Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

stationary Jupiter : η απελευθέρωση του σκλάβου ή stay in love with me...:) ♥

stationary Jupiter : η απελευθέρωση του σκλάβου ή stay in love with me...:) ♥

Όταν ο Δίας αρχισε την οπισθόδρομη πορεία του γυρω απ τον Ήλιο, ειχε ένα trine μαζ του που ήταν 8/12/2014 μεχρι στις 15/12 για περίπου έξι –επτα ημέρες, έφερε τότε μια αισιόδοξη, συναρπαστική ένταση!
Σε μένα ήταν η συνταξιοδότηση, σε άλλους μια γέννηση παιδιού σε άλλους η δημιουργία σχέσης ή δημιουργία κάποιας προσδοκίας κλπ
Κοιτώντας πίσω, γύρω από την 8η Δεκεμβρίου ο Δίας ήταν στις 22 του Λέοντα.
Ηδη από χθες και για επτά ημερες ο Δίας θα είναι stationary και μετά θα γυρίσει σε ευθύγραμμη πορεία.

H μεγάλη μας Δασκάλα Erin Sullivan ονομάζει αυτή την περίοδο την «απελευθέρωση του σκλάβου», επειδή οι επτά μέρες πριν γίνει ευθύγραμμη η κινηση του, υπάρχει μια αυξανόμενη αίσθηση προσδοκίας αναμονής, και αγωνία. Αυτή η ακραία αναταραχή και η προβολή ορθόδοξων αντιδραστικών συμπεριφορών είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, όπως θα δούμε τις επόμενες εβδομάδες. Το βλέπετε στις πολιτικες εξελίξεις.

Επίσης στις οικογένειες και τις ομάδες που ανήκετε, μια συμπεριφορά με τη μορφή βακχικής τρέλας, καλά μπορεί να είναι εμφανής!
Εδώ η Βακχικη τρελα εχει να κάνει με ένα ειδος μανιας που προσπαθεί να επιβάλλει η μια πλευρά στους άλλους από την παρουσία κατι νεου με το ζόρι.Πρέπει να επιβληθεί η λατρεία αυτού του νέου με κάθε θυσία.

Για εσένα, εμένα και την ιδιαιτερότητα, αυτό μπορεί να εκδηλωθεί ως μια εμπειρία σκιας - κατάθλιψη, άγχος ή μια διογκωμένη αίσθηση της προσδοκίας, και βεβιασμένες ενέργειες που βασίζονται σε συναισθήματα εγκλωβισμού για μήνες.
(απ το Δεκέμβρη).
Η απελευθέρωση της απογοήτευσης είναι εμφανής σε όλες τις ομάδες, οικογένειες, φυλές και κράτη…
Συνεχίζοντας η Erin Sullivan ονομάζει το χρόνο αυτό Pregnant time, όπου κάποιος αισθάνεται ότι ένα θα σκάσει απ αυτό το «Νέο» που αναφέραμε πιο πάνω.
Το πρόβλημα όμως με την «απελευθέρωση ενός σκλάβου»,
(ο δικός σας εσωτερικός σκλάβος), είναι ότι δεν ξέρει τι να κάνει με την ελευθερία! Τρέχει γύρω από τρελά πράγματα μεχρι να αντιληφθεί τα εφήμερα και την ασαφή κατεύθυνση.

Αυτό είναι Ok,γιατί είναι μέρος της διαδικασίας γονιμοποίησης, κύησης και γέννησης.
Εκδίδει όμως μια προειδοποίηση: δεν κάνουμε τίποτε βιαστικά...
χρησιμοποιήσετε την πιο κονοφορμιστική πλευρά του μυαλού σας , μέχρι να εξισορροπηθεί η πιο παιδαριώδης πλευρά σας …
αυτή που έχει «φουσκώσει» υπερβολικά..
Μια άγρια συλλογική ενέργεια σταθεροποιεί τα νήματα της ατομικής εμπειρίας, και έχει μια τέτοια τεταμένη, φουσκωμένη δύναμη που μπορεί να ακομα να υπερφουσκώσει και να μοιάζει, όπως σπάει ένα φράγμα: αυτό μπορεί να είναι μια θετική απελευθέρωση ή μπορεί να καλέσει εμπρός τους δαίμονες.

Ο Δίας «κρατάει» το κλειδί για τη γέννηση μιας καινούργιας μυθολογίας.
Ο μύθος του Δία, προκαλεί τη γέννηση ενός νέου πάνθεον με τον καταναγκασμό του Κρόνου να «ξεράσει» τους απογόνους που έχει «καταπιεί» και αυτό εδώ ειναι μια εφαρμόσιμη αλληγορία, επειδή υποδαυλίζει τη δράση μας στα όρια, προκειμένου να συμμετάσχει εκ νέου το ενδιαφέρον κάποιου ή το επίπεδο ενέργειας.

Τώρα η stationary κινηση του συμβολίζει/προσφέρει την ευκαιρία να εμψυχώσει ή να μπλοκάρει ή να καταπνιγεί η δημιουργική διέξοδος…

Συχνά η επεκτατικότητα που «υποσχέθηκε» η stationary και οπισθόδρομη κίνηση του Δία το Δεκέμβρη, στην πραγματικότητα, περιορίστηκε, σταμάτησε, παρέμεινε σαν αγέννητη , αλλά τώρα με την ευθυγραμμη κίνηση του, έρχεται στο τόπο μας με μια ανανεωμένη ώριμη αντίληψη.

Όταν ο Δίας πια θα «φθάσει στις 22 του Λιονταριού που ηταν στις 8/12, και αυτό θα γίνει στις αρχές Ιουλίου, περίπου 80 ημέρες μετά την τωρινη stationary φάση του, περνώντας προς τα εμπρός θα είναι η πλήρης ωρίμανση αυτού του οπισθόδρομου κύκλου κυοφορίας- το "μωρό" της δημιουργίας αυτής, θα είναι πλήρως ώριμο.
Αυτό συμβολίζει και πραγματοποιεί ο Δίας : «παράδοση των απογόνων που έχουν καταπιεί», και την απελευθέρωση του σκλάβου ..
(σημειωστε το ημερολόγιό σας και θα με θυμηθείτε!)

Η Δημιουργία σας ή το δημιουργικό σας σενάριο θα έχει τροποποιηθεί, ή θα εχει μετασχηματιστεί μέσα σε μια ωριμότητα και θα είναι έτοιμη για τη ζωή!

(περισσότερα αν θέλετε να μάθετε για retrograde Jupiter, στο υπέροχο βιβλίο «Retrograde Planets: Traversing the Inner Landscape". Chap 18, pp 333 -338. Erin Sullivan, Weiser.» ) …

Είναι σοκαριστικό όμως το feeling όπως το βιώνουμε αυτές τις ημέρες…
γι αυτό ξαναδιαβάστε το και σκεφτείτε : τι θα είναι ετοιμο για τη νεα ζωή σας, τον Ιούλη…
Εγω ήδη εχω βγάλλει φτερά…
δεν ξερω για εσας…σκεφτειτε το ξανα αν δεν το βρίσκετε....
και εδω ειμαστε...
"οι ψαρινες μου" αποφάσισαν να με κάνουν Θεό στο τέλος, όχι μονο μάγο via their jupiter energy ..
stay in love with me....

καλημερααααα :) ♥

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου