Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

the astrology of midlife and aging .....Time is of the essence! : Tempus Fugit, Carpe Diem....part 5 

AGE 35-37 : the first flash of old age.......


είναι η ηλικία που αρχίζει ο μεγάλος κύκλος της midlife crisis που το μέγεθος της, κρατάει 20 χρόνια περίπου...άρχισα με το τέλος του κύκλου ηλικιακά...και σ αυτό το τμήμα θα σας παρουσιάσω την αρχή του κύκλου, που σαν απόλυτες τιμές έχουν πολλές ομοιότητες...
με αποτέλεσμα πολλές φορές να μπλέκουν μεταξύ τους, ιδιαίτερα αν οι μικρότερης ηλικίας γυναίκες έχουν την ανάγκη χρηματοδότησης των επιχειρησιακών τους φαντασιώσεων απ τους μεγαλύτερους σε ηλικία άντρες....
όχι ότι δεν απαντάται και το αντίστροφο....
μεγαλύτερες γυναίκες και μικρότεροι άντρες....απλά εκεί είναι πιο clear "american gigolo" το έργο....:) ♥

Έτσι αγάπη μου, σ αυτή την ηλικία, αρχίζεις και μπαίνεις σε μια περίοδο, και έναν καινούργιο κύκλο της ζωής σου, που θα σε προετοιμάσει γι αυτό που ονομάζουμε crisis of midlife age, και η οποία θα πάρει πολλά χρόνια να ολοκληρωθεί, και θα σε φέρνει αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις .Σ αυτή τη διετία πρόκειται να προσθέσεις κάτι απ την έννοια της σύνδεσης με τους ανθρώπους.

Εσυ έχεις το σώμα σου, τη σεξουαλικότητα σου, το παιδί σου.

Το επόμενο στάδιο είναι αυτό της «μοιρασιάς».αν είσαι γυναίκα θα τρέξεις συνήθως να βρείς γκόμενο....και αν είσαι άντρας "θα τρέξεις να δουλέψεις" να βρείς χρήματα, για να χρηματοδοτήσεις το γκομενιλίκι της γυναίκας σου...γιατί οι άντρες κοιμούνται ακόμα σ αυτή την ηλικία, στην αγκαλιά της μητερούλας -γυναικούλας τους...

Μέχρις σ αυτό το σημείο ο καθένας έχει προσπαθήσει να θεμελιώσει αυτό που ονομάζουμε persona and personality.
Και by the way όλη η δική σου προσπάθεια ανοικοδόμησης της προσωπικότητας σου έχει «κτισθεί» σ αυτό που ονομάζουμε αγώνας για κοινωνική καταξίωση.
Σε οποιοδήποτε δεδομένο τομέα της ζωής, οι περισσότεροι άνθρωποι στριφογυρίζουν άσκοπα, σα να περιμένουν κάποιον να τους πει τι να κάνει, και υπάρχει μια μικρή μειοψηφία των ανθρώπων, ΠΟΥ ΑΦΥΠΝΙΖΟΝΤΑΙ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΑΣΗ, που ΘΈΛΟΥΝ δίνουν όλες τις εντολές.

Έτσι αρχίζει ένας fake αγώνας, μάταιος τις πιο πολλές φορές, για να αναπτυχθεί μια δυνατότητα για να προβάλλεις την εντύπωση ότι πάντα ξέρεις τι ακριβώς κάνεις.
Υπάρχει μια σιγουριά στον εαυτό σου και μια οικονομία κάποιες φορές στις δράσεις σου που προτρέπει τους άλλους ανθρώπους να σε αποδέχονται και να σου εκχωρούν την ηγεμονία….να σου παραχωρούν το προβάδισμα….

αυτό βέβαια ισχύει που ο διπλανός σου, το ταίρι σου, έχει αρχίσει να συμβιβάζεται με την ιδέα ότι είναι "μαλάκας..."
όχι είναι πολλοί, που τους αρέσει το έργο...το έχουμε ξαναθίξει...

Η ρητορική στη φάση αυτής της ηλικίας. που είσαι μπορεί να πηγαίνει κάπως έτσι : «Είμαι μητέρα., και ένα επιτυχημένο πρόσωπο στην καριέρα μου, ενώ είμαι σε σχέση με κάποιον και μπορεί να έχω και το δικό μου σπίτι».
Ναι αλλά όλα αυτά δεν είναι η Ζωή, γιατί η έννοια του sharing έρχεται στο παιγνίδι της ζωής σου....(αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βρείς γκόμενο)...

Αλλά απ την άλλη αν δεν είσαι μητέρα ή πατέρας μην αγχώνεσαι...δες πόσο "σκατά" τα έχουν κάνει αυτοί και αυτές που πρόλαβαν και έγιναν...οπότε ήρεμα σχεδιάζεις καλύτερα το έργο....:) ♥

Γιατί με σκοπό να αναπτυχθούμε σε πληρότητα, εμείς έχουμε να μοιράζουμε τις ιδέες μας, το χώρο μας, το χρόνο μας, και αληθινά να αφήσουμε ένα άλλο πρόσωπο να μπεί μέσα σ αυτά.Έχουμε να μοιράζουμε με τα παιδιά μας, στη διαδικασία που χρειαζόμαστε να μάθουμε πώς να τα αφήνουμε.
Συνεπώς είναι χρόνος για να διερευνήσεις πως σιγά σιγά να τα αφήσεις.

Είναι χρόνος να επεκτείνεις τη συνειδητότητα σου και στις ανάγκες της γειτονιάς σου, του περίγυρου που ανήκεις, σε άλλες ομάδες απ αυτές που ανήκεις.Θα υπάρξει μια ενήλικη προοπτική που θα αυξάνεται μέσα σε διαφορετική φάση τα επόμενα δώδεκα χρόνια.

Στην εργασία σου είναι χρόνος να διδάσκεις τους άλλους πώς να κάνουν καλά αυτό που εσύ κάνεις καλά στο χώρο της δουλειάς σου ή πώς να κάνουν το επάγγελμα σου.
Εξ αιτίας του ότι διανύεις μια λαμπρή περίοδο με πολλές περιστάσεις, πολλές φορές μπορεί να ξεχνάς ότι δεν ξέρεις στην ουσία πώς να μοιραστείς με τη ζωή σου, και αυτό σε κάνει να νιώθεις πολλές φορές μη ελκυστική.

(σκόπιμα αναφέρομαι στο θηλυκό-γιατί οι άντρες της αντίστοιχης ηλικίας, είναι ακόμα σε ύπνο, όπως σας είπα...τέτοια αφύπνιση έρχεται μετά απο δύο χρόνια, αφού έρχονται αντιμέτωποι με το "κέρατο" που τάχα τους ξάφνιασε, την στιγμή που έκαναν ότι πέρναγε απ το χέρι τους....να το εισπράξουν)...

Έτσι, και εδώ υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθεί ένας οποιοσδήποτε για να σε κάνει να νιώσεις ελκυστική,με απρόβλετπες συνέπειες σε ότι έχει «κτισθεί».

Ένας καινούργιος σχεδιασμός στα θέματα της καριέρας σου ίσως σου χρειαστεί να τον δείς αυτή την εποχή.Κάποια καινούργια προσαρμογή ή την ώρα που είσαι απορροφημένη στα θέματα της δουλειάς πάρα πολύ, να χρειάζεται να δείς και λίγο τη σχέση σου επάνω σε ένα άλλο πλάνο.

Γιατί είναι χρόνος να ξέρει ο ένας τον άλλο, μέσα στη σχέση καλά, απ τις αλλαγές που έχουν προκύψει τελευταία.
Κάποιες άλλες φορές θα νιώθεις υπερβολική αβεβαιότητα σ αυτό που θα διαισθάνεσαι ότι πρόκειται να σου συμβεί. Και αυτό θάναι μια ανατρεπτική επιρροή.
Και τότε θα νιώθεις ότι είσαι σε νεφελώδη περίοδο.
( εδώ σε περιμένουμε για την ψυχανάλυση...)

Και όταν είσαι σε υποχρεώσεις ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.Αλλά πως μπορείς να αντιμετωπίζεις αόριστα συναισθήματα ότι κάτι δεν πάει καλά με τη ζωή σου.Και ένα τέτοιο συναίσθημα θα το έχουν και τα άλλα παιδιά της γενιάς σου, σαν ένα ασυνείδητο κίνητρο το πώς να αντιμετωπίσεις έναν αθέατο εχθρό.Άσε που μπορεί να τους βλέπεις όλους και όλες εχθρούς, αν φλερτάρεις και λίγο με την παράνοια…
Και αυτό πολλές φορές μπορεί να μεταφέρεται και στη σεξουαλική σου ζωή.Τότε δεν σε "σώζει" ούτε ο Ασκητής.....

Εαν παραβλέψεις ένα τέτοιο συναίσθημα από άγνοια αυτό μπορεί να εργαστεί αργά για να σου υπονομεύσει όλη την αυτοπεποίθηση.΄

Έτσι μια τέτοια περίοδο θα νιώθεις ότι είσαι αβέβαιη απ το ποια είσαι αληθινά.
Τότε θα πρέπει να σταματήσεις, και να κοιτάξεις εσωτερικά….μέσα σου…ελπίζω να έχεις μέσα, και να μην δείς καμιά «νεκρά φύση»…

Τι βλέπεις ? Τι θέλεις να δείς ? Ίσως ότι θα δείς βαθιά μα πολύ βαθιά μέσα σου ότι υπάρχουν όλα αυτά τα άσχημα πράγματα που περιμένουν να «εκθρέψεις» τα άσχημα κεφάλια τους.

Ίσως ακόμα να βλέπεις ότι είσαι ακόμα, όπως και πολλοί άλλοι της γενιάς σου, εγωίστρια, άπληστη, ανταγωνιστική, φοβισμένη, εξαρτημένη, ζηλιάρα, κτητική και λίγο αυτό-καταστροφική.
αυτά μπορεί να τα αλλάξετε και σε αρσενική εκδοχή....

Ποιά και ποιος θέλει να βλέπει τέτοια όμως, όταν βρίσκεται στην κορυφή της ζωής του, όπως εσύ, στα middle-thirties, ούτε κάν στο μέσον της ζωής σου, αφού δεν έχεις μεγαλώσει τόσο.....

oh my god....welcome my shadow....πω πω πω ...πόσο άσχημη/άσχημος...είμαι....
ομορφιά τώρα αγάπη μου, θα ξαναδείς στα 50 σου χρόνια πια...

βοήθεια σου γι αυτό το ταξίδι....

Κανένας δεν μπορεί να σε βοηθήσει σε μια τέτοια δυσχέρεια εκτός απ τον εαυτό σου....(και εμείς, και εμείς... που είμαστε εδώ...)

τι περίεργη που είναι η ζωή, οι 50 something να νιώθουν καλύτερα απ τους 36 something....βέβαια οι 50 και κάτι έχουν πάρει απόφαση να πληρώνουν τις παρανοικές αναζητήσεις των 36 και κάτι, ίσως να έχουν πάρει απόφαση ότι είναι ωραία να είναι "μαλάκες"

...η δεύτερη κατηγορία, η μικρότερη, δεν έχει πάρει απόφαση ότι μεγαλώνει....και είναι με την αντίληψη ότι ξαναζεί τα 24 της χρόνια...
.καλά κάνουν όλοι....
όταν θα τα βλέπουν όλα μπάχαλο...ίσως τότε να σκεφτούν, όλη αυτή την διαδρομή.....:) ♥

είδατε τι ωραία ταιριάζουν τα άκρα της midlife crisis ..? 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου