Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

the life with the sign of Cancer

...the life with sign of Cancer......

Το πρώτο απ`τα υδάτινα ζώδια συνδέεται με το μυστήριο της πνευματικής πηγής της ζωής και με τη συναισθηματική πίστη στις αξίες του παρελθόντος.Η περιοχή του Καρκίνου είναι η περιφέρεια της θάλασσας και όχι τα απέραντα βάθη.
Ο κάβουρας είναι έτσι ικανός να γεφυρώσει τους δύο ανόμοιους κόσμους με αποτέλεσμα αυτό το παράδοξο αντανακλάται στου Καρκίνου την ανάγκη για υλική και συναισθηματική ασφάλεια, στο να εξασφαλίσει μια βάση, απ`την οποία θα κάνει επιδρομή μέσα στα βάθη για να μπορεί να φέρει εις πέρας με τη φαντασία του και με τη γνώση αυτό που βρίσκεται σε ένα ασφαλές μέρος παραμονής.
Συχνά ευμετάβλητος σε διάθεση και υποκείμενος στις βαθιές διακυμάνσεις των συναισθημάτων, του Καρκίνου ο εσωτερικός κόσμος κινείται στους κυκλικούς ρυθμούς του φεγγαριού.Αυτό όμως σημαίνει ότι αναπτύσσεται και σε κυκλικό τρόπο και ότι κάποιες στιγμές του χρόνου αποσύρεται μετά από μια αλλαγή και μια περίοδο νέας ανάπτυξης.(αυτό θα μπορούσε να ονομάζεται κυκλοθυμικότητα).
Εάν τον εκπλήξει κάποιος σε τέτοιες στιγμές ή τον ενοχλήσει μπαίνοντας απροσκάλεστος όταν αυτός περνάει τον ήσυχό του ιδιωτικό χρόνο,τότε αυτός μπορεί να του προκαλέσει ζημιά ανέκκλητα.Μια τέτοια ζημιά συνήθως του έχει γίνει στην παιδική ηλικία, και όταν θα τη θυμάται θα υποχωρεί μέσα σε ένα μικρό κέλυφος, μερικές φορές ποτέ δεν αναδύεται ξανά.
Μερικές φορές του παίρνει πολύ καιρό να ξεχάσει, εάν κάποτε είχε τραυματιστεί.Η διφορούμενη και η ασαφής φύση του-σκληρή και αδιαπέραστη στην εξωτερική πλευρά, ευπρόσβλητη και χωρίς σχηματοποίηση μέσα της-περιγράφει τη χαρακτηριστική Καρκινίσια άμυνα ένάντια στο να πληγωθεί και να απογοητευτεί.

Ο Καρκίνος είναι ρεαλιστής γύρω απ`τις ιδιοτροπίες της ζωής και μπορεί να προστατέψει τον εαυτό του με εκπληκτική αντoχή και καπατσοσύνη.Στο καθημερινό επίπεδο ο Καρκίνος χρειάζεται μια γήϊνη βάση η οποία αντανακλά την επιφυλακτικότητα και τη φροντίδα με ασφάλεια.Εάν αυτή η ασφάλεια συντηρείται από μια κλειστή οικογένεια, μια αξιόπιστη δουλειά ή έναν απαραίτητο ρόλο σ`ένα κοινωνικό ή επαγγελματικό group, και αυτοί με αυτό το ζώδιο προεξέχων, είναι οριακά απρόθυμοι να αφήσουν την ασφάλεια από ότι γνωρίζουν-ακόμα και αν οι ζωές τους είναι βαθιά δυστυχισμένες. Συχνά ντροπαλός και απρόθυμος να αποκαλύψει σκέψεις και συναισθήματα τα οποία θα μπορούσαν να επιφέρουν κριτική ή απόρριψη οι Καρκίνοι μπορεί να επιδείξουν ένα ευγενικό και εκλεπτυσμένο η επιτηδευμένο πρόσωπο στον κόσμο.Το κέλυφος του Καρκίνου είναι απαραίτητο γιατί τα συναισθήματά του είναι τόσο σφοδρά στο να φαίνονται στο φως. Συχνά πολύ ρομαντικοί και πιο πολύ παθιασμένοι απ`ότι αυτοί συχνά τολμούν να δείχνουν, σ`αυτούς που το ζώδιο είναι προεξέχων μπορεί να είναι βαθιά δύσπιστοι ή ακόμα και καχύποπτοι για νέες επαφές ή γνωριμίες και εμπειρίες.

Υπάρχει συχνά ένα μεγάλο χάσμα ανάμεσα στου Καρκίνου την εξωτερική ζωή και του μυστικού φανταστικού-κόσμου των υδάτινων βαθών.Αυτό μπορεί μερικές φορές μπορεί να τον αφήνει αφοσιωμένο στο οικογενιεακό σόϊ και με μια αμυντική εξωτερική εμφάνιση, όπου οτιδήποτε ξένο βλέπεται σαν τρομακτικό.Ακόμα το εσωτερικό και το απόκρυφο γίνεται συχνά ακατανίκητο στου Καρκίνου τη μυστική ψυχή και στο απεριόριστο της ανοικτής θάλασσας.Ευμετάβλητος,πολύπλοκος και συχνά παρεξηγημένος η Καρκινίσια φύση θα αποφεύγει πάντα την απλή σαφήνεια.

Έτσι οι πλανήτες στον Καρκίνο θα εκφράζουν τις ενέργειες και τα ένστικτά τους με έναν ραφιναρισμένο, ευμετάβλητο, ευαίσθητο τρόπο.Οι πιο δυναμικοί πλανήτες όπως ο Άρης και ο Ήλιος θα είναι καμουφλαρισμένοι και θα αποδίδουν υψηλή ευαισθησία στα συναισθηματικά υπόγεια ρεύματα του περιβάλλοντος. Αυτή η οριακή ευαισθησία στην ατμόσφαιρα αντανακλάται σ`ένα άνοιγμα πάνω στο ασυνείδητο επίπεδο της ζωής, όπου οι ιδιαιτερότητες δεν είναι τόσο αποχωρισμένες όσο μπορεί να φαίνονται.

Οι άνθρωποι με μια έμφαση επάνω στον Καρκίνο δεν είναι απλώς εναρμονισμένοι πάνω στο συλλογικό επίπεδο της συναισθηματικής εμπειρίας, αυτοί είναι εξαρτημένοι πάνω σ`αυτό, γιατί αυτό τους συντηρεί μ`ένα συναίσθημα του να ανήκουν και μια αίσθηση της συναισθηματικής ενότητας με μια μεγαλύτερη ανθρώπινη οικογένεια.

Η μοναξιά είναι απεχθής στον Καρκίνο, και πολλοί άνθρωποι με το ζώδιο αυτό προεξέχων θα κάνουν σχεδόν οτιδήποτε-συμπεριλαμβανομένου και της προδοσίας των δικών τους βαθύτατων εαυτών τους-για να εγγυηθούν ότι αυτοί δεν αφήνονται απομονωμένοι.( και αυτό μπορεί να ονομάζεται μαρτυρικότητα).
Η Καρκινίσια ψυχική δεκτικότητα μπορεί μερικές φορές να γίνει δίκοπο δώρο γιατί μπορεί να δημιουργήσει μια εξάρτηση από τους άλλους, το οποίο υποσκάπτει την αυτό-εμπιστοσύνη, την αυτό-επάρκεια και την αυτάρκεια και ανοίιγει το δρόμο για την συναισθηματική τιμωρία και διωγμό.Τρυφερότητα και ευσπλαχνία είναι τα δώρα της Καρκινίσιας καρδιάς και μιας διαισθητικής κατανόησης των άλλων, ένα δώρο του Καρκινίσιου μυαλού.Αυτό το μυστήριο και το πολυεπίπεδο πολυπρόσωπο ζώδιο, αδύναμο και δυνατό την ίδια στιγμή ενσωματώνει τα πιο προστατευτικά μας συναισθήματα για τους άλλους, και το άισθημά μας, της ρίζωσής μας μέσα σε μια ιστορία περιλαμβανομένων όχι των στείρων και άκαρπων γεγονότων, αλλά των ζωντανών ανθρώπων οι οποίοι έχουν αγαπήσει, υποφέρει και προσφέρει τα πιο ζωηρά και δριμύτατα όνειρα σε όλες τις γενιές οι οποίες ακολουθούν.

Η Σκιά 

Άς πάρουμε τη λιγότερο ευχάριστη πλευρά του Καρκίνου.Οι περισσότεροι Καρκίνοι είναι ενημερωμένοι, αν και θολά, ότι παίζουν συναισθηματικά παιγνίδια κατά καιρούς.Αυτοί μπορεί να μην το παραδέχονται ή να μην το συζητούν. «Πρέπει να λέμε τα πάντα ?».
Κάποια πράγματα είναι καλύτερα να μένουν χωρίς να λέγονται. Αλλά ο Καρκίνος δεν είναι τυφλός.Με σίγουρα βήματα που στηρίζονται στο ένστικτό του μπορεί να διαβάσει τα συναισθηματικά ρεύματα πολύ καλά-ακόμα και τα δικά του.Η Καρκινίσια ευγένεια, ευαισθησία,συμπονετικότητα μεταφέρει μια παράξενη σκιά πίσω της : την καταστροφική κριτική.
Παρατήρησε μια συνηθισμένη καθημερινή συζήτηση από ένα αληθινά Καρκινίσιο προόσωπο.Συνήθως αυτοί είναι γεμάτοι από συμπόνοια.-Μη γίνεσαι τόσο σκληρός με τον καημένο, μπορείς να τον βοηθήσεις κ.λ.π.
Ο Καρκίνος είναι γρήγορος στο να δικαιολογήσει τα πιο δύσκολα χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς των άλλων, ειδικά της οικογένειας,εξαιτίας της συμπόνοιας και της αίσθησης του να αναγνωρίζει τις ανάγκες των άλλων ανθρώπων.Αλλά κάποιες φορές ένας Καρκίνος μπορεί να κάνει ένα καλό κουτσομπολιό.Κάποια δυσάρεστα ή ακόμα αηδιαστικά, κακά πράγματα ακούς να ρέουν.Μικρά, ψαλιδισμένα κομμάτια-όχι διαφορές της γνώμης ή διαφωνίες, ή ειλικρινείς δημόσιες συζητήσεις ή αντιπάθεια ξεκάθαρη και αναγνωρισμένη.
Π.χ. Μια Καρκίνος Μητέρα που έχει μια μικρή ζήλεια για την κόρη της, της λέει πριν από ένα σημαντικό χορό.«Ναι!φαίνεσαι υπέροχη..τόσο υπέροχη όσο γίνεται σε τελευταία ανάλυση».Αυτό είναι μια καλυμμένη προσβολή, μια μεταμφιεσμένη κριτική, σχεδιασμένο να χτυπήσει ύπουλα, να ξεπέσει, να πληγωθεί, να κεντριστεί.
Του Καρκίνου η σκιά μπορεί να σκιτσάρεται σαν ένα κουνούπι, μια σφήκα με ένα μικρό κεντρί.Και τον πιο πολύ καιρό το αγνοούν αυτό.Αυτοί κάνουν κριτικοί ?

Πολλοί Καρκίνοι, θα φανερώσουν αυτή τη Σκιά πάνω στους άλλους, θα ισχυριστούν.Τους αρέσει να πιστεύουν ότι οι εαυτοί τους είναι καλοί, συμπονετικοί, και γεμάτο κατανόηση.Αλλά η σκοτεινή πλευρά κάθε υδάτινου ζωδίου είναι άγρια. Και μπορεί να γίνει σκληρή ή ψυχρή.Αυτή είναι η αλήθεια και για τα τρία υδάτινα ζώδια.Με τον Καρκίνο, η σκιά μιλάει μέσα απ`το στόμα του.Ποιο είναι το αληθινό κίνητρο πίσω απ`αυτό? Θυμήσου τι λέμε και τι ισχύει γύρω απ`τα υδάτινα ζώδια?
Το πιο σημαντικό γι`αυτά είναι οι σχέσεις τους με τους άλλους.

Στα υδάτινα ζώδια δεν αρέσουν να μένουν μόνα τους.Αυτοί δεν μπορούν να υποφέρουν την απομόνωση ή την απόρριψη.Ο Καρκίνος είναι ζώδιο με σφοδρές συναισθηματικές ανάγκες, έχει μια δυνατή τάση να ζεί διαμέσου του αγαπημένο του.Αιώνια πίστη και αφοσίωση. Ο Καρκίνος είναι κτητικό ζώδιο-τόσο κτητικό όσο και ο Σκορπιός είναι παραδοσιακά.Αλλά ο Καρκίνος είναι πιο ραφιναρισμένος γύρω απ`αυτό. Συνοψίζοντας, μπορεί να πουμέ ότι ο Καρκίνος συχνά βρίσκει όλη τη σημασία στη ζωή μέσα απ`τους ανθρώπους που είναι κοντά του.Και κάτι μέσα του του πολύ βαθιά,επαναστατεί.

Στον Καρκίνο, η μνησικακία μπορεί να φτάσει σε εξαιρετική τέχνη.

Κάπου, πολύ βαθιά μέσα του ανάμεσα σ`όλη τη στοργικότητα, τα συναισθήματα συμπόνοιας υπάρχει η γκρίνια ότι αυτός δεν ζεί πραγματικά τη δική του ζωή.Αυτό είναι εξαιρετικό αληθινό όταν ο Καρκίνος δίνει και θυσιάζει και δίνει και θυσιάζει και ο αγαπημένος του δεν είναι πρόθυμος ενώ το τέντωμα τραβιέται μέχρις τέλους.Η μνησικακία επιστρέφει μέσα στην αρνητική κριτική.Είναι μια δράση της εκδίκησης σαν ανταπόδοση.

Θυμήσου τη ροπή που έχουν τα υδάτινα ζώδια να έχουν σταθερές ιδέες κρύβοντάς `τες ή ακόμα θάβοντάς `τες, βαθιά μέσα στα μυαλά τους.Λοιπόν, η ιδέα βρίσκεται εκεί : Έχω δώσει σ`αυτόν ή (σ`αυτήν) τα πάντα.Τώρα μου οφείλει κάτι να μου δώσει πίσω.Και εάν το δώρο δεν έχει επιστρέψει, μετά του αξίζει ένα μικρό χτύπημα από πίσω.Αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο άσχημο.

Είναι.Αλλά αν ο Καρκίνος μπορεί να φθάσει στη ρίζα της μνησικακίας του πάνω σ`αυτό-δρα θετικά, όχι με αρνητική κριτική-τότε οι σχέσεις θα παραμείνουν με περισσότερη υγεία και πιο ασφαλείς.Και δρώ θετικά σημαίνει, όχι τόσο πολύ μαρτύριο.

Δεν είναι ο καθένας ένα παιδί το οποίο χρειάζεται να γίνεται υπερβολικά προστατευμένο.Κάποιοι άνθρωποι-ίσως όλοι οι άνθρωποι-χρειάζονται να αφήνονται πότε-πότε.Και ο Καρκίνος χρειάζεται να μάθει να φροντίζει τον εαυτό του, τις δικές του ανάγκες, τις δικές του επιθυμίες.Και τότεη σκιά μένει στο υπόγειο όπου ανήκει.
Μια άλλη όψη χρειάζεται να μάθει να φροντίζει τον εαυτό του, τις δικές του ανάγκες, τις δικές του επιθυμίες.Και τότε η σκιά μένει στο υπόγειο όπου εκεί ανήκει.Μια άλλη όψη της σκιάς του Καρκίνου μπορεί να γυρίσει ενάντια στον εαυτό του, μέσα απ`τον τρόπο τον οποίο ο Καρκίνος "τρώει και καταβροχθίζει" λαϊκές γνώμες,φήμες χωρίς να ελέγξει τα δεδομένα.(και αυτό ονομάζεται κουτσομπολιό).....

Δώσε σ`αυτούς ένα ή δύο αποκομμένα κομμάτια πληροφορίας και αυτοί θα μεταφέρουν το πλήρες βάρος των δικών τους συναισθημάτων και προδιαθέσεων και το σημείο κρίσης τους.Και του Καρκίνου η κρίση όταν στηρίζεται πάνω σε μισή περίληψη, όμως αυτό είναι πιθανό να είναι όχι μόνο λάθος, αλλά καταστροφικό.Και αυτό επίσης μπορεί να ονομαστεί ισχυρογνωμοσύνη.

Οτιδήποτε γι`αυτόν έξω απ`αυτόν είναι ύποπτο.

Όσον αφορά την Καρκινίσια Σκιά, ο Καρκίνος μερικές φορές είναι καλό να την παρατηρήσει για να την αναγνωρίσει για να την αντιμετωπίσει ώστε να φέρει μια μικρή ειλικρινή αλήθεια μέσα στη συζήτηση.Γιατί αυτά τα μικρά βέλη και συμπεράσματα, απαρατήρητα, εισχωρούν και διαποτίζουν τα πάντα.

Ο Καρκίνος έχει απέραντη συναισθηματική δύναμη επειδή μπορεί να διαβάσει τα αισθήματα των άλλων τόσο καλά. Η ευσπλαχνία, η λεπτότητα, η ευγένεια, η φροντίδα είναι τα απίθανα χαρακτηριστικά του, που αξίζουν πολύ....

Κυβερνήτης η Σελήνη, εσωτερικός κυβερνήτης ο Ποσειδώνας, ενώ ο Άρης και ο Κρόνος έχουν πτώση και βλάβη αντίστοιχα στην συγκεκριμένη ζωδιακή περιοχή....Ενώ έχει μια έντονη σχέση με τις Δέσμες της Σελήνης....

ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ τρυφερή και Καρκινίσια εβδομάδα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου