Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

the life with the sign of taurus

the life with the sign of TAURUS....

το Θεϊκό μπορεί να ανακαλύπτεται κάθε μέρα περισσότερο πάνω στη Γή απ`ότι στον Ουρανό.

Ο Ταύρος είναι ένα απ`τα αρχαία σύμβολα της δύναμης και της γονιμοποιητικής δύναμης της φύσης.Οι ακατέργαστες δυνάμεις της φύσης αντιλαμβάνονται σαν εχθρικές στην ηρωϊκή θέληση, διαβρωτικές για τις ενστκτώδεις πιέσεις της αυτοεμπιστοσύνης και υπομονομευτικές για την ικανότητα να διευθύνει κάποιος τη ζωή του.Ο Ταύρος στο Μύθο είναι αμφότερα : η ενσωμάτωση της δημιουργικής δύναμης της γής και η ακατάπαυστη πρόκληση απ`τα ένστικτα πάνω στην ανθρώπινη θέληση και πνεύμα.

Στον κόσμο του Ταύρου τίποτε δε συμβαίνει γρήγορα.Ο σπόρος σπέρνεται αλλά πρέπει να ωριμάσει στο δικό του χρόνο.Δεν μπορεί κάποιος να στέκεται πάνω από ένα φυτό και στη συνέχεια αυτό να αναπτύσσεται και ούτε ένας δεν μπορεί να στέκεται πάνω από μια ιδιαιτερότητα με τον Ταύρο εμφασισμένο στο γενέθλιο χάρτη και να απαιτεί απ`αυτόν βιασύνη.

Σ`ένα καθημερινό επίπεδο, η ειρηνική ευγενική ενέργεια του Ταύρου εκφράζεται μέσα απ`τις ποιότητες της υπομονής και της ικανότητας να περιμένει για πράγματα να ωριμάσουν.Η δυνατά Ταυρίσια ιδιαιτερότητα μπορεί συχνά να υποτιμάται από περισσότερο ζωηρούς χαρακτήρες, επειδή αυτός ή αυτή δεν διαφημίζουν τα ταλέντα ή τις ικανότητες τους μέχρι να αισθανθούν ότι μπορούν να τα αξιοποιήσουν αποτελεσματικά.Πολλοί νέοι άνθρωποι με μια δυνατή έμφαση στον Ταύρο μπορεί να θέλουν πολύ χρόνο για να επιλέξουν ένα δρόμο στη ζωή τους, γιατί αυτό το ζώδιο προτιμάει τις πρακτικές εμπειρίες και χτίζει κάτι μόνιμο, περισσότερο απ`το να παίρνει πρόωρες αποφάσεις οι οποίες μπορεί να ανατραπούν αργότερα.

Υλική ασφάλεια και σταθερότητα είναι πολύ σημαντικά για τον Ταύρο καθώς επίσης και η ανάγκη του να προφυλλάσσει τα περιουσικά του στοιχεία ή τα πράγματα που έχουν αξία στη ζωή ακόμα και έν όψει του χάους και της αλλαγής.
Ο Ταύρος δεν αφήνει εύκολα, και αυτοί με μια δυνατή έμφαση στο ζώδιο μπορεί να αρνούνται να εγκαταλείψουν μια σίγουρη δουλειά ή μια σταθερή σχέση, ακόμα κι αν είναι βαθειά δυστιχισμένοι εκτός κι αν ξέρουν ότι αυτό είναι μια καλύτερη επιλογή ή μια εναλλακτική λύση που μπορεί περισσότερο ή λιγότερο να εγγυηθεί γι`αυτό.
Ο Ταύρος μπορεί να γίνει τόσο προσκολλημένος στις συνηθισμένες ρουτίνες και πράγματα, ώστε η ιδιαιτερότητα μπορεί να πολεμάει ενάντια στις θετικές αλλαγές, απλά επειδή αυτές είναι καινούργιες και νέες.
Η ήρεμη, μερικές φορές αμετακίνητη επιφάνεια του γήινου ζωδίου είναι απλά απατηλή.Τεράστια ενέργεια και πείσμα βρίσκεται κάτω απ`την επιφάνεια, όπως επίσης και η ικανότητα να δημιουργήσει σχήμα και φόρμα μεγάλης ομορφιάς στον εξωτερικό κόσμο.

Οι πλανήτες στο ζώδιο του Ταύρου θα εκφράζουν τις ενέργειες τους και τα ένστικτά με έναν αργό, καθορισμένο, επίμονο και μερικές φορές άκαμπτο τρόπο.Αυτοί που ανήκουν σ`αυτό το ζώδιο μπορεί να μην αποκαλύπτουν τις πιο δημιουργικές τους ποιότητες μέχρι να περάσει η νιότη.Οι δυνατά Ταυρίσιοι άνθρωποι μπορεί να φαίνεται ότι αργούν να αναπτυχθούν πάνω σ`ένα επίπεδο ή σε κάποιο άλλο, περιμένοντας μέχρι οι αξίες να αποκρυσταλλωθούν και να υπάρχει αρκετή ασφάλεια διαθέσιμη πριν ρισκάρουν πάνω στο άγνωστο μέλλον.

Η έξαψη για την έξαψη δεν είναι στα ενδιαφέροντα του Ταύρου, εκτός και αν παίζουν angular Jupiter,uranus or ανήκει σε family grand trines. Επειδή ο Ταύρος κατέχει τον κοινό νού, κάτι που συνήθως η συνεισφορά του εκτιμάται κάτω απ`την αξία του, οι δημιουργικές προσπάθειες του ζωδίου συνήθως φτιάχνουν ένα μεγάλο αποτύπωμα πάνω στους άλλους επειδή αυτοί υποστηρίζονται περισσότερο απ`την εμπειρία απ`ότι από τη φαντασία.

Ο Ταυρίσιος θυμός μπορεί να είναι σπάνιος και αργός να φανεί, αλλά εάν αποδεσμευτεί μπορεί να γίνει καταστρεπτικός επειδή συνήθως υπάρχει μια πολύ καλή αιτία γι`αυτό.Συναισθήματα,αισθητική υπάρχουν βαθιά στον Ταύρο, και εκεί υπάρχει συχνά μεγάλη ευαισθησία στη μουσική, στο χρώμα και στη φόρμα.Η ανάπτυξη του προσωπικού γούστου είναι βαθειά σημαντική γι`αυτούς που έχουν έμφαση σ`αυτό το ζώδιο.Το πρώτο απ`τα ζώδια κατέχει τη σοφία της αξίας στην καθημερινή ζωή, βρίσκονται εμπειρίες ομορφιάς και αρμονίας.Για τον Ταύρο το Θεϊκό μπορεί να ανακαλύπτεται κάθε μέρα περισσότερο πάνω στη Γή απ`ότι στον Ουρανό....συνεπώς ένας επερχόμενος new planet με τα χαρακτηριστικά του Διόνυσου, θα τους πήγαινε "γάντι" σαν inner ruler....

the dark side of Taurus.....

Ας εξετάσουμε το ρεύμα του κύματος που υπάρχει σ`όλα τα γήινα ζώδια.Κι ας θυμηθούμε ότι αυτό το ρεύμα συχνά δείχνει τον εαυτό του μέσα από ένα παράξενο είδος θρησκευτικού πάθους ή φανατισμού.Εδώ έχουμε την Ταυρίσια σκιά, απόλυτα κρυμμένη σε πολλούς Ταύρους και αποδεσμευμένη με πλήρεις δυνάμεις στους άλλους.Κανένας, μα κανένας δεν είναι τόσο καλός στο να βρεί «υποκατάστατα θρησκείας» όσο ένας Ταύρος.Σημείωσε την ποιότητα της θρησκείας. Ας πάρουμε τον Karl Marx, έναν Ταύρο.Αυτό έχει τη σημασία του να εξηγεί τις ισχύουσες δυνάμεις στην ιστορία.Όλα εξηγούνται μέσα από έναν αληθινά Ταυρίσιο τρόπο, με την άποψη των οικονομικών κινήτρων, αλλά με πλήρη αδιαφορία των άλλων τάσεων και κινήτρων.Για παράδειγμα η σημαντικότητα των πνευματικών αναγκών είναι κατάφωρα αγνοημένη.Η επίδραση και η επιρροή των δυναμικών προσωπικοτήτων απουσιάζει.
Και τα υποστρώματα των μύθων, των βασικών υποδειγμάτων και δομών της ανθρώπινης ψυχής, είναι θλιβερά απόντα.Ο διαλεκτικός υλισμός είναι μια αντι-θρησκευτική θρησκεία. Και η ώθηση για τους Ταύρους είναι : στερεότητα, επιμονή, καθορισμός, εμμονή και φανατισμός.Στην καθημερινή ζωή, αυτός ο φανατισμός φαίνεται να προβάλλεται σε πολλά διαφορετικά σημεία.

Η πιο τυπική φόρμα είναι η αδιαλλαξία.Ο Ταύρος δεν γνωρίζει για την απλή αποδοχή των απόψεων των άλλων. 

Αυτός απλά αρνείται την ύπαρξη από οτιδήποτε, το οποίο δεν ταιρίαζει με τη διάταξη της πραγματικότητας. Γιατί είναι ένα ρεαλιστικό ζώδιο.Ο Ταύρος είναι επιρρεπής σε πολύ παράξενα είδη απο τύπους-πράγματα από αφελή και μωρόπιστα πάθη. 

Συχνά ο πραγματισμός του έχει ένα υπόγειο ρεύμα από χυδαιότητα, τυφλό φανατισμό-μια πολύ μη πραγματιστική ποιότητα.Αυτό συνήθως δεν το αναγνωρίζει.Στα δικά του μάτια, κανένας δεν είναι πιο ρεαλιστής.Αλλά ο Ταύρος μπορεί να γίνει τόσο μονομερής ώστε μπορεί να δεί μόνο το κόκκινο.

Η αδιαλλαξία έχει μια στενή σχέση με την προκατάληψη και η προκατάληψη είναι απ`τις κύριες δυσκολίες στου Ταύρου τη σκοτεινή πλευρά.Ένας μπορεί να καλύπτει το μυαλό του με μια συγκεκριμένη ιδεολογία,θρησκεία,φυλή ή τύπο ενός προσώπου και το μυαλό του να στέκεται εκεί.Εκεί δεν κινείται τίποτα, ούτε μετατοπίζεται.

Και αυτός μπορεί να γίνεται απίστευτα ενοχλητικός στην κριτική τους, για τις αξίες των άλλων.Για τον Ταύρο, οι αξίες του είναι οι μόνο αξίες.Αυτός δεν απεχθάνεται να γίνεται τότε είτε αγενής και απότομος, είτε προσβλητικός εάν αντιλέγεις σ`αυτές τις αξίες.
Υπάρχουν κι άλλες όψεις της Σκιάς του Ταύρου, που συνδέονται με όσα έχουμε ήδη μνημονεύσει. 
Μια απ`αυτές είναι η ροπή του Ταύρου να χρησιμοποιεί ανθρώπους.Αυτό συνδέεται με τη λαχτάρα να βρεί σημασία, αυτός ψάχνει για τη λάμψη, το μυστικισμό, το δραματικό.Μερικές φορές αποτυγχάνει να βρεί αυτές τις ποιότητες στη δική του ζωή και γίνεται ένα είδος πνευματικού groupie.
Ή ένας αληθινός groupie.Θα βρείς πολλές γυναίκες Ταύρους να «πηγαίνουν έφιπποι στο στρατό» με διάσημους pop stars, ηθοποιούς κ.α.Ο Ταύρος είναι πολλές φορές ικανός να πουλήσει τον εαυτό του, σαν να είναι ένα τμήμα και κομμάτι σε κάποιου άλλου τη δράση.Αυτό είναι μια δίκαιη ανταλλαγή γι`αυτόν, ή ξεπούλημα και τράμπα της δικής του αξίας, για κάτι που γι`αυτόν αξίζει περισσότερο.Όσο μεγαλύτερη είναι η τιμή, τόσο μεγαλύτερη είναι η αξία.

Φανατισμός και οπορτουνισμός : δύο όψεις της καταπιεσμένης φωτιάς στον Ταύρο.
Τα ζώδια της φωτιάς έχουν και τα δύο, αυτά μ`ένα διαφορετικό τρόπο, πιο αραιωμένο και περισσότερο ειλικρινή.

Με τον Ταύρο, αυτές είναι σκοτεινές ποιότητες και αυτός είναι συνήθως μη-ενήμερος από το πώς φανερώνει αυτές τις πλευρές.Πως όμως μοιράζεται μ`αυτές? 
Όπως σ`όλες τις σκοτεινές ποιότητες αυτό που βοηθάει είναι να τις γνωρίζει.
Στην περίπτωση του φανατισμού, του θρησκευτικού πάθους, αυτό που βοηθάει αν ο Ταύρος θέλει να αναγνωρίσει, είναι ότι η ζωή είναι γεμάτη από πράγματα τα οποία δεν είναι αναγνωρίσιμα διαμέσου των πέντε αισθήσεων μόνο.
Υπάρχουν μυστήρια και σημασίες στη ζωή τα οποία ξεφεύγουν απ`τον πραγματισμό και τη στατιστική προσέγγιση.Αυτό έχει τη σημασία του να μην ποδοποτά και να θίγει όπως ο Ταύρος τις αξίες των άλλων και επίσης σημαίνει να μην κλέβει των άλλων τις αξίες όπως στην περίπτωση του οπορτουνισμού της Ταυρίσιας σκιάς.

Να χτίζει τις δικές του αξίες και να μαθαίνει την αξία του εαυτού του.Και αυτό σημαίνει να μάθει ευελιξία και ανοχή.

Όπως ο Θησέας, έτσι και ο Ταύρος μπορεί να μοιραστεί με το δικό του Μινώταυρο αποτελεσματικά να γίνει ότι αληθινά είναι να γίνει : ένας που προστατεύει, που συντηρεί, που χτίζει, που δυναμώνει, ένας καλλιτέχνης, ένας που δίνει τα δώρα του.
Η δύναμη της γής ρέει μέσα του.....και στις γυναίκες πιο ιδιαίτερα....η δύναμη της ομορφιάς και του αισθησιασμού, χωρίς να σημαίνει ότι πολλοί άντρες "πάνε πίσω" σ αυτό το θέμα.....η "ευλογία" της Great Mother....

Κυβερνήτης η Αφροδίτη-αλλά "παίζεται" εαν είναι τελικά δημιουργική και ωφέλιμη θέση,αφού έχει τα χαρακτηριστικά της μυθικής Διώνης-πτώση οι ιδιότητες του Άρη και του Πλούτωνα, οι ενέργειες τους θυμίζουν όμως party of rock and roll-και ΜΗΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΖΕΣΤΕ απ το βλέμμα της Περσεφόνης που έχει το πρόσωπο τους...μια γλυκειά αφέλεια.....αφού είναι δύσκολη η προσέγγιση του εσωτερικού τους κυβερνήτη : έτσι δεν διαβάζεις εύκολα εσωτερικές προδιαθέσεις.....Ήφαιστος or Vulcan inner ruler...και καταλήγω απο προσωπική εμπειρία 20 ετών στο Κένταυρο Χείρωνα, αφού εκεί στο ζώδιο αυτό βρισκόταν όταν έγινε η ανακάλυψη του....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου