Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

the life with the sign ARIES


the life with the sign ARIES.......


Όραμα και ενθουσιασμός παραμένουν αμόλυντα από υλικές αυταπάτες και η ενέργεια εκφράζεται με σφοδρή έκρηξη.Καμμιά πρόκληση δεν είναι τόσο μεγάλη, κανένα εμπόδιο τόσο τρομακτικό, κανένας ανταγωνιστής τόσο δυνατός, που να τρομάζει τον Κριό να φύγει μακρυά απ`τον αγώνα.

Η προσπάθεια διείσδυσης, της φαλλικής φύσης της Κριαρίσιας ενέργειας, εκφράζεται επάνω σε πνευματικά, συναισθηματικά ή φυσικά επίπεδα, δεν περιορίζεται μόνο στους άνδρες αλλά είναι το ίδιο ισχυρή και ζωτική και στις γυναίκες.Αυτό είναι μια ακατανίκητη πρόκληση για ξεκινήματα και τον αναζωογονητικό αγώνα για τελική κατάκτηση η οποία ενθουσιάζει τον Κριό και τον καλεί εμπρός με μεγαλύτερο κουράγιο και όραμα.
Το ζώδιο του Κριού μπορεί να εκφράζει ανησυχία, όραμα, πρωτοβουλία, κουράγιο, ανυπομονησία και εκρηκτικό θυμό στο πρόσωπο της αποτυχίας. Όταν αυτό το ζώδιο είναι τονισμένο στο χάρτη, υπάρχει μια βαθειά ανάγκη να αντιπαραθέσει τον εαυτό στη ζωή και να δοκιμάσει τη δική του δύναμη, και ισχύ διαμέσου αγώνα, ανταγωνισμού και της επιτυχίας νέων σκοπών.

Αλλά μερικές φορές ένα πρόσωπο που το ωροσκόπιο του αντανακλά μια έμφαση στον Κριό μπορεί να βρίσκει σκληρό να εκφράζει την ανησυχία και τη δυναμική ενέργεια του ζωδίου.Αυτό μπορεί να συνδέεται με πιο πρώϊμες εμπειρίες οι οποίες έχουν υπονομεύσει την εμπιστοσύνη και έχουν αφήσει φόβο και αυτό-αμφιβολία στη δραστηριοποίηση του. Και ακόμα όταν υπάρχει άρνηση ή διάψευση των διεξόδων η πολύ δυναμική φύση της Κριαρίσιας ενέργειας δεν υποφέρει την ατελείωτη καταστολή ή κατάπνιξη.
Αυτό μπορεί να έρθει στην επιφάνεια διαμέσου κρίσεων ενός εκρηκτικού ταπεραμέντου , περιόδων κατάθλιψης οι οποίες καλύπτουν μεγάλο θυμό ή φυσικά συμπτώματα τα οποία εξηγούν συναισθηματικά και δημιουργικά εμπόδια (απογοητεύσεις) μέσα απο πονοκεφάλους ή άλλα σημάδια απο βαθύ εσωτερικό stress.

Η φλογερή ενέργεια του Κριού χρειάζεται δρόμους διαμέσου των οποίων μπορεί να δοκιμάζει πρόκληση και την ευκαιρία να προσπαθήσει δοκιμάζοντας νέες και καινοτόμες ιδέες.Αυτοί οι δρόμοι είναι διανοητικοί συναισθηματικοί, φυσικοί ή δρόμοι με φαντασία για να μπορεί να νιώθει ανεξαρτησία και ελευθερία να παίρνει τις δικές του αποφάσεις.Οι πλανήτες στο ζώδιο του Κριού θα εκφράζουν τις ενέργειες και τους οδηγούς με ορμητικότητα, δράμα και αυθορμητισμό.Η επιθυμία να είναι πρώτοι και καλύτεροι είναι φυσική στον Κριό και στη συνέχεια να την εκφράζει.

Υπάρχει επίσης μια ποιότητα αφέλειας σ`αυτό το ζώδιο το οποίο έχει αμφότερα ευγένεια ,ανωτερότητα και υποχρέωση ,ευθύνη για τη ζωή βλέποντάς την με φρεσκάδα και τον ιδεαλισμό της νιότης.
Ο ιδεαλισμός του Κριού είτε ρομαντικός είτε πολιτικός ή της αντανάκλασης μιας γενικής άποψης του κόσμου-γεμίζει τη ζωή με μύθο και μαγεία και αυτό είναι το μεγαλύτερο ατού του ζωδίου. Η αμείλικτη τυραννία του χρόνου για τον Κριό είναι ο μεγαλύτερος εχθρός γιατί ο αυθορμητισμός του μπορεί να τον αφήνει να θεωρεί οτιδήποτε φαντάζεται ή επιθυμεί θα μεταφέρεται μέσα στην πραγματικότητα "του εδώ και τώρα" και όχι αργότερα.

Το να περιμένει είναι το χειρότερο του αλλά και πολύ σκληρό, και μπορεί να εκτελεί όλα τα πληκτικά καθήκοντα που είναι απαραίτητα προκειμένου να φτιάξει ένα όραμα τεστάροντας το ήδη μικρό του απόθεμα υπομονής. 
Ανταγωνιστικότητα και ζήλεια μπορεί να είναι η αιτία πολλών προβλημάτων για την προσωπική του ζωή και συχνά το πιο ποθητό της αγάπης αντικείμενο είναι κάποιο πρόσωπο που κάποιος άλλος τον ή το διεκδικεί.....

(συνεπώς γίνεται ασυνείδητα μπλεγμένος σε συναισθηματικά τρίγωνα)...... 

Ακόμα η φλογερή του καρδιά είναι ολοφάνερα ευγενής και δεν βρίσκεται μέσα σου ούτε κακία ούτε μνησικακία ακόμα και εάν ένας μπορεί να του αποδίδει και την κακία και την μνησικακία στη βίαιη και απείθαρχη ενεργειακή του δύναμη.Άρης είναι αυτός που τον κυβερνάει...Βέβαια αν θα αποφασίστε να δοκιμάστε sexual έναν ή μια κριό, είναι καλό να είστε έτοιμοι ή έτοιμες ότι μπορεί να "πάτε" για ηλεκτροσόκ ή κάψιμο...ελπίζω να μην φαντάζεστε ότι θα τους εξαντλήσετε σ αυτό το θέμα....

the dark side of the Aries sign...

Ναι! οι ιππότες επάνω στα άσπρα άλογα έχουν σκιές.Όλα τα ζώδια της φωτιάς, εξαιτίας του ότι η πραγματικότητα είναι τόσο χρωματισμένη από εσωτερικά οράματα ενός μυθικού κόσμου, έχουν μια σκιά η οποία είναι χαριτωμένη , βαριά, και γήϊνη.
Το ίδιο ισχύει και για τους Κριούς. 
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δύο λέξεις για να περιγράψουμε τις ποιότητες της Κριαρίσιας σκιάς.Νωθρότητα και ασημαντότητα.(οκνηρία και μικρότητα).Δεν είναι εύκολο να σκεφτόμαστε τους Κριούς σαν τεμπέληδες.Και δεν είναι τεμπέληδες πραγματικά, με την έννοια ότι αυτός στερείται φυσική ενέργεια ή δυναμισμό.Αλλά αυτός έχει την τάση να γίνεται ένας ονειροπόλος και μαζί με όλες αυτές τις αγαπημένες εικόνες του ιπποτισμού και της ξαφνικής αγάπης και της νίκης του κυνηγητού, εμείς μπορεί να θυμόμαστε ένα άλλο πρόσωπο της Μεσαιωνικής εποχής.Αυτό είναι η στάση της ανωτερότητας μέσα στον κόσμο : επειδή αυτός είναι επάνω στην κορυφή της ιεραρχίας, πρέπει να υποστηρίζεται απ`αυτούς που είναι κατώτεροι.Αυτό συνδέεται με ένα μυστικό όνειρο, το οποίο πολύ Κριοί έχουν : τον πλούσιο προστάτη ή τον υποστηριχτή.

Τώρα το όνειρο του πλούσιου προστάτη δεν είναι το ίδιο με την αγάπη των Ταύρων για υλική πολυτέλεια ή των Ιχθύων την ευαίσθητη παθητικότητα με την οποία συχνά απαιτούν μια δυνατή υποστήριξη.

Ο Κριός πιστεύει εξ`ολοκλήρου στο δικό του όνειρο, στο ταλέντο, στην αποστολή του, και περιμένει ότι οι λιγότερο ταλαντούχες ψυχές, θα πρέπει να του εξασφαλίσουν τους υλικούς σχεδιασμούς για να το πετύχει.Αυτή η προσδοκία ότι οι άλλοι πρέπει να κάνουν τη μπελαλίδικη δουλειά και να εξασφαλίζουν την υποστήριξη τους, είναι ένα αληθινά πρόβλημα με πολλούς Κριούς.Αυτό γιατί ο τόσο πολύ δημιουργικός, προικισμένος, ιδεαλιστής Κριός με αληθινό ταλέντο θα πάει στο τίποτα.

Αυτοί περιμένουν για τον πλούσιο υποστηριχτή, θεωρώντας ότι ο κόσμος οφείλει σ`αυτούς κάτι για το χάρισμά τους και το ταλέντο τους.
Και όταν τίποτε δεν έρχεται γίνονται θυμωμένοι και ευρέθιστοι, σα να τους έχει πληγώσει η ζωή.
Αυτό δεν σημαίνει ότι οι Κριοί απεχθάνονται τη δουλειά.Αυτός μπορεί να δουλέψει σκληρότερα από οποιοδήποτε άλλο ζώδιο με εμμονή και αφιερωμένος σ`αυτό.
Απλά αυτός πρέπει να ξέρει σε τι θέλει να δουλέψει.( δηλ.για ποιο πράγμα).
Είναι αρκετά σύνηθες για τον Κριό άνδρα να έχει την ίδια στάση πάνω στις σχέσεις.
Οι Κριοί τείνουν να γίνονται σκληροί πάνω σε γραμματείς,υπαλλήλους,
φύλακες κ.ά.
Αυτός γίνεται ανυπόμονος, ευερέθιστος και ενοχλημένος αν κάτι δεν γίνεται γρήγορα, άμεσα και τέλεια.Στην πραγματικότητα μπορεί να γίνει γκαφατζής εάν προσπαθήσει να κάνει κάτι μόνος του, ενώ είναι άσχετος.

Άς πάρουμε τη δεύτερη πλευρά της Κριαρίσιας σκιάς. Άς θυμηθούμε τη λέξη μικρότητα.Ίσως η ιδιοτροπία θάταν η καλύτερη λέξη.Επειδή δεν είναι τρομερά καλός στο να συσχετίζεται στο γήινο πλάνο, συχνά μπορεί να γίνει λίγο καταπιεστικός γύρω απ`αυτό.Αυτός μπορεί να επιδείξει ποιότητες τις οποίες συνήθως περιμένεις απ`αυτή που είναι παραδοσιακά η βασίλισσα της ιδιοτροπίας την παρθένο.

Αλλά του Κριού η σφραγίδα είναι διαφορετική απ`της Παρθένου τη σπιτική ανάγκη για σειρά,σχεδιασμό και τελετουργία.Ο Κριός δεν θέλει σειρά αφού ο κόσμος του είναι βασικά γεμάτος με τη δική του φιγούρα.Η σειρά είναι μια ιδέα η οποία δεν τον ενδιαφέρει.Σειρά σημαίνει προσαρμογή των πολλών κομματιών μέσα σ`ένα «όλο».

Για τον Κριό υπάρχει μόνο ένα κομμάτι –αυτός και το «όλο» περιέχει αυτόν και το όραμά του.Ο Κριός είναι ιδιότροπος με έναν άλλο τρόπο.Ότι οφείλει να κάνει για τον εαυτό του, οφείλει να το κάνει τέλεια.Άψογα.Άμεσα.
Στην πραγματικότητα φαίνεται να βλέπει τα πάντα συμβολικά. Κάτι δεν είναι ένα απομονωμένο επεισόδιο ή ατύχημα, είναι πάντα συμπτωματικό για κάτι μεγαλύτερο.
Έτσι π.χ. η κηλίδα επάνω στο κολλάρο είναι σύμπτωμα της νωθρότητας με την οποία οι άνθρωποι σήμερα φέρονται στις δουλειές τους. 

Μια λέξη συμβουλής πάνω στην Κριαρίσια σκιά μπορεί να είναι : ηρεμία και χαλάρωση επειδή ο κόσμος κατοικείται και από άλλους ανθρώπους οι οποίοι είναι Σημαντικοί. 
Ο πλούσιος υποστηριχτής μπορεί να υπάρχει μόνο στη φλογερή του φαντασία. Αυτός μπορεί να βγεί και να εξασφαλίσει αυτά που θέλει για τον εαυτό του συχνά μέσα από δουλειά ή κυνήγι.
Και οι Κριοί που περιμένουν ότι τα πάντα πρέπει να τα κάνουν για τον εαυτό τους αμέσως και άμεμπτα, χρειάζεται ίσως να αναγνωρίσουν ότι οι άλλοι άνθρωποι έχουν άλλες ζωές, άλλες ανάγκες, άλλα όνειρα. Αυτοί χρειάζονται υπομονή, ανεκτικότητα, ταπεινοφροσύνη και πειθαρχία.Και έτσι μόνο μπορεί να κερδίζουν και να καταχτούν.... 

Στη Μυθολογία σχετίζεται με το μύθο του Ιάσονα και το χρυσόμαλλο δέρας, και άρα μια Μήδεια στη ζωή, έχει πολλές πιθανότητες να εισέλθει στη ζωή του, να του μάθει τα μυστικά της μαγείας,για να κατακτήσει τον πολυπόθητο χρυσό, και αν την προδώσει, όπως συνήθως γίνεται να τον καταστρέψει.....
Επίσης η μυθολογία του Θησέα έχει μεγάλη σχέση στις ζωές των Κριών, με όλες της τις προεκτάσεις.Συνεπώς σ αυτή την περίπτωση μια Αριάδνη πάλι τον βοηθάει για να ανακαλύψει τις διεξόδους του Λαβύρινθου της ψυχής.
Και στις δύο περιπτώσεις των μύθων, η γυναίκα αυτή έχει συμβολοποιηθεί και στις δύο περιπτώσεις όμως εγκαταλείπεται στην τύχη της και τη μοίρα της.

Πιθανόν με βάση τη μυθολογία, η ζωή του να βρίσκεται στους στόχους που βάζει και στους αγώνες του-εδώ η θέση του Άρη του γίνεται πυξίδα στη ζωή του.
Μια συναισθηματική και οικογενειακή ζωή όμως με happy end μπορεί  να βρίσκεται σε ένα χαμένο Παράδεισο σε έναν κήπο της Εδέμ όπου οράματα και σταυροφορίες γίνονται ένας Μίτος της Αριάδνης και η απαρχή τραγωδιών στη ζωή του.

Εαν κάποιος ξετυλίξει το κουβάρι αυτών των μύθων θα βρεί αυτό ή αυτά που τον έχουν μπλέξει στη ζωή του, ότι ποτέ δεν έδωσε το χρόνο ένας Κριός  στη ζωή του
για  να ανακαλύψει κάποιο συναρπαστικό δημιουργικό ενδεχόμενο μέσα στον εαυτό του, και συχνά του εκδηλωνόταν  μια ανησυχία, ένα θαμπό συναίσθημα δυσαρέσκειας, το οποίο ποτέ δεν ήταν αρκετό να κάνει  μια αλλαγή, αλλά ήταν  μια ευκαιρία να μπερδεύεται σε άθλους και σε αγώνες προκειμένου να αποδείξει τη δύναμη του.

Αλλά εάν διαθέτει τη ψυχραιμία με μια ματιά κάποιος να είναι ικανός να δει που πρέπει  να επεκτείνει τη ζωή του κατά κάποιο τρόπο.οι αρχικές φαντασίες οι οποίες συνοδεύουν τέτοιες ανησυχίες μπορεί να μην έχουν  την αναδύουσα δύναμη αρχικά και  μπορεί σε τελευταία ανάλυση να φανούν ανέφικτες ή απίθανες είναι  σημαντικό όμως να τις πάρει σοβαρά γιατί είναι ο προάγγελος μιας δυνατότερης πηγής έμπνευσης, και μιας ανάγκης να τις ανατρέφει και να τις καλλιεργεί, αντι να συμπεριφέρεται σ αυτές με μια ανησυχία, λες και είναι  μια κακή φάση.
Αντι γι αυτό θα πρέπει να ειδωθουν σαν προάγγελος σε κάτι, και τότε ηρεμώντας να αρχίζει να καταστρώνει τις στρατηγικές του.

Αυτό είναι το αλχημικό του μυστικό, και είναι πολύ δύσκολο για τους Κριούς να το βλέπουν και να το βιώνουν μπλέκοντας έτσι σε όλα τα δράματα της ζωής, μάχοντας στο τέλος τους πάντες.

Είναι το μοναδικό σημείο του ζωδιακού, που συνθέτει τα αντίθετα αρσενικά ήλιο και άρη, αφού ο δεύτερος έχει κυριαρχία,και ο πρώτος έξαρση...Αφροδίτη και κρόνος έχουν πρόβλημα πτώσης και αδυναμίας σ αυτό το σημείο, ενώ προσωπική μου άποψη είναι ότι έχει "έξαρση" επίσης και ο πλούτωνας με όλες τις αναγεννησιακές και μεταμορφωτικές του ιδιότητες.

Είναι αναγκαίο να αναπτύσσει Ερμή, αφού είναι ο κυβερνήτης του στην εσωτερική αστρολογία....

by the wy, οι κυβερνήτες στην εσωτερική αστρολογία,ιδιαίτερα του του ζωδίου του Ήλιου,καθορίζει κατά πολύ όλη την εσωτερική προδιάθεση κάποιου προσώπου...



ΥΓ : ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ : 
1. Οι αστρολογικές αναλύσεις των Ζωδίων στηρίζονται στις εργασίες του Manual of Astrological Studies during 90s.

2. Mythic Astrology by Liz Greene and

3.Astrology for Lovers by Liz Greene


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου