Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

New Moon in Sagittarius 7/11 : Electric emotions in Motion and Appearance of the steam- roller in your life

New Moon in Sagittarius 7/11 : Electric emotions in Motion and Appearance of the steam- roller in your life
Και τα ρολόγια "χτύπησαν" παλι για να φτερουγίσει μπροστά στα μάτια μας,μια νεα σελήνη για εμάς,που οριστικοποιεί το αιώνιο χρονιο διαζυγιο του Ουρανου και της Κολασης, που είναι το χαρακτηριστικο ρεφραιν της δεκαετιας που φευγει με βημα ταχυ, για να να μας υπενθυμίσει :
ότι η σύγχιση μας, δεν σταμάτησε να υπάρχει, κλείνοντας ξανά πόρτες και ευκαιρίες, για να μην μπορούμε να εκφράσουμε αυτό που αληθινά είναι μέσα στην καρδιά μας....
και να τα ψυχο-συναισθηματικά προβλήματα που σωματικοποιούνται σιγά- σιγά ...
Άλλος για πιεση τραβηξε και άλλη για διαβητη και ογκους και ολοι οι περισσοτεροι και οι περισσοτερες για το ψυχιατρο…
γιατι όσες θάλασσες και να μας "ξεπλένουν" ποτέ τα δάκρυα, δεν μπορούν να βγούν,γιατί οι μάσκες και τα προσωπεία δεν κλαίνε....
και μπερδεύουμε αν είμαστε μέρος μιας θεραπευτικής αγωγής ή μέρος μιας αρρώστειας.....
Ο Ουρανός απ τον Κριό "ουρλιάζει" οπισθοδρομος πια : Συνθήκες ελευθερίας ή ελευθερία απο τις συνθήκες και τις δεσμεύσεις ?.....
και σου κλεινει τη φωνη....γιατι η κορη του απεναντι η Αφροδιτη εχει αποφασισει να συντριψει τον μυθικο Πατερα της, από την πολωση που της καλλιεργει το τερας της Μεγαλης Μητερας…κατι που σημαινει με απλα λογια, ότι ολες οι εμπνευσεις της αισθητικης της, εχουν εγκλωβιστει από τις lunatic καταβολες της και της φταιει αυτος ή αυτή που της δειχνει το δρομο της ανεξαρτησιας και της ελευθεριας…
Και δυστυχως αυτή η Νεα Σεληνη εχει ελλειψη του στοιχειου του Αερα, κατι που σημαινει ότι σπανια οι ανθρωποι αντιλαμβανονται το οποιο προβλημα παρουσιαζεται,γιατι είναι τοσο απασχολημενοι με τον μικροκοσμο τους, τα συναισθηματα τους και τα υλικα ζητηματα της ζωης τους που εχουν και αυτο προξενει παραλυτικη ακαμψια και αδρανεια στους περισσοτερους.
Χωρις να αντιλαμβανονται ότι τα προβληματα δημιουργουνται ακριβως επειδη δεν εξεταζουν και δεν διερευνουν τα πραγματα, εξ αιτιας της αδυναμιας τους να αναλογιστουν τη ζωη τους και τον εαυτο τους.
Πλησιαζουν γιορτες και κανενας μα κανενας και καμια δεν μπορει να αποσπαστει από τις πραξεις του, και ολοι ετοιμαζονται να μπουν στις πιο δυσκολες καταστασεις που φυσικα δεν θα τις εχουν υπολογισει από πριν, ή ακομα λογω ελλειψης ικανοποιησης στις προσωπικες τους σχεσεις, που προερχεται κυριως από την αδυναμια τους να συνεργαζονται αρμονικα.
Γιατι να θυμαστε ότι το στοιχειο τουΑερα είναι η ποιοτητα που ενωνει τα πραγματα και δινει τη δυνατοτητα στα ατομα να προσαρμοζονται ευκολα και γρηγορα σε νεες ιδεες και διαφορετικους ανθρωπους.
Και ακομα χειροτερα θα υπαρξει μια δυσπιστια σε ανθρωπους που σκεφτονται και διερευνουν….
Ε, λοιπον σε τετοιο κλιμα, δεν είναι ευκαιρια καποιος απατεωνας ή τυχοδιωκτης να προκηρυξει ξαφνικα εκλογες ιδιως όταν βρισκεται σε κυβερνητικη εξουσια…
Ο Χορηγος της Νεας Σεληνης είναι ο Διας που η αντισκια του πεφτει κοντα στις μοιρες του Πλουτωνα, δειχνοντας μας με ένα περιεργο και παραξενο τροπο σαν να μην εφυγε ποτε ο Διας από το Σκορπιο και ότι δοκιμαζεσαι στο εσχατο, αντι του να πετας στους ουρανους, όπως κανονικα σημαινει ο Διας στον Τοξοτη. Σ αυτό συντελει βεβαια και η παρουσια του Κρονου στο ζωδιο του Αιγοκερω αυξανοντας τη συγκρουση puer aeternus or senex…
(η χαρα της αιωνιας εφηβειας συγκρουομενη με την καταθλιψη των γηρατειων)
Ακομα η ιδια η Νεα Σεληνη στις δεκαπεντε μοιρες του τοξοτη, εχει αντισκια στο μεσοδιαστημα Κρονου και Πλουτωνα οπου εκει ακριβως θα γινει η Επομενη Νεα Σεληνη την καινουργια χρονια, παρεα με μια μεγαλη Ηλιακη εκλειψη, που θα εξαφανισει δια μαγειας όλα τα οικογενειακα σας κειμηλια και μνημες αφου πρωτα σας κανει ένα μπαχαλο μεσα στις γιορτες που ερχονται.
Ακομα για να προετοιμασει το εδαφος για το καινουργιο ρεφραιν καταστροφικοτητας που ερχεται και παιρνει τη μορφη Κρονος συνοδος Πλουτωνας που στη καθημερινοτητα σημαινει : η εμμονη στο κυνηγι εγωιστικων σκοπων, και η θυματοποιηση των περισσοτερων, τη στιγμη που ετοιμαζονται να θερισουν τους καρπους της επιτυχιας τους μετα από ένα σκληρο αγωνα και θυσια, εκεινη ακριβως τη στιγμη θα θελουν να το αρπαξουν οι υπολοιποι και αν δεν το καταφερουν αυτό, να τους εμποδισουν να το απολαυσουν.
Να θυμισουμε με απλα λογια τι είναι η αντισκια στην πραξη ...
όταν οδηγει καποιος αυτοκινητο δεν εχει άλλη οπτικη για το τι συμβαινει πισω του, εκτος από τον καθρεφτη του αυτοκινητου του.Δηλ.βλεπεις το ειδωλο της πλατης σου μονον μεσα από τον καθρεφτη.Αυτο είναι αντισκια.
Και όταν καποια στιγμη χανεις από τους καθρεφτες το ειδωλο ειτε δεξια, ειτε αριστερα, αυτό ονομαζεται κοντρα- αντισκια, και υπαρχει κινδυνος συγκρουσης.
Συνεπως η αντισκια σου δειχνει πως προχωρας μπροστα ενώ βλεπεις τι ερχεται από πισω σου, με παρα πολύ απλα λογια.
Ετσι και αυτή η Νεα Σεληνη σου δειχνει τι ακριβως είναι αυτό που είναι πισω σου και κινδυνευεις να σε ξεπερασει, και αν προσθεσεις τον εντονο ηλεκτρισμο υπαρχει κινδυνος τρομακτικης συγκρουσης, που δυστυχως σπερνεται μεσα σ αυτή τη Νεα Σεληνη, για να καρπωθει στην επομενη που υπαρχουν οι Εκλειψεις.
Ένα σφυρι του Θωρ, που υπαρχει στην ουρανια ταπετσαρια δειχνει η κορυφη του τη Νεα Σεληνη με Ουρανο και Δεσμες της Σεληνης που όχι μονον αυξανει την ενταση του ηλεκτρισμου μεσα στις οικογενειες και τις ομαδες, αλλα κυριως διασπαει το κάθε ατομο σε τεσσερα διαφορετικα μικροτερα κομματια, αυξανοντας τον κινδυνο ψυχωτικων επεισοδιων,νευρωσεων και απροσμενης καταστροφικοτητας που θα οφειλεται και στο ρουφηγμα και ισως τον πνιγμο του Αρη από τον Ποσειδωνα, στη θαλασσια μητρα της Μεγαλης Μητερας…
Αυτό θα εχει σαν συνεπεια τον χωρις ελεγχο θυμο, εξ αιτιας ότι εχουν θαψει ολοι και ολες τις εκφρασεις του Ονειρου τους και της Δημιουργιας τους..
Τι μενει ? μα φυσικα ο τρομακτικος συνδυασμος Γης και Φωτιας, ενας συνδυασμος που ανοιγει το δρομο για τους κάθε λογης οδοστρωτηρες της ζωης.
Ας εστιασουμε λιγο εδω : Η πρωτοβουλια και δημιουργικοτητα της φωτιας, συνδεεται με την πρακτικοτητα της γης και την ταση να δημιουργει πραγματα σε απτη μορφη με την προυποθεση ότι εχεις ακομα τη δυναμη να εξακολουθεις να κυνηγας τους στοχους σου, όταν ολοι οι αλλοι τα παρατανε εξαντλημενοι…
Ακομα καποιος ή καποια πρεπει να βρει τον μεγαλο Ενθουσιασμο που εμπνεει ο Τοξοτης, για να διευκρινησει ποιο είναι το αληθινο νοημα της Υπαρξης του.
Και αν εχει επιτυχει κατι τετοιο, το Συμπαν δινει ολη την ενεργεια της ικανοτητας της πρακτικοτητας, για να μπορεσει να τη χρησιμοποιησει για να δοκιμασει τις εμπνευσεις του, ώστε να βεβαιωθει ότι η επενδυση της ενεργειας του είναι δυναμει παραγωγικη.Γιατι μονον τοτε θα μπορεσει να συντηρησει και να κατευθυνει την απιστευτη ζωτικοτητα που θα εχει αναβλυσει και να τη διοχετευση τον ενθουσιασμο του σε συγκεκριμενες φιλοδοξιες.
Διαφορετικα πανε οι περισσοτεροι για ψυχιατρικες συνεδρειες με καταστολη θεραπειας στην καλυτερη.Και στη χειροτερη να ξεσπασουν ταραχες και πολεμοι σε όλα τα επιπεδα του μακροχωρου και του μικροχωρου.
Γιατι αυτό το μηνα θα υπαρξει μια συχνα λεπτη ισορροπια μεταξυ εγωισμου και ταπεινοτητας, γενναιοδωριας και συντηρητισμου.Και ενας θα είναι πιο ευτυχισμενος όταν βγει στη ζωη μονος του για να συναντησει τις προκλησεις του εξω κοσμου, αντι να επαναπαυεται σε καθιερωμενα προτυπα κοινωνικων ρολων για να επιτυχει.
Ακομα το κυριοτερο προβλημα που θα συναντησουμε και δυστυχως πλησιαζουν γιορτες είναι η αγενεια και η ελλειψη ευαισθησιας.
Γιατι οι οδοστρωτηρες της ζωης δεν αντιμετωπιζουν ουτε τον εαυτο τους με ευγενεια, ετσι ώστε ποτε δεν είναι προσεκτικοι απεναντι σε οποιον και οποια μπει εμποδιο στο δρομο τους.
Το πιο φρονιμο είναι να προσεξετε περισσοτερο τις ευγενικοτερες οψεις της ζωης, αλλα και την εσωτερικη σας ζωη, τι ιδανικα εχετε και τι αξιες.Και αν αυτή η ενεργεια διοχετευτει στην υπηρεσια των αλλων και το ατομο αποκτησει πληρη συνειδηση των συνεπειων των πραξεων του, τοτε και μονον μπορει να εκδηλωσει φανερα την αγαπη του για τη σταθεροτητα, την αξιοπιστια και την παραγωγικοτητα.
Γι αυτό χαμογελαμε, για να μπορέσουμε να παραφράσουμε λίγο τον Νασραντίν Χότζα :
" Όταν γίνεται ένα καινούργιο φεγγάρι, το παλιό τι το κάνουν;
-Το ψαλιδίζουν και το κάνουν άστρα......"
ακομα και αν είναι στη Γη του Τοξοτη ?
Ναι εκει καιμε τα παντα, ότι και να σημαινει αυτό από τις παλιοτερες εμμονες μας και τις φαντασιωσεις μας για να αρχισουμε με Ενθουσιασμο το Νέο Ταξιδι μας σε έναν Νέο Γενναιο Κοσμο ολοτελα δικο μας….
Γιατι Θελουμε τον Κοσμο μας και τον Κοσμο, και τον Θελουμε Τωρα…
Ευλογιες και ευχες για τα καλυτερα
και να θυμαστε οτι ο Τοξοτης ειναι το πιο mainstream ζωδιο που υπαρχει.Και αν κατορθωσει να εξερευνησει ολες τις δυνατοτητες του alternative πεδιου, τοτε θα λαμψει πραγματικα, αφου θα εχει συνθεσει αντιθετα και ετσι θα ανυψωθει επανω απο τις καταθλιπτικες glamorous του εμμονες...
να εχετε ενα πανεμορφο Σαββατοκυριακο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου