην οπισθοδρομη φαση του αναλογα με το στοιχειο που βρισκεται σε βαζει να διερευνήσεις και την αντιστοιχη ψυχικη σου λειτουργία.
Όταν είναι στο Νερό : η ερωτηση είναι, ποια είναι η ποιότητα της ζωής σου.
Όταν είναι στον Αερα : η ερωτηση είναι, ποια είναι η εννοια και η σημασια των Σχέσεων στη ζωή σου.
Και εφετος εχει σπασει σε ρεκορ να βρισκονται 3 οπισθόδρομες κινησεις του, στο στοιχειο του Αερα.
Και τα 3 ζωδια του αερα, έχουν φιλοξενησει και θα φιλοξενήσουν την αναδρομη πορεία.
Στο ζωδιο του Υδροχοου που ξεκινησε η αναδρομος πορεια του, στις αρχες της χρονιάς, η ενδοσκόπηση αφορουσε, να συμμετεχεις σε ένα άλλο group, απ αυτό που ήδη ανήκες.
Πιθανον να ξεκινησε μια νεα γνωριμια.
Στο ζωδιο των Διδύμων που συνεχισε τη δικη του αναδρομη πορεια, αναρωτηθηκες ποσο ελλειπή εκπαιδευση εχεις.
Και αυτά γυρω στο Μαη, αναρωτηθηκες τι ακριβώς εννοεις με τον ορο "επικοινωνία" και "εκπαίδευση " ή τι ρόλο παίζουν τα αδέλφια μας στην ψυχολογική μας ανάπτυξη…
Και ερχεται τωρα στο Ζωδιο του Ζυγου, για να σου υπενθυμίσει ολο το βασανιστικο ερωτημα της χρονιας που διανυουμε.
Τι ειδους partner θέλεις διπλα σου…:) heart emoticon
Η σπορα εγινε στις 23/7.Αλλα μην τη βιαστεις να τη "γειωσεις" στην αναδρομη πορεια του τωρα.
Θα γονιμοποιηθει μετα τις 10/10 σιγα σιγα.Αν βιαστεις θα νιωσεις Προμηθεας.Θα σε καταδικασουν οι Θεοι να σου τρωει το «συκωτι» ο Αετος σε ένα βραχο.
Και δεν υπαρχει λογος.
Δεν εχεις να το δεις τι εχει γινει με τα Mνημονια σε πολιτικο επιπεδο.
Οταν τα ψηφιζεις με Ερμη Αναδρομο δεν γινεται και ουτε θέλεις να τα εφαρμοσεις.
Μερικα πραγματα στη ζωη μας είναι επιδέξια και άπιαστα, γιατι έχουνε συγκεκριμένα δώρα που χρειάζονται να αναπτυχθούν και συγκεκριμένες δυσκολίες στο να ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΡΗΝΗ με τον κόσμο, όπως αυτός είναι.
ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ της ενδοσκοπησης μας κατά τις περιοδους αυτους.Και με δεδομενο ότι ο Ερμης είναι αδελφός της Αφροδιτης στη Μυθολογια, και η Αφροδιτη ηταν αναδρομη στο Λέοντα και την Παρθενο αυτό το ετος, μπορει να σημαινει με απλα λογια : Εχει κατι ο αδελφός σου ή αδελφή σου και δεν εχεις τροπο να το συνθεσεις στην υπόλοιπη ζωη σου.
για να μην χρησιμοποιησω άλλη λεξη, γιατι κανενας δεν θυμαται τον Ερμη βιαστη, απ τη Μυθολογια.
Και αν δεν εχεις αδέλφια χρησιμοποιεις τις φιλες σου και τους φιλους σου σαν αδελφια, για να βρεις και να παρεις αυτό το κατι…ή να βιασεις κατι.
Να κλεισουμε με την υπενθυμιση ότι άλλο ο εκ των προτερων Σχεδιασμος μας σε κατι (Προμηθέας), και άλλο η εκ των υστερων γνωση (Επιμηθέας).
Σ αυτό δεν μπορει ουτε η Αστρολογια να βοηθήσει.
Γιατι είναι πολύ ευκολο να δικαιολογήσεις και να περιγραψεις με αστρολογικους παραγοντες κατι γιατι εγινε, και άλλο να το προβλέψεις με ακριβεια απ την αρχη τι θα γινει.
Και αν το επιτυχεις πάλι, οι Θεοι θα σε τιμωρησουν με σκληρους τροπους, γιατι και εσυ να γνωριζεις, δεν γνωριζει ποτε με ακριβεια η άλλη πλευρα.
Αν θυμηθούμε ότι «ομορφο είναι ότι ερχεται στην ωρα του», όπως λεει και ο φιλος μας ο Χρηστος Τσανακας στις εκπομπές του, τοτε ευκολα μπορει να μαθετε να περιμενετε, διερευνωντας αν σας θέλει και εσας η άλλη πλευρα στη ζωη σας....
Κατά τη διαρκεια της οπισθοδρόμου φασης του και μολις παρει μπροστα θα δειτε ευκολα με τι τροπους θα γονιμοποιηθει αυτή η σπορα που ξεκινησε με την τελευταια συνοδο του με τον Ηλιο στις 23/7 ...
Και πάλι θέλει προσοχη επειδη ο Ποσειδωνας και ο Χειρωνας στους Ιχθεις θέλει να επιταχυνει και να συντομευσει τους τροπους για να βρειτε την ευδαιμονια που τοσο ποθειτε.
Πρεπει μεσα στην ενδοσκοπηση που θα κανετε να συμπεριλαβετε τις αυταπατες και τη συγχιση σας.
Αλλιως δεν θα υπαρχει καθαρο μυαλο....
Καλημερααα και να εχετε μια ομορφη Κυριακη.....smile emoticon heart emoticon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου