Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

The leo side of love : Why Did We Fire The Gun...

The leo side of love : Why Did We Fire The Gun...

all of my illusions
could be shattered
in a second 
you can thread a needle 
with a teardrop from my eye

it`s a cruel injustice
to be witness
to the things i see
looking for the answer…
(Madonna)

Διανύουμε την περίοδο του Ήλιου στο Λέοντα και δεν μπορούμε να μην έχουμε στο μυαλό μας μερικά πράγματα απ τη ψυχολογία της Ρομαντικής Αγάπης, που τόσο ιδιαίτερα αυτοί που έχουν ωροσκόπο στο Λέοντα φροντίζουν να τη θέλουν με όλη τους τη ψυχή, για να τη ζήσουν.

Το κύριο πρόβλημα με αυτό στην ιστορία του μύθου της ρομαντικής αγάπης, είναι ότι μιξάρει διαφορετικές μορφές αγάπης: συγχέει την προσωπική αγάπη με interpersonal και την transpersonal, σε τέτοιο σημείο που όλες και όλοι τα θέματα τέτοιων σχέσεων το ανάγουν στο karma και στα θέματα της μετενσάρκωσης.
Βλακείες, απλά στο θέμα της Αγάπης οι Γυναίκες σου ζητάνε αποκλειστική Λατρεία, σαν Θεά, και οι άντρες θέλουν στην επιστροφή, τη Δύναμη τους που συνεπάγεται από μια τέτοια Λατρεία.
Όμως οι πιο πολλοί και οι πιο πολλές δεν επιστρέφουν συνήθως τίποτε απ τα διαμαρτυρημένα συναισθηματικά γραμμάτια για εξόφληση.
Αυτό θα μπορούσε να είναι και συναισθηματικός αυτισμός,αλλά ποτέ δεν θα μπορούσαμε να καθαρίσουμε με μια εξήγηση.

Αντλώντας εμπνεύσεις από τους αρχαίους Έλληνες και τους ορισμούς που έδιναν για την αγάπη για να εξηγήσουν τις διάφορες μορφές της, με τα αντίστοιχα αστρολογικά ζώδια και πλανήτες, καταλήγουμε σε πολύ χρήσιμες παρατηρήσεις.
Οι τέσσερις τύποι της αγάπης στην Αρχαία Ελλάδα είναι : η Επιθυμία, η Φιλία,
ο Έρωτας και η Αγάπη.
Όλα αυτά προέρχονται απ το πώς βιώνουμε το Σταθερό Σταυρό στο ωροσκόπιο μας, και κατά συνέπεια τους σταθερούς οίκους.

Επιθυμία σημαίνει απλά η «δυνατή καύλα» για να σε κατέχω και συνδέεται με την πραγματικότητα του ζωδίου του Ταύρου.
Γι αυτό και είναι αδιανόητη γι αυτούς, κάθε έννοια ξένη με τη λέξη κατοχή.
Άντε τώρα να βγάλεις άκρη μπλέκοντας με ένα τέτοιο ταίρι που έχει too much Taurus, που αυτόματα θα το οδηγήσει να ταυτιστεί με την κυκλοθυμικότητα της Σελήνης, με ότι συνεπάγεται αυτό, για το τι θα ζηταέι μέσα στις σχέσεις του.

Φιλία σημαίνει μια εξιδανικευμένη ή αισθητική του άλλου, μια έννοια που συνδέεται με το ζώδιο του Λέοντα, επειδή είναι το πρώτο από τα κοινωνικά ζώδια.
Και φυσικά στην περιοχή του Λέοντα αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας σαφώς διαφορετικό από τους άλλους ανθρώπους.
Και γιατί μόνο τότε μπορούμε να βρούμε την ευχαρίστηση στην ανακάλυψη του «άλλου».
Είναι τέτοια η αφύπνιση που δοκιμάζουμε στην περιοχή αυτή, που υπάρχουν Λιοντάρια που δεν σου αφήνουν φίλη και φίλο ήσυχο σεξουαλικά….
Δεν είναι τόσο εύκολο όμως επίσης όλο αυτό.
Για στα Λιοντάρια ο ζωώδης τους συμβολισμός τους οδηγεί σε αντίστοιχα πάθη με τους Ταύρους, μόνο που αυτοί ταυτίζονται με τον Ήλιο τους, και αν δεν έχουν μια στοιχειώδη συνειδητότητα του τι ζητάνε μέσα στις σχέσεις, ή θα σε καταστρέψουν ή θα παίζουν για να νιώθουν συνέχεια την υπερδιέγερση της έξαψης.
Αυτό που δεν αντέχεται απ αυτές και απ αυτούς είναι το παιγνίδι που φτάνει στην χρησιμοποίηση της τεκνοποίησης και της χαράς που προκύπτει απ αυτή.

Επίσης η αφύπνιση που βιώνουμε στη φιλία οδηγεί στην έννοια του Έρωτα δύο ή περισσότερων ανθρώπων που δοκιμάζουν μια μεταμόρφωση μέσα απ τη σχέση τους.Έτσι αυτό συνδέεται με το Ζώδιο του Σκορπιού και τον Πλούτωνα.
Εδώ τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα γιατί υπάρχουν διπλοί κυβερνήτες, και δεν ξέρουμε αν κάποια/κάποιος με τι ταυτίζεται.
Η σχέση Άρη και Πλούτωνα μπορεί να δείχνει μοιραία χαρακτηριστικά έλξης.
Δυστυχώς στην έννοια μεταμόρφωση συμπεριλαμβάνεται και η έννοια καταλύτης, και εδώ υπάρχει η μεταμόρφωση στη μια πλευρά που χαίρεται τον Έρωτα και η άλλη απολαμβάνει τα υλικά αγαθά που προκύπτουν απ τη μεταμόρφωση του αιώνια Ερωτευμένου που δημιουργεί.
Μια αρνητική χρήση στα θέματα της αγάπης μπορεί να φτάσει σε ακραία φαινόμενα καταστροφής για την άλλη πλευρά.
Και το δυστύχημα είναι ότι ποτέ ο Μεταμορφωμένος δεν οδηγεί τα πράγματα στην καταστροφή αλλά ο καταλύτης.

Και τέλος η Αγάπη είναι ένα είδος ΘΕΙΑΣ κατάστασης,αμερόληπτης αγάπης, περιγράφοντας την επιθυμία να συνδέεσαι με το ΘΕΙΟ, μέσα απ ένα partner,και να μην έχεις κανένα πρόβλημα να αφήνεις αυτόν ή αυτή να έχει σχέσεις με άλλους ανθρώπους.
Και φυσικά όπως είναι ευνόητο αυτός ο τύπος Αγάπης συνδέεται με το ζώδιο του Υδροχόου και τον Ουρανό.Το τελευταίο αυτό εξηγεί γιατί οι άλλοι ή άλλες ζητάνε απ τους Ουράνιους και τους Υδροχόους να είναι «μαλάκες», αν δεν προλάβουν να στο κάνουν οι ίδιοι….
Και δεν στο ζητάνε στο απαιτούν.
Βέβαια ο Κρόνος στον Υδροχόο σαν κυβερνήτης πάντα βάζει «φρένα» στους άλλους, αλλά ένας Ουρανός στο Λέοντα, πως προσωποποιείται στα θέματα της Αγάπης, θα σου έρχονται με παιδιά από άλλες σχέσεις να τα υιοθετήσεις.
Αυτό βέβαια είναι στο χέρι σου, και αν είσαι Ιχθύς μπορεί και να το αποδεχτείς., αλλά εάν είσαι Κριός είναι λίγο χλωμό.
Ή ένας Ουρανός στο Σκορπιό θα ψάχνει να προσωποποιήσει και έξω απ τη σχέση τις transpersonal ροπές σεξουαλικής έκστασης.
Δεν το βλέπουν αυτό σαν «κέρατο» ή απάτη, αλλά ή ότι τα θέλουν όλα δικά τους ή ακόμα η απόλαυση και η ενέργεια που ψάχνεται ξεπερνάει τα φυσιολογικά επίπεδα που έχουν ζήσει άλλοι πιο συμβατοί άνθρωποι ή ακόμα οι γονείς τους.

Μεγαλώνοντας σε ηλικία, καταλαβαίνουμε το να κάνει κάποιος σχέσεις, το να μπαίνει κάποιος στην Αγάπη, είναι θέμα επίσης και τι αξίες έχει για τα θέματα της Αγάπης.
Και αυτό είναι θέμα εσωτερικού Εαυτού, είναι θέμα αληθινού Εαυτού.

Με τα ωροσκόπια βλέπουμε ένα συνεχές δράμα να εξελίσσεται στα θέματα των συναισθηματικών σχέσεων αφού μπορεί να δουλεύεις στις σχέσεις με όλη την persona, με όλη την προσωπικότητα σου, με όλα αυτά που ξέρεις για τη ζωή και τη συνειδητότητα σου και να αφήνεις έξω : αυτό που αληθινά ψάχνεις για να ικανοποιήσεις την καρδιά σου.
Είναι πολύ τραγικό αυτό και είναι ένα σημείο καμπής στη φάση που διανύουμε για τις συναισθηματικές μας σχέσεις, γιατί δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε το πόσο επιδρά στις επιλογές μας η persona, οι κοινωνικοί λόγοι που οδηγούμαστε στις σχέσεις ,
μ αυτό που η καρδιά μας ψάχνει αληθινά.
Είναι ακόμα πιο σοβαρό το θέμα, γιατί και αυτοί που γνωρίζουν το πρόβλημα με έναν τρόπο οδηγούνται να ερωτεύονται ανθρώπους που δεν το ξέρουν.
Συνεπώς ούτε και εμείς οι ίδιοι το κατέχουμε.

Ο αστρολογικός χάρτης που μπορεί να βοηθήσει τα μέγιστα.
Μια γνώση της anima σου, της γυναίκας που κατοικεί στα βάθη της ψυχής σου, αν είσαι άντρας.Και αυτή θέλει Λατρεία.Πρέπει να βρείς τη δοσολογία λατρείας εσωτερικά και εξωτερικά.
Γιατί αν σπρωχτεί όλο εξωτερικά όχι μόνο κάηκες αλλά τρέλανες και την άλλη πλευρά : γιατί απλά δεν υπάρχουν θεές.
Εκτός του ότι παίζεις επικίνδυνα με το μυαλό τους, και πρέπει να γνωρίζεις τι βγαίνει από μέσα σου σε τέτοιες περιπτώσεις.

Μια γνώση της animus, του άντρα που κατοικεί στα βάθη της ψυχής μιας γυναίκας, αν είσαι γυναίκα.
Και αυτός ο animus θέλει δύναμη, τρομακτική δύναμη.
Και πρέπει να βρείς και να επιλέξεις ποιόν κάνεις να νιώσει δυνατός.
Γιατί αν σπρωχτεί σε έναν άντρα εξωτερικά τον κατέστρεψες.
Γιατί στην άλλη πλευρά δεν υπάρχουν Θεοί.
Εκτός του ότι τον «φουσκώνεις» επικίνδυνα και πρέπει να μάθεις επιτέλους πόσο δύναμη βάζεις μέσα στις σχέσεις σου.
Δεν μπορεί να ξεπερνάει τη δύναμη που θέλει για να γεννήσεις ένα παιδί.
Εαν το κάνεις έχεις πρόβλημα.Και μάλλον το κάνεις.

Ήλιος στο Λέοντα σημαίνει επίσης και ανάγκη να βρείς ένα νόημα στη ζωή σου, μέσα απ την αύξηση της συνειδητότητας σου.
Και τώρα που μεγάλωσα αρκετά και βγαίνοντας έξω απ το παιγνίδι των σχέσεων μπορώ να καταλαβαίνω : Είναι μια μορφή τρέλας να μένεις λογικός στο μέσον όλων αυτών που έχουν τρελαθεί, έλεγε ο Ρουσσώ, και μπορώ να το βλέπω στον εαυτό μου πια.
Και όλη επίσης η εξωτερική αναγκαιότητα ήταν σκληρή που αντιμετώπιζα γιατί τελικά είναι το ίδιο πρόσωπο που έβλεπα κάποτε μέσα μου να με κοιτάζει.
Το ίδιο και στις σχέσεις τις συναισθηματικές.
Ένα πρόσωπο είναι αυτό.
Έξω, μέσα : η τρίμορφη Εκάτη για μένα.
Δεν ξέρω για εσάς.
Και υπάρχουν πάρα πολλές γυναίκες που δεν θέλουν να είναι Αφροδίτη ή άλλες φωτεινές θεές.
Το κρατάνε ίσως για άλλους άντρες.
Σε μένα γοητεύονται να είναι στα μάτια μου σεξουαλικές μάγισες,γριές κακές που παίζουν και κάνουν παιγνίδια δύναμης από σκυλιά μέχρι μωρά.
Όπως ακριβώς η Εκάτη και οι χθόνιες θεότητες.
Και όσο μεγαλώνω βαριέμαι πια την τρέλα της μαγείας τους, και ακόμα απ τη Λατρεία που τους δίνω.
Βαριέμαι να τις ντύνω με τα χρώματα του Βαλσαμικού μου φεγγαριού και της νύχτας.Είναι αρκετή η δική τους νύχτα και δεν έχουν καμιά διάθεση όχι μόνο για αφύπνιση, αλλά ούτε για χαμόγελα.
Ίσως έτσι να βρίσκονται στην αιώνια θάλασσα της δημιουργίας που απαιτεί η δική τους προσωπική τεκνοποίηση.
Ο τοκετός αυτής της δημιουργίας τους εξιτάρει και εξιτάρεται –δεν μπορώ να το ξεχωρίσω ακόμα-απ τον Ουρανό μου στο Λέοντα, στο τέταρτο σπίτι μου.

Και ω ναι είναι θηλυκός σαν ασυνείδητος, αφού μου τον διαμόρφωσε η δική μου Εκάτη, η γιαγιά μου δίνοντας μια Λιονταρίσια λάμψη σε όλες τις σκοτεινές φιγούρες της νύχτας στα μάτια μου…
Και αφού δεν έμπλεξα σε διαστροφές όπως κάθε Ουράνιος,
με έκανε να μην ερωτεύομαι γυναίκες αλλά σκιές της νύχτας και ξωτικά.
Και αυτές δεν έχουν διαμορφώσει χαρακτήρα.
Και είναι ελκυστικές ακριβώς γι αυτό.
Αυτά σου συμβαίνουν όταν η μητέρα σου που σε γεννάει είναι μόνο ένα δεκαεφτάχρονο κορίτσι...
Τώρα γιατί εγώ βρίσκω μεγάλες σε ηλικία χωρίς χαρακτήρα,
είπαμε η μητέρα μου με άφησε στη γιαγιά μου Εκάτη.

Γιατί στην αρχή μας αρέσει να "χαιδεύουμε και να κολακεύουμε"
τους εαυτούς μας, μπαίνοντας σε κάποιες σχέσεις ή στον έρωτα.
Στην πορεία διαπιστώνουμε του πόσο εξαρτημένοι είμαστε από μια αδιαβάθμητη μοίρα της ασυνείδητης ψυχής, και κάνουμε ότι περνάει απ το χέρι μας να μην μας απορρίπτει.
Όχι εγώ, ο δάσκαλος ο Carl Yung, που by the way είχε Sun conj Uranus in leo..

η Εκάτη με τη συνοδεία της.Με τα σκυλιά της και τα μωρά έξω απ την πόρτα σου, στο κατώφλι της ψυχής σου, και τις βόλτες της μαζί σου στον Κάτω Κόσμο για μια επίσκεψη στην Περσεφόνη.
Τώρα να πω ότι δεν έχω αγαπήσει αυτή τη θεά ? ή δεν την έχω λατρέψει ?
Ίσως η συνειδητοποίηση της στον Eαυτό μου, τον τελευταίο καιρό να με απελευθερώσει απ τη συνεχή σαγήνη που προσπαθεί να μου ασκεί για να με έχει εκεί αιχμάλωτο της.
Τουλάχιστον ας μου πει το γιατί, με θέλει αιχμάλωτο της.
Ίσως αποκτήσουμε μια καινούργια σχέση…
Μου το χρωστάει γιατί τη Λάτρεψα.

Lay down your head
And show me if you like it
Lend me your ears
And read me like a book

This conversation
It strikes me
No need for words
It's all understood

Lay down your head
And show me if you like it
Wondering if there is something
We did wrong
Nothing can stop me
From shaking
Why did we have to fire that gun

Lay down your head
And show me if you like it
Wondering if there is something
We did wrong
Nothing can stop me
From shaking
Why did we have to fire that gun
Why did we have to fire that gun
Oh why did we have to fire that gun

Καλημέραααα   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου