Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

the life with the sign of scorpio

the life with the sign of Scorpio....

Ο Συμβολισμός του δεύτερου υδάτινου ζωδίου αντανακλά την εκδίκηση της βιασμένης φύσης και της απαιτητικής δικαιοσύνης η οποία περιμένει εκείνους που στερούνται την ταπεινοφροσύνη, στο πρόσωπο των πιο ενστικτώδικων δυνάμεων της φύσης.

Η γή του Σκορπιού συμπίπτει με την άφιξη του χειμώνα και του αργού θανάτου της βλάστησης της γης, που γίνεται μυστήρια ανεξιχνίαστα.
Όπως η καρδιά της ζούγκλας ή ένα βρεγμένο δάσος, η περιοχή αυτή του Σκορπιού μεταφέρει βαθιά, με λεπτότητα και μια αφθονία, κρυμμένη ζωή η οποία μπορεί να φαίνεται τρομακτική και φοβερή σ`αυτούς οι οποίοι βλέπουν τον κόσμο πιο απλουστευτικά.
Η ησυχία της βαθιάς λιμνούλας, του κοιμισμένου ηφαιστείου που αργά σιγοκαίει, είναι αμφότερα Σκορπίσιες εικόνες, οι οποίες μεταφέρουν την ήσυχη δύναμη του ζωδίου.

Η υπερηφάνεια του Σκορπιού είναι ένα απ`τα πιο βασικά χαρακτηριστικά και ο ποιητής Milton που έχει Σκορπιό στον Ωροσκόπο έβαλε αυτή την όμορφη άποψη στο στόμα του Lucifer : 
«Είναι καλύτερο να βασιλεύεις και να κυριαρχείς στην Κόλαση, από το να υπηρετείς στον παράδεισο».Έτσι το πείσμα αυτού του ζωδίου δίνει σ`αυτούς που είναι προεξέχων μια αντοχή και μια αφθαρτότητα του πνεύματος το οποίο μπορεί να επιβιώσει σε μεγάλες λύπες και κακουχίες.

Σ`’ένα καθημερινό επίπεδο, ο Σκορπιός είναι προικισμένος με μεγάλη σφοδρότητα και ένταση στα συναισθήματα.Αυτή η ένταση περιέχεται σ`όλα τα συναισθήματα-αγάπη, πάθος, ανάγκη, μίσος και θυμός.

Δεν αντιπαθεί απλά, σιχαίνεται.Δεν βρίσκει κάποιον ήπια και απλά ταιριαστό, γίνεται παθιασμένα και ανέκκλητα αφοσιωμένος.
Δεν πληγώνεται απλά απ`την απόρριψη, νιώθει ξεσκισμένος και ορκίζεται εκδίκηση.

Το κεντρί του Σκορπιού δείχνει την τάση του ζωδίου για αντεκδίκηση, επειδή όπου οι άνθρωποι νιώθουν τόσο σφοδρά, δεν συγχωρούνε εύκολα.Του Σκορπιού η ανάγκη για σφοδρό συναισθηματικό μπλέξιμο είναι ταιριασμένη με ένα βαθύ φόβο του να γίνει ελεγχόμενος από τους άλλους, και αυτό δημιουργεί μια εσωτερική ένταση η οποία δίνει στο ζώδιο περισσότερη απ`αυτή την ποιότητα που κρυφοκαίει.

Εκείνοι που έχουν το ζώδιο αυτό δυνατό έχουν μια δυνατή αίσθηση για δραματικότητα και χρειάζονται να εμποτίζουν τις εμπειρίες τους με πολύ πλούσια και πολύ βαθιά χρώματα-ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι προκαλούν κρίσεις και θύελες.

Μερικές φορές ικανός για οριακή κτητικότητα, έχει ανάγκη μια μεγάλη διαβάθμιση συναισθηματικής κλειστότητας με τον αγαπημένο του.

Μια έντονη ευαισθησία στων άλλων τα αθέατα κίνητρα κάνει το ζώδιο υψηλά επιλεκτικό και εκλεκτικό και δεν ανταποκρίνεται σε ανθρώπους που είναι με κάποιο τρόπο ψεύτικοι ή σ`αυτούς που χειρίζονται τους άλλους.

Ακόμη αυτοί με μια έμφαση στο Σκορπιό τείνουν να συνδέουν τους εαυτούς τους παθιασμένα μ`αυτούς που αγαπούν και γίνονται ικανοί για εξαιρετική αφοσίωση και αυτοθυσία.Τέτοια αγάπη, μολονότι δε δίνεται φωτεινά, θα επιβιώσει σε διαμάχες και απογοητεύσεις οι οποίες μπορεί να γκρεμίζουν πιο επιφανειακούς δεσμούς.

Κάτω από την επιφάνεια του Σκορπιού βρίσκεται βαθιά ευσπλαχνία για τον ανθρώπινο πόνο και μια διεισδυτική ματιά μέσα στις ασάφειες και τις διφορούμενες έννοιες της ανθρώπινης ψυχής.

Έτσι οι πλανήτες στο Σκορπιό θα εκφράζουν τις ενέργειες τους και τους οδηγούς με μεγάλη σφοδρότητα και με αποφασιστικότητα.Ακόμα και οι soft πλανήτες, όπως η Αφροδίτη και η Σελήνη θα κάνουν τις συναισθηματικές τους ανάγκες γνωστές με μια δύναμη η οποία μπορεί να αναστατώνει πιο ψυχρούς τύπους.

Μολονότι τέτοια συναισθήματα, ακόμα και αν αποκρούονται, με αδύνατο ή με λεπτό τρόπο, μετά θα καλύπτονται προσεκτικά κάτω από ένα επιφανειακά αδιάφορο λούστρο.

Επειδή ο Σκορπιός είναι ένα ζώδιο με τόσο μεγάλη ευαισθησία και συναισθήματα, ακόμα και η υποψία ή υπόνοια μπορεί μοιραία να παράγει πρώιμες συναισθηματικές απογοητεύσεις και πολλοί άνθρωποι με αυτό το ζώδιο προεξέχων, μεταμφιέζουν τη σφοδρότητά τους, για να προστατεύσουν στη συνέχεια τους εαυτούς τους από τον πόνο και την ταπέινωση.

Και όπως ο Καρκίνος, έτσι και ο Σκορπιός μπορεί να παρουσιάζουν εξωτερικά στον κόσμο μια εξεζητημένη και εκλεπτυσμένη φανερή κυνική επιφάνεια η οποία ξεγελάει τον καθένα, συμπεριλαμβάνοντας και τον πιο ιδιαίτερο εαυτό του-της. 
Η βαθιά διορατικότητα και η οξύνοια του Σκορπιού στην αντίληψη της ζωής συχνά κάνει αυτούς που έχουν δυνατό αυτό το ζώδιο δεσμευμένους στην εξερεύνηση της ανθρώπινης φύσης-γιατί ένα κομμάτι, τους φέρνει στα όρια με τα δικά τους βάθη και ένα άλλο με τις αόρατες διαστάσεις της πραγματικότητας που τους ασκεί τέτοια βαθιά γοητεία.

Η Σκιά 

Τι μπορούμε να πούμε απ`τη σκοτεινή πλευρά του Σκορπιού, όταν αυτός είναι ήδη τόσο καλά εξοικειωμένος με τα δικά του σκοτάδια ? Είναι ένα υδάτινο ζώδιο : γεμάτο από συναισθήματα, υποκειμενικά στην προσέγγιση της ζωής και των άλλων ανθρώπων. Ο Σκορπιός έχει το κουράγιο να αντικρύζει όλους τους τρόπους των πραγμάτων, αλλά αυτά συνήθως βρίσκονται πάνω σε συναισθηματικά πλάνα.

Ότι δεν μπορεί συχνά να αντικρύσει, είναι η διαβάθμιση των αντιδράσεών του, οι οποίες κατευθύνονται και επηρεάζονται από τις δικές του γνώμες.Τα υδάτινα ζώδια, είναι μια ομάδα που τείνει στην ισχυρογνωμοσύνη, επειδή είναι συχνά ανημέρωτοι (μη-ενήμεροι) απ`την εξέλιξη των σκέψεων τους.

Γίνονται τόσο υποκειμενικοί και ενδιαφερόμενοι για τις δικές τους προσωπικές αξίες και αυτό τους κάνει δύσκολο το να δουν καθαρά, δίκαια και την πανοραμική άποψη των πραγμάτων.

Αυτός μπορεί να γίνει απόλυτα φανατικός στις δικές του απόψεις γύρω απ`τους ανθρώπους και τη ζωή.
Και αυτός ο φανατισμός τον οδηγεί, σε λάθος τόπο και λάθος χρόνο, και τον κάνει να αποκτά τη φήμη κάποιων δυσάρεστων πράξεων που έχουν τη βάση τους πάνω στην προκατάληψη ή στην παραποιημένη κρίση.

Δώσε σ`έναν μια βδομάδα, ένα χρόνο, δέκα χρόνια, και θα έχεις ένα πραγματικά τρομερό show, κατευθείαν βγαλμένο απ`το «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γούλφ ?».

Ο Σκορπιός μπορεί να καταστρέψει ένα γάμο, έναν έρωτα, ένα σπίτι, με αυτό το είδος της συμπεριφοράς του.Δεν είναι επαρκές απλά να λέμε ότι αυτό είναι ένα ζηλιάρικο ζώδιο.Υπάρχουν πολλά είδη ζήλιας.

Κτητικότητα, ναι, αλλά όλα τα υδάτινα ζώδια είναι κτητικά.Αλλά του Σκορπιού η παθολογική ζήλια δεν είναι απλά φόβος του να χάσει κάποιον αγαπημένο.Όλοι το φοβόμαστε αυτό.Κάτω απ`αυτόν τον φόβο, θα βρούμε κάποιο λίγο πικρό οπτικό πεδίο της ζωής, κάποια σκοτεινή πεποίθηση γύρω απ`τη μεγάλη σαπίλα των ανδρών/γυναικών ή οτιδήποτε.Του Σκορπιού η σκοτεινή πλευρά είναι η αρνητικότητα του, διατυπωμένη μέσα από άκαμπτες γνώμες οι οποίες παραμονεύουν κάτω απ`την επιφάνεια και συχνά τον βασανίζουν τις στιγμές που θάπρεπε να νιώθει ευτυχισμένος.

Παίρνει πολύ χρόνο για το Σκορπιό να μάθει να εμπιστεύεται και να συγχωρεί. Συνήθως μαθαίνει τη δυσπιστία νωρίς στη ζωή, από το να βλέπει τις σκοτεινές σκιές στεκόμενος πίσω απ`τους γονείς του, την ανατροφή του σε θρησκευτικά θέματα και την εκπαίδευσή του.Και τα τραύματα παίρνουν πολύ καιρό να θεραπευτούν.Η εκδικητικότητα μέσα σ`αυτές τις καταστάσεις είναι πραγματικά το πρόβλημα.

Αν και έχουμε διδαχθεί ότι αυτό είναι μη Χριστιανικό, λίγη τίμια εκδίκηση είναι συχνά υγιέστερη απ`το εξωτερικό θέαμα της συναίνεσης και τον εσωτερικό καταπιεζόμενο θυμό, ο οποίος ξερνιέται διαμέσου πλάγιων δρόμων για να λέγονται πολλοί από`μας «καλοί» .

Αυτό που πραγματικά είναι λάθος είναι ότι ο Σκορπιός ποτέ δε δίνει στο άλλο πρόσωπο το πλεονέκτημα της αμφιβολίας.Η γνώμη είναι ήδη σχηματοποιημένη, προπακεταρισμένη, έτοιμος να την ξεφουρνίσει και να πάρει δράση πάνω στον φταίχτη αδιαφορώντας για το εάν είναι αλήθεια ή όχι, και χωρίς να γνωρίζει τα γεγονότα της κατάστασης.

Τα γεγονότα συγχίζουν το ζήτημα, στο οποίο για το Νερό είναι πρωταρχικό πως νιώθει, όχι τι πραγματικά συμβαίνει.Του Σκορπιού η σκοτεινή πλευρά αδιαφορεί εντελώς για την άποψη του άλλου προσώπου.Είναι λίγο σκληρό πράγμα να ζείς μ`αυτό.

Ο Σκορπιός που δεν μπορεί να συμφωνήσει με τη «Λερναία ύδρα» που έχει μέσα του, θα το προβάλλει πάνω στον κόσμο και θα το βλέπει στους άλλους.
Μετά θα έχεις τους διώκτες που πιστεύουν ότι έχουν το καθήκον να απελευθερώσουν την ανθρωπότητα από την «απειλή του όπλου».
Μην ξεχνάς ποτέ ότι ένας Σκορπιός είναι ένα ζώδιο με μεγάλη δύναμη για το καλό ή για το κακό.Κανένας Σκορπιός όσο και να φαίνεται ασήμαντος, δεν είναι χωρίς επίδραση και επιρροή πάνω σε κάποιον που είναι κοντά του.

Μπορεί να μην σκέφτεται γύρω από πράγματα όπως κυνηγοί-μαγισσών και το παράδοξο της βίας στο όνομα του Χριστού. 
Μπορεί να μην έχει διαβάσει Faust. Αλλά είναι ένας Σκορπιός.Έχει βαθιά αντίληψη και δύναμη, αν και καταπιεσμένη.

Και μπορεί να κάνει στη ζωή του οτιδήποτε επιθυμεί.

εξωτερικός κυβερνήτης ο Άρης και ο Πλούτωνας και εσωτερικός ο Άρης...έτσι η σχέση ανάμεσα στον Άρη και τον Πλούτωνα δείχνει την ποιότητα των κινήτρων του,και αυτή η σχέση του δίνει τη φήμη του περίφημου και του μαγικού εραστή, που σύμφωνα με την προσωπική μου άποψη, είναι μάλλον φτωχή, επειδή όλη αυτή η ενέργεια εστιάζεται στην έκρηξη της αναπαραγωγής, στη φτωχή του φαντασία για πειραματισμό, και στα φρένα που "βάζει" για να μην το ελέγχουν, με αποτέλεσμα να παραμένει μεγάλα διαστήματα στη ζωή του χωρίς sex....

θεωρώ ότι το sex -τηρουμένων των αναλογιών,όχι όλες και όλοι-είναι η μεγαλύτερη τραγωδία του, αφού δίνοντας προτεραιότητα στο βαμπιρισμό και την εκδικητικότητα χάνει μια διάσταση που την έχει σε πληθωρικό επίπεδο το απέναντι απ αυτό ζώδιο, τον αισθησιασμό, εκείνο του ταύρου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου