Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Νew moon in sagittarius : η συγκρουση της Δομης και του ονειρου μας

Νew moon in sagittarius : η συγκρουση της Δομης και του ονειρου μας

Όπως είναι γνωστο υπαρχουν τρεις τροποι εκφρασης των ζωδιων οσον αναφορα τη διαιρεση του κυκλου του, με τον αριθμο τεσσερα, που συμβολιζει τη σχηματοποιηση.

Παρορμητικα,Σταθερα και Μεταβλητα.

Τα πρωτα εγκαινιαζουν τη δραση, τα δευτερα διατηρουν και τα τριτα προσαρμοζονται.Βλεποντας το ωροσκοπιο της Νεας Σεληνης, παρατηρεις Αρη και Δια σε σταθερα ζωδια,
(Σκορπιος) , Πλουτωνα και Ουρανο σε παρορμητικα.Και όλα τα υπολοιπα συμπεριλαμβανονται στο Μεταβλητο Σταυρο.

Ο Αρης και ο Διας σχηματιζουν μια συνοδο στο σταθερο Σκορπιο, προσθετοντας ενεργεια ανταμοιβης σ αυτό που θελεις να κατακτησεις με υπογειους και κρυφους τροπους…Μην ξεχνατε αλλωστε ότι στo Σκορπιο το σλογκαν είναι :πώς να σαγηνευεις, να αιχμαλωτιζεις, να εχεις και να κρατας..

Αυτή είναι η ουσια της διατηρησης του status quo αυτης της εποχης.Τα παρορμητικα απ την άλλη βρισκονται ακομα στη σεισμικη δραστηριοτητα του Uranus square Pluto και κρατανε μια σταση αναμονης, πως θα ξεχυθουν στη δραση, περιμενοντας τον Κρονο να επισκεφθει το εδαφος που είναι και κατοικια του.

Το ερωτημα εδώ είναι :είναι ο Κρονος aggressive energy ? Μπορεις να βγεις στη δραση διεκδικωντας ότι εχεις αφησει πισω σου, που αυτό σε κανει να νιωθεις ανεπαρκης και μη ολοκληρωμενος…

Γιατι αν θυμηθεις το μυθο του Κρονου που ευνουχισε τον Ουρανο, που στην ουσια είναι μια aggressive πραξη, η οποια μαλλον εχει να κανει ότι ειμαστε aggressive στους εαυτους μας, εκει που εμεις ευνουχιζουμε ή περιοριζουμε τους εαυτους μας.Ο Κρονος από τη μυθολογια τρωει τα παιδια του και δεν αφηνει τις μορφες δημιουργιας να υπαρχουν.Απο την άλλη στη συγχρονη ψυχολογια ο Κρονος συνδεεται με το υπερεγω του Freud, και ένα κομματι της ψυχης μας κρινει με ορισμενους κανονες και standards.Ενα ειδος αναμνησης από ένα ειδος εσωτερικου δασκαλου που θυμωνει όταν ο μαθητης του δεν ζει με τα standards του.Ταδε εφη Howard Sasportas,ενας από τους μεγαλυτερους αστρολογους που ευτυχισαμε να γνωρισαμε από τις υπεροχες βιβλιογραφιες του.Βεβαια τα standards τοποθετουνται από το υπερεγω, και αυτό μας κανει να πιστευουμε ότι υπαρχει ένα τμημα μεσα μας το οποιο γνωριζει,αυτο που είναι να ειμαστε.

Και το ερωτημα που προκυπτει στην καθεμια και τον καθενα είναι : τι είναι αυτό που πιστευεις ότι μπορεις να γινεις, αυτό που μπορει να εισαι…Γιατι αν σταθερα κανεις εκπτωσεις στις αξιες σου, τοτε υποφερεις από ένα ειδος υπαρξιακης ενοχης και πονου, τον πονο του να ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ, αυτό που θα μπορουσες να εισαι…αν το προεκτεινεις ολο αυτό, τοτε θα ανακαλυψεις και τι δεν εχεις, ή τι δεν εχει γινει στη ζωη σου..
Καθε φορα που δεν ενεργουμε σε συμφωνια με την αληθινη μας φυση, αυτό καταγραφεται μεσα μας, και αρχιζουμε να περιφρονουμε τους εαυτους μας.

Ετσι οπου βρισκεις τον Κρονο στο χαρτη σου, ειτε natal, ειτε σε transits, είναι εκει που χρειαζεται να εργαστεις σκληρα με τον εαυτο σου, βλεποντας πρωτα απολα την αδυναμια σου, για να μπορεσεις να αναπτυξεις περισσοτερη σοφια και δυναμη σ αυτή την περιοχη.
Στην ουσια θυμωνουμε με τους εαυτους μας σε εκεινη την περιοχη της ζωης, εάν αποτυγχουμε να μαθουμε, ότι χρειαζομαστε να μαθουμε.

για περισσοτερα διαβαστε στο : http://www.uranianastrology.eu/index.php/2-uncategorised/121-ew-moon-in-sagittarius

καλημερα και απολαυστε σεξουαλικα αυτη την Κυριακη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου