Κυριακή 11 Απριλίου 2021

New Moon conj Venus in Aries : An uplifting personal relationship stands happily in the foreground inviting others to join in the merriment.

New Moon conj Venus in Aries : An uplifting personal relationship stands happily in the foreground inviting others to join in the merriment.
part 2
Όπως ο αρχεγονος Ερωτας που αναδυεται από τη σκοτεινη φτερωτη νυχτα στην Ορφικη κοσμολογια, το ισχυρο φως της ουρανιας φωτιας που εκρηγνυται από την αβυσσο του σκοτους,
η Νεα Σεληνη στον Κριο στις 12/4 θα εκραγει με προωθητικη δυναμη.
Η Νεα Σεληνη is loaded στο ζωδιο του Κριου και είναι απευθυνομενη με τετοιο τροπο ώστε να ενεργοποιησει δημιουργικα τις εξοχες οψεις της με τον Αρη στους Διδυμους και τον Δια στον Υδροχοο, και την ιδια ωρα εντεινει τις οψεις της Αφροδιτης με τον Πλουτωνα στα ζωδια του Κριου και του Αιγοκερω αντιστοιχα.
Ετσι ειτε βιωνετε τον ενθουσιασμο των νεων αρχων, ειτε τη θλιψη που πρεπει να αφησεις καποια θεματα που σχετιζονται με την απωλεια, η Νεα Σεληνη αυτή θα ενεργοποιησει το παθος που βρισκεται στην μεχρι τωρα αδρανεια, αναμενοντας την αναβιωση και τη ζωντανια.
Αυτή η Νεα Σεληνη στον Κριο είναι η δευτερη lunation που ενισχυει τον νέο κυκλο της Αφροδιτης που ξεκινησε στις 25/3, καθως η προσφατη Πανσεληνος στο Ζυγο εκανε αντιθεση μαζι της.
Και δεδομενου ότι η Νεα Σεληνη εχει συνοδο με την Αφροδιτη την ιδια ωρα που η Αφροδιτη κανει ένα τελειο τετραγωνο με τον Πλουτωνα :
είναι απαραιτητο να εκφρασουμε και να συσχετιστουμε με ότι συναισθηματικο υλικο εχει αναδυθει τον τελευταιο μηνα.
Η Αφροδιτη συνοδος με τη Νεα Σεληνη θα γινει καταλυτης γονιμοτητας στο εδαφος και τα σκοτεινα βαθη του Πλουτωνα, ένα εδαφος και ενας τοπος, το ζωδιο του Αιγοκερω, που διαδραματιστηκε μεγαλη αποσυνθεση τα τελευταια δυο χρονια που εκει ενωθηκε με τον Κρονο, το Δια και τον Νοτιο Δεσμο της Σεληνης.
Και βεβαια μερος της οποιας διαμαχης και θρυμματισμου βιωνετε σταθερα τα τελευταια δυο χρονια, εχει να κανει και με το τετραγωνο αναμεσα στον αστεροειδη Ερις που είναι στον Κριο και τον Πλουτωνα.
Ετσι οποιαδηποτε επιρροη ασκει η Ερις, θα ενεργοποιηθει καθως η Νεα Σεληνη εχει στενη συνοδο μαζι του, ενισχυοντας περαιτερω την ενεργοποιητικη ωθηση αυτης της lunation για να μπορεις να κανεις την αλλαγη την απαραιτητη και να ξεφυγεις από τα παλια μοτιβα.
Η Αφροδιτη στον τελευταιο δεκανο του Κριου οπου βρισκεται εχει μεγαλυτερη ελευθερια και να επηρεασει,αλλα και να κανει μεγαλη εντυπωση επειδη είναι ο δεκανικος κυβερνητης των τελευταιων δεκα μοιρων του Κριου, αλλα δεν εχει ακομα την πληρη δυναμη της επειδη είναι ακομα αορατη απ τις ακτινες του Ηλιου που βρισκεται σε εξαρση στον Κριο.
Βεβαια είναι γεματη από ενθουσιασμο και μια δυναμη που εχει παρει απ την προσφατη αγκαλια της με τον Ηλιο και σπρωχνοντας με χαρα προς το σταθερο και γονιμο σπιτι της τον Ταυρο που θα εισελθει στις 14/4.
Μολις η Αφροδιτη μπει εκει, θα είναι σε θεση να βελτιωθει καλυτερα και εναρμονιστει με τα εσωτερικα κινητρα του παθους, των νεων επιθυμιων και της δημιουργικης εμπνευσης που πηρε απ το προσφατο ταξιδι της στον Κριο.
Εκει υπαρχει όμως ένας παραξενος εκκεντρικος, εφευρετικος επισκεπτης γεματος από επαναστατικες ιδεες που την περιμενουν στο σπιτι της : ο Ουρανος.
Ετσι η Αφροδιτη φτανοντας στο ζωδιο του Ταυρου, θα κανει μια συνοδο με τον Ουρανο και ένα τετραγωνο με τον Κρονο στον Υδροχοο, μεταφεροντας μεσα στην καρδια της, το τετραγωνο τους, του Ουρανου και του Κρονου, κατι που σημαινει :
εντυπωσιακες ανακαλυψεις,βλαβες και μια απελευθερωση του τροπου με τον οποιο εχουν γινει τα πραγματα.
Αντιθετα με τον Φλεβαρη, που η Αφροδιτη βρισκοταν σε συνοδο με τον Κρονο, η επερχομενη ενωση με τον Ουρανο θα είναι πιο ζωντανη, ηλεκτρισμενη και συνεπως πιο εντυπωσιακη, οσον αφορα τις νεες κατευθυνσεις και τις επιθυμιες που η Αφροδιτη επωαζει επι του παροντος.
Στις 22/4 η Αφροδιτη θα κανει συνοδο με τον Ουρανο, και θα ακολουθησει ένα εντονο τετραγωνο με τον Κρονο στις 24/4, δυο μερες πριν την Πανσεληνο στο Σκορπιο στις 26/4.
Μια Πανσεληνος που υποσχεται να είναι ιδιαιτερα συναισθηματικη,καθαρτικη και ετσι θα ελθουμε στα ορια με τα συναισθηματα μας και τις υποκειμενες αξιες μας, όπως αυτές και αυτά θα αναμορφωνονται από την Αφροδιτη που θα εχει μπει στην ασταθεια του τετραγωνου Ουρανου και Κρονου.
Και καθως η Σεληνη θα ταξιδευει στην ολοκληρωση της, είναι σημαντικο να θυμομαστε ολη την ακολουθια των οψεων που θα κανει η Αφροδιτη.
Η Αφροδιτη αφου θα εχει υποκινηθει απ τη χειραφετηση της επιδρασης του Ουρανου για να δημιουργησει αλλαγη που θα προερχεται από τις αυξανομενες νεες επιθυμιες της, ακολουθουμενη αμεσα από την τηρηση των οριων, τους περιορισμους και τη σκληρη πραγματικοτητα του Κρονου, ο οποιος θα περιορισει την πληρη εκταση,του τι μπορει να εχεις αισθανθει μεσα σου.
Αποτελεσμα : οι συμβιβασμοι θα είναι απαραιτητοι ετσι ώστε η εμπνευση που θα προερχεται από την Αφροδιτη και τον Ουρανο, να μπορει να στηριχθει και να ενσωματωθει στην πραγματικοτητα των σημερινων συνθηκων.
Μεσα από την σχεση της με τον Κρονο και την αναληψη της ευθυνης για οπουδηπουτε χρειαζομαστε να διεκδικησουμε την εξουσια μας και να ειμαστε υπολογοι, θα ειμαστε πιο αποτελεσματικοι στη δημιουργια της αλλαγης που επιθυμουμε να συμβει, καθως και στη διευκολυνση της απορριψης, του κοψιματος και της αναπτυξης μεσα στα συστηματα και τις δομες που διεπονται από τον Κρονο.
Η Νεα Σεληνη ανηκει σε ένα stellium στον Κριο, που συμπεριλαμβανει Χειρωνα, Ερμη, Σεληνη, Ηλιο,Αφροδιτη και την Εριδα.
Και φυσικα χορηγος δηλ.κυβερνητης της Νεας Σεληνης είναι ο Αρης στους Διδυμους που φιλοξενει αυτή τη Νεα Σεληνη στο φλογερο σπιτι του, μεσα από μια αρμονικη οψη εξαγωνου, ενώ εξαγωνο η Νεα Σεληνη κανει και με τον Δια, ενώ την ιδια ωρα κανει οψη τριγωνου ο Αρης με τον Δια στον Υδροχοο.
Το αποτελεσμα αυτων των οψεων είναι η δημιουργια ενός small talent triangle με κορυφη τη Νεα Σεληνη,που συμφωνα με τον Bruno Huber στο υπεροχο Aspect Pattern Astrology, αυτό το small talent triangle εχει ιδιο κινητρο με το γνωστο Μεγαλο τριγωνο, αλλα σαν ένα ασυμετρικο σχημα εχει περισσοτερο δυναμικη.
Στα γενεθλια ωροσκοπια συνηθως δειχνει ένα αναπτυσσομενο ταλεντο όπως αυτό θα αντιτιθεται σε καποιο υπαρχων γνωστο, το οποιο εχει αναπτυχθει.
Τα εξαγωνα είναι συνηθως φυσει Αφροδιτης και καλλιστα αφομοιωνουν οικους και ζωδια οπου απλωνονται.
Και καθως παιρνουν τρια ζωδια, απασχολουν ένα τεταρτημοριο των Οικων.Κατι που σημαινει ότι σ αυτό το κομματι του Εαυτου και της προσωπικοτητας η αναπτυξη επιτυγχανεται με την προσαρμογη, οσο πιο μακρυα γινεται χωρις stress, για να μπορεις να απολαμβανεις το αντικειμενο αυτης της περιοχης της ζωης, όπως αρμοζει το στοιχειο τους.
Ετσι καταλληλες ιδιοτητες αναπτυσσονται βαθμιαια μεσα σε μια διακριτικη και εξειδικευμενη ευκαιρια και ταλεντο που σχηματιζονται σταδιακα.
Συνηθως γνωση και ικανοτητες σταθερα συσσωρευονται από μεσα στη συνειδητοτητα, όχι διαμεσου ενεργητικης εξαντλησης και σκληρης εργασιας.
Είναι ένα aspect pattern πολύ συχνο όπως τα t-squares και σπανια του δινεται σημασια.
Σ αυτή τη Νεα Σεληνη, οσοι γνωριζουν το ωροσκοπιο τους, δεν εχουν παρα να δουν σε ποιους οικους καθεται αυτό το aspect pattern για να δουν τις καινουργιες αρχες με δημιουργικο προσανατολισμο.
Η προσοχη που θελει είναι η οψη Ερμη συνοδος Χειρωνας που δειχνει παντα μια λαθεμενη πεποιθηση ότι κατι λαθος γινεται στην επικοινωνια με τους αλλους.
Και επανερχομαστε στον Αρη που τις τελευταιες εβδομαδες εχει βρεθει αγκαλια με οψεις που προκαλεσαν συγχιση, και ταυτογχρονα εχουν ανοιξει νεους δρομους για επιθυμιες και οδηγηση αυτων των δρομων.
Πρωτα περασε με συνοδο από τον Βορειο Δεσμο της Σεληνης στα τελη Μαρτη, κοντα στην Πανσεληνο που εγινε στο Ζυγο, που ακολουθησε μετα μια αποπροσανατολιστικη οψη με τον Ποσειδωνα που ολοκληρωθηκε στις 9/4.
Ακομα πρεπει να ληφθει υποψη ότι ο Αρης ειναι εκτος οριων κατά τη διαρκεια αυτης της περιοδου, κατι που σημαινει ότι μπορει να εχουν υπαρξει νεες πηγες εμπνευσης για να συνεχισετε να τις εισαγετε στη συνειδητοτητα σας, δημιουργωντας μια ανυπομονησια που θα σας κανει ετοιμους να πηδηξετε για να το γειωσετε.
Ακομα το τριγωνο του Αρη με το Δια σημαινει ότι θα υπαρχουν οι ευκαιριες για μεγαλυτερη συνοχη στη δημιουργια νοηματος με ότι νέο παθος και δημιουργικη διεγερση εχετε συναισθανθει μεσα σας.
Ο Αρης θα ολοκληρωσει την οψη του με τον Δια με ακριβεια στις 16/4 και θα παραμεινει κατω απ την ευεργετικη επιρροη του Δια μεχρι να εισελθει στο ζωδιο του Καρκινου στις 23/4.
Και στους Διδυμους που είναι τωρα μπορει να πυροβολει σε πολλες κατευθυνσεις ταυτοχρονα , αναλαμβανοντας πολλα σχεδια και σχεσεις να είναι σε εξελιξη.
Και ενώ ο Αρης στους Διδυμους είναι πνευματικα ενεργος, διανοητικα περιεργος και ικανος να ανακαλυψει και πρωτοπορησει σε εφευρετικα μονοπατια που εχουν παραβλεφθει από τους αλλους, η κινητηρια δυναμη του μπορει να διασκορπιστει και σπαταληθει με το να εχει την προσοχη του να απλωνεται υπερβολικα σε πολλα ενδιαφεροντα.
Γι αυτό και το τριγωνο του με το Δια στον Υδροχοο, γινεται μια σταθεροποιητικη οψη και μπορει να είναι μια μεγαλη βοηθεια στο να μεταφερει μια κεντρικη εστιαση σε projects, ενώ παραμενει ανοικτο στο να είναι ευελικτο και πειραματικο.
Και μπορει να είναι μια καταλληλη περιοδος για μια διεξαγωγη ερευνας που προκαλει τη σκεψη, μια πρωτοποριακη ερευνα που μπορει να ενσωματωθει εξυπνα σε οποιοδηποτε μεσο επικοινωνιας ή δημιουργικης εκφρασης.
Και ερχομαστε στο τελευταιο κομματι αυτου του αρθρου που είναι πιο μεταφυσικο συνεπως πιο ποιητικο τμημα της αστρολογιας.
Η Νεα Σεληνη αυτή στον Κριο βρισκεται στο τριτο δεκανο του Κριου και σχετιζεται με την καρτα της tarot four of wands.
H T Susan Chang στο εκπληκτικο της βιβλιο 36 secrets on tarot and the decans περιγραφει αυτή την καρτα four of wands σαν προσωρινο καταφυγιο αλλα και ασφαλες καταφυγιο, παρομοια με τον Rivendell στην τριλογια του Lord of the Rings, μια χρονικη στιγμή για εχεις μια ανεση και ένα καταφυγιο από τις οποιεσδηποτε δοκιμασιες εχεις υπομεινει.
Αν και ο Κριος είναι η κατοικια του malefic Αρη παραδοσιακα, ο τριτος δεκανος κυβερναται από τους δυο benefics Αφροδιτη και Δια.
Και με την Αφροδιτη όπως τονισαμε στην αρχη να εχει συνοδο με τη Νεα Σεληνη και να διερχεται από το τριτο προσωπο του Κριου η εννοια του τριτου δεκανου του Κριου θα ενισχυθει τα μεγιστα.
Και φυσικα η Αφροδιτη δεν είναι ανετη στον Κριο, είναι όμως σε θεση να εκδηλωσει επιτυχια και επιτευγμα στο τριτο προσωπο του Κριου, παρα το γεγονος ότι βρισκεται σε ένα περιβαλλον καταλληλο για τη φλογερη διεκδικητικοτητα του Αρη και το λαμπερο μεγαλειο του Ηλιου.
Για τη Liz Greene και τη Juliet Sharman –Burke στο θαυμασιο βιβλιο mythic tarot, η καρτα four of wands είναι μια στιγμη που συναντας τον Ιασονα να γιορταζει για την κατασκευη του μεγαλου πλοιου Αργω με τον Ηρακλη, τον Θησεα, τον Καστορα και τον Πολυδευκη και τον Ορφεα.Συνειρμους μυθικους μπορειτε να κανετε και εμεις θα σας πουμε τη ψυχολογικη ερμηνεια της καρτας που είναι ότι υπαρχει ενας χρονος ανταμοιβης για προσπαθειες που εχουν δημιουργηθει στο παρελθον.
Μια δημιουργικη ιδεα αποδωσε πρωιμους καρπους και το ατομο εχει το κάθε δικιο να γιορτασει τα συγκεκριμενα αποτελεσματα των προσπαθειων του.
Αλλα αυτό είναι ένα σταδιο μονον της διαδρομης, και γρηγορα το πλοιο πρεπει να πλευσει και να αντικρυσει τις σκληροτερες προκλησεις πριν φθασει καποιος/α στον τελικο σκοπο του.
O Alan Oken στο pocket guide to the tarot, αναφερει ότι εχουν πληρωθει τα οφειλουμενα και μπορει καποιος να απολαυσει τους καρπους παρελθοντικων προσπαθειων του.
Και επειδη μιλαμε για Νεα Σεληνη με κατευθυνση στο μελλον, ότι ανταμοιβες μπορει να αναμενονται θα ελθουν από τις παρουσες δραστηριοτητες.
Ακομα αυτή η καρτα συνδεεται με την θεμελιωση καλλιτενικων προσπαθειων καθως επισης και με τη δημιουργια ομορφου περιβαλλοντος.
Η μονη αρνητικη προδιαθεση της καρτας αυτης είναι να δειξει υπερβολικη γιορτη επανω σε μια υπερβολικα μικρη επιτυχια.
Στο ελληνιστικο κειμενο 36 Airs, ο τριτος Δεκανος του Κριου συνδεεται με το δαιμονιο του Ερωτα.
Και πραγματι ο Ερωτας είναι στην πραγματικοτητα συντονισμενος σ αυτη τη Νεα Σεληνη, γιατι η ικανοτητα του να διεγειρει παθη σε δημιουργιες που εμπνεουν συλλογικες δυναμεις βρισκεται στην καρδια του νοηματος αυτου του δεκανου.
Και ενώ ορισμενες πνευματικες γενεες τοποθετουν τον Ερωτα σαν αρχεγονη, ερμαφροδιτη θεοτητα στην αυγη της Δημιουργιας, οι μετεπειτα παραδοσεις εκαναν τον Ερωτα πονηρο γιο της Αφροδιτης, ο οποιος ανακατευε συνεχως προβληματα που προκαλουσαν η λαγνεια τοσο στους θνητους οσο και στους θεους με το τοξο και τα βελη του.
Ο Austin Coppock στο 36 faces γραφει ότι το πιο πιθανο είναι ότι οι 36 Airs να ειχαν στο μυαλο τους τον γιο της Αφροδιτης, στο τριτο προσωπο του Κριου, καθως αυτος ο Ερωτας δραπετευει για να κανει σαφες ότι η επιθυμια για ενοποιηση είναι φλεγομενη από τον αποχωρισμο, την αγαπη από τον πολεμο, και τη λαχταρα από το απογορευμενο.
Μια άλλη εκδοχη του Ερωνα βρισκεται στο Συμποσιο του Πλατωνα, οπου ο Ερωτας απεικονιζεται σαν μεγαλος Δαιμονας και περιγραφεται από τον Σωκρατη σαν το παιδι που γεννηθηκε από την ενωση θεων της Φτωχειας και του Πορου.
Για τον Σωκρατη ο Ερωτας είναι παντα φτωχος, παντα σε κατασταση αναγκης, αλλα παντα επινοητικος και πολυμηχανος για να κερδιζει παντα αυτό που χρειαζεται.
Ετσι στην πολικοτητα μεταξυ Φτωχειας και Πορου, η δαιμονικη δυναμη του Ερωτα συνυπαρχει η συνειδητοποιηση της σοφιας που μπορει να βρεθει μεσα από τις γηινες επιθυμιες μας που μας οδηγουν να βιωσουμε Ομορφια και Αγαπη μαζι.
Εαν εχετε υποστει προσφατα καποια απωλεια ή ελλειψη αφηστε την αναγκαιοτητα των περιστασεων σας για να σας καθοδηγησει σε σχεση με τον Ερωτα και τον παθιασμενο σκοπο που στηριζεται με την Αφροδιτη και τη Νεα Σεληνη ενωνοντας τα μεσα στο σκοταδι….
Blessings για ότι καλυτερο γι αυτό τον Σεληνιακο Μηνα ❤
καλημερα και καλη εβδομαδα
στη photo Sharon Stone the Queen of the 90s from fcb page femme Fatale

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου