Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Uranus square Pluto and Neptune in Pisces : the development of the personality

Part 1 : Το εσωτερικό Κογκρέσο

o Piero Ferrucci, στο βιβλίο του What We May Be γράφει ότι ο καθένας από εμάς είναι ένα πλήθος.
Ο ανθρωπιστής John Rowan, μίλησε για μια εσωτερική κοινωνία από διαφορετικούς ανθρώπους που βρίσκονται μέσα μας. Το ίδιο και ο Πορτογάλος ποιητής Fernando Pessoa που έγραψε ότι «σε κάθε γωνία της ψυχής μου, υπάρχει ένας βωμός σε έναν διαφορετικό θεό.
Αυτές οι παραπομπές εκφράζουν όμως την ίδια ιδέα-ότι σε ένα πρόσωπο υπάρχουν μεγάλος αριθμός εαυτών.
Έτσι πολύ συχνά «γλιστράμε» άλλοτε μέσα και κάποτε προς τα έξω στις διαφορετικές ταυτότητες χωρίς πολύ ενημέρωση τι ακριβώς κάνουμε.

Προφανώς η ίδια έννοια συνδέεται πολύ καλά με το γενέθλιο χάρτη διότι τα διάφορα ζώδια και οι πλανήτες αντιπροσωπεύουν τα διαφορετικά κομμάτια ή τμήματα από εμάς. Επίσης θα πρέπει να θυμάσαι σαν μια γενική ιδέα-τον ρόλο που παίζουμε στη ζωή μπορεί να περιέχει περισσότερο από μια υποπροσωπικότητα.

Δεν θέλω να  μπερδέψω τους ρόλους με την έννοια των υποπροσωπικοτήτων.

Οι ρόλοι είναι κάτι το πιο πλατύ σαν έννοια.
Για παράδειγμα ένας επιχειρηματίας μπορεί να σχεδιάζει κάποιες υποπροσωπικότητες στο ρόλο του σαν επιχειρηματίας. Αυτός μπορεί να φέρνει στην επιφάνεια την υποπροσωπικότητα του μαχητή ή την πιο πραγματιστική. Και την ίδια ώρα να έχει μια πολύ δυνατή υποπροσωπικότητα, αλλά να μην επιλέγει να την μεταφέρει στις επιχειρήσεις του.Έτσι φαντάσου αυτή να παίρνει το πάνω χέρι την ώρα της υπογραφής των συμβολαίων και να του ψιθυρίζει ασυνείδητα ότι θα πρέπει να θυσιάσεις όλα αυτά και να αφήσεις τα πράγματα.
Τότε έχουμε έναν αποτελεσματικό μυστικιστή ή έναν μυστικιστή επιχειρηματία ?

Με άλλα λόγια μια υποπροσωπικότητα είναι μια σύνθεση διάφορων χαρακτηριστικών και άλλων ψυχολογικών στοιχείων.Έτσι μια υποπροσωπικότητα έχει οδηγούς, συναισθήματα και το δικό της τρόπο να στέκεται και να προχωράει. Αλλά όταν υπάρχει μια τέτοια σύνθεση διαφορετικών προσωπικών χαρακτηριστικών, εκεί ακριβώς πρέπει να υπάρχει ένα κέντρο γύρω από το οποίο αυτή η σύνθεση εμφανίζεται.
Μέσα σε μια υποπροσωπικότητα, αυτό το κέντρο είναι ένας εσωτερικός οδηγός ή ώθηση ο οποίος αγωνίζεται να εκφραστεί.Αυτός ο κεντρικός εσωτερικός οδηγός έχει τη δύναμη να ελκύει και να κρατάει μαζί, ότι του χρειάζεται να δημιουργεί τη ζωντανή οντότητα της υποπροσωπικότητας.

Ξανά, επανερχόμενος στην εργασία του Pierro Ferrucci,για τις υποπροσωπικότητες, μιλάει για τον εκφυλισμό ή τη διαστροφή των αρχετυπικών ενεργειών. Παρόμοια μια υποπροσωπικότητα μπορεί να είναι η διαστροφική έκφραση μιας αρχετυπικής κυριότητας ή πλανητικής αρχής για εμάς στην αστρολογία.Για παράδειγμα μια τρελή φανατική υποπροσωπικότητα μπορεί να είναι διαστροφή του αρχέτυπου του ενθουσιασμού ή του πλανήτη Δία.
O Heinerich Heine, Γερμανός Ρομαντικός ποιητής,έγραψε ένα βιβλίο το Exiled Gods στο οποίο εξερευνεί διαμέσου μια μελέτης του Μύθου τι ακριβώς συνέβη στους Ελληνο-Ρωμαϊκούς Θεούς όταν κυριάρχησε ο Χριστιανισμός.
Για παράδειγμα ο Άρης έγινε μισθοφόρος στρατιώτης, η Αφροδίτη ζούσε σαν πόρνη, ο Ερμής καταστηματάρχης,ο Δίας κυνηγούσε και πουλούσε κουνέλια με τα δέρματά τους κ.ο.κ. Αυτοί κατείχαν κάτι από το αυθεντικό τους άρωμα ή την αρχετυπική τους ουσία, αλλά τώρα την εξέφραζαν στα κατώτερα επίπεδα.

Η αγνή έκφραση του αρχετύπου ήταν μετασχηματισμένη προς τα κάτω.Ένα αρχέτυπο είναι όπως ένα ασανσέρ σε ένα τμήμα μεγαλοκαταστήματος.Το ίδιο ασανσέρ μπορεί να σε αφήσει στον πρώτο όροφο που υπάρχουν γυναικεία ρούχα, στο δεύτερο που υπάρχουν ανδρικά, ή να πάς κατευθείαν στο εστιατόριο στην κορυφή.Αυτά είναι διαφορετικές νότες της ίδιας χορδής.
Το θηλυκό αρχέτυπο μπορεί να εκφραστεί σε διαφορετικά επίπεδα : μπορεί να είναι μητέρα,νταντά,ερωμένη κ.ο.κ.
Ότι προσπαθώ να σου πω είναι κάθε περιεχόμενο της ψυχής μπορεί να αλλοιώνεται. Η χαρά να γίνει μανία, ο ενθουσιασμός μπορεί να γίνει φανατισμός, η φιλευσπλαχνία μπορεί να γίνει ένα κρίμα, η ειρήνη μπορεί να γίνει αδράνεια και η εξυπνάδα να περιστρέφεται σε πανουργία.

Το πρώτο βήμα είναι να αναγνωρίσουμε τις υποπροσωπικότητες μας.
Μετά την αναγνώριση έρχεται το στάδιο της αποδοχής. Γιατί δεν μπορείς να αποδεχτείς κάτι χωρίς να το αναγνωρίσεις. Απο την άλλη μπορεί να αναγνωρίσεις κάτι και δεν θέλεις να το αποδεχτείς. Μετά την αποδοχή έρχεται η συνεργασία: αυτό σημαίνει ότι παίρνεις τις υποπροσωπικότητες να συνδιαλέγονται και να συνδέονται και να βρίσκεις ποιά αρέσει η μια στην άλλη και ποιά δεν της αρέσει.

Τότε έρχεται η ενσωμάτωση –προσπαθώντας να πάρεις αυτές τις υποπροσωπικότητες να εργάζονται καλύτερα μαζί έτσι ώστε αυτές να λειτουργούν περισσότερο αρμονικά και δημιουργικά και επίσης να εργάζονται προς την κατεύθυνση αντίληψης των συνολικών σου σκοπών.
Τα διαφορετικά τμήματα από σένα χρειάζονται να ξέρουν ότι αυτά είναι τμήμα ενός μεγαλύτερου Όλου. Διαφορετικά, μπορεί αυτές να μην ενεργούν αναγκαία για το καλό του Όλου.
Και τέλος ολόκληρη η άποψη της υποπροσωπικότητας εργάζεται όχι μόνο να ταυτιστείς με αυτές αλλά και να σταματήσεις την ταύτιση από αυτές για να τις ξανασυνδέσεις με το ΕΓΩ σου, το οποίο έχει τις υποπροσωπικότητες-το ΕΓΩ μετατοπίζεται από τη μια στην άλλη.
Η Diana Whitmore χρησιμοποιεί αυτή την αναλογία για να εξηγήσει τη διαφορά ανάμεσα στο να γίνεσαι η υποπροσωπικότητα και να έχεις μια υποπροσωπικότητα.

Αυτή γράφει ότι εάν εσύ είσαι ένας σκύλος που δαγκώνει, τότε εσύ δαγκώνεις.
Αλλά εάν εσύ έχεις έναν σκύλο που δαγκώνει, μπορεί να επιλέξεις να αφήσεις το δάγκωμα, ή να επιλέξεις να βάλλεις φίμωτρο στο σκυλί, ή να το διδάξεις να μην δαγκώνει. Εαν είσαι εξ`ολοκλήρου ταυτισμένη με μια υποπροσωπικότητα, τότε εσύ ενεργείς αυτή προς τα έξω.
Αλλά όταν την αντιληφθείς είναι κάτι που λειτουργεί μέσα σου, τότε μπορεί να κάνεις κάτι να την αλλάξεις, να την μεταβάλλεις ή να την μεταμορφώσεις.


Part 2 : Subpersonalities Structures

Ο παρακατω πινακας περιεχει τους τυπους των subpersonalities δομων και θα σας βοηθησει να τις αναγνωρισετε μεσα από τον αστρολογικο σας χαρτη…

1.Love type : ο Βασικος του οδηγος είναι η δυνατη αναγκη να ανηκει,να συνδεεται και να συμπεριλαμβανεται.
Ευαισθητος και δεκτικος στο περιβαλλον του.
Ανοικοδομει γυρω από τις τοποθεσιες των ζωδιων : Καρκινος,Ζυγος, Ιχθεις.
Συγκεντρωνεται γυρω από προεξοντες πλανητες :Σεληνη, Αφροδιτη και Ποσειδωνας.
Θα φαινεται από δυνατους οικους :4ος -7ος και 12ος .Εμφαση σε ζωδια του Νερου.
Ολες οι διαταραχες των στρεβλωσεων του θα ξεκινανε από το τι οι αλλοι σκεφτονται γι αυτόν.Υπαρχει μια ελλειψη στο να διακρινει διαφορες που τον οδηγει στη δυσκολια να βαζει ορια.

2.Will type : Εκφραζει ένα βασικο οδηγο για δυναμη και αυτοεκφραση : “εσυ θα προσαρμοστεις σε μενα” .Ανοικοδομει γυρω από τις ζωδιακες τοποθεσιες :
Κριος, Λεοντας, Σκορπιος, Αιγοκερως και Υδροχοος.Πολλες φορες ακομα σε Ταυρο και Τοξοτη.Συγκεντρωνεται γυρω από προεξεχοντες πλανητες όπως :Ηλιος, Αρης, Ουρανος και ακομα Διας, Κρονος και Πλουτωνας.
Θα φαινεται από τους οικους 1ος, 5ος 10ος και 8ος πολλες φορες…Εμφαση σε ζωδια της Φωτιας.Ολες οι διαταραχες των στρεβλωσεων του θα ξεκινανε από power-tripping, ιδιοτελεια, υπερ-ανταγωνισμο, υπερεξαρτηση και τα ορια είναι πολύ σφικτα…

3.Change type : Οδηγειται από την αναγκη για προοδο, μεταμορφωση και αλλαγη.
Ανοικοδομει γυρω από τις ζωδιακες τοποθεσιες :Κριος, Τοξοτης, Διδυμους και Υδροχοος.Συγκεντρωνεται γυρω από προεξεχοντες πλανητες όπως : Ερμης, Διας, Ουρανος και Αρης.Θα φαινεται από τους οικους :3ος ,9ος ή 11ος .Εμφαση κυριως σε ζωδια του αερα και της φωτιας.Ολες οι διαταραχες των στρεβλωσεων του θα ξεκινανε από το γεγονος ότι αλλαζει και μονο για χαρη της αλλαγης, και έναν υπερβολικο φοβο για τα ορια και τα συνορα.

4. Maintenance type: Οδηγειται από την αναγκη να παγιωνει, να περιεχει, η επιθυμια του να γειωνεται, να ριχνει αγκυρα, να διατηρει και να συντηρει.Ανοικοδομει  γυρω από τις ζωδιακες περιοχες :Αιγοκερως, Ταυρος καθως και Καρκινος, Παρθενος.
Συγκεντρωνεται γυρω από τους προεξεχοντες πλανητες όπως : Κρονος.Θα φαινεται από τους οικους :2ος, 4ος, 6ος ή 10ος .Εμφαση στα ζωδια της Γης.
Ολες οι διαταραχες των στρεβλωσεων του θα ξεκινανε από το γεγονος ότι τον διακρινει πεισμα και αδρανεια.Ειναι υπερβολικα συμβατικος διατηρωντας το status quo του εξ αιτιας του φοβου του αγνωστου.

5.Mystic type : Βασικος οδηγος του είναι ότι ψαχνει διαφυγη από τις κοσμικες υποχρεωσεις του, να κανει υπερβαση και spiritual επεκταση.Ειναι οι λεγομενοι right brain types.Ανοικοδομει γυρω από τις ζωδιακες τοποθεσιες του Τοξοτη, Ιχθυ και ακομα του Υδροχοου.Συγκεντρωνεται γυρω από προεξεχοντες πλανητες Διας, Ποσειδωνας και ακομα Ουρανος.Θα φαινεται από τους οικους ενατος, ενδεκατος και δωδεκατος.Η εμφαση θα δινεται σε ζωδια φωτιας και νερο.Ολες οι διαταραχες ξεκινανε από το γεγονος ότι εχει να εγκαταλειπει ή να καταστρεφει το εγω του, να είναι spiritual, υπερβολικα ονειροπολος και ζωντας στην περιοχη των πιθανοτητων δεν μπορει να γειωνεται αρκετα.

6.Pragmatist type : Βασικος του οδηγος είναι ότι εκθετει την ωθηση του να δημιουργει συνεχως ορια και να σχεδιαζει αποστασεις,Εχει μια ικανοτητα να μοιραζεται πρακτικα με το περιβαλλον.Ειναι οι λεγομενοι left-brain types.
Ανοικοδομει γυρω από τις ζωδιακες τοποθεσιες του Ταυρου, Παρθενου και Αιγοκερω και πολλες φορες ακομα των Διδυμων.Συγκεντρωνεται γυρω από έναν προεξεχοντα Κρονο ή έναν δυνατο Ερμη στο στοιχειο της Γης.Εμφαση κυρως στα ζωδια της Γης.
Ολες οι διαταραχες του θα ξεκινανε από την υπερβολικη του γειωση, την ελλειψη μιας σφαιρικης εικονας της ζωης του.
”Εάν δεν μπορω να δω κατι, τοτε αυτό δεν υπαρχει” .

Δεν υπαρχουν βεβαια pure ταξινομησεις.Ειμαστε μια συνθεση των παραπανω και παλλα αλλαζουν με την μετατοπιση του ψυχολογικου τυπου.
Ολη η εργασια στηριχτηκε στο development of the personality, ένα must βιβλιο των Liz Greene and Howard Sasportas που είναι ένα απαραιτητο εργαλειο για κάθε σοβαρο σπουδαστη που θελει να ανιχνευσει τη σκια του και να την ξεχωρισει από τα στοιχεια του Συλλογικου Ασυνειδητου.

Καλη μελετη και επισης καλη συνεχεια στην εβδομαδα σας….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου