Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Full moon in Scorpio and Taurus sign strong 27/4 : The Awakening of Instinct –storm of tears

Full moon in Scorpio and Taurus sign strong 27/4 : The Awakening of Instinct –storm of tears
 
Και φτασαμε το Πασχα που παντα το σηματοδοτει η πρωτη Πανσεληνος μετα την Εαρινη Ισημερια.Μια Πανσεληνος που γινεται στις 8 περιπου μοιρες του Σκορπιου, που το κυριο χαρακτηριστικο της είναι η συγκεντρωση πλανητων στο γηινο ζωδιο του Ταυρου, του Ηλιου φυσικα, του Ουρανου, της Αφροδιτης και του Ερμη.
Φυσικα το ζωδιο του Ταυρου είναι το πιο γηινο απολα τα γηινα ζωδια, κατι που σημαινει ότι αφορα αποκλειστικα τις λειτουργικοτητες του σωματος.Ακομα το ζωδιο του Ταυρου σαν το πιο ενσωματωμενο ζωδιο του Ζωδιακου εχει τα περισσοτερα κρατηματα και εχει συγκρατηθει σε τετοιο βαθμο απ την πανδημια, ετσι ώστε οι πιο πολλοι από εμας να εχουμε ξεχασει πως αισθανομαστε τον εαυτο μας, αφου ολοι και ολες εχουμε στα ωροσκοπια μας το ζωδιο του Ταυρου.
Ετσι ειτε μας αρεσει, ειτε όχι, οι πιο πολλες επιθυμιες εχουν τεθει υπο ελεγχο.Και να θυμαστε ότι όταν αναδυεται καταπνιγμενη ενεργεια, αυτή μπορει να εκραγει με τους πιο ατιθασους και αγριους τροπους.
Η προηγουμενη Νεα Σεληνη στο ζωδιο του Κριου δινει τη σκυταλη στην Πανσεληνο αυτή που είναι η κορυφωση της προηγουμενης αμεσως Νεας Σεληνης , ευνοουσε την εξαρση της φωτια και της κάθε ειδους φλογας.
Μαλιστα στο Capetown στη Νοτια Αφρικη αυτό δυστυχως ηταν κυριολεκτικο, αφου μια καταστροφικη φωτια εκαψε τη βιβλιοθηκη του Πανεπιστημιου και χαθηκαν πολλα βιβλια.
Ακομα η Νεα Σεληνη αυτή ηταν συνδεδεμενη και με τον αστεροειδη Εριδα, που εχει το ονομα της παρει απ τη Μυθολογια, τη θεα που αναβε τους καυγαδες αναμεσα στους θνητους και τους θεους.Θυμηθειτε μονον ότι όταν πεταει το χρυσο μηλο η Εριδα, ο πολεμος κυριαρχουσε στον κοσμο.
Ετσι λοιπον τελικα τι είναι αυτό που θα επικρατησει….Μια φωτεινη χαρα ή εναρξη πολεμικων επιχειρησεων….
Γιατι η ωθηση για να απελευθερωθει αυτο που εχει κολλησει είναι θεμελιωδες και για για τα δυο.Οι πλανητες Ηλιος, Ερμης,Αφροδιτη που είναι διπλα στον Ουρανο σε ανοικτη συνοδο, ολοι μα ολοι τετραγωνιζουν τον Κρονο ενισχυοντας το τρεχων ετησιο τετραγωνο Ουρανου και Κρονου.
Αυτο σημαινει επισης ότι αυτοι οι πλανητες προσπαθουν να απομακρυνθουν από τους περιορισμους που επιβαλλει ο Κρονος.
Ετσι μια σειρα από ερωτησεις προκαλουνται αυθορμητα :
ποσο ελευθερια δινουμε στους εαυτους μας…
Πως αντιδρουμε στους κανονες που μας κανουν να τους αισθανομαστε καταπιεστικους.
Ειμαστε στο μεσον του χρονου μιας τεραστιας Συστημικης Αλλαγης.Και είναι πιθανον καποιες αντοχες να γινονται πολύ ισχυρες καθως και ο κινδυνος διπλασιασμου της δυναμης της εξουσιας και της σοβαρης καταστολης μπορει να προκυψει σαν απαντηση σε αυτή την απειλη της αλλαγης.
Και βεβαια με τοσους πλανητες συγκεντρωμενους γυρω από τον πλανητη Ουρανο, οι δυναμεις για την αλλαγη είναι ισχυροτερες από την ενεργεια της στασης των πραγματων και της αδρανειας.
Σκεφτειτε μονον την αλλαγη στασης του Πλανηταρχη στο θεμα των Αρμενιων.Και εδώ να θυμαστε ότι όταν η εξουσια γινεται καταχρηστικη και οι κανονες χρησιμευουν μονο για την καταστολη, το τετραγωνο Κρονου και Ουρανου μπορει να σπασει το οποιοδηποτε συστημα καταπιεσης και καταστολης.
Αν το δειτε λιγο πιο εσωτερικα θα νιωσετε ότι υπαρχει κατι που κινειται, ανακατευεται, αναπηδα και τελικα αφυπνιζεται και ξυπνα…
.Ισως να βρισκομαστε στην αφυπνιση της τεταρτης διαστασης που μπορει να προσδιοριζεται από μια ασυλληπτη αλλα αποκαλυπτικη λεξη interprenetration…(αλληλοδιεισδυση).
Και τελικα τι απευθυνει το Συμπαν στο συνολο των οντων με τη λεξη interpenetrate.Η Εποχη παντως των απομονωμενων, των ανεπιδεκτων αλλοιωσεως σχεδον απολυτων ατομων, καθως και επισης εντελως διακριτα και ασυνδετα αντικειμενα του φυσικου και υλικου κοσμου, εχει παρελθει οριστικα.
Γιατι οτιδηποτε όχι μονον συνδεεται με οτιδηποτε ακομα, αλλα υπαρχει και μια αλληλοδιεισδυση σε οτιδηποτε.Το παραδειγμα νομιζω της παγκοσμιας εξαπλωσης της πανδημιας μπορει να το δει καποιος και απ αυτή την πλευρα.
Ολη αυτή η αλληλοδιεισδυση και αλληλοσυνδεση μπορει να οδηγησει : στο Ανασαινω μαζι σου.
Και αυτό που φανταζομαι είναι ότι το αρχετυπο του Μεγαλου Ταυρου ανακατευεται στις ζωες μας.
Ας ξυπνησουμε και αφυπνιστουμε ολοι σε αυτή την κινηση του Μεγαλου Ταυρου.Και μαλλον είναι αυτό που γιορταζαν οι αρχαιοι Κρητικοι από τους Μινωιτες χορευτες στο χορο της ζωης :
μια ικανοτητα εμπλοκης ολων των δυναμεων που είναι πολύ μεγαλυτερες και πιο ισχυροτερες από το οποιοδηποτε ατομο.
Και φυσικα πρεπει να βρειτε χαρα και ομορφια σε αυτόν το ειδος του χορου.
Και ισως διαλογιστεις ακομα πιο καλυτερα το Ανασαινω Μαζι σου….Σ αυτό θα χρειαστεις τη βοηθεια της Φαντασιας σου.
Ο Carl Yung στο πιο σπουδαίο του εργο, Mysterious Conjuctions, το μεγαλύτερο ψυχεδελικό θαυμα που θα μπορούσε να υπάρξει στη βιβλιογραφία έλεγε : "Η ψυχή δημιουργεί την πραγματικότητα της κάθε μέρα.
Η μόνη έκφραση που μπορεί να χρησιμοποιήσω γι αυτή τη δραστηριότητα της είναι η Φαντασία…
Η φαντασία είναι ένα συναίσθημα όπως η σκέψη όσο η διαίσθηση είναι μια αίσθηση.Δεν υπάρχει ψυχική λειτουργία που να απεικονίζει τη φαντασία και δεν είναι λαβύρινθος που να ορίζεται από άλλες ψυχικές λειτουργίες ..
Η Φαντασία συνεπώς φαίνεται σε μένα σαν μια καθαρή εκφραση μιας ψυχικής λειτουργικότητας.
Αυτή είναι μια προ-εξαιρετική δημιουργική δραστηριότητα της ψυχής απ την οποία όλες οι απαντήσεις, από όλες τις υπόλογες ερωτήσεις εμφανίζονται ..
It is a mother of all possibilities, όπου όλα τα ψυχολογικά αντίθετα, οι εσωτερικοί και οι εξωτερικοί κόσμοι συμμετέχουν μαζί σε μια ένωση…"
Και παμε στο πιο ποιητικο κομματι της Αστρολογιας της Πανσεληνου.Η Πανσεληνος γινεται στο πρωτο δεκανο του Σκορπιου στις 8 μοιρες, και κυβερνητης του δεκανου είναι ο Αρης που βρισκεται στον Καρκινο και θα τονισει πιο πολύ τη συναισθηματικη φορτιση της Πανσεληνου αυτης.
Κυβερνητης ακομα του term αυτου του Σκορπιου είναι ο Διας ο οποιος εχει ένα τριγωνο με τον Αρη και το οποιο θα συνεχισει μεχρι την επομενη Νεα Σεληνη.Και οσο θλιψη και να βιωσετε μ αυτη την Πανσεληνο, το σιγουρο ειναι οτι το τριγωνο αυτο κρυβει μια μελλοντικη αισιοδοξια, χαρα και ροη ενεργειας.
Ακομα ο πρωτος δεκανος του Σκορπιου συνδεεται συμφωνα με την T.Susan Chang,στο υπεροχο βιβλιο της 36 Secrets Α decanic journey through the Minor Arcana of the Tarot, με την καρτα 5 of Cups.
Αν και είναι μαλλον αναποφευκτο να μην συνδεουμε το ζωδιο του Σκορπιου με τη καρτα στην tarot του Θανατου, αυτό δεν είναι αναποφευκτα αληθινα.
Απλα η καρτα αυτή είναι μια ευκαιρια να αντικρυσει καποιος το φοβο του θανατου κατά καποιο τροπο, να θρηνησει αλλα επισης και να γιορτασει.
Δωσε στο βαρκαρη που θα σε περασει απεναντι συμφωνα με την Μυθολογια, την οφειλη γιατι το χασιμο είναι η τιμη που πληρωνουμε για την αγαπη.
Εαν η καρτα του Θανατου (Σκορπιος) δειχνει τι φοβομαστε, τοτε η καρτα Tower (Αρης) μας δειχνει το γιατι.
Ο Αρης είναι πολύ δυνατος σ αυτή την καρτα 5 of cups και αρχικα θα σε κανει να νιωσεις πενθος για κατι.Αν και κανενας και καμια δεν θελει να ακουει αυτό όταν υποφερει από κατι οδυνηρο, να θυμαστε ότι η απωλεια και η αγαπη συμβαδιζουν.
Γι αυτό και προσπαθησε να αντικρυσεις τη θλιψη μπροστα σου, εκθετοντας τον εαυτο σου στην πληροτητα αυτης της εμπειριας.Ακομα και αν η καρδια σου δονειται από την απουσια, αναγνωρισε την πραγματικοτητα της παρελθοντικης χαρας που βιωσες.Τοτε μονον, ο ποταμος των δακρυων θα εχει περασει κατω απ τη γεφυρα, και τοτε ισως να είναι πιθανο να επιστρεψεις πισω στη ζωη και να εμφανιστει το κυπελλο της χαρας.
Ο Alan Oken στο υπεροχο pocket guide the tarot για την καρτα five of cups μιλαει για μια Απογοητευση από το Παρελθον.Μια απογοητευση που προκυπτει από αλλαγες σχεδιων.Συνεπως προκυπτει μια επανεκτιμηση της διευθυνσης της συναισθηματικης ζωης, και φυσικα των αναγκων και των επιδιωκωμενων επιθυμιων.
Και παρολο που υπαρχει καποια απωλεια,αυτή δεν είναι ολοκληρωτικη.
Συγκεντρωσε τα συναισθηματικα σου αποθεματα και παρε ένα emotional holiday και εκει θα δεις ότι μια ακομα ευκαιρια σε περιμενει.Αυτη η καρτα που συμβολιζει την Πανσεληνο αυτή, μοιαζει με την εμφανιση μιας κληρονομιας μετα από μια οικογενειακη απωλεια.
Η κληρονομια όμως μπορει να μην είναι τοσο μεγαλη, οσο καποια ή καποιος προσδοκα.
Στις πιο αρνητικες εκδηλωσεις καποια ατομα θα νιωσουν πολύ δυστυχια και απογοητευση,Ακομα μπορει να αισθανθει πικρια και μνησικακια για καποιο υποτιθεμενο λαθος.Το συναισθημα όμως θα πρεπει να θυμαται καποιος ότι εδώ οφειλεται σε ανεκπληρωτες προσδοκιες.
Η καρτα 5 of cups στη Mythic tarot απεικονιζει το aftermath της Ψυχης απ την προδοσια του Ερωτα.Οι αδελφες της Ψυχης εχουν πεταξει εξω τους φοβους της σε τετοια εκταση που η Ψυχη εχει αθετησει την υποσχεση της στον αντρα της.
Να θυμαστε παντα απ το Μυθο οτι ο Αντρας της Ψυχης ειναι ο Ερωτας....τελευταιος αρχαιος Μυθος πριν την εμφανιση του Χριστιανισμου...
Γι αυτό και η Liz Greene στο υπεροχο επισης εργο της the mythic tarot αναφερει ότι αυτή η καρτα απευθυνει την μετανοια για παρελθοντικες δρασεις και πραξεις.Κατι εχει παει λαθος, μια προδοσια εχει εμφανιστει, και υπαρχει θλιψη και τυψεις.Αποχωρισμος σε καποια σχεση μπορει να εμφανιστει.
Αλλα δεν μιλαμε για την τελικη καταληξη.
Κατι παραμενει το οποιο μπορει να εργαστει και αυτό είναι ένα μεγαλο up για την κάθε ιδιαιτεροτητα να αναλαβει την προκληση και να κανει μια δεσμευση για το μελλον.
Στo 36 airs από το daimon in Hellenistic Astrology, ο δεκανος που πεφτει η Πανσεληνος αυτή συνδεεται με την ενεργεια του Δαιμονα του Καιρου.
Στην Ελληνικη Μυθολογια, ο Καιρός ήταν μια θεότητα που προσωποποιούσε την ευνοϊκή χρονική στιγμή. Γραπτή μαρτυρία για την ύπαρξη του εμφανίζεται για πρώτη φορα τον 5ο αιώνα π.Χ. (στα ομηρικά έπη δεν συναντάται ο Καιρός, παρά μόνο το επίθετο «καίριος»). Προς τιμή του Καιρού συνέθεσε ποίημα ο Ιων ο Χιος, όπου τον αποκαλεί «τον νεότερο γιο του Δία», μάλλον μία ποιητική έκφραση και όχι μαρτυρία μιας παλαιότερης γενεαλογίας. Κατά μία άποψη ο ύμνος αυτός σχετίζεται με την έναρξη της λατρείας του Καιρού στην Ολυμπια. Και ο Μενανδρος ονόμαζε τον Καιρό θεό. Η αντίστοιχη ρωμαϊκή θεότητα ήταν ο Occasio ή Tempus.(Βικιπαιδεια)
Και από τα παραπανω προκυπτουν ότι η αρχαία ελληνική λέξη ο Καιρός μας οδηγεί στην έννοια του ποιοτικού χρόνου.
Και τι ακριβως αυτό σημαινει : Τα χρόνια του γραμμικού ημερολογιακού χρόνου μπορεί να περνάνε, οι κύκλοι μπορεί να επαναλαμβάνονται με αμετάβλητη ακρίβεια και προβλεψιμότητα όπως σε ένα ρολόϊ χεριού χωρίς καμμιά αληθινή πρόοδο ή ανάπτυξη να επιτυχαίνουμε.
Όμως υπάρχει και μια ώρα, ένας χρόνος, μια εβδομάδα, ένας μήνας ή οποιοσδήποτε διανυόμενος χρόνος –μια περίοδος σημαντικής ή σπάνιας ποιότητας-σαν να υπάρχουν χρόνια απ`το ημερολόγιο τα οποία έχουν παρέλθει και μια δυσανάλογη εμπειρία έχει κερδηθεί.
Καιρός είναι ένα κρίσιμο σημείο ή μια στιγμή της αλήθειας που μας συνδέει με τη σημασία και την έννοια της αλήθειας του Εαυτού μας. Και όπως καταλήγει ο C.G.Jung στο «μυστικό του χρυσού λουλουδιού», « το νέο πράγμα στη ζωή έρχεται σε εμάς από εκείνες τις κρυμμένες πιθανότητες είτε εξωτερικά μας είτε εσωτερικά μας.Το αποδεχόμαστε και αυξανόμαστε με τη βοήθειά του.
Εάν αυτό έρχεται από εξωτερικά, τότε γίνεται μια βαθειά εσωτερική εμπειρία, εάν έρχεται από εσωτερικά, αυτό γίνεται ένα εξωτερικό happening.
Με κανένα τρόπο όμως αυτό δεν επικαλείται δια της μαγείας μέσα στη ψυχή μας σκοπίμως ή με την συνειδητή θέληση, αλλά μάλλον φαίνεται να γεννιέται κατά μήκος του ρεύματος του χρόνου.»
Ηρθε λοιπον ο Καιρος για κατι το οποιο θα πρεπει να το συνδυασετε με τις παραπανω αναλυσεις της αντιστοιχης καρτα tarot.
Σας ευχομαι τα καλυτερα για μια Πανεμορφη Πανσεληνο και δεν ξεχναμε ότι πλησιαζει Πασχα καθοσον χρειαζομαστε emotional holiday
❤
yg : photo from fcb page οσα σου λεει μια φωτογραφια
καλημερα και καλη εβδομαδα

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου