Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

the life with the sign of sagittarius

the life with the sign of Sagittarius.....

Η Γή του Τοξότη είναι ένας ατελείωτος δρόμος, κατά μήκος του οποίου το αργό ταξίδι της γνώσης, μας παίρνει μακριά απ`τον περιορισμένο δρόμο του σπιτιού και της οικογένειας σ`ένα μεγαλύτερο κόσμο, όπου εμείς ανακαλύπτουμε τις ομοιότητες ανάμεσα σε ανόμοιους ανθρώπους και τις αρχές που ενώνονται και συνεργάζονται οι οποίες βρίσκονται μυστικά και πιο βαθιά απ`την επιφάνεια στην ποικιλία της ζωής.

Η ανησυχία και πάντα σε κίνηση, του Κενταύρου τον κάνει ατελείωτο ταξιδευτή για τον οποίο το ταξίδι είναι περισσότερο ενδιαφέρον απ`ότι η επίτευξη του σκοπού.Το πνεύμα του Τοξότη είναι περιπετειώδες και ατελείωτα αισιόδοξο, κινούμενο γρήγορα στο κυνήγι κάθε μελλοντικής πιθανότητας η οποία μοιάζει μεγαλύτερη και καλύτερο απ`ότι το παρόν.

Όταν ένας σκοπός επιτευχθεί –είτε υλικός, συναισθηματικός, διανοητικός ή πνευματικός-η έξαψη φθίνει, και μόνο μια νέα και ακόμα περισσότερο γοητευτική πιθανότητα μπορεί να «ρίξει λάδι στη φωτιά» της έμπνευσης.

Ανυπομονησία με το χρόνο και τα γήινα όρια για την επεκτατική φύση του Τοξότη το καλύτερο είναι εάν έχει τουλάχιστον μια πόρτα για το μέλλον πάντα ανοικτή.Τίποτα δεν είναι τόσο καταστροφικό για του Τοξότη τον ενθουσιασμό του για ζωή όσο μια περιορισμένη ύπαρξη με καμμιά ευκαιρία για ανάπτυξη και εξερεύνηση νέων ιδεών.

Εξίσου σημαντική για τον Τοξότη είναι η ανάγκη να επικοινωνεί τις ιδέες και τον ενθουσιασμό με τους άλλους.

Σε καθημερινό επίπεδο, ο Τοξότης έχει πολύ ζωτικότητα και αισιοδοξία στη διάρκεια της νιότης.

Αυτοί στους οποίους το ζώδιο αυτό είναι δυνατό τείνουν να προσεγγίζουν τη ζωή με ένα είδος δοκιμής πριν απ`τα αληθινά πράγματα.

Με αδιόρθωτη αισιοδοξία αυτοί αντιλαμβάνονται τον κόσμο σαν ένα τεράστιο έδαφος περιπέτειας στον οποίο δοκιμάζουν νέα πράγματα.

Για τον Τοξότη που κρατάει τη βαθιά πεποίθηση ότι πάντα θα διορθώνει λάθη και θα δημιουργεί ένα καλύτερο μέλλον.

Ο Τοξότης έχει το χάρισμα να αποσπά σημαντικά μαθήματα από οδυνηρές εμπειρίες χωρίς να υποφέρει το δηλητήριο της προσωπικής πίκρας, γιατί τέτοια δυσάρεστα γεγονότα γίνονται μέρος του παρελθόντος η οποία μοιάζει με ιστορία που λέγεται πριν τη φωτιά-μεταμορφωμένη με το να λέγεται, έτσι ώστε η εμπειρία να παραδίδεται στη σημασία της ενώ η μνήμη του πόνου λιγοστεύει όλο και συνεχώς.....

(άντε να προσπαθήσεις να πληγώσεις τοξότη...: "κάηκες μόνος σου"...

Δες και σύγκρινε με τον Κριό που βλέπει τα πράγματα με έναν συμβολικό τρόπο ή του Λέοντα το μυθικό δράμα....παρόλα αυτά με τους Κριούς είναι σε πόλεμο....και μόνο με τους Λέοντες μπορεί να έχει μια ισορροπία...

Ο Τοξότης παραδοσιακά συνδέεται με την τύχη, αλλά η καλή τύχη του Κένταυρου πραγματικά ξεπηδάει απ`την ικανότητα να διαισθάνεται τις εμπειρίες και να παίρνει πλεονέκτημα απ`αυτές μέσα από ένα αισόδοξο και θετικό πνεύμα το οποίο αργά ή γρήγορα δικαιώνει τον εαυτό του.

Η Υλική φιλοδοξία είναι ένας σκοπός αλλά έχει την ερμηνεία του να αγοράσει ΚΑΙ να εξαγοράσει την ελευθερία για το κυνήγι μεγαλύτερης σοφίας και πιο μεγάλα όνειρα.

Οι πλανήτες που βρίσκονται στον Τοξότη θα εκφράζουν τις ενέργειες και τα ένστικτά τους με έναν ανήσυχο,ενθουσιώδες και δραματικό τρόπο.
Το Τοξοτίσιο πνεύμα χρειάζεται άφθονο μέρος στο οποίο να κινείται και να εξελίσσεται.
Το πιο ρευστό από τα ζώδια της φωτιάς, δεν θα ανέχεται τον περιορισμό μέσα σ`ένα θέμα ακόμη κι αν αυτό το θέμα είναι έξυπνα μεταμφιεσμένο όπως ένα όμορφο σπίτι ή μια σίγουρη δουλειά.Κοινωνικές και ηθικές συμβατικότητες των πιο αληθοφανών ειδών μπορούν μπορούν να κινήσουν τον Κένταυρο σε επανάσταση.

Όπως και ο Κένταυρος του μύθου, έτσι και ο Τοξότης μπορεί να αφηνιάσει αν η πίεση της καθημερινής ζωής γίνεται τόσο μεγάλη.
Επειδή η φωτιά είναι ένα στοιχείο δημιουργικής φαντασίας, αυτοί με το ζώδιο δυνατά εμφασισμένο στο γενέθλιο χάρτη τους είναι κατάλληλοι για τη ζωή η οποία τους εξασφαλίζει συνεχόμενες νέες ευκαιρίες για ποικιλία και την εξερεύνηση νέων ιδεών.
Συχνά ταξίδια-εγκεφαλικά και πνευματικά εάν όχι φυσικά-είναι ένα ζωτικό τους συστατικό.Το ατελείωτο ταξίδι του Τοξότη μπορεί να ακολουθεί ένα εσωτερικό δρόμο,ειδικώτερα αργότερα στη ζωή, και το ζώδιο αυτό είναι συνδεδεμένο με φιλοσοφία και το ζήτημα μιας περιεκτικής ή συνθετικής άποψης του κόσμου.

συνεπώς υπάρχει μια επείγουσα ανάγκη για synthesis...που δεν μπορεί να εξαντλείται σε διπλές σχέσεις, σε τρίγωνα αλλά το πρόβλημα είναι πιο βαθύ και σε συνδυασμό με την αγάπη του για την ιστορία, μπορεί να εξαντληθεί σε ότιδήποτε επιπόλαιο....

Είτε εκφράζεται επάνω σε εσωτερικά ή εξωτερικά επίπεδα αυτή η σύνθεση, για τον Τοξότη είναι πάντα καλύτερο το ταξίδι απ`ότι το να φθάσει.

Η Σκιά

Στου Τοξότη τη Σκιά αρέσει να βρίσκεται όπου όλα συμβαίνουν, και με ανθρώπους στους οποίους συμβαίνουν επίσης, και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, με αυτή τη θαυμάσια διαισθητική μύτη καταφέρνει να βρίσκεται στο σωστό εστιατόριο, τη σωστή στιγμή και να συναντά το σωστό άνθρωπο.

Ένα απ`του Τοξότη τα ταλέντα είναι να κάνει επαφές και να δημιουργεί ευκαιρίες.
Αυτό του το ταλέντο μπαίνει στην υπηρεσία της Σκιάς όταν ο Τοξότης χρησιμοποιεί τους άλλους ανθρώπους σαν ευκαιρίες και τους αφήνει όταν δεν του είναι χρήσιμοι.
Αυτός τους χρησιμοποιεί ξεδιάντροπα, αλλά τόσο γοητευτικά ώστε εσύ συχνά ξεγελιέσαι, και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε κάνει να νιώθεις φθαρμένος και χωρίς ενδιαφέρον.

Οι groupies μπορεί όμως να γίνουν τόσο παράσιτα που μπορεί να χρησιμοποιούν μια σεξουαλική σχέση με έναν glamorous-ή διάσημο άνθρωπο για να πάρουν από αυτόν το advantage για δικούς τους σκοπούς.

Είναι αξιοπρόσεκτο όπου σε οποιοδήποτε επάγγελμα υπάρχει δόξα, glamour, χρώμα και excitement είναι τμήμα και του δικού τους show.
Και οι αληθινοί καλοί groupies, είναι αυτοί οι οποίοι το κουμαντάρουν για να οικοδομήσουν μια αληθινή και πραγματική καριέρα έξω από του να απολαμβάνουν την εύνοια από κάποιου ακόμα τη δημοσιότητα.


Ένα άλλο πρόσωπο της Σκιάς του Τοξότη είναι του ανθρώπου που «υπόσχεται».Αυτό το πρόσωπο έχει πολλά να κάνει με τη ροπή του να υπερβάλλει συνεχώς....
(εδώ την "έβαψες" έτσι και τους έχεις ανάγκη)....

Γιατί αυτός που υπόσχεται απλά υπόσχεται. Και με όλες αυτές, υλικές ή συναισθηματικές ή πνευματικές υποσχέσεις, αυτός ποτέ δεν διασταυρώνεται, γιατί αυτές είναι είτε υποσχέσεις πάνω στη στιγμή του άγριου ενθουσιασμού, είτε να πείσει τον εαυτό του και να σε εντυπωσιάσει.

Η πραγματικότητα είναι διαφορετική.Συνήθως έχεις να «καείς» τουλάχιστον δύο φορές πριν αντιληφθείς το παιγνίδι του Promiser πριν διακρίνεις το παιγνίδι του.

Αυτό είναι όταν σε αφήνει να «πέσεις» και βρίσκει ένα περισσότερο ευχάριστο παιγνίδι.Ακόμα όταν υπόσχεσαι σ`αυτόν κάτι μπορείς νάσαι βέβαιος θα φθάσει on the day καθορισμένος για να «τα εισπράξει»!

Μια τυπική περιοχή όπου «αυτός που υπόσχεται» δείχνει τη σκοτεινή του πλευρά του είναι με τα χρήματα.Αυτός συνήθως τα προσφέρει γενναιόδωρα-αλλά όχι όταν τα χρειάζεσαι. Όταν τα χρειάζεσαι αυτός είναι απένταρος.
Πολλοί Τοξότες έχουν «ανοικτά χέρια» και είναι γενναιόδωροι.Αλλά η σκοτεινή τους πλευρά δεν είναι.Είναι ειλικρινά σφιχτοί.Ακούγεται γενναιόδωρος-είναι το ταλέντο αυτού που υπόσχεται να ακούγεται καλό.Όταν το χρειάζεσαι, δεν είναι εκεί.Η σκοτεινή πλευρά είναι ασυνείδητη γιατί η αληθινή Τοξοτίσια προσωπικότητα είναι μεγάλη και υπερβολική και γενναιόδωρη και ολικά ασύνδετη με τους υλικούς περιορισμούς.Αλλά η σκιά επιστρέφει ξανά και παίρνει μακριά την Τοξοτίσια φυσική ενέργεια και τη μεγάλη καρδιά και σου δείχνει μια καπάτσα εμπορική μύτη που κάνει τον όποιο Αιγόκερω να φαίνεται αφελής.


Η ρίζα της Τοξοτίσιας σκιάς βρίσκεται στη δυσκολία του να προσαρμοστεί με τα όρια της πραγματικότητας.
Ο Τοξότης ο οποίος είναι αβέβαιος για τον εαυτό του μέσα στον κόσμο, ο οποίος φοβάται την αποτυχία, ο οποίος δεν έχει την επαρκή ωριμότητα ή πειθαρχία στον εαυτό του να κολλήσει με κάτι και να το τελειώσει, συχνά πέφτει στα χέρια της Σκιάς του επειδή είναι πιο εύκολο να πηγαίνει και να παίρνει με κάποιου άλλου τις προσπάθειες.
Αυτό έρχεται από το φόβο.Ο Τοξότης είναι φοβισμένος στο να κάνει οποιοδήποτε είδος δέσμευσης στον χειροπιαστό κόσμο.Επειδή δεν έχει να αντικρύσει μόνο τα όρια απ`αυτό, αλλά επίσης το γεγονός ότι η ενδεχόμενη ιδιοφυία του μπορεί να μην είναι τόσο ατελείωτη και κοσμική όσο αυτός πιστεύει ότι είναι.

Δεν είναι Θεός και είναι συχνά δύσκολο γι`αυτόν να έλθει στα όρια με τη θνητότητα και με το ότι είναι καθημερινός άνθρωπος.Έτσι αυτός γίνεται ο groupie κρατώντας σφικτά και κολλώντας στους άλλους φθάνοντας σε επιτεύγματα δι`αντιπροσώπου χωρίς να τολμήσει να ριψοκινδυνεύσει ο ίδιος, ή ο promiser που χρειάζεται απελπισμένα να ακούγεται πλούσιος, επιτυχημένος σημαντικός επειδή αυτό τον βοηθάει να νιώθει έτσι, εάν οι άλλοι τον βλέπουν μ`αυτόν τον τρόπο.

Και όταν αυτός αφήνει τον εαυτό του να γίνει ο χαρισματικός γεμάτος φαντασία αστείος, ευφυής, ανήσυχος σπουδαστής της ζωής, όπως πραγματικά είναι, αυτό μπορεί να τον κάνει να αφήσει τον εαυτό του να γίνει αγαπημένος για δικό του όφελος περισσότερο, απ`ότι για χάρη της φαντασίας του.

Κυβερνήτης του ο Δίας και ο Κένταυρος Χείρωνας συνεπώς, και απο εδώ φαίνεται το πρόβλημα της synthesis of opposites που τον διακρίνει....εσωτερικός κυβερνήτης η Γή...
το σύμβολο της Γής στην αστρολογική ααστρολογία βρίσκεται απ το αντίθετο του ζωδίου που κατέχει τον Ήλιο...και είναι η είσοδος στην our shadow side.....

προσωπική μου άποψη πάντως είναι ότι ο Δίας δεν τους πάει σαν κυβερνήτης, ταιριάζει καλύτερα στους Ιχθύς, και μετά την δεκαετία του 70 φάνηκε με το ταξίδι του Ποσειδώνα στο τοξότη, ότι αυτός είναι ο αληθινός τους κυβερνήτης, καθώς και με την σημερινή σύνοδο Ποσειδώνα και Χείρωνα....Οι πιο πολλοί είναι είτε σε ύπνωση είτε σε εκπαίδευση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου