Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Relationships and How to survive Them : Part IIΙ : Astrology and Sex –Sex and relationships


Part II
Ι : Astrology and Sex –Sex and relationships 

Ειμαι από τους αστρολογους που δεν δινω ιδιαιτερη βαρυτητα στα εξωτερικα γεγονοτα και τους ιδιαιτερους μηχανισμους της μυστηριας  persona χωρις να την αμφισβητω ποτε για τη χρησιμοτητα της να κανουμε σχεσεις με τους αλλους ανθρωπους…
Ειμαι αφοσιωμενος με την εσωτερικη δουλεια και τις διεργασιες που υφισταται το κεντρο μου.Νιωθω  από μικρο παιδι ότι ευρισκα μπροστα μου στον εξωτερικο κοσμο σαν προβληματα, τα προκαλουσα σε ένα μεγαλο βαθμο εγω…
Γι αυτό και όταν μπλοκαρα προς τα εξω …
ελεγα στον εαυτο μου : κατσε τωρα να βρεις τι στρατηγικη θα κανεις για να βγεις από το αδιεξοδο που βρεθηκες …
Και με συναισθηση του σκοπου μου χωρις να ζηταω το λογαριασμο από τους αλλους πηγαινα ταμειο παντα για τις επιλογες που εκανα…
Η εννοια της Ηθικης ηταν ξενη με μενα από την άλλη, γιατι διεκρινα πολλα από την Υποκρισια της και κυνηγουσα με παθος την Ομορφια και την Αισθητικη γιατι ηξερα ότι αυτό σημαινει Αισθητικη : ανοιγμα του Μυαλου σε άλλες διαστασεις….
Δεν με ενδιεφερε ποτε να μπερδευτω για παραδειγμα με τα κοριτσια των φιλων μου και των συνεργατων μου όχι για ηθικους λογους, αλλα το ευρισκα τρομακτικο ασχημο ολο αυτό.
Τι ομορφια να εχει η γυναικα του φιλου σου, μπερδευομενος με αυτή…
Τι ομορφια να εχει μια γυναικα για σενα όταν είναι μπερδεμενη μεσα σε μια άλλη σχεση…
Όταν αποκλειεις από την προσωπικη σου ζωη τετοιες καταστασεις που είναι κυρια υπευθυνες για τη δημιουργια των περισσοτερων σχεσεων εκει εξω, τοτε αυτοματα περιοριζεται ο κυκλος εργασιων των σχεσεων για σενα…
Όμως ετσι γινεσαι πιο επιλεκτικος γιατι αυτό που βρισκεις εχει περισσοτερες πιθανοτητες να εκφραζει τις προσωπικες σου αναγκες στις σχεσεις …
Ακομα η σεξουαλικη ζωη των σχεσεων είναι τραγικη ακριβως και γι αυτό το λογο.Πως γινεται να εκφραστεις ελευθερα συναισθηματικα και σεξουαλικα όταν εχεις κλεψει σαν τον Παρι και την Ωραια Ελενη τη συντροφο σου ή το συντροφο σου από καποιο άλλο προσωπο.
Και επειδη όλα αυτά σε οδηγουν στο κρεβατι του ψυχαναλυτη αργα ή γρηγορα αυτή είναι ισως και η λυση σ αυτό το τεραστιο προβλημα που μαστιζει τις περισσοτερες συναισθηματικες σχεσεις…
Όταν δημιουργουνται τετοιου ειδους σχεσεις τη λυση τη δινει ο ψυχοθεραπευτης και όχι οι δικηγοροι ….
Σχεσεις κανουμε για να ζησουμε και να επιβιωσουμε πρωτα απολα.
Σχεσεις κανουμε επισης γιατι εκει μεσα εξατομικευομαστε με έναν ιδιαιτερο τροπο αυτον της συντροφικοτητας…
Βεβαια στις συναισθηματικες σχεσεις δεν μπορει να επικρατουν «τα πρεπει και τα οφειλε» ασχετα αν το ζωδιο του Ζυγου και ο εβδομος μας οικος, μας προτρεπει σ αυτή την κατευθυνση.Αυτο είναι μια οψη του animus ή της anima αντιστοιχα…
Υπαρχει και η άλλη οψη του αντιστοιχου animus and anima όπως προσωποποιουνται από τα αντιθετα χαρακτηριστικα του αλλου φυλου μεσα μας που είναι ο Ηλιος και ο Αρης για τις γυναικες και η Σεληνη και η Αφροδιτη για τους αντρες.
Όπως βλεπετε η φυση δεν αφηνει χωρο για τους gay εκτος από τους ρολους που κανουν που είναι κοντρα στη ψυχολογια του φυλου τους για να βιωσουν και αυτοι συναισθηματικες σχεσεις.
Αυτό εξ ορισμου δεν σημαινει ότι απορριπτονται, αλλα πολλες φορες είναι αξιον θαυμασμου να τους βλεπεις στις σχεσεις κοντρα στην εσωτερικη τους προδιαθεση σαν βιολογικος προσδιορισμος.
Αλλα πρεπει να εχουν υποψη τους τη συνειδητοτητα τους.Να γνωριζουν οσο το περισσοτερο μπορουν γιατι κανουν σχεσεις μ αυτό τον τροπο, τη στιγμη που η φυση τους περιοριζει στην αλχημεια των σχεσεων τους.
Και καταληγουμε ότι συναισθηματικες σχεσεις είναι ταυτοσημες περιπου με τις σεξουαλικες ιδιως όταν προκειται για τα ζευγαρια.Γιατι το sex είναι η ανταμοιβη της αγαπης αναμεσα σε δυο ανθρωπους και ολο αυτό πρεπει να σωματικοποιηθει για να αυξηθει η διαθεσιμη ενεργεια που εχεις από τη φυση.
Ακομα η anima and animus μπορει να βρεθει από το ωροσκοπιο από την αναλυση της παρουσιας των πλανητων σε αρσενικα και θηλυκα.Και εκει θα ανακαλυψεις μια οψη της ψυχης σου που τη χρησιμοποιεις συνεχεια σαν καυσιμο να μπεις στο sex και τις σχεσεις…
Και τοτε καποιος θα ανακαλυψει ακομα ότι οι σεξουαλικοί ρόλοι είναι δεμένοι με την ταυτότητά  μας με έναν ιδιαίτερο τρόπο που οι υπόλοιποι ρόλοι δεν είναι …
Και ακομα ότι η  αυθεντικότητα στο sex είναι πηγή δημιουργίας στο κάθε τι, και ότι δεν είναι τυχαιο προβληματικες σεξουαλικες σχεσεις οδηγουν σε καταστροφη και αποτυχια και σε αλλα θεματα της ζωης.
Ο Sigmund Freud ιδρυσε στην ουσια μια σχολη ψυχολογιας που βασιστηκε στο sex.Και από εκει μπορει καποιος να συναγει πως είναι δυνατον οι ανθρωποι να αγνοουν το sex και τις δυναμικες τους από τη στιγμη που είναι η βαση της δημιουργιας τους…
Από sex δημιουργουμαστε.Ειναι δυνατον να μην μας επηρρεαζει και να το αγνοουμε στις προσωπικες μας επιλογες.
Και μαλιστα αυτό μπορει να προεκταθει στο σημειο να βλεπεις καποια ή καποιον και αναλογα στο πως είναι διαμορφωμενος να καταλαβαινεις τι ειδους sex τον δημιουργησε.Τετοιες συγκλονιστικες διαφορες τις βλεπεις ακομα και στα αδελφια στην ιδια οικογενεια που εχουν κοινους γονεις.
Εκει τη μεριδα του λεοντος σε αγαπη,ομορφια και ποθο συνηθως την εχουν καρπωθει οι πρωτοτοκοι.Συνηθως όμως, και δεν υπαρχουν με ακριβεια κανονες.
Στην αστρολογια οι σεξουαλικες ενεργειες συνηθως πιστωνονται σε Αρη και Αφροδιτη.Αυτες είναι όμως κατ ουσιαν οι συμβολικες εκφρασεις του βιολογικου προσδιορισμου των φυλων.Μας το υπενθυμιζουν και οι γυναικολογοι για το φυλου του παιδιου που ετοιμαζεται να γεννηθει.
Όμως στο sex φαινεται και ο χαρακτηρας μας.Δηλ. μια συνθεση των αντιθετων Ηλιου και Σεληνης που ηταν η βαση του ιερου γαμου στους μυστικιστικους, εκκλησιαστικους κυκλους ακομα και στην αλχημεια.
Ακομα το sex εχει σχεση με τις προσδοκιες της οποιας παραστασης επιδιωκουμε.Συνεπως εισερχονται και τα angles του χαρτη, Ωροσκοπος και Ζενιθ.Ακομα το ζευγος ενεργειων Ουρανου και Ποσειδωνα γιατι εισερχεσαι και σε περιοχες φαντασιας και ηλεκτρισμου που καποια στιγμη σε οδηγει στην εκρηξη του οργασμου…
Τα μεσοδιαστηματα των παρορμητικων που είναι οι δεκαπεντε μοιρες των σταθερων ζωδιων.
Αυτα γινονται ένα ειδος πυξιδας της σεξουαλικης ζωης και ετσι οποιοιδηποτε πλανητες σε hard aspects μαζι τους-συνοδος,τετραγωνο και αντιθεση.
Ακομα παραδοξα ο Κρονος και ο Ερμης γιατι με τον πρωτο γνωριζουμε τα ορια μας και τι αφομοιωνουμε από την άλλη πλευρα και ο Ερμης τι ειδους επικοινωνια προσδοκαμε από τον εκαστοτε συντροφο μας…
Και τελος ο Πλουτωνας που είναι ο dj της βιολογικης εκφρασης του sex δηλ.η δημιουργια απογονων.
Και μενει ο Κενταυρος Χειρωνας το κλειδι του sex που συμβολιζει αυτό που λεμε χημεια του σωματος που είναι καθαρος σωματικος, γιατι αν δυο σωματα δεν κεντανε, εκει αστο καλυτερα….
Ακομα πρεπει  να συνυπολογιζεται σε τι ζωδια βρισκονται οι πλανητες.
Ενας too much Taurus μπορει να σε οδηγει στην αυτοκρατορια των αισθησεων και ενας too much Scorpio να σε οδηγει στα ταρταρα του βαμπιρισμου.
Ή ενας too much Leo να σε οδηγει σε παιγνιδια ρομαντικης εξοντωσης και ενας Aquarius strong στην αγκαλια ενός αλλου ή μιας αλλης εξ αιτιας του διαστροφικου μπλεξιματος που τον διακρινει.
Για να επιτυχει καποιος μια τετοια αστρολογικη συνθεση που αφορα το sex, που είναι το καλυτερο καυσιμο δεσιματος σε ένα ζευγαρι θα πρεπει στην τελικη αναλυση να εχει μια στοιχειωδη ιδεα, όταν είναι ενηλικος και ενηλικη, του Εαυτου του.
Ακομα το sex είναι το παιγνιδι των ενηλικων.Και εκει δειχνεις ποσο ξερεις να παιζεις.
Όταν το sex είναι ικανοποιητικο όπως εχει αποδειξει ο Βιλχελμ Ραιχ στο σπουδαιο εργο του, δημιουργει ελευθερους ανθρωπους οι οποιοι δεν ενδιαφερονται να κανουν κακο στους αλλους…
Με το sex απελευθερωνεται ενεργεια ισοδυναμη με μια πυρηνικη  βομβα από τον οργασμο που προκυπτει.Ολα διαλυονται και όλα ξαναδημιουργουνται από την αρχη με έναν μαγικο τροπο αφου ο οργασμος είναι ενας μικρος θανατος από την ηλεκτροπληξια που εχει προκυψει.
Και στην ηλεκτροπληξια υπαρχει κινδυνος πυρκαγιας και συνεπως να πας αδιαβαστος ή αδιαβαστη και να καεις ιδιως αν βρισκεσαι σε χρονια ελλεψη ικανοποιησης από αυτό.
Συνεπως ουρανος και πλουτωνας είναι υπευθυνος με τις οψεις τους και τα μεσοδιαστηματα τους αν καποια νιωθει οργασμο ή αν καποιος παθαινει αφλογιστια και γινεται η εκρηξη της βομβας στα χερια του πριν δημιουργηθει η ουσιαστικη ενωση.Το παραδειγμα του Χιτλερ το αποδεικνυει.
Δημιουργησε τοσες καταστροφες στον κοσμο και στην προσωπικη του ζωη υπηρξε σεξουαλικα ανικανος.
Εκει μπορει να δει καποιος και τη λειτουργικοτητα του Δια που είναι ο τροπος που εξιδανικευουμε τη σεξουαλικη ζωη μας σε ένα ανωτερο θρησκευτικο ενστικτο.
Θα κλεισουμε προσωρινα, με ένα αποφθεγμα του Νικου Καζαντζακη από το εργο του  Βραχοκηπος  : η Ηδονη δεν είναι εκεινο που ισχυριζεται ο χρυσος θρυλος της λευκης φυλης-μια σωματικη χαρα, η αλληλοσυμπληρωση των φυλων, η συναδελφωση και άλλες τετοιες σαχλαμαρες.Η ηδονη είναι ενας ανηλεος αγωνας, το ακαταπονετο μισος των δυο φυλων, δυο εχθρικες κοσμικες δυναμεις που πλαθουνε τον κοσμο-αυτή που ανεβαινει και αυτή που κατεβαινει…
και τοτε καταλαβαινει καποιος το ρολο του Αρη στα ωροσκοπια μας στο sex ότι αρσενικοτητα σημαινει να γνωριζει κανεις ποιος είναι ο στοχος του και να κανει ότι χρειαζεται για να τον επιτυχει.
Ακομα η ικανοτητα σου να λες όχι…δεν γινεται να εισαι διαθεσιμος και διαθεσιμη στο sex για τον καθενα ή την καθεμια.και αυτό Αρης είναι με τη λειτουργικοτητα του.
Και επειδη o Αρης είναι συμβολο original animus και από την άλλη Αρη εχουν και οι γυναικες και οι αντρες στα ωροσκοπια τους, μην ακουω βλακειες χρονια απο τις γυναικες που περιμενουν να τις κυνηγανε αιωνια τα αντικειμενα του ποθου τους.
Γυναικες που το πιστευουν αυτό δεν κανουν χρηση του Αρη τους στις σεξουαλικες και συναισθηματικες σχεσεις προκειμενου ο δικος τους Αρης  να υποταξει σε αλλα θεματα τους συντροφους τους.
Εξ αλλου ο Αρης γεννηθηκε από το κεφαλι της Ηρας χωρις τη μεσολαβηση καποιου αρσενικου πατερα σαν απαντηση από το θυμο της επειδη ο Διας γεννησε την Αθηνα από το κεφαλι του. Δηλ. ο Αρης η πιο original masculine energy ΕΙΝΑΙ γεννημενος μονο από θηλυκο.Οτι συμβαινει και αντιστοιχα με την Αφροδιτη με το αρσενικο που είναι o Oυρανος ο αυθεντικος πατερας της.
Αλλα υπαρχουν original σημερα Ηρα και Ουρανος στους βιολογικα ανθρωπους. Καταλαβαινετε λοιπον τις περιπλοκες που δημιουργουνται.
Συνεπως ειμαστε συμπληρωματικοι σαν φυλα αλλα ποτε συναδελφωμενοι και αυτή τη διαφορα τη λυνει μονον μια υγιης σεξουαλικη ζωη για τη συνεχεια μας στο πιο βασικο μυστηριο της ζωης μας που είναι οι σχεσεις μας….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου