Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

THE CURRENT QUALITY OF TIME : Mars in Gemini : η ευθραυστη επικρατεια των λεξεων ....

THE CURRENT QUALITY OF TIME : Mars in Gemini :
 
η ευθραυστη επικρατεια των λεξεων ....
 
Η επικοινωνια είναι το μεγαλο θεμα και ζητημα μεσα σ αυτό το μηνα.Απο τις πρωινες ωρες της 4/3 ο Αρης εισερχεται στο wordy ζωδιο των Διδυμων και ο Ερμης βρισκεται σε συνοδο με το Δια στο ζωδιο του Υδροχοου, ακριβως την άλλη μερα στις 5/3.
Εχουν μεινει τοσες εκκρεμοτητες και τοσα θεματα για να επικοινωνησουν, να μιληθουν και οπωσδηποτε να υπαρξει για όλα αυτά μια γνωμη και αποψη.
Πολλα από αυτά είναι πολύ σημαντικα.Τοσο σημαντικα που αφουρους τις ζωες μας....
Στην τοσο πλημμυρα των πληροφοριων που εχει να πεσει σε ολο αυτό το μηνα θα είναι δυσκολο να ξεχωρισεις τι είναι το ουσιαστικο και τι το banal.
Ακομα τι ειναι τα αληθινα και τι τα fake news.
Και καθως ο μηνας θα προχωραει και θα προοδευει, τα λογια και οι λεξεις θα μπορουσαν ολο και περισσοτερο να ληφθουν σοβαρα υποψη και να αξιολογουνται με υπερβολικα ευαισθητο τροπο, ιδιαιτερα τις μερες γυρω απ τη Νεα Σεληνη στο dreamy ζωδιο των Ιχθυων, κατι που θα κανει τους περισσοτερους ανθρωπους μαλλον να νιωσουν υπερβολικα αδυνατοι και παραδομενοι στο ελεος της Μοιρας.
Ακομα το συναισθημα της προδοσιας είναι πανταχου παρων, σε όλα τα περισσοτερα θεματα της κοινωνικης και πολιτικης ζωης.Αλλα και στα συναισθηματικα δεν πηγαινει πισω.
Ο Ηλιος, η Σεληνη με την Αφροδιτη και τον Ποσειδωνα είναι πολυ κλειστα μαζι, και ακομα και οι πιο αδιαφοροι και αναισθητοι χαρακτηρες κινδυνευουν να βρισκονται σε συγχιση.
Μια συγχιση που μπερδευει τα Ασυνειδητα μηνυματα που προερχονται από το υποκειμενικο βαθος της ψυχης, με ότι πραγματικα λεγεται.
Βεβαια αυτό δεν είναι καινουργιο.
Εχει εμφανιστει τραγικα με την εισοδο του Ποσειδωνα στους Ιχθεις από το 2011.
Η δικη μου απορια βρισκεται στο ποσα χρονια θελει ένα μεσο ανθρωπινο μυαλο να συνειδητοποιησει τετοιες καταστασεις.
Όπως και να εχει υπαρχει μια διαυγεια μπροστα σας.
Αυτες οι μερες εναι τοσο καθαρες σε ένα πραγμα : σε προσκαλουν να μοιραστεις με τα ονειρα σου, τις ελπιδες σου και τις spiritual αναγκες.
Και αυτό που σας συνιστω να απομακρυνθειτε οσο μπορειτε περισσοτερο από την επερχομενη πολωση σε όλα τα επιπεδα καθως και από την αρνητικοτητα κατά τη διαρκεια αυτης περιοδου για να αποφυγετε οσο μπορεσετε περισσοτερο την ασκοπη πιεση στο ανοσοποιητικο σας συστημα.
Εχω κατι χρονια που σας περιγραφω ολο αυτό που ζουμε.
Πολλοι λιγοι καταλαβαν και ενιωσαν τι σημαινει πραγματικα αχαρτογραφητο τοπιο.
Και μην περιμενετε από τις αστρολογικες προβλεψεις να περιγραφουν τις ζωες σας, όπως βλεπετε μια ταινια ή διαβαζοντας μια νουβελα.
Οι προβλεψεις είναι συμβολικες και αποσκοπουν στον εμβολιασμο του ψυχικου σας ανοσοποιητικου συστηματος.
Δεν εχουμε φτασει ακομα ουτε στο μεσον του τουνελ, και μην πιστευετε κανεναν και καμια πολιτικο, από οποια παραταξη και να προερχεται.Ολο αυτό περι παραταξεων,ποιος εχει περισσοτερο δικιο, ανηκουν πια στο παρελθον και εχει τελειωσει από τα τελη των 90s.
Στις 20/3, ο Ηλιος εισερχεται στο ζωδιο του Κριου.Και τοτε θα ειμαστε στην εαρινη ισημερια.
Στο βορειο Ημισφαιριο, είναι η αρχη της Ανοιξης και μια νεα αρχη μιας καινουργιας αστρολογικης χρονιας παιρνει μερος.
Ο Ηλιος στον παρορμητικο Κριο θα απαιτει μια τολμηρη και αφοβη προοδο.Και βεβαια ο κινδυνος να εκραγουν παραμονευει αμεσα.
Η Αφροδιτη ακολουθει τον Ηλιο στον Κριο στις 21/3 και θα είναι μαζι του στενα μεχρι τα τελη Μαρτιου.
Μια superior conjunction αναμεσα σε Ηλιο και Αφροδιτη είναι μπροστα μας, με κινδυνο να ξεσπασει μια νεα εναρξη ενός Τρωικου πολεμου, και φυσικα μιλαω συμβολικα.
Αλλα εκεινο που θα πρεπει να θυμηθειτε είναι τελικα τι επωαζε και εγκυμονει στους τελευταιους εννεα μηνες στις ζωες σας, αρχης γενομενης από τα μεσα του περασμενου Ιουνη του 2020.Ο Αρης στους Διδυμους και ο Ερμης στους Ιχθεις βρισκονται τωρα σε μεγαλη ενταση μεταξυ τους, με κινδυνο να πυροδοτηθει εμφυλιος μεσα σε όλα τα αδελφικα στρατοπεδα και ομαδες.
Γιατι ολες οι συζητησεις και τα επιχειρηματα θα διεξαγονται τωρα σε ένα πεδιο εντασης, αναμεσα σε πεποιθησεις και Γνωσεις,οπου συχνα είναι καπως ασαφες εάν αυτό που υποτιθεται ότι είναι γνωστο μπορει απλα και να το πιστευεις.
Στις 28/3 ακολουθει η Πανσεληνος στο ζωδιο του Ζυγου, η πρωτη της Ανοιξης και της αστρολογικης χρονιας, οπου ο Ηλιος θα βρισκεται αγκαλια κλειστη με την Αφροδιτη και τον Κενταυρο Χειρωνα,και Ο Αρης σε συνοδο με τον βορειο Δεσμο της Σεληνης.
Ασθενειες και παλιες πληγες εμφανιζονται με δριμυτητα και παλι αυτή τη χρονικη στιγμη καθαρα, απαιτωντας αποφασιστικη δραση.
Ομως η ενωση σε συνοδο Ερμη και Ποσειδωνα στις 30/3 δειχνει ότι τα γεγονοτα θα μπορουσαν να συνεχισουν να είναι θολα και ασαφη.Ολες οι ειλικρινεις προσπαθειες βελτιωσης της καταστασης μπορει να αποδειχτουν πιο δυσκολοτερες από το αναμενομενο.
Είναι αληθεια ότι οι ζωες μας εχουν παγωσει, και οι κυβερνωντες αλλα και οσοι εχουν ποστα εξουσιας εχουν αποδειχτει κατωτεροι των περιστασεων.
Οι πραγματικοι αγωνιστες στη σημερινη ζωη είναι μονον οι θεραπευτες και η κυβερνηση ανταμοιβει τα σωματα ασφαλειας με προσληψεις και «μπουκωνει» με χρηματα τα αδηφαγα media, αδυνωντας να συλλαβει την πραγματικοτητα που ερχεται με βημα ταχυ, που δεν θα εχει καμια σχεση με ότι εχουμε ζησει μεχρι τωρα.
Κανενας και καμια δεν μπορουν να συνειδητοποιησουν τι σημαινει Πλουτωνας στον Αιγοκερω, Ποσειδωνας στους Ιχθεις και Ουρανος στον Ταυρο, σαν εκφραστες του Ασυνειδητου.
Εμβολιαστειτε όχι μονον για τον κορονοιο αλλα και για την Παρανοια....
Βαλτε τη φαντασια σας να δουλεψει, πως θα ξεφυγετε απ αυτη..... και ισως τοτε να τρομαξετε ακομα περισσοτερο, απ αυτο που θα δειτε μπροστα σας ...
γιατι η παρανοια ειναι το αποτελεσμα της νοσηρης φαντασιας ....
και η φαντασια γινεται νοσηρη, οταν δεν ασχολεισαι δημιουργικα με αυτη και την αφηνεις ανεξελεγκτη να τρεχει σαν το τρενο της μεγαλης φυγης, επειδη δεν επισκεφτεσαι καθολου την πραγματικοτητα...
Ειναι ολα στην κυριολεξια, στο ελεος της Τυχης και της Μοιρας...
τωρα πρεπει να μαθετε να τη διαβαζετε τη Μοιρα...
γιατι οσο αγνοια εχεις για τη λειτουργικοτητα της, τοσο θα σε "σφικτοαγκαλιαζει" επικινδυνα ....
Τιποτε δεν προκειται να μεινει ορθιο απ αυτα που ξερετε...
Η Γενια μου εζησε τα καλυτερα χρονια, και απ αυτα θα μεταφερει το ονειρο της γαληνης και της ειρηνης, στις νεες γενιες...
που ηδη ζουν τρομακτικα χρονια..
Μια βολτα στα νοσοκομεια αν αντεχετε θα πεισει και τους πιο δυσπιστους….
ο καθενας και η καθεμια στο ποστο του Αγωνα που της αναλογει....
οσοι και οσες εχετε ακομα την πολυτελεια του glamorous, "φαγωθειτε μεταξυ" σας...
Οποιος και οποια ειναι Συνειδητος/η, θα ξερει τι θα κανει και θα ζησει, και κυριως πρεπει να ξερει που να βρισκεται....
να μην βρεθει τη λαθος ωρα, τη λαθος στιγμη, στο λαθος μερος...
γιατι :
"Ρωγμες επανω σε ξυλο επανω στο οποίο τρεχουν δακρυα, δακρυα που γινονται κυματα…
κυματα που γινεται τυφωνας….
Στα φτερα της πεταλουδας,
Το χαμογελο των ματιων της
Ζωγραφισμενες με ασπρες και μαυρες βούλες …
Η Ανοιξη αναγγέλει μια νεα εποχη θλιψης…
Καθως οι παπαρουνες Λέξεις που ανθιζουν πάλι και παλι στο στομα του ερωτα,
Ραβουν σιωπηλά τις κοκκινες πληγές τους..
Αυγή υποκλισου,
Στην εκθαμβωτικη τυραννια της ομορφιας της,
Τωρα που διαρκει το θαυμα..
Αν ο παραδεισος είναι λιβαδι σπαρμένο με κιτρινα και κοκκινα τριανταφυλλα,
Που καθως περνας υποκλινονται στην ομορφια σου,
τοτε αυτά τα φιλια, και αυτά τα φιλια
κι όλα τα φιλια της νυχτας είναι αληθινα...
γιατι μονο κατι αληθινό όσο και ο ερωτας μου μπορει να πεθανει και ν αναστηθει σε μια μερα…."
Δεν ξερω σε ποια θεση βρισκεστε στο ταξιδι του Τιτανικου σας…
Αλλά εγω βρισκομαι στην «ευθραστη επικρατεια των λέξεων», όπως λεει στο υπέροχο βιβλίο του, ο Χαρης Βλαβιανος, απόσπασμα απ την ποιηση του πιο πανω, και που πριν μερικα χρονια ειχα την τιμη να τον γνωρισω παρεα με τον φιλο μου Χρηστο Τσανακα τον παλιο δημοσιογραφο του ηχου και νυν λογοτεχνη…
Και βλέπω ότι δεν μου χρειαζονται σε προσωπικο επιπεδο, χρειαζονται να σας βοηθησω στην απελπισια σας, καθως βουλιαζει σιγα και βασανιστικα ο Τιτανικός …
και βλέπω ότι δεν εχει σημασια σε ποια θεση βρισκοσαστε και βρισκομαστε, τι σημασια εχει….
ολοι στον πατο θα βρεθουμε…
αφού ολοι εχασαν τη μαχη με την προσωπικη τους καταθλιψη...
αποδειχτηκε πιο δυνατη... απ αυτους...
γιατι δεν υπηρχε κανενας ερωτας στη ζωη τους....
Και από εκει που θα εισαι, μοναχος βρες την ακρη της κλωστης και αν εισαι τυχερος ξεκινα παλι…
και κλεινοντας από παλιοτερο αρθρο του internet klik magazine :
"το καραβι βουλιαζει Άλλοι θα σπρωχτούν για να τρυπώσουν στις βάρκες, άλλοι, μες στην απελπισία τους, θα επιχειρήσουν το σάλτο μορτάλε στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού, άλλοι θα προσεύχονται κλεισμένοι στις καμπίνες τους καθώς το νερό ανεβαίνει, άλλοι θα σκοτώνουν όποιον βρουν στο διάβα τους.
Κι υπάρχουν και κάποιοι άλλοι, αυτοί που θα ψάχνουν τις λύσεις, θα βοηθήσουν όλους τους άλλους, θα εγκαταλείψουν τελευταίοι, θα καταφέρουν να μην κατρακυλήσουν στα σκαλοπάτια της πυραμίδας.
Είναι εκείνοι, που φθάσαν στην κορυφή, στην αυτοπραγμάτωση.
Πάνω σε αυτούς χαράσσεται πάντα ο κορμός της Ιστορίας."
Μπορει εμεις με την ποιηση και τον Ερωτα να χαρασσουμε το νέο κορμο της Ιστοριας…
κοντα και κάποιοι θεραπευτες και λιγοι αστρολογοι που πασχουν απ την αφελεια να σωσουν τους άλλους, για να μην κατρακυλήσουν και άλλο, ψαχνοντας λυσεις μηπως και αφυπνιστουν οι πιο πολλοι που βρισκονται σε υπνωση….
εμεις που μπορουμε να βλέπουμε την “The latest incarnation of Oedipus, the continued romance of Beauty and the Beast stands this afternoon on the corner of 42d Street and Fifth Avenue, waiting for the traffic light to change”.
(Joseph Campbell )
Ολοι εμεις που πιστευουμε ακομα στους Μυθους….
Ειναι αργα για δακρυα αγάπη μου σφιγγουμε τα δοντια και ο σωζων εαυτον σωθητω.....
και αν μπορεσουμε να απλωσουμε το χερι μας σε καποιες καποιους εχει καλως...
και γιατι : Το story του νεου επερχομενου Θεου Ουρανου, θελει δυνατο Ερμη, συνεπως mind, και να παρεις στα χερια σου τη ζωη σου και να την οδηγησεις εσυ....
δημιουργωντας το δικο σου μυθο ζωης, και οχι να περιμενεις απ τη Μοιρα και τους Θεους να σου κανουν σεναριο του πως θα ζησεις....
Ειτε Χριστιανισμος, ειτε Δωδεκαθεο, ειτε Ισλαμ, ειτε Αριστερα, ειτε Δεξια, το αποτελεσμα θα ειναι το αιμα, και η σφαγη.... και το δραμα....
Και με έναν βιολογικο πόλεμο που ηδη ζουμε και έναν ανταρτικο-κλεφτοπολεμο, να "κρέμεται" επάνω στο κεφάλι μας το κάνει ακόμα πιο δύσκολο, αφού ο πόλεμος ισοδυναμεί με την ιδέα του θανάτου, που είναι ακόμα χειρότερος και απ την ιδέα του χειμώνα του φτωχειας και της εξαθλιωσης...
Κανένας άνθρωπος δεν είναι ένα νησί, αποκομμένο και μόνο του. Ο κάθε άνθρωπος είναι ένα μέρος της γης, ένα κομμάτι της κοινής στερεάς....
Αν η θάλασσα παρασύρει ένα βράχο, η Ευρώπη γίνεται μικρότερη, το ίδιο και αν παρασύρει ένα ακρωτήρι ή των σπίτι των φίλων σου ή το δικό σου.
Ο Θάνατος του κάθε ανθρώπου με μειώνει γιατί είμαι ένα με το Ανθρώπινο Γένος.
Γι αυτό μη κοιτάς να μάθεις για ποιόν χτυπάει η καμπάνα, χτυπάει για σένα ...
(devotions upon emergent occasions-John Donne-Carl Yung : ψυχολογία και θρησκεία)
Ειπες τιποτε ?
Εχεις και εσυ ευθυνη για ολα αυτά που εχουν δημιουργηθει..
γιατι ολοι και ολες βρισκονται στον στον κυκλο της global psychosis...
Και αργα ή γρηγορα θα ελθει η σειρα σου...
Ας προσπαθησουμε να εχουμε μια ομορφη Ανοιξη, και να δωσουμε ιδανικα στα παιδια μας να ζησουν και οχι "μαρκες" απο καταναλωτικα αγαθα και glamorous...
ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ : ας τα μαθουμε να χορευουν και να κανουν ερωτα...
εκτος και αν δεν το ξερουμε και αυτο...
καλημερα ολη μερα
❤
yg : φωτο απο την fcb page flower power 60s

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου