Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

i told you So : Guilt Is A Useless Emotion....



" Όλοι μας ως το τέλος της ζωής μας κουβαλάμε τα υπολείμματα από τη γέννησή μας, τις μεμβράνες και το κέλυφος από τ' αυγό ενός αρχέγονου κόσμου. Πολλοί δεν καταφέρνουν ποτέ να γίνουν άνθρωποι. Παραμένουν βάτραχοι, σαύρες, μυρμήγκια. Πολλοί είναι άνθρωποι από τη μέση κι απάνω και ψάρια από τη μέση και κάτω. Ο καθένας, ωστόσο, αντιπροσωπεύει μια προσπάθεια της φύσης να δημιουργήσει μια ανθρώπινη ύπαρξη. Οι ρίζες μας είναι κοινές. Όλοι προερχόμαστε από την ίδια μήτρα. Το κάθε άτομο ξεπετιέται από την ίδια άβυσσο, αγωνίζεται να πετύχει το σκοπό του. Καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλο, μα κάθε άνθρωπος μπορεί να εξηγήσει μόνο τον εαυτό του"
Έρμαν Έσσε, Ντέμιαν
Αυτό το όμορφο κείμενο μου ανέβασε το πρωι, η αγαπημένη μου Thomas Gata, μια Γατούλα απο άλλες διαστάσεις, ...στο άρθρο μου περι Οδυσσέα...
Γατούλα μου ξέρεις ότι με εμπνέεις....
και θυμήθηκα ένα άρθρο μου, που το αφιερώνω σε όλες τις εγκυμονούσες φίλες μου, που πάντα απο μικρό παιδί : ένιωθα ένα τρομακτικό σεβασμό και αγάπη γι αυτές και την εγκυμοσύνη...
Λατρεύουμε τις εγκυμονούσες....
αλλά
και στο κορίτσι που ήμουνα μαζί του στα 00s,ένα πανέμορφο πλάσμα που έτρεχε και με προμήθευε ψυχιατρικά βιβλία για να τα συνδυάσω με την αστρολογία....
σπουδαζε τότε Νοσηλευτική, και φτάσαμε μέχρι το 09, και στην ουσία σταμάτησα το σπορ μετά, αφού έγινα προπονητής...
ontogeny recapitulates phylogeny
Όποιος έχει μελετήσει βιολογία στο σχολείο πιθανά να έχει ακούσει
τη φράση ontogeny recapitulates phylogeny.
Στην Μήτρα εξελισσόμαστε απο μια μορφή Ψαριού στο να γίνουμε άνθρωποι.
Στους πρώτους τριάντα-έξη μήνες της ζωής μας συνοψίζουμε τη διαδικασία ξανά.
H Jean Huston έχει ένα κεφάλαιο στο βιβλίο της The Possible Human που το ονόμασε awakening your evolutionary history.Αυτή εργάστηκε με τον Moshe Feldenkrais επάνω σ αυτές τις ιδέες -και έτσι έχει θεμελιώσει μια τεχνική η οποία σε βοηθάει να αναπτύξεις μια μεγαλύτερη ενημέρωση διαμέσου αυτής της μετακίνησης.
Η ιδέας της είναι ότι αν αποτύχουμε τους πρώτους 36 μήνες αυτής της μετάβασης απ την κατάσταση Ψαριού που είμαστε, απο ένα αμφίβιο να γίνουμε ένα ερπετό, απο εκεί σε μαιμού μέχρις να στηθούμε όρθιοι σαν άνθρωποι, τότε η ζημιά έχει να κάνει με όλη τη ψυχολογία.
Γιατί όταν γεννιόμαστε έχουμε ένα fish brain,μετακινούμαστε σαν ψάρι.
Στην επιστροφή αυτές οι μετακινήσεις δραστηριοποιούν ανάπτυξη εκείνου του τμήματος του εγκεφάλου, το οποίο μοιράζεται με την αμφίβια κατάσταση και την έρπουσα ανάπτυξη.
Σ αυτό το στάδιο το νήπιο αρχίζει να ανιχνεύει με την κοιλιά του και να συνεργάζεται στην κίνηση του με χέρια και πόδια.
(Στα αλήθεια μπορείτε να κάνετε σαν άσκηση όλες αυτές τις τρείς φάσεις ?).
Η μετακίνηση στην επιστροφή δραστηριοποιεί τα τμήματα του εγκεφάλου της πρώιμης φάσης των θηλαστικών και εμείς ανιχνεύουμε με τα τέσσερα.
Η ανίχνευση της μετακίνησης δραστηριοποιεί τα τμήματα του εγκεφάλου που έχουν να κάνουν με τη πιο σύγχρονη μορφή θηλαστικών, και εμείς μετακινούμαστε παρόμοια με έναν πίθηκο o οποίος μετακινείται απ την μια πλευρά στην άλλη.
Και ούτω καθεξής, μέχρις τα περισσότερα τμήματα του εγκεφάλου να αναπτυχθούν στο πιο ανθρώπινο επίπεδο.
Είναι συγκλονιστικό, εαν το νιώσετε σαν άσκηση.Είναι ακόμα πιο συγκλονιστικό, όταν κάποια είναι έγκυος...
εχει διπλή υποχρέωση να μην αφήνεται ανεξέλεκτα στα συναισθήματα της και την οδηγούν...
Γιατί τα ίδια συμβαίνουν και σε μεταγενέστερες φάσεις αναπτυξιακών διαδικασιιών οι οποίες όμως αφορούν περισσότερο ψυχολογική ανάπτυξη.
Δεν μπορείτε να φανταστείτε την επίδραση στην σεξουαλική ανάπτυξη.
Αστρολογικά ο 3ος οίκος και ότι πλανήτες εμπεριέχει, συνεπώς το ζώδιο των Διδύμων,Ποσειδώνας, ο οίκος που περιέχει Ιχθύς-Παρθένο,και ότι πλανήτες υπάρχουν μέσα,earth -water polarities -Αρης,Ήλιος είναι οι κυριότερες ενδείξεις για το πως εξελιχθήκαμε, για το που μπλοκαριστήκαμε.
Και σύμφωνα επίσης με τον ψυχολόγο Erik Erikson στο έργο του childhood and society το κύριο θέμα σ αυτή τη φάση της αναπτυξιακής διαδικασίας είναι trust versus mistrust .
Και η μεγάλη ερώτηση που προκύπτει είναι "Είμαι εγώ αυτός που πρόκειται να το κάνει αυτό ?"
Κάθε μπλοκάρισμα της ενήλικης φάσης, μας παραπέμπει στην πρώιμη φάση της αναπτυξιακής διαδικασίας....
Πριν περάσουμε στην πιο ανθρώπινη αναπτυξιακή μας διαδικασία είναι υποχρεωτικό να μην έχουμε εκκρεμότητες απ τις προηγούμενες φάσεις μας.
Αυτά είναι απ τα μεγάλα Έργα που συντελούνται στην περιοχή του ζωδίου της Παρθένου.
Γι αυτό μην απορείτε....
όταν η εργασία γίνει, να μπορούμε να "πετάμε" απ το hi,έχοντας πετάξει όλα τα "βαρίδια" της μητέρας μας απ τη μήτρα, και της παιδικής μας ηλικίας.....
Βιβλιογραφία :
1. the Possible Human :Jean Huston
2. Saturn in transit :Erin Sullivan
3. Childhood and society :Erik Erikson

Πάμε χορευτικά....
επίσης σε όλες τις εγκυμονούσες : χορεύουν και διαβάζουν, και γράφουν όλο τον κόσμο εκεί που δεν γράφεται...
είναι μαγικές οι στιγμές που ζουν....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου