Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Full Moon in Libra : a catharsis of past relational patterns and desires and new desires become kindled within - Make me smile

Full Moon in Libra : a catharsis of past relational patterns and desires and new desires become kindled within
 
Make me smile ❤
 
 
Όπως εχουμε ξαναμιλησει από εδώ υπαρχουν δυο τυποι συνοδων της Αφροδιτης με τον Ηλιο, οι οποιοι προκυπτουν από το γεγονος ότι με τον Ερμη βρισκονται μεσα στην τροχια της Γης γυρω από τον Ηλιο.Σχηματιζει λοιπον η Αφροδιτη, όπως και ο Ερμης, δυο γεωκεντρικες συνοδους με τον Ηλιο.
Την inferior συνοδο και την superior.
Ετσι ο κυκλος της Αφροδιτης αρχιζει με την inferior συνοδο, όταν ο κυκλος αυτος είναι ακριβως αναμεσα στον Ηλιο και στη Γη,(στη φαση αυτή ειμασταν τον προηγουμενο Ιουνη.
Και στην superior συνοδο, που είναι ισοδυναμη στην αντιθετη οψη, η Αφροδιτη βρισκεται στην άλλη πλευρα του Ηλιου,με τον Ηλιο να στεκεται ακριβως αναμεσα στην Γη και την Αφροδιτη, (στη φαση που ειμαστε τωρα, ιδιως με τη σημερινη Πανσεληνο).
Και τηρουμενων των αναλογιων η inferior συνοδος είναι ισοδυναμε με τη φαση της Νεας Σεληνης, όταν η Αφροδιτη είναι στο μεσον ακριβως της οπισθοδρομης φασης της και μετακινειται πολύ αργα στο ζωδιακο.
Εμφανιζεται ετσι πριν την ανατολη του Ηλιου , μια εβδομαδα μετα την inferior συνοδο της, όταν ο Ηλιος και η Αφροδιτη είναι περιπου δεκα μοιρες χωριστα.Και σαν αγγελιοφορος της νεας Ημερας ονομαζεται Εωσφορος ή Lusifer που σημαινει αυτή που φερνει το φως.
Τρεις εβδομαδες μετα την inferior συνοδο της επιστρεφει σε direct κινηση και 36 μερες μετα η Αφροδιτη είναι το πιο φωτεινο αστερι στον πρωινο ουρανο.
Και 36 μερες ακομα η Αφροδιτη φτανει στην maximum αποσταση από τον Ηλιο, και σ αυτό το χρονο η Αφροδιτη μετακινειται στο ζωδιακο κυκλο με την ιδια ταχυτητα όπως ο Ηλιος και κερδιζει σε ταχυτητα.
286 ημερες συνολικα (6x36) αργοτερα μετα την inferior συνοδο της φτανει στην superior συνοδο της με τον Ηλιο, όταν αυτή μετακινειται κλειστα στο maximum της ταχυτητας της περιπου 1°15' για κάθε ημερα.
Οπως βλεπετε το 36 και τα πολλαπλασια του ειναι σημαντικος αριθμος για τις κινησεις της Αφροδιτης.
Ομως για μερικες εβδομαδες πριν απ αυτή τη superior συνοδο της, η Αφροδιτη είναι τοσο κλειστα στον Ηλιο στον ουρανιο θολο, που δεν είναι ορατη.
Η Αφροδιτη εδώ είναι στη μακρυτερη αποσταση από τη Γη, που είναι η ισοδυναμη αντιθετη οψη με την Full Moon φαση του Σεληνιακου κυκλου.
H superior συνοδος, αυτή που εχουμε αυτή τη στιγμη, εγκαινιαζει το νέο ημικυκλιο της πορειας της, στο οποιο η Αφροδιτη εμφανιζεται σαν Απογευματικο Αστερι, Εσπερος, που σημαινει ότι είναι στη Δυση.
Ετσι 36 ημερες μετα την superior συνοδο της , όταν ο Ηλιος και η Αφροδιτη θα βρισκονται σε αποσταση περιπου δεκα μοιρων στο ζωδιακο, η Αφροδιτη ξαναεμφανιζεται στον απογευματινο ουρανο και δυει μετα τον Ηλιο
Εδω θα πρεπει να θυμηθουμε ότι όταν προσπαθουμε να ερμηνευσουμε την Αφροδιτη στο γενεθλιο χαρτη μας, η θεμελιωδης προσεγγιση της δεν αφορα μονον το συναισθηματικο μας make up, αλλα και το συστημα αξιων μας, δηλαδη πως ερμηνευουμε, αξιολογουμε και κατανοουμε τις εμπειριες της ζωης μας και τον κοσμο γυρω μας.
Αυτο φυσικα ισχυει παντα, αλλα θα ισχυει ολο και περισσοτερο τα χρονια που διανυουμε αφου ο Ουρανος ο μυθικος Πατερας της βρισκεται στο σπιτι της στο ζωδιο του Ταυρου, που σημαινει ότι κυβερναει και ολες τις υποθεσεις που σχετιζεται ο Ουρανος.
Και παντα θα πρεπει να θυμαστε ότι όπως ο αντιστοιχος Σεληνιακος κυκλος ρυθμιζει και προσαρμοζεται στις καθημερινες υποθεσεις, ετσι και ο Κυκλος της Αφροδιτης μοιραζεται με την εσωτερικη μας φυση και το set της εννοιας-και των αξιων που δινουμε σαν οδηγο στις καθημερινες μας πραξεις, που αυτές οδηγουν και σχηματιζουν τους μακροχρονιους σκοπους μας.
Είναι σημαντικο στην ερμηνεια της ακομα να δουμε αν εχουμε την Αφροδιτη σαν Εωσφορο ή πρωινο αστερι ή αν την εχουμε Εσπερο ή απογευματινο αστερι.
Αυτο είναι πολύ ευκολο, αρκει να δουμε αν είναι μπροστα ή πισω από τον Ηλιο στο χαρτη μας.
Εαν είναι μπροστα ο Ηλιος τοτε ο τυπος της είναι του Εωσφορου κατι που σημαινει ότι οι ανθρωποι αυτοι αφηνουν τα συναισθηματα τους να τους οδηγουν τεινοντας να συναισθανονται και να συγκινουνται πρωτα και να σκεφτονται αργοτερα, ιδιως αν η Αφροδιτης ανατελλει πριν τον Ερμη.
Ειναι συναισθηματικα ανανεωμενοι, αυθορμητοι και ανοικτοι σε νεες εμπειριες.Συνεπως είναι πιο συναισθηματικα ανθεκτικοι, οι ανθρωποι με Venus Morning Star, αναρρωνουν πιο γρηγορα από τις συναισθηματικες και ρομαντικες απογοητευσεις τους.
Αλλα όμως όταν ένα τετοιο προσωπο με Αφροδιτη πρωινο αστερι και ιδιαιτερα με την Αφροδιτη αναδρομη, εχει βιωσει ένα βαθυ συναισθηματικο πονο ή κακοποιηση πρωιμα στη ζωη του, μπορει να «κλεισει» συναισθηματικα και να αναλαβει μια πιο προστατευτικη ή φοβισμενη σταση στη ζωη του και στις συναισθηματικες του σχεσεις.
Εάν ο Ηλιος είναι πισω απ την Αφροδιτη, είναι Εσπερος, απογευματινο αστερι και το πιο πιθανο είναι να εχουν σημαδευτει συναισθηματικα εχοντας μια βαθια δυσαρεσκεια επειδη το συναισθηματικο τους make up, τεινει να επεξεργαζεται και να επαναλαμβανει σκηνες απογοητευσης και συναισθηματικων τραυματων.
Με τη Superior συνοδο αυτων των ημερων που κορυφωνεται στη σημερινη Πανσεληνο εγκαινιαζεται ο δευτερος μισος κυκλος της και συμβαινει παντα με την Αφροδιτη να εχει direct κινηση και κοντα στη μεγαλυτερη ταχυτητα της μεχρι την επομενη inferior συνοδο, που θα γινει τον ερχομενο Γεναρη.
Και λιγες εβδομαδες αργοτερα, ειπαμε 36 μερες, η Αφροδιτη θα εμφανιζεται στην άλλη πλευρα του Ηλιου , σαν Εσπερος, απογευματινο αστερι.
Ετσι από εδώ και περα η Αφροδιτη σαν Απογευματινο αστερι που ετοιμαζεται να γινει γιατι αυτή τη στιγμη δεν φαινεται στον Ουρανο, θα φανερωνει μια σκοπιμη και πιο στοχοθετημενη συναισθηματικη συνθεση που επιδιωκει να εξαγαγει και να αποσταξει το νοημα των εμπειριων που αντιμετωπισθηκαν και τα ιδανικα που διατυπωθηκαν στη πρωτη φαση του κυκλου, αυτου που αρχισε από τις 3/6/2020, που συνεπεσε με την τον κυκλο της σαν πρωινο Αστερι.
Και ενώ τα συναισθηματα και οι συγκινησεις ετρεχαν με ανυπονησια κατά της διαρκεια της πρωινης της φασης, τωρα θα είναι πιο ελεγχομενα και πιο εσωστρεφη, ιδιαιτερα όταν θα γινει απογευματινο αστερι, αλλα όχι απαραιτητα και λιγοτερα εντονα.
Και παροτι οι ανθρωποι που εχουν γεννηθει με Αφροδιτη Απογευματινο αστερι μπορει να μην δειχνουν τα συναισθηματα τους σε μεγαλο βαθμο και ευκολα οσο οι ανθρωποι με Venus Morning Star, συχνα βιωνουν τα συναισθηματα τους πιο εντονα επειδη τεινουν να εμπλεκονται πιο προσωπικα και εσωτερικα με τα συναισθηματα τους και τη συναισθηματικη τους ζωη.
Κατι που σημαινει ότι μπορει να χρειαστουν περισσοτερο χρονο για να ανακαμψουν από το συναισθηματικο τους τραυμα, να σκεφτουν και να αγωνιστουν για μια χαμενη αγαπη ή για μια πικρη απογοητευση για χρονια.
Όταν μπλεκουν οι δυο τυποι της Αφροδιτης σε σχεση, δεν εχουμε απαραιτητα ευνοικη ή δυσμενη συναισθηματικη σχεση αλλα τις περισσοτερες φορες προκαλουνται παρεξηγησεις και μια αισθηση ότι η σχεση είναι εκτος συγχρονισμου.
Και σε μια τετοια περιπτωση η Venus Morning Star ισχυριζεται ότι αμεσως ξεχναει ή ξεπερναει μια διαφωνια ή μια συγκρουση, το άλλο ατομο με με Venus Evening Star μπορει να απαιτησει πολύ περισσοτερο χρονο για να συγχωρησει και να ξεχασει.
Ετσι που ο ενας μπορει να εκπλαγει και να μπερδευεται βαθια και ο άλλος ευκολα να αγνοησει ένα οδυνηρο περιστατικο ή ότι εκανε μικρη εντυπωση στον συντροφο του.
Και η άλλη πλευρα τελικα μπορει να ενοχληθει από το γεγονος ότι ο συντροφος της εξακολουθει να αναφερει αυτό το παλιο ζητημα πριν από λιγες ημερες, σκεφτοντας αφου δεν με ενοχλει, γιατι να τον ενοχλει..?
Και τελος επειδη η Αφροδιτη περιστρεφεται 180 μοιρες στον πολικο της αξονα αναμεσα στις inferior συνοδους της, σε κάθε superior συνοδο όπως τωρα η Αφροδιτη δειχνει το προσωπο της στη Γη και στην inferior συνοδο της δειχνει τον Ηλιο.
Αλλα αυτό δεν είναι το πιο ιδιαιτερο χαρακτηριστικο της.
Ειναι αυτό του σχηματισμου ενας πεντακτινου αστεριου για κάθε πεντε κυκλους της σε διαστημα οκτω ετων.
Είναι η περιφημη πενταλφα που σχηματιζεται αμφοτερα και στις inferior συνοδους της και στις superior, επαναλαμβανοντας και κλεινοντας θεματα μεσα σ αυτό το χρονικο διαστημα, που συνηθως συμπιπτει επισης και με την εφταετη κινηση του Ουρανου.
Και παμε πιο ιδιαιτερα σ αυτή την Πανσεληνο, που εστιαζεται ιδιαιτερα στο Χειρωνα που εχει συνοδο και με τον Ηλιο κατι που φανερωνει μια εντελως ανικανοτητα μας μεσα στα θεματα της Αφροδιτης που περιγραφηκαν πιο πανω, αλλα με σκοπο να στραφεις στη θεραπεια., αφου ο Χειρωνας εχει συνοδο και με την Αφροδιτη.
Αυτο θα μας αναγκασει να οδηγηθουμε στα βαθη του οποιουδηποτε εσωτερικου μπλοκαρισματος ή των συναισθηματικων πληγων που μας εμποδιζει να υλοποιησουμε πληρως το δημιουργικο μας δυναμικο.
Και ταυτογχρονα ο Χειρωνας θα μιλησει για τη σημασια της φροντιδας των εσωτερικων χωρων που αποτελουν την πηγη της εξωτερικης μας εκφρασης, αντι να επιμεινουμε να γνωριζουμε τι είναι καλυτερο, ενώ εστιαζουμε πληρως σε εξωτερικα επιτευγματα και καταστασεις.
Γιατι ο Χειρωνας σε συμβουλευει να ακουσεις και να συσχετιστεις με το ζωντανο νοημα που βρισκεται μεσα στον απεραντο χωρο της ορατης και αορατης φυσης που μας περιβαλλει.
Στη διαρκεια του τελευταιου ετους της πανδημιας, μακροχρονια ζητηματα κοινωνικης καταπιεσης και κοινωνικης αδικιας αναγκασαν μεγαλυτερο αριθμο ανθρωπων να τα συνειδητοποιησουν, που για οποιονδηποτε λογο προηγουμενα δεν τους εδιναν και τοσο προσοχη.
Και ταυτογχρονα, η ιδια προσοχη που δοθηκε σε ζητηματα κοινωνικης καταπιεσης, προκαλεσε επισης μια πολωμενη συγκρουση με ομαδες ανθρωπων, που δεν επιθυμουν να δουν μια ριζικη αναμορφωση μεταρρυθμισεων και που θα μπορουσαν να μεταφερθουν στους κοινωνικους θεσμους για λογαριασμο της αποκαταστασης.
Και η παρουσα Πανσεληνος όχι μονον δεν υποδηλωνει κανενα τελος σ αυτή τη συγκρουση, αλλα υπογραμμιζει τη σημασια ενός βαθιου στοχασμου σχετικα με τη διασταυρωση της δικης μας ταυτοτητας με το ευρυτερο δικτυο καταπιεσης, που βρισκεται μεσα στις κοινωνικες ιεραρχιες εξουσιας.
Αυτό επιβαρυνεται και με το τετραγωνο του Κρονου και του Ουρανου, και θα παει ετσι ολοκληρη τη χρονια.
Η Πανσεληνος στο Ζυγο φωτιζει την αναζωογονηση της Αφροδιτης από τον Ηλιο που είναι σε εξαρση στον Κριο.
Και μαζι με τον Ηλιο μπορει να αναζωογονησει τα παθη που ειχαν γινει αδρανη, δινοντας χωρο για νεες επιθυμιες που θα ριζωθουν και θα αναπτυχθουν στον επομενο κυκλο και φαση.
Η Αφροδιτη στον Κριο είναι γρηγορη και αμεση θελοντας να κανουμε τα πραγματα να συμβουν γρηγοτερα από ότι μπορει να είναι ανετο για την Αφροδιτη και αυτό θα ενισχυεται περαιτερω από τον κυβερνητη της τον Αρη που κανει ένα εξαγωνο μαζι του στους Διδυμους και την ιδια ωρα δημιουργει μια συνδεση με τον Βορειο Δεσμο της Σεληνης.
Η παρουσια της Αφροδιτης στον Κριο είναι εντονη και αμεση στις προτιμησεις και τις επιθυμιες της και θα τολμησει με θαρρος αυτό που θελει να δημιουργησει και να σχηματισει μια σχεση με αυτή τη δημιουργια.
Ωστοσο η συνοδος της με τον Ηλιο δειχνε ότι υπαρχουν πολλα κρυμμενα θεματα στο ματι του παρατηρητη, καθως και κρυμμενα μεσα στο δικο μας ασυνειδητο.
Η αντιθεση της Πανσεληνου με την Αφροδιτη κανει τριγωνο με τον Αρη στους Διδυμους και κανει τα πραγματα πιο περιπλοκα λογω της απελευθερωσης της επιδρασης του Αρη, ενώ φερνει αντιθετες,πολωμενες προοπτικες και προβληματισμους, σχετικα με την νεα αισθηση του νοηματος που αρχιζει να σχηματιζει η Αφροδιτη.
Ακομα αυτή η Πανσεληνος στο Ζυγο εχει εξαρση ο Κρονος και κανει τριγωνο μαζι του, δημιουργωντας ένα μεγαλο τριγωνο στο αερα που συμπεριλαμβανει, Σεληνη-Βορειο Δεσμο και Αρη με τον Κρονο στον Υδροχοο.
Και ετσι οσον αφορα τη δημιουργικοτητα και τις δουλειες μας, ότι εργα και οραματα εχουμε αναπτυξει μπορει να επωφεληθουμε από αυτές τις ευκαιριες, επιτρεποντας τοσο τον στοχασμο, σχετικα με την κατευθυνσης προς τα εμπρος, οσο και την αναδυση της καυσιμης εκεινης υλης για την ολοκληρωση των καθηκοντων μας.
Υπαρχουν τρεις ημερομηνιες που μπορει να διερευνησεις για τα θεματα ενδοσκοπησης σου και θα βρεις εκει ότι κρυβονται πολλα, και ο Χειρωνας διπλα θα δωσει ευκαιριες για θεραπεια.
1.13/8/2019 που ειχε γινει η προηγουμενη Superior συνοδος της στις 22 μοιρες του Λεοντα.
2.28/3/2013 που ειχε γινει στις 9 μοιρες του Κριου και σημερα σχηματιζει μια πενταλφα κλεινοντας έναν ολοκληρο κυκλο που αφορα τις σχεσεις σας και ανοιγοντας ένα νέο κεφαλαιο.
και 3. 25/3/2017 που υπηρχε η inferior συνοδος της στις 5 μοιρες του Κριου, αν και ανηκει σε διαφορετικο κυκλο, εντουτοις είναι στην ιδια ζωδιακη περιοχη και κοντινες μοιρες, κατι που σημαινει ότι μπορει να αντιληφθεις θεματα που μπορει να αναδυθουν τωρα σ αυτή τη φαση.
Ετσι η Morning Star phase of Venus εχει τελειωσει, ενω ειχε αρχισει τον περασμενο Ιουνη, που σχηματισε την inferior συνοδο της με τον Ηλιο στις 3/6.Και τοτε θα διαπιστωσεις τι σημαντικες εσωτερικες μετατοπισεις εχουν γινει σε ότι πηγε πισω με την τοτε ανανεωση της.
Η Πανσεληνος γινεται στον πρωτο δεκανο του Ζυγου που συνδεεται με την καρτα tarot Two of Swords, συμφωνα με τον Austin Coppock στο βιβλιο του 36 Faces, και αυτή συμβολιζει μια κατασταση τεταμενης ισορροπιας οπου υπαρχει και μια αρνηση να αντικρυσεις καποια επικειμενη κατασταση συγκρουσης.
Και φυσικα ενας πιο δημιουργικος τροπος αντιμετωπισης αυτης της καταστασης, είναι ότι μπορει να προσπαθησεις να αντικρυσεις αυτό που ηταν πριν, αντι να διατηρησεις το status quo, το οποιο τελικα εχει διαταραχθει και εχει διακοψει τη λειτουργικοτητα του.
Αξιζει ακομα να σημειωθει ότι συμφωνα με το Ελληνιστικο κειμενο 36 Airs of Zodiac, αποδιδεται στον πρωτο δεκανο του Ζυγου το δαιμονιο των Ερινυων.
Και δεδομενου ότι αυτές ηταν χθονιες θεοτητες που υπηρετουσαν το φυσικο νομο και τιμωρουσαν τους παραβατες, το πρωτο προσωπο-δεκανος του Ζυγου, είναι ενας τροπος να συνειδητοποιησεις προηγουμενα κρυφα στοιχεια που αποκαλυπτουν ανισοτητες.
Και είναι πιθανο αυτοι που ηταν εξαιρετικα εκτος ισορροπιας να αντιμετωπισουν έναν καρμικο υπολογισμο με τα συνεπακολουθα του.
Και ολοι μας πρεπει να συμβιβαστουμε με το κρυμμενο ασυνειδητο υλικο που αναδυεται και αφυπνιζεται από αυτή την Πανσεληνο και την αντιθεση της με τη συνοδο Ηλιου και Αφροδιτης.
Εαν αισθανεστε ότι οι Ερινυες κανουν party μεσα σας, η φλογερη συνοδος Ηλιου και Αφροδιτης μπορει να βοηθησει για να καθαρισετε και να απελευθερωθειτε από τα τοξικα συστατικα τους, διευκολυνοντας παραλληλα να συμβιβαστειτε με το βαθυτερο νοημα που υπαρχει στη δικη σας Σκια.
Μακαρι το φως της Πανσεληνου να φωτισει ότι εχει βγει από την ισορροπια και θα πρεπει να το φερουμε ξανα σε ισορροπια, βοηθωντας μας να δημιουργησουμε την ηρεμια του χωρου που απαιτειται για να εξετασουμε πιο βαθια τα πραγματα.
Blessings για τα καλυτερα και να εχετε μια πανεμορφη εβδομαδα 🙂 ❤
yg : Gisele Bündchen by Henrique Gendre for Vogue Brazil, 2015, from fcb page red list

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου