Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Aftermath of full Moon –Venus retrograde in Scorpi-Libra : Strange overtones- Issues of loyalty and betrayal in our relationships



Υπαρχει ενας παλιος Σουμεριακος Μυθος, γυρω από την Inanna, μια θεοτητα αυτου του σπουδαιου πολιτισμου στα πρωτα βηματα της Ανθρωποτητας, μια θεοτητα που συνδεεται με τη μυθολογια της Αφροδιτης αλλα και τον πλανητη και των κινησεων του, που κατεβαινει στον Κατω Κοσμο, οπου γδυνεται από όλα τα στολιδια της και τα ρουχα της σε επτα φασεις –
εδω υπαρχει ενας υπαινιγμος και συσχετισμος με τα επτα τσακρα αλλα και τους πλανητες-και τελειως γυμνη προσπαθει να επανενωθει με την αδελφη της την Ereshkigal.
Εδω συμβολικα σημαινει ότι προσπαθει να συνδεθει με με τα μη ολοκληρωμενα, αποσυνδεδεμενα, αποκομμενα, τραυματισμενα ή ξεχασμενα αλλα δημιουργικα και γονιμα κομματια του Εαυτου της.
Ένα τετοιο ταξιδι είναι η ζωη μας τον τελευταιο καιρο, οπου ψυχολογικα και πνευματικα μοιαζουμε με την καθοδο της Inanna στον κατω κοσμο.
Ακομα η Ereshkigal στη Βαβυλωνιακη εκδοχη του μυθου, ειχε αδελφη την Ishtar και ζουσε στον κατω κοσμο παιρνοντας τον εραστη της αδελφης της Ishtar, τον Tammuz και η Ishtar γυμνη στις επτα πυλες του Θανατου της Βαβυλωνας, μπροστα στην αδελφη της Ereshkigal προσπαθουσε να απελευθερωσει τον εραστη της.
Η λυση δοθηκε από το μεγαλο θεο Ea, στελνοντας έναν άλλο εραστη στην Ereshkigal αφου ειχε κλεψει στον κατω κοσμο τον εραστη της αδελφης της Ishtar…
Μια άλλη παραλλαγη του μυθου της Περσεφονης,Πλουτωνα Δημητρας και Κατω Κοσμου, με άλλες όμως συμβολικες και ψυχολογικες αναφορες.
Αυτή η διαδρομη της Inanna, η της Ishtar αν θελετε, αυτο το ταξιδι στον Κατω Κοσμο ενεργοποιειται στους περισσοτερους από ολους μας, επειδη η Αφροδιτη είναι αναδρομη στο ζωδιο του Σκορπιου, που συμβολιζει τον Κατω Κοσμο…
Και όπως περιγραφει το ταξιδι της Innana, ο χρονος αυτος είναι μια ευκαιρια να βιωσετε ένα ειδος επανενωσης με τα κρυμμενα ή χαμενα κομματια της ψυχης σας.Και ανεξαρτητα του ποσο το απολαμβανετε ή το ποσο πονατε, από αυτή την καθοδο σας στο κατω κοσμο της ψυχης σας, είναι χρησιμο αυτή η εμπειρια να μην περιοριστει σε καλη ή σε κακη αλλα σε ένα ειδος προσεγγισης μιας ευκαιριας με την αλχημικη εννοια του ορου.
Αυτό σημαινει ότι : αποδεχομαι τις προκλησεις μιας σχεσης ή ακομα και τις περιπετειες σαν πνευματικους,ψυχικους και ψυχολογικους παράγοντες μιας βαθιάς μεταμόρφωσης της βάσης του πρωταρχικου υλικου της σκιας της προσωπικοτητας μας που η ψυχη μας επιδιώκει να μεταμορφώσει σε ένα ειδος χρυσου…
Ότι και να σημαινει εδώ η εννοια χρυσος για τον καθενα και τις αξιες που εχει ο Εαυτος του..
Η ιδεα εδώ είναι να γινει μια αποσυνθεση ή να γδυθεις εσωτερικά από τις δικες σου ακαμπτες αμυντικες αξιες που υπερασπιζεις ακομα χωρις νοημα, και δεν υπηρετουν πλεον όχι μονον την αξιοπρεπεια σου και την αληθινή αξία του βαθύτερου εαυτού σου αλλα και των σχεσεων σου με τους αγαπημένους σου, καθως και με άλλα όντα στη ζωή σου και με όλη τη ζωή γύρω από τον πλανήτη.
Με σκοπο να αγκαλιασετε τις θεραπευτικές ευκαιρίες που είναι διαθεσιμες σε αυτή τη διέλευση της Αφροδιτης αναδρομης στο Σκορπιο, και πισω στον Ζυγο, μπορεί να σας φανεί χρήσιμο να αναρωτηθείτε αυτά τα ερωτήματα καθώς εξελισσεται αυτό το transit :
1. Πώς μπορώ να τιμήσω και να ζήσω την αλήθεια μου σε θέματα αγάπης;
2.Τιμώ την αλήθεια και την αξιοπρέπεια του συντρόφου μου
3. Τιμω τη δική μου;
4.Πού είμαι πολύ άκαμπτος ή εγωκεντρικός στις αξίες μου και σε σχέση ακομα και με τους άλλους;
5.Αντιμετωπιζω εχθρικα τη φροντίδα και τη σύνδεση με τους άλλους και θα μπορούσε ακομα η άκαμπτη άμυνα μου, να προκαλέσει πόνο στους γύρω μου και στην ομαδα που ανηκω ;
6.Ακομα σε θέματα αφοσίωσης και προδοσίας, τι θέλω να θεραπεύσω;
7.Πώς έβλαψα τους άλλους και πώς μπορώ να κάνω αλλαγές στον εαυτό μου και σε άλλους;
8.Τι ζητούν αυτά τα στοιχεία από μένα τώρα που τα γνωρίζω;
9.Τι αλλαγές πρέπει να κάνω στη ζωή μου για να ζήσω τη βαθύτερη αλήθεια μου σε θέματα αγάπης;
Και επειδη μπορει να σας μπερδεψα με τους μυθους και τις ψυχολογικες τους ερμηνειες , να τα πουμε και αστρολογικα…
Από τις 6 Οκτωβρίου έως τις 16 Νοεμβρίου, η Αφροδίτη είναι αναδρομη από το ζωδιο της βλαβης της στις δεκα μοιρες του Σκορπιο, και στο ζωδιο της κυριαρχιας της στις 25 μοιρες του Ζυγου.Και οσοι απο εσας εχετε γενεθλιους πλανητες που σχηματιζουν major οψεις σ αυτές τις μοιρες είναι περισσοτερο πιθανον να προκληθειτε συνειδητα για να αντιμετωπισετε ή να εκφρασετε και πιθανα να μεταμορφωσετε τις πιο βαθιες σας επιθυμιες και λαχταρες.
Ετσι οσοι από εσας αγκαλιαζετε τη μεταμόρφωση και την θεραπεια, θα είναι μια εποχή ευπρόσδεκτου προβληματισμού και στοχασμου που θα αποκαλυψει που ειστε ανωριμοι σε θέματα σχέσης και βασικών αξιών, και ολο αυτό θα σου επιτρεψει να γεννησεις εκ νεου μια μεγαλύτερη αίσθηση εσωτερικής ωριμότητας μέχρι το τέλος αυτης της περιοδου.
Αλλα για οσους και οσες από εσας δεν ειστε διατεθειμένοι προς αυτό το είδος εσωτερικής μεταμόρφωσης, η αρχή αυτής του transit μπορεί να είναι ένας δύσκολος ή ακομα ενας προκλητικος χρόνος στις σχέσεις σας, καθως η Αφροδίτη θα ταξιδευει αναδρομα στο ζωδιο της βλαβης της στο Σκορπιό.
Και καθώς το transit θα ξεδιπλώνεται, θα μπορούσατε να ανακαλύψετε χρήσιμες, ακόμη και αλλαγες εμπνευσεων στη ζωη σας καθως η Αφροδίτη θα επιστρέφει, θα κανει στασεις και θα γυριζει σε ορθοδρομη κινηση από το ζωδιο της κυριαρχιας της στο Ζυγό.
Και όπως η Αφροδίτη που αναδύεται από τα κύματα των ωκεανών, τα πιο συναρπαστικά ζητήματα της Αφροδίτης (αξίες, αγάπη, σχέσεις μας με ανθρώπους, ζώα και φύση, για παράδειγμα), θα ανέλθουν από τα βάθη της καρδιας μας για να αναζητησουν την έκφραση στη ζωή μας.
Και ναι μπορεί να είναι δύσκολο να βιώσετε την ένταση αυτών των επιθυμιών, ειδικά αν οι ζωές σας δεν επιδεικνυουν μια ανοικτη εκφραση….
Το ερωτημα είναι πως μπορουμε να επωφεληθούμε από αυτή την πιθανώς ευχάριστη αλλά συχνά οδυνηρή διέλευση; Μπορουμε να φανταστούμε ότι η ποιότητα αυτού του Χρόνου έχει σκοπό, (σαν να έχει ο ίδιος ο Χρόνος τη δική του συνείδηση και είναι ένας αναπόσπαστος και συμμετέχων στον ενσαρκωμένο κόσμο στον οποίο είμαστε μέρος), αυτός ο ανάδρομος Χρόνος της Αφροδίτης μπορεί να συνυπάρχει με εμπειρίες που αποσκοπούν να μας ξυπνήσουν σε μια συνειδητή σχέση με τα δικά μας πλεονεκτήματα και αδυναμίες όσον αφορά τα θέματα της Αφροδίτης.
Το βέλτιστο αποτέλεσμα αυτού του Χρόνου θα ήταν η ωριμότητα, η ανάπτυξη και η βαθύτερη αίσθηση της ζωής από την ανακαλυψη της αληθειας μας.
Στην τελευταια αναλυση ολοι οι αναδρομοι κύκλοι της Αφροδίτης μας προκαλούν να αντιμετωπίσουμε τόσο τα θετικα όσο και τις αρνητικα θεματα της Αφροδίτης που μεταφέρουμε σε όλους τους τομείς της ζωής μας.
Με παραξενα Scorpio και Libran χτυπηματα που θα υποστουμε αν δεν ηδη τα εχουμε δοκιμασει, από αυτή την αναδρομη κινηση της Αφροδιτης από τις αρχες του Οκτωβρη, θα αντιμετωπίσουμε κατά πάσα πιθανότητα θεματα πίστης και της προδοσίας στις σχέσεις μας.
Ακομα μπορει νιωσουμε ότι ειμαστε αναγκασμένοι να σκεφτόμαστε πως διατηρούμε (ή διαταράσσουμε) την αρμονία με τους αγαπημένους μας, τους φίλους μας , τους επαγγελματικους εταίρους και συνεργάτες μας, ενώ τιμούμε (ή απορρίπτουμε), την εσωτερική αλήθεια και τις βαθύτερες αξίες μας.
Πώς τιμάμε ακομα ή απορρίπτουμε τις βαθιά ριζωμένες επιθυμίες στις καρδιές μας;
Έχουμε θέσει αρμονία με τους άλλους ενώ ζούμε την εσωτερική μας αλήθεια;
Η οπισθοδρομη περίοδος θα μας προετοιμάσει για μια πορεία δράσης που τελικά θα επηρεάσει τη δική μας ψυχολογική, πνευματική και ψυχρή ανάπτυξη και ωριμότητα σε αυτές τις περιοχές και τομεις εμπειριας που γινεται στο ωροσκοπιο μας, μόλις τελειώσει η διέλευση.
Yg : Ο εσωτερικός αλχημικός μετασχηματισμός μετακινείται μέσω ζητημάτων που σχετίζονται με κάθε τσάκρα και πλανήτη: Root chakra/Κρονος-μολυβδος, ιερο οστο/ Διας,κασσιτερος , Ηλιακός / Άρης (Σίδηρος), Καρδιά / Αφροδίτη (Χαλκός), Λαιμος/Ερμης/ Υδράργυρος), Τρίτο Μάτι / Σελήνη (Ασημι), Κορωνα / Ήλιος (Χρυσός).
Γι αυτό προσεξτε ποιον και ποια βαζετε κορωνα στο κεφαλι σας…θα σας παρει δεκαοκτω μηνες να την αφαιρεσετε αν κανετε λαθος….
yg1 : το αρθρο αυτο ειναι ελευθερο σε διασκευη απο μενα και εχει αναρτηθει στο astro.com απο την LeAnn Lacy με τιτλο :
From Detriment to Dignity:Venus Descends into the Light
καλημερα ολη μερα :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου