Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

full Moon in Gemini/Sagittarius axis-chiron t-square with Sun conj Saturn opp Moon : υπάρχει περισσότερη φωτογένεια στη βρωμιά παρά στη καθαρότητα...

 
full Moon in Gemini/Sagittarius axis-chiron t-square with Sun conj Saturn opp Moon :
υπάρχει περισσότερη φωτογένεια στη βρωμιά παρά στη καθαρότητα...

Μια πανσεληνος της θλιψης και της απογνωσης.Μια θλιψη που εχει τις αρχες της στην παιδικη ηλικια και τις σχεσεις με τους γονεις μας και τους γονεις σας.
Και σε κανει να νιωθεις ένα βασανισμενο και τραυματισμενο προσωπο.Αισθανεσαι συνεχως ότι δεν εισαι κατανοητη και κατανοητος από τη μανα σου…
Δεν θελω να μιλαω σαν τους ψυχολογους και τους αλλους αστρολογους που θα σας σπρωχνω να σας συμβουλευω ότι αφου το καταλαβες αυτό, εχεις να μαθεις να ξεπερασεις τον πονο σου γιατι ετσι θα δεις τι ικανοτητα εχεις να καταλαβαινεις και να βοηθας τους αλλους (moon square chiron) ..
Μαλακιες…αυτό γινεται αυτοματα ουτως ή αλλως..
Κανενας δεν σου λεει τι προεκτασεις εχει αυτό στη συναισθηματικη σου ζωη.Τωρα για να ειμαι ειλικρινης, εγω ποτε δεν πηρα τη μανα μου από πισω, αλλα ουτε και αυτή εμενα και μ αφησε στην ησυχια μου και αυτή εμεινε στη δικη της ησυχια.Απο μενα τουλαχιστον.
Το σπαρτιατικο “ἢ τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς “ ηταν το μονο που ρητο που θυμαμαι παντα από τους αρχαιους μας γονεις.Και η Μητερα είναι το μεγαλυτερο εμποδιο για το παιδι, από μια ηλικια και μετα βεβαια που γινεται το σιγουρο εμποδιο στην εξελιξη του παιδιου, ανεξαρτητα από του τι ειδους σχεση εχουν αναπτυξει μεταξυ τους, Μητερα και παιδι…
Γιατι ότιδηποτε σε γενναει όταν περναει ο χρονος αυτο το ιδιο προσπαθει να σε ρουφηξει και να σε παρει κοντα του στην παρακμη της αποσυνθεσης του.Το μονο σιγουρο στη ζωη είναι η αποσυνθεση και η Μητερα πλησιαζει ολο και πιο κοντα σ αυτην την εννοια της λεξης.Και λογικο είναι να κανει ότι περναει από το χερι της οσο μπορει να καθυστερησει αυτή την παρακμη της ακομα και αν είναι εις βαρος της ζωης του παιδιου της…
Αλλωστε αυτος ηταν ο ρολος των Μουσων του Απολλωνα στην αρχαιοτητα.Να παιρνουν τα παιδια από την αγκαλια των μαναδων τους και να τα οδηγουν στο παιγνιδι και από εκει αυτά με τη φαντασια τους ξεφευγαν από την αγκαλια της μανουλας και επεφταν στις αγκαλιες των Μουσων.
Η Μητερα στο μυθο αυτό του Απολλωνα συμβολιζεται από τη μαχη του με το φιδι Πιθωνα που εξισωνεται με τη Μητερα.Οπου σ αυτή τη μαχη δεν βγαινει κανενας νικητης συμφωνα με μια από τις πολλες version του μυθου.Αφου ο Απολλωνας κατορθωσε απλα να κοιμισει το φιδι.
Το φιδι παντα θα παραμονευει στο προσωπο της Μητερας να ξυπναει ξαφνικα και να σε δαγκωνει με το δηλητηριο της.Ειναι η Φυση αυτή.Και όπως το ένα φιδι καταπινει το άλλο για να επιβιωσει ετσι συμβαινει και με τους ανθρωπους αφου πρωτιστα είναι γηινα δημιουργηματα.
Στα Μυστηρια των Γυναικων η Εσθερ Χαρντιγκ μαθητρια της σχολης Carl Yung, κανει λογο και αναφορα στον τεραστιο ανταγωνισμο αναμεσα σε Κορη και Μητερα.
Μαλιστα θεωρει το καταπληκτικο : Η κορη πρωτα γινεται Μητερα και μετα Κορη…Ασυλληπτο….ετσι ?
Το πρωτο πραγμα που μαθαινει ένα κοριτσακι είναι δηλ.πως θα κανει nurturing στη μανουλα του για να μπορεσει να γινει κορη αυτή.Και αυτό μονο κλεβοντας την ενεργεια σου με το να σε μιζεριαζει συνεχως γινεται.Και αν υπαρχουν και αλλα κοριτσια στην οικογενεια επιλεγεται το πιο χαρισματικο να γινει ο helper της…
Αυτό είναι το δραμα του χαρισματικου παιδιου αναφερει η Alice Myller η οποια by the way ηταν Αιγοκερως και καταλαβαινετε τι σημαινει να κανει κριτικη ενας Αιγοκερως για τους γονεις καθοσον το ζωδιο αυτό είναι του αξονα των Γονιων στους χαρτες μας.
Αν κανετε συνειρμους και σκεφτειτε λιγο τον Πλουτωνα, που είναι το αρχετυπο της Great Mother ότι βρισκεται στον Αιγοκερω, θα συμπερανετε ευκολα ότι δεν υπαρχει γονιος που να μην εχει γινει φιδι και να προσπαθει να καταπιει τα παιδια του…
Γιατι θελει ολοκληρωση χαρακτηρα και μεγαλη γενναιοτητα σαν γονιος να μπορεις να παραιτηθεις από τις ζωες των παιδιων σου.Μην τους ακουτε που κλαιγονται όταν τους φωναζετε να κρατησουν τα παιδια σας.Αυτο περιμενουν και γι αυτό ζουν…
Γιατι αν ειχαν δικη τους ζωη, σιγα μην ειχαν χρονο να σου κρατησουν τα παιδια σου.Και ας είναι και εγγονια τους.
Μην παρασυρεστε από τις γιαγιες σας που το ειχαν υπερηφανεια και καμαρι που εγιναν γιαγιες.Για πες το αυτό στις σημερινες γιαγιες.Αυτες καυλαντιζουν συνεχως και εάν καυλαντιζεις σ αυτή την ηλικια, γινεσαι παρανοικος και παρανοικη στο τελος.
Από την άλλη δεν καταλαβαινω και τις εμμονες καποιων και τις επαναληπτικες συνεδρειες επανω σ αυτο το θεμα…
της τραγωδιας της σχεσης με τη Μητερα.
Και λοιπον ? Στους αιωνες των αιωνων γινεται αυτό.οι Μητερες ρουφανε τις κορες τους και προσπαθουν να μαθουν στους γιους τους πως να γαμησουν ολο τον κοσμο.Βεβαια δεν είναι λιγοτερο τραγικη η σχεση αναμεσα σε πατεραδες και κορες που προσπαθουν να τους καθυστερουν τους γαμους των κοριτσιων τους μηπως και νιωσουν περισσοτερο ζωντανοι με τις γυναικες τους.Γιατι με τους γιους τους οι πατεραδες εχουν παιγνιδια ανταγωνισμου και δυναμης στο νοητικο επιπεδο.(sun square Chiron).
Εμεις προσωπικα το δικο μας τον ειχαμε γραψει από τα χρονια της εφηβειας και με δεδομενο ότι η μητερα μου ουτε καταδεχοταν να ασχοληθει μαζι μου,θεωρουσα εξ ορισμου ότι ημουνα ασφαλως πιο εξελιγμενος νοητικα από αυτόν.Αλλωστε οι πολλοι από τους φιλους μου δεν ειχαν πατερα, και ενας που ειχε, ηταν σαν τη μανα μου.Ουτε ασχολιοταν με το γιο του.
Απο την αλλη αυτος ο ιδιος ο πατερας μου μου διδαξε τη λογικη.Αυτο ειναι το παραδοξο...
οσο τον εγραφα τοσο πιο λογικος γινομουνα και τοσο αυτος κατηφοριζε στην εφηβεια του αντι να ωριμαζει γλυκα...
Στην πορεια του χρονου καταλαβα το εξης απλο : κανονικα δεν τρεχουν τα παιδια πισω από τους γονεις, αλλα οι γονεις πισω από τα παιδια.
Οι γονεις μας απαιτουν απο εμας να τρεχουμε απο πισω τους...
Αλλα υπαρχει τιποτε κανονικο και φυσιολογικο σημερα ?
Και αν γονιος σε εγκαταλειπει ιδιως από μια ηλικια και μετα και εισαι και εσυ γονιος, σε αγαπαει πιο πολύ, απο τα προβληματικα που εχει επιλεξει να τρεχουν από πισω του.
Γιατι Ασυνειδητα σε αφηνει στην ελευθερια σου και στις επιλογες σου να κανεις αυτό που θεωρεις καλυτερο για σενα και τα παιδια σου.Ετσι το προβλημα το εχεις εσυ τοτε.Γιατι δεν ξερεις τι να κανεις την ελευθερια σου.Και όταν δεν ξερεις τι να κανεις την ελευθερια σου πρεπει να αρχισεις τα πειραματα μηπως και να ανακαλυψεις τι να την κανεις τελικα.ασε που η ελευθερια μπορει να σε οδηγησει στο να σπασεις τα δεσμα του σωματος σου...
τα κρατηματα του σωματος καλε....που εχουν γινει δεσμα πια...
Επισης δεν καταλαβαινω γιατι αν μπαινουν στα ποδια σας οι γονεις σας και ζητανε με σκοπο την πληρη μιζεροποιηση σας , γιατι δεν τους τα χωνετε…
με τον ιδιο τροπο που σας πληγωνουν.
Τιμα τον πατερα σου και τη μητερα σου αλλα με επιφυλαξεις λεει η Liz Green.
Αν πιστευετε ότι πρεπει να είναι γιαγιαδες και παπουδες να τους πληρωσετε και να τους πληγωσετε με το ιδιο νομισμα, μηπως και νιωσουν ανημποροι και μπουν πιο ευκολα στο ρολο της γιαγιας και του παππου.
Δεν γινεται να μην πονεσει καποιος –α και να μην νιωσει ανημπορος-η και να μπει στο ρολο του παππου και της γιαγιας.
Όταν σας φερονται ασχημα στην ουσια σας ζητανε να τους πληγωσετε μηπως και μπουν στο ρολο τους.
Αλλα πώς να το κανεις αυτό όταν βλεπεις τους γονεις σου ακομα θεους…Παλι εσυ εχεις το προβλημα.
Το βλεπεις...?
Γιατι οι θεοι θελουν λατρεια και υποταγη.Και εσυ που να τολμησεις.Το θεωρεις υβρι αυτό.
Δεν μπορει να ακους σημερινους γονεις να λενε τι να κανω με το παιδι μου και αυτό να είναι κοντα στα σαραντα.Εγω δεν μπορω να κρατησω τα γελια μου από τη γελοιοτητα του θεματος όταν ακουω αυτή τη φραση.
Η Διαμαχη είναι μεσα στη ζωη και αυτό σημαινει σχισιμο των αντιθετων.Αν δεν το κανεις αυτό την ωρα που πρεπει με τους γονεις σχιζεσαι ΣΤΑ ΔΥΟ μεσα σου.Και το ένα κομματι που ποθει για αλλαγη θεριευει και σε κανει στο τελος να χτυπας προβληματα υγειας.Και η διαμαχη με το γονιο σου βοηθαει στη συνθεση της δικης σου οικογενειας και ομαδας.
Κατι χαλαει για να γινει κατι καινουργιο.
Η εμμονη σ αυτά περαν ενός οριου σου αφαιρει ενεργεια και συνεπως τη σεξουαλικοτητα σου καθοσον η σεξουαλικοτητα είναι το μεσον για να μετρησεις τους βαθμους ανεξαρτοποιησης σου σαν ατομο και το πώς εκδηλωνεται η ιδιαιτεροτητα σου.
Γι αυτό οι μανουλες τρελενονται με την σεξουαλικοτητα των θυγατερων τους.Αν ακουτε μανουλα να λεει ομορφα λογια στις κορες τους και είναι μητερες και αυτές, σκεφτειτε ποσο σουργελα είναι αυτές οι κορες…
Και όχι μονο τρελενονται αλλα κανουν το παν πως θα εμποδισουν την εκφραση της σεξουαλικοτητας της κορης τους.
Ακομα η γυναικεια ομοφυλοφυλια ενας απο τους λογους της οφειλεται στο παρατεταμενο κολλημα σχεσης με τη μητερα...
Αντε πες το τωρα αυτό σε γυναικα Ταυρο και Καρκινο…
Υπαρχει μια ευκαιρια τεραστια με αυτή την Πανσεληνο αφου ο Chiron είναι κορυφη t –square στην πανσεληνο sun con Saturn opp Moon :
Να μπουμε στην κενταυρικη συνειδητοτητα που στην ουσια είναι η ψυχολογια του body mind, και να δουμε τις βαθυτερες αιτιες που εχουν σωματικοποιηθει διαφορα τραυματα μας ΚΑΘΟΣΟΝ τις περισσοτερες φορες τα μηνυματα που ερχονται από το σωμα, ποτε δεν φτανουν στο μυαλο μας.
Τραγικο ετσι ? H μεγαλη προσφορα της θεραπειας της Μεγαλης Μητερας δεν είναι να είναι κοντα η μανουλα μας, αλλα πως θα φροντιζουμε εμεις την ευημερια του σωματος μας και κατα επεκταση και τη ψυχη μας καθοσον το σωμα μας ειναι ο ναος της ψυχης μας.
Δεν μπορει να εισαι κοντα στα σαραντα και ξαφνικα να σκαει “ακμη» και να θεωρεις ότι ένα θεμα εφηβικο επειδη συνηθως εμφανιζεται στην εφηβεια.Κατι εχει αναδυθει στην επιφανεια του δερματος, απο αυτα που εχεις καταπνιξει χρονια, και που θελει σοβαρη διερευνηση πως εχεις παραμορφωσει το σωμα σου από τις αναγκες του.
Η Ευκαιρια είναι τρομακτικη που παρουσιαζεται με αυτή την πανσεληνο και είναι κατι που φανερωνεται επισης από το άλλο t-square με κορυφη τον Πλουτωνα συνοδο Ερμη και αντιθεση Ουρανου και Δια.
Εγω σας ευχομαι μια Πανσεληνο ολο καυλα…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου