Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

the life with the sign of Virgo

.the LIFE with the sign of Virgo.....

Σύμφωνα με τη Θεογονία του Ησίοδου, η Παρθένος Αστραία ήταν κόρη του Δία και της Θέμιδος, της θεάς της Δικαιοσύνης.Όταν πέρασε ο Χρυσούς Αιώνας και οι άνθρωποι άρχισαν να περιφρονούν τη Δικαιοσύνη, η Αστραία που βοηθούσε τη μητέρα της στο έργο της, ξαναγύρισε στον ουρανό απογοητευμένη κι έγινε αστερισμός.Η Αστραία υμνήθηκε πολύ και απ`την βασίλισσα Elizabeth I, σαν τη «κοσμική προπαγάνδα», και ήταν υπεύθυνη επίσης και για τον φυσικό νόμο προεδρεύοντας επάνω στους κανονικούς κύκλους της φύσης.

Η παρθένος θεότητα του μύθου επίσης δεν είναι παρθένα με την σεξουαλική έννοια.Στην πραγματικότητα ήταν μάλλον αισθησιακή και αχαλίνωτη. Στα Λατινικά η λέξη virgin σημαίνει ανύπαντρη, ή κυρία του εαυτού της και αυτό δεν δηλώνει σεξουαλική αγνότητα, το μπέρδεμα έγινε απ`τον χριστιανικό μύθο της Παρθένου Μαρίας, αλλά μια αυτάρκεια η οποία προέρχεται σ`αυτές τις θεότητες από την αποφυγή των συζυγικών ρόλων.

Σαν κυρία του εαυτού της, η παρθένα θεά δεν ανήκει σε κανένα, και δρά αποκλειστικά απ`τη δική της θέληση, περισσότερο απ`ότι σαν φερέφωνο ή σε συμφωνία με την αρσενική θεότητα.Ακόμα έδιναν τους εαυτούς τους σε άνδρες ή θεούς που τους ευχαριστούσαν περισσότερο, παρά σ`αυτούς οι οποίοι τις ήθελαν για συζυγικό καθήκον.
Αυτό τους κάνει ακαταμάχητους στη σεξουαλική performance,ιδίως οι γυναίκες, οι οποίες με όπλο τον υπερβολικό αισθησιασμό και την "νεύρωση" με την καθαριότητα, δικαιολογούν το motto : "η απόλυτη ομορφιά είναι η απόλυτη καθαριότητα"....

Η Συριο-Φοινικική θεότητα Atargatis δεν ήταν και τόσο ραφιναρισμένη. Αυτή κυριαρχούσε επάνω σε οργιαστικές ιεροτελεστίες και μοίραζε τη συμπάθειά της διαμέσου των ναών με πόρνες, που προσωποποιούσαν τελικά την εγκατάλειψη της γονιμότητας της φύσης.

Η Παρθένα θεά της φύσης ήταν αρχαίο σύμβολο της απαράβατης ακεραιότητας του γήϊνου εαυτού της.
Παρά το δικό μας ατελείωτο βιασμό και σπατάλη των φυσικών της πόρων, η γη προφυλλάσει το δικό της μυστήριο, δύναμη και ικανότητα για ανανέωση.Η γνώση του πώς να χρησιμοποιεί, να αξιοποιεί και να δουλεύει με αρμονία με τη δύναμη της φύσης και των κύκλων του χρόνου, είναι μια σημαντική διάσταση της παρθένου και αντανακλά του ζωδίου τη βαθιά συμφωνία με τη φύση, παρά μια στάση κατάκτησης ή ιδιοκτησίας.
Η περίπλοκη ταπετσαρία της φύσης εκφράζεται μέσα απ`τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε γένους και αντανακλάται μέσα στην ευγενική ρυθμική ενέργεια της Παρθένου,ραφιναρισμένη,πολύπλευρη και πάντα σε κίνηση.Εάν κάποιος ξοδεύει χρόνο επικοινωνώντας με τη Φύση, ανακαλύπτει ότι ακόμα και μέσα στην ησυχία του Χειμώνα υπάρχει μια τρομακτική δραστηριότητα παντού.Η φύση είναι όπως η Παρθένος, εξαιρετικά αποδοτική και ικανή.

Πάνω σε ένα πιο καθημερινό επίπεδο η παρθένος χρειάζεται να αξιοποιεί το χρόνο με τον πιο αποδοτικό τρόπο.Σ`αυτούς που το ζώδιο αυτό είναι τονισμένο,γίνονται δραστήριοι και αυτές οι ενέργειες και οι προσπάθειες διευθύνονται διαμέσου μιας σειράς στον κόσμο.Η δίψα για την απόκτηση γνώσης και ικανοτήτων εξασφαλίζεται με το ότι ο χρόνος δεν είναι για σπατάλη και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να γίνονται χρήσιμοι και αν είναι δυνατό βοηθητικοί στους άλλους.

Η τόση συγκέντρωση της Παρθένου επάνω στους ρυθμούς της καθημερινής ζωής κάνει δύσκολο γι`αυτούς που το ζώδιο της παρθένου κυριαρχεί, να σηκώσουν τα μάτια τους πάνω απ`τις ρουτίνες του άμεσου παρόντος και να εμπνευστούν από ένα πλατύτερο μέλλον.

Η εξυπνάδα και η δημιουργική γονιμότητα του ζωδίου είναι πολύ μεγάλη και συχνά εκφράζεται μέσα από μια ποικιλία ικανοτήτων και ταλέντων.
Αλλά το ζώδιο ανήκει στο στοιχείο της γής και η Παρθένος μπορεί να νιώθει αόριστα ταραγμένη δημιουργώντας τέχνη μόνο για την τέχνη ,(δηλ.για χάρη μόνο της τέχνης).

Η αρχαία σημασία της «Παρθένου» είναι η απόδειξη ότι διακατέχεται από μια βαθιά αντιπάθεια των συναισθημάτων της να υποχρεώνεται στους άλλους, και παρά την ευγένεια της, συχνά οι άνθρωποι αυτοί,αυτο-αποδοκιμάζονται με το να υποτιμούν την προσφορά και τις ικανότητες του άλλου.(κυνικότητα ή προστυχιά?)...
Τότε είναι που η ευαισθησία της θα έχει «χτυπηθεί άσχημα», και θα έχει σαν οδυνηρή συνέπεια να εμφανίζεται ένα πρόσωπο που στην κυριολεξία "παγώνει" τους άλλους. 

Ο Hustler είναι ένα πρόσωπο της Παρθένου το οποίο εμφανίζεται όταν η πραγματικότητα και οι δυσκολίες της, είναι τόσο βαριές, ενώ η ελπίδα, η πίστη και η εμπιστοσύνη τόσο ελαφρές.Τότε o Hustler εμφανίζεται.Αυτός χρησιμοποιεί της Παρθένου, τη φυσικά εμπορική μύτη και στριφογυρίζει σε όλα όσα παζαρεύονται.Ο Hustler φτιάχνει το κάθε τι ί μέσα σε συμφωνία.Αυτός επίσης προετοιμάζεται να πουλήσει οτιδήποτε σε μια τιμή.Και φυσικά αυτό παραπέμπει στο αρχαίο μυθικό image της Μεγάλης Εταίρας.Εξ ου και η φήμη της σαν great Harlot.«Θα στο πουλήσω, αλλά τι αξίζει για σένα ?» Κάθε ιδιαιτερότητα είναι ένας ενδεχόμενος πελάτης.Και αυτή είναι ίσως ή πιο τραγική πλευρά των ανθρώπων με το ζώδιο της Παρθένου, επειδή αυτό συμβαίνει μόνο όταν η Παρθένος έχει απογοητευτεί ή επειδή βγήκε απ`την αυταπάτη ή είναι τόσο φοβισμένη που πρέπει να ανεβάσει εμπόδια και φράγματα ενάντια σε όλα.Τότε ακόμα και η αγάπη είναι για πούλημα.

Αυτοί που έχουν το ζώδιο αυτό σε έμφαση έχουν μια σφοδρή ανάγκη για μυστικότητα και τους πειράζει η επιπόλαια εισβολή των προσωπικών τους ορίων. Της Παρθένου το ραφινάρισμα δημιουργεί μερικές φορές μια υπερβολική ευαισθησία σε οτιδήποτε χυδαίο ή ζωώδη –που συμπεριλαμβάνει και τα δικά της δυνατά συναισθήματα.
Έτσι μια έμφαση στην Παρθένο στο γενέθλιο χάρτη θα αντανακλάται μέσα σένα άκαμπτο αυτό-έλεγχο και ένα φόβο των συναισθημάτων τα οποία τρομάζουν στο να διασπάσουν το συγυρισμένο υπόδειγμα και πλαίσιο της ζωής της.

Οι πλανήτες που βρίσκονται στην Παρθένο θα εκφράζουν τις ενέργειες τους και τους οδηγούς μέσα σ`ένα ραφιναρισμένο και συγκρατημένο τρόπο, που πολλές φορές φαίνεται σαν άμυνα στις σωματικές τους λειτουργίες.
Πλανήτες όπως ο Άρης και ο Δίας γίνονται περισσότερο μεθοδικοί και καλά συμπεριφορόμενοι.

Η Παρθένος κατέχει εξυπνάδα, περιέργεια και ικανότητα προσαρμογής τόσο όσο και μια βαθιά ανάγκη να δοκιμάζει και να κατανοεί της ζωής την εσωτερική σειρά.

Μια δυνατά Παρθενίσια ιδιαιτερότητα εάν απειλείται απο το χάος-εσωτερικό ή εξωτερικό- αυτός ή αυτή μπορεί να προσπαθήσει να επανεγκαταστήσει έλεγχο διαμέσου λογικής ανάλυσης και μια έγνοια για τις λεπτομέρειες.
Αυτό έχει οδηγήσει το ζώδιο να θεωρείται υπερβολικά κριτικό.

Όμως, ακόμα μια κριτική στάση προϋποθέτει ένα ιδανικό, έναντι του οποίου η ελαττωματική πραγματικότητα μετριέται, και σαν ένα γήϊνο ζώδιο η Παρθένος είναι πολύ ρεαλιστική για να επιβάλλει τέτοια ιδανικά επάνω στη ζωή.Εκεί ακριβώς μπορεί να φτάσει στα όρια της κυνικότητας, ζητώντας την ίδια ώρα ιδανική συμπεριφορά απ τους άλλους.

Η διάκριση και η οξυδέρκεια ωστόσο είναι μια Παρθενίσια συνηθισμένη άμυνα ενάντια στο να κατακλυστεί απ τα απρόοπτα της ζωής. Και η ανάγκη της να ξεχωρίζει οτιδήποτε εργάζεται αποτελεσματικά, από οτιδήποτε είναι άσκοπο ή σπάταλο, είναι ένα μέσο πάλι για να επαναφέρει τη σειρά στον κόσμο.

Μερικοί που έχουν σε έμφαση αυτό το ζώδιο μπορεί να βρίσκουν την ανάγκη τους για ιδιωτικό χώρο και αυτονομία ,οδηγούμενοι από οδυνηρά συναισθήματα απομόνωσης.Ακόμα επειδή είναι δύσκολο γι`αυτό το ζώδιο να εκφράζει την τρωτότητά του, η ανάγκη για τους άλλους μπορεί να εκδηλώνεται μόνο διαμέσου κάποιας φόρμας πρακτικής υπηρεσίας.

Η μυθική σχέση ανάμεσα στη μη εξημερωθείσα φύση και τις ανθρώπινες υπάρξεις η οποία «οργώνει ακόμα τη γη», είναι ευαίσθητη, και εύκολα βρίσκεταιι εκτός ισορροπίας.Η Παρθένος μπορεί να δημιουργεί τη δική της φυλακή μέσα απ`το φόβο της καταστροφής..Ακόμα στην καλή του πλευρά το ζώδιο, εκπέμπει την καθαρότητα, ακεραιότητα και δημιουργική εξυπνάδα σύμβολα της σειράς και της σοφίας της Γής.

Πρέπει να μάθει να βελτιώνει και να εξευγενίζει τον Εαυτό της, σαν ένα σκάφος υπηρεσίας, έτσι ώστε να πάρει το μερίδιο της, μέσα απ την μεταστοιχείωση, όλων όσων αποτελούν τη βάση η του αδιαφοροποίητου της ζωής.Αυτό σε χαμηλό κραδασμό,την οδηγεί σε αλχημείες για να πάρει τα καλύτερα κομμάτια της ζωής.Τότε πραγματικά την ανατρέφει ο φόβος του χάους και του άγνωστου.Εσείς θα έχετε να εισπράξετε μια συμπεριφορά συνεχόμενης κριτικής,ενοχλητική και στενάχωρη, full απο συμπλέγματα κατωτερότητας.Δεν θα μπορεί να δει το δάσος, αλλά μόνο τo δέντρo, αφού θα έχει μετατραπεί τελείως σε nit-picking and fault-finding.

..Because even angels cast shadows ...είναι η καλύτερη σύντροφος για να σας έχει για πάντα ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΣΑΣ.....

Σε ανώτερο κραδασμό την μετατρέπει σε μια φυσική μάγισσα, και θεραπεύτρια, δημιουργώντας στους γύρω της μια απίστευτη σειρά και τάξη.

Κυβερνήτης είναι ο Ερμής, και το φυσικό της σπίτι το 6ο, το οποίο έχει και τη φήμη για την Υγεία. Αυτό δεν δείχνει την κατάσταση της υγείας , γιατί αυτή φαίνεται απ το 1ο σπίτι, αλλά απο τι "πάσχει" κάποιος.

Εσωτερικός κυβερνήτης είναι η Σελήνη,και αυτό μας δείχνει ότι παρόλο που αποφεύγουν τα συναισθήματα, όλη η προδιάθεση τους στηρίζεται επάνω σ αυτά.

Είναι αντίθετη με το ζώδιο των Ιχθύων και τους κυβερνήτες του, δηλ.Δία και Ποσειδώνα.Ανάλογα τη θέση και τις όψεις Ερμή ,Αφροδίτης,Ποσειδώνα και Δία, φαίνεται σε ποιό σημείο νευρικής κατάρρευσης μπορεί να τη φθάσει η σύνθεση των αντιθέτων.

Μαζί με το ζώδιο του Κριού, αποτελούν το ζευγάρι των "βασιλιάδων" της ΙΔΙΟΤΡΟΠΙΑΣ.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου