Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

Neptune in Pisces-Uranus in Taurus square Saturn in Aquarius : Grounded Excentrics and Sane Weirdos

 

Neptune in Pisces-Uranus in Taurus square Saturn in Aquarius : Grounded Excentrics and Sane Weirdos
 
Η Δικτατορια της Ασχημιας -Putrefaction -We are being sealed in. The Alchemical work has been begun
A particularly beautiful woman is a source of terror.
As a rule, a beautiful woman is a terrible disappointment.....
(Carl Jung)
 
Είναι τραγικο όταν κοιτας το Κοινοβουλιο ή τις γυναικες που ασχολουνται με την Πολιτικη δεν βρισκεις καμια ομορφη εκει μεσα….ναι δεν λεω ότι δεν υπαρχουν εξαιρεσεις, αλλα παρατηρωντας περισσοτερο τα θεματα της αισθητικης της ελληνικης κοινωνιας καταληγεις σε τραγικα συμπερασματα :
Εχουμε μετατραπει σε έναν Λαο από ασχημες και ασχημους……
Μηπως φταιει η Πολιτικη ?
φυσικα και όχι γιατι εβλεπες παλιες φωτογραφιες από τις γυναικες του ΕΛΑΣ ή καποιες Κουρδισσες ανταρτες ή ακομα και τις στρατιωτινες του Ισραηλινου Στρατου, και δεν εχαναν καθολου το sex appeal τους.
Βεβαια αυτές ανετα τις χαρακτηριζεις Αμαζονες που είναι οι κορες του Μυθικου Αρη…και προφανως η μαχητικοτητα τους τις κανει να εμφανιζονται συναρπαστικες…
Εδω καποιος πρεπει να θυμηθει μια version της Θεας Αφροδιτης που ηταν ντυμενη με πανοπλια και ξιφος και να καταληξει ότι η μαχητικοτητα στη γυναικα δινει παντα ένα συν στη γοητεια της…
Βεβαια μπορει να ανιχνευσεις και το προτυπο Γυναικα –Μητερα που στην ουσια ο ρολος της είναι να φροντιζει, αλλα εκει δυστυχως οι πιο πολλες που καταφευγουν σ αυτό το ρολο εχουν μεταστοιχειωθει σε sissy types..
Η άλλη κατηγορια είναι της Εταιρας που τη συναντουσες στον Χρυσο Αιωνα του Περικλη με πρωτη και καλυτερη την Ασπασια που επαιρναν εμπνευση μεγαλοι πολιτικοι και φιλοσοφοι της Αρχαιοτητας…
Από τη δεκαετια του 90 και μετα την επελαση του lifestyle αυτό το στυλ ομορφιας στις γυναικες εγινε ομορφια της προκλησης, ομορφια της καταναλωσης, ο κάθε πικραμενος με μια επιδειξη πιστωτικης καρτας την ειχε οποτε ηθελε, και τελος κατεληξε ομορφια των ΜΜΕ ...
και τελος τη στημενη ομορφια των social media...που σου θυμιζει το αρνητικο της "κοιμωμενης του Χαλεπα"...
Ομορφια και θεα Αφροδιτη για τον αρχαιο κοσμο ηταν στην ουσια συνωνυμες λεξεις.Μπορουν όμως η πλειοψηφια των γυναικων να δουλευουν αρμονικα με την Αφροδιτη τους στο συγχρονο κοσμο….
Γι αυτό προσπαθησετε να βρειτε μια λεξη που να ταιριαζει στη Μυθικη θεοτητα της Αφροδιτης…
Οσο και να το διαλογιστειτε είναι δυσκολο…Και δεν πιστευω να πηγαινει το μυαλο σας στα Hondos center ή αλλα κεντρα αισθητικης καταναλωσης, γιατι εκει συναντας μαζικα κοτοπουλα αισθητικης “βοκτας”…
Μια αισθητικη καταναλωση που πλησιαζει στην εκτρωματική ομοιομορφία,με χλιαρο ενδιαφερον στη Μαχητικοτητα, με αποτελεσμα τη δουλικη υποταγη και υπακοη τους, όπως γραφει και η συντακτης του terrapapers, μια τελειως διαφορετικη σελιδα εδώ στο fcb….
Δηλ.βιομηχανοποιημενα προτυπα αισθητικης που στην ουσια τις προσβαλλουν…
Εκει με πιανει φρικη γιατι νιωθω ότι κανουν, ότι περναει από το χερι τους μηπως ενεργοποιησουν την πιο χυδαια πλευρα του αντρα που είναι η σεξουαλικη πορνογραφια…
Μια λεξη που σκεφτομαι που ταιριαζει για τη Μυθικη θεοτητα της Αφροδιτης , είναι Harlot και μαλλον είναι Γαλλικη λεξη, ασχετα αν χρησιμοποιειται παντου.
H Αφροδιτη είναι η Great Harlot της Μυθολογιας και του ζωδιακου και σε κάθε αναλυση ή σεμιναριο εχεις ένα προβλημα μαζι της μηπως ξεγλιστρας σε ένα ειδος soft-core porn…
Επιλεκτικα εχω βρει αυτή τη λεξη harlot και η ιδεα είναι της Liz Greene, ασφαλως και όχι δικη μου, γιατι υπαρχει ενας μεγαλος αριθμος λεξεων που περιγραφει τα διαφορα προσωπα του κεντρικου αυτου θηλυκου αρχετυπου, αλλα φοβαμαι ότι αυτές οι μικρες διαφορες δεν αντανακλουν την εννοια Harlot.
Υπαρχουν και άλλες λεξεις να περιγραψουν την εννοια της Αφροδιτης, όπως αγοροκοριτσο, πορνη κοκ.Μια πορνη είναι απλα για πωληση.Μια harlot μπορει και να είναι, αλλα μαλλον προτεινει σεξουαλικη ελευθερια και εγκαταλειψη.
Μια πορνη -prostitute είναι μια περιγραφη περισσοτερο ενός επαγγελματος, ενώ μια πουτανα-hooker είναι η αργκω εκφραση του ιδιου επαγγελματος.
Μια Εταιρα-courtesan από την άλλη απευθυνεται στην κουλτουρα, το στυλ και την ικανοτητα στις ερωτικες τεχνες, πολύ κοντα και στην εννοια της Γιαπωνεζικης geisha.
Και αυτή είναι για πωληση, αλλα η τιμη της είναι πολύ Υψηλη και ετσι τη δοκιμαζουν πολύ μικρος αριθμος ανθρωπων ιδιως αυτοι που εχουν τιτλους και απιθανα χρηματα.
Ασχετα αν φαντασιωνονται οι πιο πολλες γυναικες, ότι βρισκονται σ αυτή την κατηγορια,αφου ειχα την special τιμη να μου καταθετει τις φαντασιωσεις αυτή η κατηγορια των γυναικων επι 25 χρονια.
Ετσι επιστρεφουμε στη λεξη harlot, που μπορει να δειχνει αγρια, αλλα να είναι εγκαταλειμμενη, και μπορει να μην πουλαει τον εαυτο της τελικα, ή αν το κανει, δεν συμπεριφερεται με τον ψυχρο υπολογισμο της πορνης.
Συνεπως η ετυμολογια της λεξης είναι ενδιαφερον να την διερευνησει καποιος.
Ακομα μπορει να χρησιμοποιηθει και για τα δυο φυλα για να περιγραψει κατι το κατεργαρικο, και συνδεεται με την παλια Γαλλικη Λεξη harlot ή herlot η οποια ενσωματωνει μεσα της μια εννοια της λεξης αλητικη.
Μαλιστα συγγενευει με την αγγλοσαξονικη λεξη loddere, που σημαινει σπαταλη.
Αν δει καποιος και καποια τις αυτές τις γλωσσικες καταβολες και διαφορες, θα νιωσει ότι ο συναισθηματικος τονος της λεξης harlot EINAI AYTOΣ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ, μαλλον από το να εχει το σωμα της για να κανει εμπορικες συναλλαγες.
Από μικρη ηλικια με απασχολουσε η θηλυκη ομορφια…
και ας φωναζε ο πατερας μου στη μανα μου ότι ασχολουμαι με θεματα ομορφιας στις γυναικες που δεν ηταν της κοινωνικης μου ταξης….
Ομως ειχε νιωσει ότι εψαχνα τη μαγεια σ αυτές….
Γι αυτό και μου ελεγε συνεχως : την Αφροδιτη ψαχνεις…?
Αυτή θελει το χρυσο θρονο του Ηφαιστου…
φυσικα του απαντουσα,αλλα για χαρη του Αρη αφηνε το χρυσο θρονο της, και γεννησε τον Ερωτα…
Από την άλλη ειχα συνειδητοποιησει ότι, όταν διδασκα στα κοριτσια πώς να είναι Ανεξαρτητα Θηλυκα Δημιουργηματα, τοτε μεταμορφωνοντουσαν πιο Ομορφες και σου χαριζαν μια ανεπαναληπτη Μαγεια….
Μια μαγεια που μπορει να δημιουργησει μια αισθητικη θρησκεια…και αυτή με τη σειρα της να φερνει αισθητικη εκσταση στα πραγματα.
Γιατι μονον ο τυπος του Δανδη Αντρα μπορει να της συνθεσει τη σαρκα της που είναι Υλη, με το φοβο του θανατου που πασχουν οι πιο πολλες ομορφες γυναικες παρεα με το Διαβολο που εχουν κρυμμενο μεσα τους.
Και ολο αυτό θελει ένα ειδος αισθητικου μυστικισμου που θα δωσει την εννοια του Υψηλου στις ζωες τους.Γιατι η διαλεκτικη της ομορφιας είναι συναρτηση του Υψηλου σαν ηχω μιας μεγαλης ψυχης που αναδυεται από την ποιηση των Ερειπιων…
Μην ξεχνατε ποτε πως γεννηθηκε η Αφροδιτη από το αιμα του ευνουχισμενου φαλλου του Ουρανου,μυθικου της Πατερα…
Κατι που σημαινει ότι παντα η μυθικη διαμαχη Κρονου και Ουρανου αναγενναει την Αφροδιτη…
Κατι που σημαινει οτι η Ομορφια ειναι η ενσαρκωση στην Υλη, του Θειου Μυαλου....
Εκεινο το Μυαλο που αναγενναει τα Συμβολα....
Αυτη ειναι η αλχημεια της Ομορφιας.Αυτη είναι η Μαγεια της Ομορφιας της Αφροδιτης που σκοπο εχει να παρουσιασει την ομορφια των υπολοιπων θεων απ το Πανθεον και όχι να προσωποποιει αποκλειστικα για τον Εαυτο της ολη αυτή την ομορφια γιατι μετατρεπεται τοτε σε καπριτσιοζα.
Αλλα για να ξεκινησουν αυτά και να σπασει η Δικτατορια της Ασχημιας που εχει απλωσει τα πλοκαμια της, η γυναικα πρεπει να μαθει να γινει ανεξαρτητο θηλυκο Δημιουργημα.
Και όχι να ψαχνει τους μπουνταλαδες αντρες που θα της εξασφαλιζουν ανετο κοινωνικο περιβαλλον, που ουτως η αλλως τη μετατρεπουν σε μια καταθλιπτικη φιγουρα αφου δεν εχουν ιδεα όχι μονον πως λειτουργει η Αφροδιτη μεσα τους, αλλα τετοιοι αντρες παντα ψαχνουν παρηγορια σ αυτές να τις κανουν μανουλες στη θεση της μανουλας τους, και να το ονομαζουν και οικογενεια ή συναισθηματικη σχεση ολο αυτό….
Και ακομα χειροτερα ότι οι πολλοι αντρες αγνοουν την ομορφια, και στην παγιδα της πορνογραφιας που βρισκονται ευκολα σαν κρυφοgay που καταντανε απο τα πολλα porno, καταστρεφουν την οποια ομορφια βλεπουν γιατι ζηλευουν που δεν είναι στη θεση τους…
Η συνειδητοποίηση της σχέσης μου με τη Θηλυκη Ομορφια, ναι μου εχει αφαιρεσει ερωτα γι αυτές, αλλά ανοίγει νέες προοπτικές : Το δρομο για τον Αισθητικο Μυστικισμο.
Και δεν «βουλιάζω» πια στα μάτια τους…αλλα στη ψυχή τους και προσπαθω να δω τον αισθητικο χρυσο και καποιες φορες, λιγες ομολογω, ανακαλύπτουμε μικρα διαμαντια ομορφων γυναικων που τα "κάνουν" όλα και που δεν εχουν εξαρτηση απο κανέναν...
αυτές δεν ειναι φυσικές μάγισσες...?
Και πρεπει να θυμαστε μονον ενας Αντρας μπορει να κανει μια Γυναικα να νιωσει πιο Γυναικα και αυτή με τη σειρα της να κανει εναν Αντρα να νιωσει πιο Αντρας από ότι είναι …
Kαι ω ναι τις ομορφαινει ο Ερωτας, και οχι το πορνογραφικο sex που αναγκαζονται να κανουν αφου παραδιδονται για λογους συναισθηματικης και υλικης ασφαλειας στον καθε πικραμενο διεστραμμενο, κανοντας του τη νοσοκομα μητερουλα...
για να νιωθουν οτι εχουν σχεση.....
Τα υπολοιπα είναι σκοτεινες, γκροτεσκο και μελαγχολικες αποχρωσεις της Ασχημιας…που οδηγουν αργα ή γρηγορα στα περισσοτερα ψυχιατρικα ιατρεια….
Και επανερχομαστε σ αυτή τη μυθικη διαμαχη στο τετραγωνο Ουρανου και Κρονου που συνεχιζει τη ζωη μας από εκει που την αφησε η Συνοδος Κρονου και Πλουτωνα, που πηρε τη σκυταλη από το τετραγωνο Ουρανου και Πλουτωνα στα ζωδια Κριου και Αιγοκερω….
που εκανε εναρξη σ αυτή την μακροχρονια κριση που περναμε και που ο Ποσειδωνας στους Ιχθεις την κανει ακομα πιο ανυποφορη λογω της παρατεταμενης συγχισης.
Αν και ο Ποσειδωνας στους Ιχθεις στοχο εχει την αναπτυξη της Φαντασιας με δημιουργικο προορισμο, αφου είναι φανερό ότι είμαστε φυλακισμένοι εδώ πέρα.
Και Άκαμπτος Σκοπός κάθε ανθρώπου είναι να δραπετεύσει απ' αυτόν τον κόσμο.(terra paper).
O James Hillman μαθητης του Jung, απ τους σπουδαιοτερους στοχαστες της Soul-Making, που οι αστρολογοι θα επρεπε να τον εχουν Εαυγγελιο στις αναλυσεις τους, για την παρακολουθηση και την κινηση των Αρχετυπων, αναφερει στο We've Had a Hundred Years of Psychotherapy & the World's Getting Worse :
“Of course, a culture as manically and massively materialistic as ours creates materialistic behavior in its people, especially in those people who've been subjected to nothing but the destruction of imagination that this culture calls education, the destruction of autonomy it calls work, and the destruction of activity it calls entertainment.
A terrorist is the product of our education that says that fantasy is not real, that says aesthetics is just for artists, that says soul is only for priests, imagination is trivial or dangerous and for crazies, and that reality, what we must adapt to, is the external world, a world that is dead. A terrorist is a result of this whole long process of wiping out the psyche."
Και ακομα η Φαντασια είναι η Υλη επανω στην οποια δουλευει η οποιαδηποτε μορφη Τεχνης, που ο υψιστος σκοπος της στην τελευταια αναλυση είναι η Αναδειξη της Ομορφιας και αυτό αποδεικνυει γιατι η Αφροδιτη και τα αστερια της είναι η αγαπημενη των Καλλιτεχνων.
Και παμε στο τετραγωνο Κρονου και Ουρανου, που αναγενναει την Αφροδιτη εξ ου και η παραπανω αναφορα, εχει μια ιδιορρυθμια : εγινε στους πρωτους δεκανους των ζωδιων Υδροχοου και Ταυρου που βρισκονται αντιστοιχα αυτοι οι γιγαντες Τιτανες του Ηλιακου Συστηματος.
Στον πρωτο δεκανο του Υδροχοου κυβερνητης είναι η Αφροδιτη και στον πρωτο δεκανο του Ταυρου ειναι ο Ερμης.
Κατι που σημαινει ότι η Αισθητικη της παλαιας ταξης πραγματων προσπαθει να αντισταθει και αν είναι δυνατον να ελεγξει το μυαλο της επερχομενης Αντιστασης και συνεπακολουθης Αλλαγης, σε σημειο που μπορει να παραξει απιστευτες νευρωσεις και ψυχωσεις, που νομιζω ότι ηδη τις βλεπετε σε παγκοσμια κλιμακα με αφορμη την universal καραντινα.
Ο Κρονος στον Υδροχοο φερνει στην επιφανεια αρχετυπικα το συνδρομο της αγοραφοβιας.
Και αυτό το ιδιο εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη σχέση αναμεσα στην ατομικοτητα και τη συλλογικοτητα καθως και τα όρια της προσωπικής ελευθερίας. Και αυτό θα λαβει εκρηκτικες διαστασεις αφου ο Αρης μετα τις 22/3 θα μπει εκτος οριων declination και ένα μηνα θα ακολουθησει και η Αφροδιτη με τον Ερμη, και ολο αυτό το θεμα αναμεσα στην ατομικοτητα και την συλλογικοτητα και τα ορια της προσωπικης ελευθεριας θα μπορούσε να παρουσιαστεί με έναν αδίστακτο ΚΑΙ ΑΝΗΛΕΗ τρόπο, σαν εξωτερικα γεγονοτα.
Το 2020 ηταν η αρχη όχι μονον μιας νεας δεκαετιας αλλα και μιας νεας αστρολογικης εποχης.Και όπως γινεται συνηθως με κάθε διαδικασια γεννησης, αυτή η χρονια χαρακτηριστηκε από υπερβολικο πονο,ακριβως για να σε εισαγει σε μια νεα ζωη. Το 2020 ηταν ένα κατωφλι που επρεπε να περασουμε, μια παυση αναμεσα στον τροπο που υπηρχε και στον τροπο που ο οποιος γινεται απαραιτητος
Που ανοιξε μια αντιπαραθεση με ολες τις δυσκολες προκλησεις που χρειαζονται μια θεραπεια μεσα στον πολιτισμο.Καμμια διελευση δεν ηταν ευκολη στο 2020 γιατι χαρακτηριστηκαν από ισχυρη δυναμη και ασταθεια.
Αυτο που υπηρξε σαν εσωτερικο διδαγμα είναι ποια ενεργος διεκδικηση και ρολο ηθελες για να παιξεις στη διαμορφωση του νεου επερχομενου κοσμου καθως και νεες επιδεξιοτητες και ικανοτητες για μια κοινη χρηση με τους αλλους.
Ακομα η συνοδος Κρονου και Πλουτωνα που οι επιδρασεις θα πανε για μια τετραετια από το 2020,θα κανουν ολο τον κοσμο να κατεβει μεσα του για να εξερευνησει την εσωτερικη του σκια-δεν είναι απλο αυτό, είναι πολύ δυσκολο-μαθημα ολοκληρης ζωης, γιατι συμπεριλαμβανει όλα τα ασυνειδητα complex.
Και αυτό σε θελει να μην επικεντρωνεσαι στις εξωτερικες επιτευξεις.Και βεβαια αυτή η συνοδος εφερε και τις απαραιτητες αντιπαραθεσεις σε όλα τα πολιτιστικα και προσωπικα ζητηματα που δεν μπορει κανενας και καμια να αρνηθει ή να αντισταθει.
Γιατι ο Πλουτωνας ενισχυει την συστολη του Κρονου για να διαχωρισεις το ουσιαστικο από το μη απαραιτητο στο προσωπο της παρεμποδισης σου,ενισχυοντας την επιγνωση μας για ότι θελουμε να αναπτυξουμε αποφασιστικα με τον χρονο και τον χωρο που εχουμε στη διαθεση μας.
Και αποτι βλεπετε και τα δυο είναι πολύ περιορισμενα.Και χρονος και χωρος.Ο χωρος στενευει από την καραντινα και ο χρονος τρεχει πιο γρηγορα από παλιοτερα, παρολο που ειμαστε ακινητοποιημενοι και αδρανεις.
Ολο αυτό που ζουμε είναι μια Αλχημεια.Και στην αλχημικη διεργασια αυτή υπαρχει κατι βαθυτερο : We are being sealed in. The work has been begun.
Ειμαστε στην πιο σκληρη δοκιμασια του Αλχημικου Εργου που συντελειται : Nigredo, or blackness, in the alchemical sense, means putrefaction, decomposition. Putrefaction is so effective that it destroys the old nature and form of the rotting bodies; it transmutes them into a new state of being to give them a totally new fruit. Everything that has live, dies; everything that is dead putrefies and finds a new life." (Pernety, 1758)
Και φυσικα αυτή η putrefaction και nigredo ονομαζεται ότι πιο μαυρο από το χειροτερο μαυρο…
Ψυχολογικά, ολη αυτή η κατασταση nigredo είναι μια διαδικασία που κατευθύνει τον Εαυτό του καποια/ος για να βρει αυτογνωσία. Ένα πρόβλημα έχει δοθεί στην πλήρη προσοχή του και έχει μειωθεί η σχεση του με τον πυρήνα του.
Προσοχη όμως αυτό, δεν μπορει να γίνεται τόσο με πνευματικό τρόπο, αλλά κυρίως με την συγκινηση και την αίσθηση των συναισθημάτων.
Με την πραγματική είσοδο σε αυτή την κατασταση, ενας ή μια προκαλεί σήψη, την αποσύνθεση εκείνης της καταστασης στην οποία κάποιος,α είχε κολλήσει.
Αλλα μια τετοια αντιπαράθεση με την εσωτερική πραγματικότητα σου είναι συχνά τοσο οδυνηρή και μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη. Αλλά μόλις βρεθεί στο βάθος του σκοταδιού, με την ανακάλυψη του σπόρου του προβλήματος, τον σπόρο της «πρώτης ύλης», γεννιέται το λευκό φως albedo, λευκότητα, επόμενη φάση.
Δημιουργείται κατάσταση ηρεμίας. Η διορατικότητα στο πρόβλημα έχει αποκτηθεί, έχει αναπτυχθεί συναισθηματικά, και η γνώση αναδύεται για το πώς να το χειριστεί με πιο θετικό τρόπο και να οικοδομήσουμε μια πιο καθαρή στάση.
Ακομα για να σας βοηθησω, μιας και you are being sealed in area of underworld, οποτε εχετε χρονο να με διαβασετε αναλυτικα και να διαλογιστειτε να σας υπενθυμισω τι σας γραφω δυο χρονια τωρα γι αυτή τη συνοδο Κρονου και Πλουτωνα :
« Να θυμηθουμε ότι ο Πλουτωνας είναι ο great time-Keeper του Συλλογικου.Ακομα ανακοινωνει το θανατο θρησκειων, ιδεολογιων και κοσμολογιων, και την ιδια ωρα προσφερει την ιδια σφοδρη ενοραση για να αντικαταστασει αυτές κάθε φορα.
Ο Κρονος από την αλλη είναι το ανωτατο οριο που μπορει να φτασει ένα ατομο, συμβολιζοντας Σκια κατά Jung και «υπερεγω «κατά Freud.
Συνεπως μια σκληρη οψη μεταξυ του Κρονου και Πλουτωνα με βαση τα παραπανω, χρωματιζει απολυτα προσωπικα το ατομο που την εχει.
Και σαν να μην εφταναν όλα αυτά, το 2021 μας φερνει στην προκληση του Κρονου τετραγωνο Ουρανου που είναι απαραιτητο μεσα σε ολη αυτή την αλχημικη διεργασια που ζουμε να ακουσεις τη φωνη της νεας ιδεας, που χρειαζεσαι για τη ζωη σου, χωρις να να μυριζεις τη μυρωδια της ψευδαισθησης μιας νεας μυστικιστικης ενορασης του Ποσειδωνα στους Ιχθεις.
Ολες οι οψεις του Ουρανου μπορουν να γινονται gateway στον μυθικο Ουρανο.
Και ενώ φαινεται γοητευτικο το σεναριο ενεργοποιησης του Ουρανου, γιατι σου ψιθυριζει σαν δαιμονας γλυκα στο αυτι το σεναριο της ελευθεριας που τοσο σου λειπει, στην πραγματικοτητα απειλει με διαλυση οτιδηποτε εχει status και εξουσια και στο τελος επικρατουν οι χειροτερες συντηρητικες πλευρες σαν αμυνα στην οριστικη κατεδαφιση.
Γι αυτό και κάθε προσπαθεια εισβολης του ανατρεπτικου συναισθηματος θα πρεπει να συνοδευεται από ένα αισθημα κοινωνικης υπευθυνοτητας και σειρας.
Αλλα δυστυχως οτιδηποτε κανει transit από το Ασυνειδητο και εξωτερικους πλανητες τεινει να φερνει τα πραγματα σε οριακες καταστασεις.
Οταν ο Κρονος απειλειται η πρωτη ανταποκριση είναι η αποδοκιμασια σε οτιδηποτε.
Και οι Κρονιες δομες στο προσωπο των κυβερνωντων του οποιου status εχουν, είναι να προσπαθουν να πνιξουν αμεσα τις αντιδρασεις.
Δραστηρια θα προσπαθησουν να εμποδισουν την εκφραση της αλλης πλευρας που ταυτιζεται με τον Ουρανο για να αισθανθουν φοβισμενοι.Γιατι παντα ο Κρονος αδιαφορει για την άλλη πλευρα που εχει σχεση με Ουρανο και τους αλλους πλανητες του Συλλογικου Ασυνειδητου.
Και φυσικα ολοι και ολες θα βρισκονται να πηγαινουν από το ένα οριο στο άλλο, αναμεσα σε Κρονο και Ουρανο και παντα βρισκοντας τον εχθρο του out there στην κοινωνια, ειτε στον σκληρα αναρχικο Ουρανο, αναρχικος με την εννοια του χαους, ειτε με τον καταπιεστικο και αυταρχικο Κρονο.
Η διαμαχη Κρονου και Ουρανου δεν αναγεννα μονον την Αφροδιτη αλλα και τις Ερινυες αποτι θα θυμαστε από τη Μυθολογια.
Κατι που σημαινει ψυχολογικα οι περισσοτεροι και οι περισσοτερες όταν θα εχουν καταστειλλει τη δυναμη για αλλαγη και προοδο μεσα τους (Ουρανος), τοτε οι Ερινυες εχουν γεννηθει εσωτερικα.
Με απλα λογια στη Ψυχολογια του Βαθους, και σ αυτό μας βοηθαει η Μυθολογια που είναι Ψυχολογια ντυμενη με Αρχαια Ρουχα, να εχουμε τετοια συμπερασματα, εάν χρειαζομαστε αλλαγη σε κατι ή να αναλαβουμε μια καθαρη δραση και ειμαστε σε σταση αναμονης ή κρατιομαστε πισω, τοτε αυτή η ενεργεια που ηταν προορισμενη για δραση, επιστρεφει πισω και μολυνει την ψυχη-δινοντας εμφανιση σε μια βαθια απογοητευση και αρρωστεια.
Ετσι μια τετοια ενεργεια όταν επενδυεται στο να κραταει πισω την Uranian side της ψυχης σου, σε ότι επιθυμει να κανει, αυτοματα μεταφερεσαι σε χρονια κουραση και καταθλιψη.
Δεν υπαρχει διαθεσιμη ενεργεια να κανεις κατι άλλο. Ή θυμωνουμε με τους αλλους γιατι τους φθονουμε, επειδη αυτοι κανουν ότι εμεις δεν αφηνουμε τους εαυτους μας να κανουν.
Εαν δεν υποστηριξουμε την αληθινη μας ταυτοτητα, τοτε γεννιουνται οι Ερινυες μεσα μας.
Και επειδη ποτε τα ψυχολογικα θεματα δεν είναι τοσο απλα, αν υποθεσουμε ότι κανουμε το αντιθετο και υποστηριξεις αυτην την Ουρανια πλευρα σου και εχεις μια συμπεριφορα που καταπαταει την υπαρχουσα εξουσια και το status quo που κινεισαι.
Τοτε οι Ερινυες σε χτυπανε από εξωτερικα.Και αυτό γιατι εσυ απειλεις ή αναστατωνεις με τις αλλαγες σου, και τοτε οι αλλοι απολυουν τις Ερινυες επανω σου, απελευθερωνοντας όλα τα δαιμονια της Νυχτας και του Κατω Κοσμου επανω σου.
Δηλαδη αυτό που φαινεται εδώ, είναι όταν δεν μπορεις να νικησεις τη μυθικη αιωνια διαμαχη Κρονου και Ουρανου και κρατας πισω την Ουρανια ενεργεια, τοτε οι Ερινυες γεννιουνται μεσα σου.
Εκφραζεις την Ουρανια ενεργεια σου, τοτε γινονται οι αλλοι ανθρωποι και το εξωτερικο περιβαλλον που κινεισαι οι Ερινυες.
Το τετραγωνο αυτό επισης, μπορει να βιωθει με μια μεγαλη ντροπη για την διαφορετικοτικοτητα,και τοτε μπορει να οδηγηθεις να επιλυσεις αυτά τα συναισθηματα κατηγορωντας την κοινωνια και την ομαδα που ανηκεις κρινοντας τους αλλους αλαζονικα που δειχνουν λιγοτερη δεσμευση για αλλαγη.
Και αλλοτε θα ανταποκρινονται στην κοινωνικη πιεση, επιδεικνυοντας τις διαφορες τους με σκληρο τροπο.
Δυσκολο να λειτουργησουν σαν γεφυρα και τα παντα θα οδηγουνται σε αντιπαραθεση πλην της περιπτωσης της εμφυτης προσοχης για την εγκαιρη εκθεση στις συνεπειες των διασπασεων και της εξεγερσης.
Τα υπολοιπα τετραγωνα θα γινουν στο δευτερο δεκανο των Υδροχοου και Ταυρου αντιστοιχα.Και εκει κυβερναει ο Ερμης και η Αφροδιτη τον Κρονο και τον Ουρανο αντιστοιχα.
Κατι που σημαινει ότι η νοηση και το μυαλο του status θα είναι σε διαμαχη με την νέο-εμφανιζομενη αισθητικη.
Τελικα όταν γκρεμιζεται κατι,να θυμαστε ότι αυτό που γκρεμιζεται είναι η ψευτικη δομη και το αρρωστο, και κατι πιο υγιες και αληθινο απαιτει να εκφραστει.
Και με αυτή τη λογικη μπορειτε να εξηγησετε τοτε, γιατι οποιαδηποτε επεισοδια αντιμετωπισατε και αντιμετωπισετε οτι αυτα μπορουν να σας βοηθησουν να ανοικοδομησετε εναν πιο αυθεντικο εαυτο και συνεπως πιο υγιη.
Ακομα να θυμαστε με τη διαμαχη Κρονου -Ουρανου μεσα στο 2021 θα χρειαστουμε να επαναπροσανατολιστουμε και να προσαρμοστουμε μεσα στις γρηγορες καινοτομιες στις κοινωνικες μετατοπισεις και τις ξαφνικες καταρρευσεις των κοινωνικων δομων.
Τελος αυτό που θα μπορουσε να σκεφτει κανεις είναι ότι οι κυριοτητες του Ουρανου θα υπερισχυσουν του Κρονου και θα μπορουσε να εμφανιστει ενας «νεος τροπος», αλλα τελικα το αντιθετο είναι αυτό που συμβαινει στην εσωτερικη μας ζωη.
Αυτο είναι ένα παραδοξο και σ αυτό το παραδοξο βρισκεται ο αστρολογικος και ο ψυχολογικος κανονας για την ταυτοτητα.
Σαν συστατικα της Ψυχης, τοσο ο Κρονος οσο και ο Ουρανος χρειαζονται στην ολοτητα και την ολοκληρωση μας.
Για να εκδηλωθει το καινουργιο απαιτειται το σκληρο δρεπανει του Κρονου, η πειθαρχια της υλης επανω στο νου.
Το ειδωλο είναι ένα αρχετυπο του Ουρανου, ενώ η ιδεα διαμορφωνεται από την προσπαθεια και την σκληρη εργασια του Κρονου.
Και φυσικα μια αρμονικη ισορροπια που είναι υποκειμενικη για τον καθενα, αφου αυτή βρισκεται με το midpoint τους, είναι η ουσια της προοδου, της εξελιξης και της αναπτυξης της συνειδησης.
Καλημερα και καλη Σαρακοστη σε ολες και ολους ❤
yg : 1.Art photo by Jeremy Geddes
2.and 3.photo by fcb page flower power 60s

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου