Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

the life with the sign of LEO

the Life with the sign of LEO......

Η περιοχή του Λέοντα είναι ένα υπέροχο και δραματικό πεδίο δράσης.
Δεν μπορείς να βρείς εδώ ημι-απομονωμένα σπίτια με μουντή (πληκτική) εσωτερική επένδυση, σε συμβατικούς δρόμους, γιατί μόνο το μεγαλοπρεπέστατο παλάτι θα είναι επαρκές. Οι αυτό-μυθολογικές ροπές του Λέοντα είναι και παιδικές και μεγαλοπρεπείς, συνεισφέροντας τόσο στην έντονη εγωκεντρικότητα όσο και σε μια ολόκαρδη αφοσίωση σε όποιο πρόσωπο ή πράγμα αγαπάει βαθιά.

Η ιδιαιτερότητα κάποιου μ`αυτό το ζώδιο σε έμφαση χρειάζεται πάνω απόλα να πιστεύει, ότι αυτός ή αυτή μπορεί να προσφέρει στη ζωή κάποιο ιδιαίτερο χάρισμα το οποίο αντανακλά ένα ιδιαίτερο πεπρωμένο.Του Λιονταριού το δημιουργικό ενδεχόμενο δεν περιορίζεται σε μια καλλιτεχνική δουλειά, αυτός μπορεί να γίνει δημιουργικός απλά με το να ζεί τη ζωή του με ενθουσιασμό,style και προσωπική αυθεντικότητα. 

Εσωτερικές πίστεις είναι βαθιά σημαντικές για το Λιοντάρι, γι`αυτό νιώθουν με την καρδιά τους αξίες οι οποίες τους εξασφαλίζει το κουράγιο να εκφράσουν το μερικές φορές μοναχικό όραμά τους.Η ανάγκη του Λέοντα για ένα ακροατήριο, που θα τον θαυμάζει μπορεί να έχει την έννοια ότι του καταπραύνει τα εσωτερικά τραύματα, για όταν κάποιος στερείται αυτοεκτίμηση και μπορεί συνεχόμενα να ψάχνει προσοχή και έγκριση για να μπορεί στη συνέχεια να νιώθει αγαπημένος.

Η ιδιαιτερότητα που έχει το Λέοντα σε έμφαση στο γενέθλιο ωροσκόπιο, μπορεί να αγωνίζεται να γίνει σημαντική με διάφορους τρόπους οι οποίοι μπορεί να φαίνονται απαιτητικοί και αυταρχικοί.

Παράδοξα αυτό το πιο ιδιαίτερο απ`τα ζώδια συχνά υποφέρει από μια βαθιά στέρηση της εμπιστοσύνης, επειδή οποιαδήποτε γνήσια επιβεβαίωση ενός ξεχωριστού πεπρωμένου υποδηλώνει αποχωρισμό από τη συλλογική ασφάλεια,και μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα στα συναισθήματα 
να νιώσει ,ότι μπορεί να γίνει απομονωμένος και χωρίς αγάπη.Σ`ένα καθημερινό επίπεδο η φλογερή σφοδρότητα του Λέοντα μπορεί να εκφράζεται μέσα από βαθιά αφοσίωση και δέσμευση σε κάποιον αγαπημένο του, και πάνω σε ένα δημιουργικό ιδανικό.

Όπως ο Ήλιος, έτσι ακριβώς και ο Λέων δίνει φως και ζέστη χωρίς τσιγγουνιά στους «δορυφόρους», χωρίς να λυπηθεί στο να τους κάνει ευτυχισμένους.Αυτό είναι το πιο μαγικό του χάρισμα.
Ακόμη, μπορεί να είναι δύσκολο για ένα πρόσωπο στο οποίο Λέων είναι δυνατό εμφασισμένο να δεχθεί πλήρως τους άλλους σαν αληθινά αποχωρισμένες οντότητες, με τις δικές τους αξίες και όνειρα.Γι`αυτό το λόγο, ο Λέων μπορεί συχνά να δοκιμάζει συναισθήματα βαθιάς προδοσίας και θυμού όταν ο σύντροφος, αδελφός, φίλος,γονιός ή παιδί διεκδικεί το δικαίωμα για ανεξάρτητη ζωή. 

Αυτό δεν είναι απλά κτητικότητα, αλλά αντανακλά του Λιονταριού τη ροπή να ερμηνεύει την αγάπη με υψηλά εξιδανικευμένους τρόπους.Αυτό δεν ξεπηδάει από μια ταπεινή και μίζερη άποψη, αλλά από τη λαχτάρα να κάνει τη ζωή και τους άλλους ανθρώπους, να προσαρμοστούν σε ένα εσωτερικό image, σε ότι η ζωή θα μπορούσε να είναι.
Και αυτό μπορεί να γίνει το χειρότερο του ελάττωμα.
Γιατί η Λιονταρίσια ζωή πρέπει να μιμείται και να μοιάζει με τέχνη, και αν αυτή η μίμηση είναι ελαττωματική, τότε πρέπει να βελτιωθεί -ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να προσπαθήσεις να αλλάξεις τους άλλους, έτσι ώστε αυτοί να προσαρμοστούν σε ένα υπέροχο εσωτερικό όραμα του.Οι Λιονταρίσιες δυσκολίες στις σχέσεις ξεπηδούν όχι από αναισθησία ή έλλειψη αγάπης, αλλά από το όνειρο για έναν μεγαλύτερο και πιο όμορφο κόσμο.Εάν αυτό το όνειρο μεταφέρεται μέσα σε δημιουργική προσπάθεια περισσότερο απ`το να επιβάλλεται γενικά πάνω στους άλλους, του Λέοντα η συνεισφορά στη ζωή μπορεί να γίνει τεράστια και διαρκής.

Έτσι όποιοι βρίσκονται στο Λιοντάρι θα εκφράζουν τις ενέργειες τους και τους οδηγούς τους με επιβλητικότητα, δράμα, σφοδρότητα και κάποια από την αυξανόμενη συναισθηματικότητα της θεατρικής παράστασης. 

Κοινοτυπία και αθλιότητα είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί του Λέοντα, και η ιδιαιτερότητα που στο χάρτη της αντανακλά μια έμφαση σ`αυτό το ζώδιο θα χρειάζεται πάντα μια μεγάλη σκηνή πάνω στην οποία θα παρουσιάζει.Ωστόσο ένας περιορισμός στη ζωή μπορεί να γίνει ο χρόνος που πρέπει να βρεί για να ανακαλύψει και να αναπτύξει ιδιαίτερα ταλέντα και ενδιαφέροντα.

Απαρνούμενος τέτοιες διεξόδους ο Λέων μπορεί να δύει μέσα σε κατάθλιψη και μερικές φορές σε συμπεριφορά με σκανδαλώδη ή χυδαίο χειρισμό προς όφελός του, επειδή χρειάζεται την προσοχή των άλλων τόσο απελπισμένα.

Έτσι με βάση τα παραπάνω, το πιο λαμπρό απόλα τα ζώδια έχει τον κίνδυνο, να «κατρακυλάει» στην προστυχιά, που αν θυμηθούμε την έννοια της λέξης, ο εκχυδαισμός της προσφοράς του άλλου προσώπου, κάτι το οποίο μπορεί να φαίνεται στην σεξουαλική και συναισθηματική του ζωή.

Παρόλα αυτά, έστω και έτσι γίνεται ακαταμάχητος σε οποιαδήποτε sexual performance…Γιατί στην ουσία, μέσα του, θα νιώθει, ότι έστω και έτσι παίζει.
Και θα παίζει ρόλους συνεχώς, σε τέτοιο σημείο, «που η κουρτίνα της αυλαίας, ποτέ δεν θα κατεβαίνει»…
Του Λέοντα η ανάγκη για δραματικότητα μπορεί να εκφράζεται μέσα από μεγάλες νέες ιδέες, δημιουργικά σχέδια, ντύσιμο ή ένα συναρπαστικό προσωπικό style. 

Αυτό μπορεί να γίνει ολοφάνερο μέσα από μια φυσική κλίση και αυθεντικότητα η οποία λάμπει ακόμα και μέσα από μια δουλειά καθημερινή, (γεμάτη επανάληψη) και πληκτική.Επειδή στην καρδιά και στην ψυχή ο Λέοντας μοιάζει βασικά παιδικός που φτάνει μέχρις το παιδαριώδης, αυτός του οποίου το ζώδιο αυτό κυριαρχεί είναι συχνά θαυμάσιος με τα παιδιά.
Αυτοί μπορούν να ενθαρρύνουν τα ενδεχόμενα των νέων,με γενναιοδωρία και να ανοίξουν τον παιδικό κόσμο φαντασίας χωρίς κριτική.Εάν του Λέοντα ο εσωτερικός κόσμος είναι συντετριμμένος από αυτό-αμφισβήτηση, αυτό το υπέρχο παιδικό πνεύμα μπορεί να γίνει τόσο παιδιάστικο και να αρχίσει μια ακατάπαυστη αναζήτηση για ένα ακροατήριο γεμάτο λατρεία.Τότε το πληγωμένο λιοντάρι θα ψάχνει απ`τους άλλους την ισχυροποίηση η οποία στην πραγματικότητα δυναμώνει, μόνο εάν τη βρεί μέσα στον εαυτό του.Κατά πόσο το ακροατήριο είναι η οικογένειά του, οι συνεργάτες του, οι φίλοι του ή ο κόσμος όλος, αυτό γίνεται απαραίτητα ζωτικό για να παίρνει κανονική μετάγγιση αγάπης.Και τύφλα να έχουν οι Σκορπιοί τότε στο βαμπιρισμό που θα καταφεύγει.

Εκτός απ το γνωστό του ναρκισσισμό που τον διακρίνει, που φτάνει στα όρια της ψυχοπαθολογίας ορισμένες φορές, εάν δεν έχει βρεί ΕΝΑ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ του, το πρόβλημα μ αυτόν τότε δεν θα είναι σ αυτά που κάνει : αλλά ποτέ δεν θα καταλαβαίνει τι ακριβώς κάνει.Και τότε θα μπαίνει το θέμα πως θα πρέπει να αυξήσει την συνειδητότητα του
Αλλά εάν αυτή η ισχυρή δημιουργική ενέργεια μπορεί να ελευθερωθεί διαμέσου της θεραπευτικής δύναμης της αγάπης του Εαυτού, ο Λέων έχει το μαγικό χάρισμα να μεταμορφώνει μια ταπεινή καλύβα σ`ένα παλάτι και μια καθημερινή ανθρώπινη ζωή μέσα σε μια ιστορία και ένα διήγημα γεμάτη από ομορφιά, μεγαλοπρέπεια,και διασκέδαση μέσα στη μαγευτική ατμόσφαιρα που θα συνδυάζει φιλία και ερωτισμό υψηλής αισθητικής και γοητείας.

ο Κυβερνήτης του, είναι ο Ήλιος ο οποίος είναι και εσωτερικός,το φυσικό του σπίτι το 5ο, και είναι αντίθετος με τις ενέργειες της Σελήνης, του Άρη και του Ποσειδώνα.Και σκληρές όψεις εκεί, έχει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά θέματα στη διαδικασία της σύνθεσης των αντιθέτων, που ξεπερνούν κατά πολύ μια stressfull κατάσταση...

ΥΓ: δεν αφορά μόνο το ζώδιο του Ήλιου, η παραπάνω ανάλυση, αλλά και του Ωροσκόπου και του Ζενίθ.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου