Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Intro Eclipses 2019 in axis Cancer-Capricorn –conflict Uranus retrograde in Aries and Saturn in Capricorn : the Appeareance of Furies : Goat`s head soup

Intro Eclipses 2019 in axis Cancer-Capricorn –conflict Uranus retrograde in Aries and Saturn in Capricorn : the Appeareance of Furies : Goat`s head soup

Στην Μυθολογια όταν ο Κρονος ευνουχισε τον Ουρανο, καποιο από το αιμα του, από τον αποσυναρμολογημενο φαλλο του, εσταξε επανω στη Γη, (στη Μητρα της Γης) και ετσι γεννηθηκαν οι Ερινύες.
Οι Ερινύες στην ελληνική μυθολογία ήταν μυθικές χθόνιες θεότητες που κυνηγούσαν όσους είχαν διαπράξει εγκλήματα κατά της φυσικής και ηθικής τάξης των πραγμάτων.
Συμφωνα λοιπον, κατά τον Ησίοδο στη περιφημη Θεογονια του, αναφερει ότι οι Ερινύες γεννήθηκαν από το αίμα του Ουρανού, προκειμένου να εκδικηθεί ο ίδιος τον ευνουχισμό του από τον ίδιο του τον γιο τον Κρόνο, κατά δε τον Αισχύλο ότι ήταν κόρες της Νύκτας. Κατά τον Σοφοκλή ήταν κόρες της Γης και του Σκότους, ενώ ακολουθούν και άλλες γνώμες.
Και τελος ο Βιργίλιος, αναγνωρίζει τρεις:
την Αληκτώ (ανθρωπομορφισμός της οργής και μανίας),
τη Μέγαιρα (ανθρωπομορφισμός του μίσους και του φθόνου) και την Τισιφόνη (ανθρωπομορφισμός της εκδίκησης φόνου). Τα κεφάλια των Ερινύων ήταν τυλιγμένα με φίδια, εικόνα που θυμίζει τη μέδουσα Γοργώ, και γενικότερα όλη η εμφάνισή τους ήταν φρικιαστική και απωθητική. Συνήθως απεικονίζονται με αστραφτερό βλέμμα, μαύρες στην όψη, αποπνέουσες καταστρεπτικό πυρ, αλλά και με φτερά φέρουσες μαύρες εσθήτες.
Ετσι τις ανεγνωρισα και εγω στο σημερινο μου ονειρο, που φανηκαν σαν τρια μικρα κεφαλακια απο φιδι που "ξυμυτισαν" απο το στηθος μου, με τη μορφη μικρων ογκιδιων, και ολη την ημερα ημουνα "φρικαρισμενος" απο αυτο, αλλα στο νυχτερινο περπατημα μου το αποκωδικοποιησα για την προσωπικη μου ζωη,οτι ειμαι μεχρι "τα μπουνια" μεσα μου στη μυθικη διαμαχη Κρονου και Ουρανου..
και οτι στο βαθος της καρδιας μου βρισκεται το αιμα του Ουρανου....
αφου το στηθος συμβολιζει το chakras της καρδιας...
Απλα ψαχνω ακομα να δω πως προσωποποιουνται στη δικη μου ζωη.Ποια ειναι η Μεγαιρα της ζωης μου, η Αληκτω και ποια η Τισιφονη..
Ολο αυτό το story ομως δεν τελειωνει ποτε στην αιωνια κινηση του Συμπαντος, και οι ψυχολογικες συγκρουσεις φανερωνουν ολο αυτό το Αποκαλυπτικο Σεναριο, που οι ανθρωποι αδυνατουν να συλλαβουν το βαθυτερο νοημα..
Όταν ειμαστε στη ΦΑΣΗ που ο Κρονος είναι πιο δυνατος, γιατι βρισκεται στο σπιτι του, και ο Ουρανος εχει κανει πισω οπισθοδρομος και με την Αφροδιτη να μην εχει γεννηθει ακομα στον Ουρανο, βρισκεται ακομα στις τελευταιες μοιρες της Σκιας της, στο Σκορπιο, και εχει επικρατησει ο Κρονος..
Και αυτό θα συνεχιστει μεχρι την Ανοιξη με αποκορυφωμα στις εκλειψεις μετα την πρωτοχρονια.
Κατι που σημαινει ψυχολογικα οι περισσοτεροι και οι περισσοτερες εχουν καταστειλλει τη δυναμη για αλλαγη και προοδο μεσα τους (Ουρανος), τοτε οι Ερινυες εχουν γεννηθει εσωτερικα.
Με απλα λογια στη Ψυχολογια του Βαθους, και σ αυτό μας βοηθαει η Μυθολογια που είναι Ψυχολογια ντυμενη με Αρχαια Ρουχα, να εχουμε τετοια συμπερασματα, εάν χρειαζομαστε αλλαγη σε κατι ή να αναλαβουμε μια καθαρη δραση και ειμαστε σε σταση αναμονης ή κρατιομαστε πισω, τοτε αυτή η ενεργεια που ηταν προορισμενη για δραση, επιστρεφει πισω και μολυνει την ψυχη-δινοντας εμφανιση σε μια βαθια απογοητευση και αρρωστεια.
Ετσι μια τετοια ενεργεια όταν επενδυεται στο να κραταει πισω την Uranian side της ψυχης σου, σε ότι επιθυμει να κανει, αυτοματα μεταφερεσαι σε χρονια κουραση και καταθλιψη. Δεν υπαρχει διαθεσιμη ενεργεια να κανεις κατι άλλο. Ή θυμωνουμε με τους αλλους γιατι τους φθονουμε, επειδη αυτοι κανουν ότι εμεις δεν αφηνουμε τους εαυτους μας να κανουν.
Εαν δεν υποστηριξουμε την αληθινη μας ταυτοτητα , τοτε γεννιουνται οι Ερινυες μεσα μας.
Και επειδη ποτε τα ψυχολογικα θεματα δεν είναι τοσο απλα, αν υποθεσουμε ότι κανουμε το αντιθετο και υποστηριξεις αυτην την Ουρανια πλευρα σου και εχεις μια συμπεριφορα που καταπαταει την υπαρχουσα εξουσια και το status quo που κινεισαι.
Τοτε οι Ερινυες σε χτυπανε από εξωτερικα.Και αυτό γιατι εσυ απειλεις ή αναστατωνεις με τις αλλαγες σου, και τοτε οι αλλοι απολυουν τις Ερινυες επανω σου, απελευθερωνοντας όλα τα δαιμονια της Νυχτας και του Κατω Κοσμου επανω σου.
Δηλαδη αυτό που φαινεται εδώ, είναι όταν δεν μπορεις να νικησεις τη μυθικη αιωνια διαμαχη Κρονου και Ουρανου και κρατας πισω την Ουρανια ενεργεια, τοτε οι Ερινυες γεννιουνται μεσα σου.
Εκφραζεις την Ουρανια ενεργεια σου, τοτε γινονται οι αλλοι ανθρωποι και το εξωτερικο περιβαλλον που κινεισαι οι Ερινυες.
Ειμαστε ακριβως εδώ..
ΔΕΙΤΕ τι εγινε στη Γαλλια.
Μολις ξεσηκωθηκε ο κοσμος και αρχισε να πνεει ενας ανεμος Αλλαγης και μιας αλλης καταστασης, τοτε ολες οι Ερινυες του Κατω Κοσμου, με τη μορφη της τρομοκρατιας σαρωσε το Στρασβουργο…
και ποτε δεν είναι τυχαια η εμφανιση τετοιων γεγονοτων όπως εχει αποδειξει ο Καρλ Γιουγκ στη θεωρια της συγχρονικοτητας του.
Γιατι τωρα και όχι μια άλλη χρονικη στιγμη…
Βεβαια στο στορυ του Ουρανου και του Κρονου στο μυθο, υπαρχει συνεχεια.Ο διαμελισμενος φαλλος του Ουρανου που επεσε στη θαλασσα εδωσε γεννηση στην Αφροδιτη την ομορφοτερη από τις θεες.
Δηλαδη η υψιστη ομορφια και η θεα της αγαπης είναι γεννημενη από ολη αυτή την ακαταστασια της διαμαχης.
Και παντα αυτή η διαμαχη του Κρονου (Συντηρηση) και του Ουρανου (Αλλαγη), δινει γεννηση στην Αφροδιτη.
Και αυτό φανταζομαι να καταλαβαινετε ότι πρεπει να ειστε λιγο διπλωματικοι γυρω από την Αλλαγη, κατι που σημαινει να ανοιγεις ένα δωματιο μεσα στην παλια δομη που κινεισαι, για να μπορουν να συμβουν τα νεα πραγματα.
Κρατας τα καλυτερα από το παλιο, και αφηνεις ένα διαστημα για οτιδηποτε νέο χρειαζεται να ελθει.
Αν και αυτο είναι πιο ευκολο να το λες αυτό παρα να το κανεις.
Η επερχομενη γεννηση της Αφροδιτης στον Ουρανο λογω της οπισθοδρομης πορειας της, σιγουρα θα επανορθωσει καποιες ανισορροπιες.
Αλλα να εχετε υποψη σας ότι τα πραγματα είναι εκρηκτικα με τις επερχομενες εκλειψεις και την απελευθερωση του Αρη την πρωτοχρονια , που είναι πνιγμενος στη θαλασσια Μητρα της Μεγαλης Μητερας, και το νέο σχημα της δημιουργιας σας, που βασιζεται σε ολο τον επωδυνο τοκετο μεσα στο 18 που ειχατε, δεν υπαρχει αναγκη να το φανερωσετε ακομα.
Ειδατε το Μακρον και το τραπεζικο κατεστημενο στη Γαλλια, που απελευθερωσε όλα τα δαιμονια του Κατω Κοσμου, μολις η Αλλαγη πηγε να “ξεμυτισει”.
Και αν ακομα δεν ειμαστε καχυποπτοι με τις Μυστικες τους Υπηρεσιες εκει, τοτε τα πραγματα είναι πιο σοβαρα γιατι το εκανε η απελευθερωση ενεργειας στο Συμπαν.
Βρηκαν ευκαιρια τα δαιμονια και απελευθερωθηκαν.
Η ουσια είναι αυτή.
Ακομα σε ολη αυτή την χρονικη περιοδο θα διαδραματιστει αυτό το σκληρο παιγνιδι στην ζωδιακη περιοχη του Αιγοκερω, καθοσον περα από τις επερχομενες εκλειψεις και την συνδεση του Αιγοκερω με το χειμερινο Ηλιοσταστιο σε λιγες μερες, υπαρχει και ο Πλουτωνας εκει.
Ετσι θα πρεπει να διερευνησει καποιος/α ποσο υψηλα κοινωνικα εχει φτασει και από πού εχει ξεκινησει, και την ιδια ωρα να διερευνησει το ρολο των γονιων του γι αυτή την εξελιξη του.
Γιατι η Ζωη μας εξαναγκαζει να δωσουμε ηχηρες λυσεις για την άρση των όποιων εμποδίων είναι προσωρινά, και στη συνέχεια πρέπει να προχωρήσουμε με σκοπό και αποφασιστικα τις ζωες μας.
Το δικο μας τμημα του χαρτη στον Αιγοκερω, μας διδασκει να βρουμε σοφους τροπους να αντιμετωπισουμε τον κοσμο.
Και αυτό γινεται μονον εδώ με μια ρεαλιστικη προοπτικη που να είναι πολύτιμη και χρησιμη, αρκεί να μην μας πείθει να καταπνίξουμε τους δημιουργικούς μας χυμούς, τη ζωντανή φαντασία ή τις φανταστικές πτήσεις μας.
Δεν μας χρειαζεται να γειωθουμε σαν ένα μπαλονι από μολυβδο, το μεταλλο του κυβερνητη του Κρονου, απλα να αγκυροβολησουμε αρκετα μεσα στις πρακτικες μας πραγματικοτητες ετσι ώστε να ανοικοδομησουμε υλικες δομες που να αξιζουν και για τους εαυτους μας και για την κοινωνια που ζουμε.
Οι προτασεις που μπορει να ακολουθησετε και τα βηματα στην περιοχη του Αιγοκερω, θα συμπληρωσετε τους οικους εσεις, είναι οι εξης :
1.Τωρα ηλθε η ωρα να σοβαρευτουμε σε ότι μας προεκυψε.
2.Το συναισθημα δεν είναι ότι μπορω να εχω επιπολαιοτητες όπως παλιοτερα, αλλα μαλλον εχω γεννηθει ωριμος και πολλες φορες σοφος που διακρινει τις μεγαλυτερες ηλικιες. Αυτο σημαινει ότι το ζωδιο αυτό και κατά επεκταση οι ανθρωποι αυτή την εποχη, εχει οφειλες να πληρωσει από πολύ μικρη ηλικια, πριν του επιτραπει να κανει κατι σημαντικο στη ζωη, γιατι τιποτε δεν ερχεται ελευθερο στον κοσμο της Goat και βεβαια χωρις μεγαλη προσπαθεια.
3.Σκληρη εργασια και η ζωη θα σου κρατησει τη θεση που σημαινει για σενα, αλλα να θυμασαι ότι ενας σκληρος taskmaster μπορει ευκολα να εκφοβιζει τις πιο αδυνατες ψυχες που τους λειπει μια τετοια διευθυνση.
4. Δοξα, φημη και glamorous επανερχονται δυναμικα σ αυτό το ζωδιο καθοσον η περιοχη του Αιγοκερω θελει να αναγνωριζεται σαν κατι ξεχωριστο και special.
Η δοξα για τον Αιγοκερω μπορει να ερχεται σαν μια ξαφνικη αναγνωριση και τιμη, ετσι ώστε δεν συνειδητοποιουν ποσο τη θελουν μεσα τους και την αφηνει ο μεταφυσικος υλισμος τους στη Μοιρα και το δημοσιο ενστικτο, αλλα αυτή η αντιφαση τους είναι μια άλλη διαφορετικη ιστορια.
5.Getting Chilly ?
Η Συνδεση του Αιγοκερω με το Χειμερινο Ηλιοστασιο τους δινει τη φημη μιας κρυας καρδιας.Αλλα ποιο από τα ζωδια της Γης είναι τοσο συναισθηματικο για να είναι ο Αιγοκερως , ποιο από τα ζωδια της Γης τρεχει τρελα στην εκφραση του συναισθηματος του…
Ακομα εδώ σ αυτή την περιοχη ο Αιγοκερως βλεπει τον κοσμο σαν ένα μερος που μπορει να πληγωσει αυτους που ξεχνουν να φορανε την προστατευτικη τους πανοπλια, στον κοσμο, καθοσον είναι τοσο παραδοσιακοι γυρω από τα συναισθηματικα πραγματα του παρελθοντος που μπορει να γινουν πιο ομιχλωδεις από τους Ιχθεις.
6. η Παγιδα των Γονιων
Όπως ξερετε Καρκινος και Αιγοκερως είναι δυο ζωδια που συνδεονται με πατρογονικες στασεις και θα χρειαστει τεραστια ψυχοθεραπεια καποια/ος για να συνειδητοποιησει ότι δεν βαδιζει στα βηματα των γονιων του, εις βαρος της πιο individual εκφρασης του.
Δεν αποκλειεται εδώ όμως η περισσοτερο individual εκφραση αλλα πρεπει να εχει συνθεση και με την εννοια του καθηκοντος για μια αποστολη στον κοσμο.
Ετσι Capricorn and depression …depression or melancholy ?
Ακομα λογω του κυβερνητη τους Κρονου είναι τελεια προσαρμοσμενοι σ αυτό που ονομαζουμε μαστιγα της Εποχης μας : Καταθλιψη….
η παρουσια του Πλουτωνα εκει κανει τα πραγματα πιο χειροτερα σ αυτό το θεμα, καθοσον το βαρος των υποχρεωσεων του, του πνιγει τη σεξουαλικη λαγνεια που πασχει από υπερμετρο βαθμο….
Οι Αιγοκεροι το φανταζεστε…
και όμως πασχουν από υπερμετρη σεξουαλικη λαγνεια…
γι αυτο και το διλημμα τους το λυνουν με τον εξης απλο τροπο, γυναικες και αντρες...
Βρισκουν μια κατινα ή εναν μαλακα και παντρευονται και τρεχουν προς τα εξω σε γκομενιλικια για να λυσουν το υπερμετρο θεμα της λαγνειας που πασχουν...
Τελικα, Ποσο εύκολο είναι να βγάλεις αυτό το ζωδιο και τους ανθρωπους αυτή την Εποχη από την κατάθλιψη....
συμπεριλαμβανομενου και των Εαυτων μας...
Καλημερα ολη μερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου