Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Απολογισμοι Saturn conj Pluto : Dance Me To The End Of Love

 

Απολογισμοι Saturn conj Pluto : Dance Me To The End Of Love
 
« Αν υπαρχει Θεος, θα πρεπει να με παρακαλεσει για να τον συγχωρεσω…»
(Συνθημα που βρεθηκε σε τοιχο μεσα στο στρατοπεδο Συγκεντρωσης του Αουσβιτς, γραμμενο από έναν από τους μελλοθανατους που η Γερμανικη θηριωδια των Ναζι εκρινε ότι πρεπει να πεθανει..)
Σαν σημερα 27/1/1945 τα σοβιετικα στρατευματα ανοιξαν διαπλατα την πυλη του Αουσβιτς αποκαλυπτοντας την πρωτοφανη βαρβαροτητα των Ναζι, γι αυτό και αυτή η μερα επιλεχθηκε να γινει Ημερα Μνημης των Θυματων του Ολοκαυτωματος
Τετοια αφιερωματα μπορει να που κανει ο καθενας μας προσωπικα, και βεβαια αυτά στηριζονται στις γνωσεις και την εμπειρια που εχει αποκομισει σε σχεση με το αντικειμενο του αφιερωματος του….
Το Ολοκαυτωμα είναι μια τρομακτικη και ντροπιαστικη εμπειρια για την Ανθρωποτητα.Δεν μπορει να υπαρχει φυσιολογικος ανθρωπος με «σωας τας φρενας», που να μην φρικαρει με ολο αυτό που εγινε εκεινα τα ταραχωδη χρονια.
Το δικο μου αφιερωμα περιλαμβανει την ιστορια του τραγουδιου Dance Me to the end of love του Leonard Cohen καθως και απ τη δικη μου ματια τη ψυχολογια του βαθους που οδηγει σε διαφορες μορφες Ολοκαυτωματος, που δυστυχως είναι ένα αρχετυπικο θεμα στην ιστορια της Ανθρωποτητας αλλα που φροντισαν οι Ναζι να το τερματισουν στην χειροτερη και πιο κακιστη εκδοχη του.
Part 1 : Jack Fairweather
Εθελοντης
« Η αληθινή ιστορία του ήρωα της αντίστασης που διείσδυσε στο Αουσβιτς
Μεταφραστής: Θεοδώρα Δαρβίρη
Εκδόσεις: Gutenberg
Περίληψη
Aυτή είναι η αληθινή ιστορία ενός αφανή ήρωα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, του Βίτολντ Πιλέτσκι. Ενός γενναίου αξιωματικού του πολωνικού στρατού και μέλους της αντίστασης της Βαρσοβίας, ο οποίος το φθινόπωρο του 1940 και ενώ οι Ναζί έχουν καταλάβει την Πολωνία διεισδύει εθελοντικά στο Aουσβιτς, συγκροτεί αντιστασιακό πυρήνα και συντάσσει αναφορές για τις ναζιστικές φρικαλεότητες. Επί τρία χρόνια περίπου βιώνει τον εφιάλτη και βλέπει το στρατόπεδο συγκέντρωσης να μετατρέπεται σε εργοστάσιο θανάτου. Κι όμως, όταν τελειώνει ο πόλεμος και οι Σοβιετικοί γίνονται οι νέοι κύριοι της αγαπημένης του πατρίδας, καταδικάζεται για εσχάτη προδοσία και εκτελείται έπειτα από μια παρωδία δίκης.
Οι ηρωικές του προσπάθειες να ενημερώσει τις συμμαχικές δυνάμεις για την κόλαση του ʼουσβιτς και να τις πιέσει να αντιδράσουν αποκαλύφθηκαν δεκαετίες αργότερα, μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης και το άνοιγμα των πολωνικών κρατικών αρχείων. Ο Βίτολντ Πιλέτσκι έφυγε από τη ζωή νομίζοντας πως είχε αποτύχει. Η φωνή του, καθαρή και αισιόδοξη στην αρχή, στο τέλος έγινε ψίθυρος, έσβησε εξαντλημένη και απογοητευμένη. Κι όμως, η συνεισφορά του στην αποκάλυψη της αλήθειας για το τέρας του ναζισμού θεωρείται πλέον ανυπολόγιστη.
Part 2 : Διαλεξα τη Ζωη.Απο τη Θεσσαλονικη στο Αουσβιτς»
« Μετά την άφιξή μας στο στρατόπεδο και την αφάνιση της γυναίκας μου και των γονιών μου, η μουσική ήταν αυτή που με βοήθησε να μη βουλιάξω στην απελπισία», εξομολογείται ο Στρούμσα στο αυτοβιογραφικό βιβλίο «Διάλεξα τη ζωή. Από τη Θεσσαλονίκη στο Άουσβιτς.
Ο Κοεν τραγουδά εκ μέρους μιας γυναίκας. Μιας συγκεκριμένης γυναίκας, η οποία ξεψύχησε στο Άουσβιτς. Πρόκειται για τη σύζυγο του Στρούμσα. Μέσα από τη φωνή του και με τους στίχους του, εκείνη απευθύνεται στον αγαπημένο της για τελευταία φορά, καθώς σπρώχνεται μέσα στο γενικευμένο ΠΑΝΙΚΟ προς τους θαλάμους αερίων και τους φούρνους, αναζητώντας μια ύστατη ευλογία απαντοχής και αναπτέρωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, προσπαθώντας να αποχαιρετίσει τον κόσμο τυλιγμένη στην αγάπη που της χάρισε η ζωή, η ζωή που ήταν καταδικασμένη από τους ναζί να σβήσει εντός ολίγων λεπτών με τον πιο βάρβαρο τρόπο.
Απέναντί της, ο αγαπημένος της παίζει βιολί σε αυτήν την ύστατη συνάντησή τους, παρηγορώντας την, προτού εκείνη αποχωρίσει για πάντα από τη σκηνή και από τη ζωή του βιολιστή και από τη ζωή της αγάπης.
Εκείνη τον παρακαλά, τον παροτρύνει: «Dance me to the end of love».
Αυτήν την εικόνα μελοποίησε ο Κοεν.
Μετά την άφιξή μας στο στρατόπεδο και την αφάνιση της γυναίκας μου και των γονιών μου,
η μουσική ήταν αυτή που με βοήθησε να μη βουλιάξω στην απελπισία», εξομολογείται ο Στρούμσα στο αυτοβιογραφικό βιβλίο «Διάλεξα τη ζωή. Από τη Θεσσαλονίκη στο Άουσβιτς».
Part 3 : η ψυχολογικη εμπειρια του Ολοκαυτωματος
Οι οψεις Saturn and Pluto και ιδιως οι hard οψεις , βαζουν ένα προσωπο ή ομαδες και κοινωνιες ολοκληρες με την αναγκαιοτητα των καταληξεων.
Με την αναγκαιοτητα του τελους μιας ολοκληρης Εποχης και Περιοδου.
Αυτο σημαινει για να το καταλαβετε ότι όταν βλεπετε παιδια με σκληρες γενεθλιες οψεις σε Κρονο και Πλουτωνα αυτά σηματοδοτουν το τελος της συναισθηματικης σχεσης των γονιων τους.
Και αυτή η κυνικοτητα που κληρονομουν απ το γαμο των γονιων τους τη μεταφερουν στις προσωπικες τους ζωες.
Οχι μονο δεν αγαπανε αλλα σπρωχνονται από αορατες μεταφυσικες δυναμεις τις οποιες τις νιωθουν καλεσμα αποστολης ότι πρεπει να διαπραξουν μια καταστροφη σε κατι στην κοινωνια και την ιδια στιγμη ολο αυτό το νιωθουν ότι διευκολυνουν τη μεταμορφωση αυτης της κοινωνιας.
Ή της ομαδας που ανηκουν.Και φυσικα ισχυουν και τα δυο…
Τετοια προσωπα εκφραστες των χρονων με Κρονο οψη Πλουτωνα μεταφερουν την υπευθυνοτητα του να βρουν ένα μερος, ένα χωρο,για τα πρωταρχικα ενστικτα μεσα στον κοσμο, κατι που σημαινει ότι εχουν να αντικρυσουν αμφοτερα : τη βαθια μεταμορφωτικη δυναμη των ενστικτων και την ιδια ωρα την αγριαδα τους.Ετσι συχνα γινονται saboteur, εργαζομενοι υπογεια προς την ανατροπη καποιας εδραιωμενης δομης ή ενός set αξιων…
Με καποιους τροπους συνεχιζονται μ αυτή την τελικη διαμαχη των αντιθετων, κυριως τα προσωπα Κρονου και Πλουτωνα βρισκουν τους εαυτους τους σαν εχθρους σε οτιδηποτε πατριαρχικο, οπου συναισθηματα και ενστικτα εχουν καταπνιγει για μεγαλο χρονικο διαστημα.
Ακομα μπορει να τους βρεις στο αντιθετο οριο και να μαχονται με τα ενστικτα με ένα πολύ τυραννικο τροπο.Σ αυτή την κατηγορια ανηκουν καποιες γυναικες με τετοια οψη που εχουν κοψει το sex στους συντροφους τους για μεταφυσικους και παρανοικους λογους.
Γιατι η Saturn –Pluto οψη και αυτό αφορα και προσωπα αλλα και ολοκληρες ομαδες και κοινωνιες , λειτουργει με πολύ καταναγκαστικη (ιδεοψυχαναγκασμος) και εμμονη, επειδη ο Πλουτωνας είναι ωμη και ακατεργαστη δυναμη της φυσης με τη μεγαλυτερη τρομακτικη δυναμη ειτε για το καλο,ειτε για το κακο ειτε και για τα δυο μαζι.
Συνεπως με την ιδια οψη, δεν είναι εκπληξη ότι τα περισσοτερα ατομα που εχουν αυτή την οψη είναι μαλλον παρανοικοι και φοβουνται την καταστροφικη δυναμη της μαζας καθως επισης και την καταστροφικη δυναμη του δικου τους συναισθηματικου βαθους.
Ο κρισιμος παραγοντας φαινεται να είναι η δυναμη και η υγεια του Εγω.Και ενας απ τους τροπους στους οποιους η πιεση δειχνει τον εαυτο της είναι μια τρομακτικη συγγενεια με τις αιτιες.
Αυτο εάν προεκταθει μπορει καποιος/α να δει ότι όταν νιωθουν πιεση δεν περιμενουν την αφορμη.Αρκει που εχουν ταυτιστει με μια αιτια, χωρις να περιμενουν να αυξηθουν οι αιτιες και να δωθουν οι αφορμες.
Και εδώ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ οτιδηποτε εχει οψη με τον Κρονο, από τους εξωτερικους πλανητες ολες τεινουν να αντανακλουν μαζικες συμμετοχικες μετακινησεις μεσα σε ένα μαλλον φανατικο τροπο.Ακομα μερικες φορες μπορει να βλεπεις και το αντιθετο, οπου το ατομο ή οι πολλοι αισθανονται τον εαυτο τους να είναι ο προσωπικος εχθρος από τετοιες μετακινησεις, σαν να είναι αποκλειστικη του ευθυνη να σφραγισει τετοια θεματα.
Και αν όπως οι περισσοτερες και οι περισσοτεροι είναι φοβισμενοι από την επιπτωση των εξωτερικων πλανητων, τοτε αναλαμβανουν το ρολο του Κρονου και προσπαθουν να καταπνιξουν ότι εχουν σχεση με τα Ουρανια, Ποσειδωνια και Πλουτωνια στοιχεια μιας κοινωνιας ή ομαδας .
Οι παραξενιες και οι ιδιορρυθμιες αυτης της οψης Κρονου και Πλουτωνα εχουν μια συχνοτητα σε ότι συνηθως οι ψυχοθεραπευτες ονομαζουν συμπτωματα κλειστοφοβιας.Ολο αυτό μπορεις να το παρατηρησεις στους ανθρωπους με τετοια hard aspect.
Ετσι ένα απ τα πιο ενδιαφεροντα πραγματα που βλεπεις είναι ότι αναδυεται σχεδον ένα παγκοσμιο μισος για τα πληθη εξ αιτιας ενός πανικου μεσα στα πληθη που το βρισκεις εκπληκτικα καθως παρατηρεις ατομα με την οψη Κρονου και Πλουτωνα.
Κυριως την ειχα προσεξει από μικρη ηλικια καθως παρατηρουσα οσες και οσους ειχαν Κρονο συνοδο Πλουτωνα στο ζωδιο του Λεοντα.Και αργοτερα η ενασχοληση μου με την αστρολογια μου ταξινομησε καλυτερα αυτή την οψη.
Δεν υπάρχει καμια κατακλυσμιαια αγάπη για την εξουσια, όπως φαινεται από πρωτη ματια, αλλά αυτό πηγαίνει βαθύτερα από το συνηθισμένο πρόβλημα που εχει καποια/ος με τον Πατερα. Φαίνεται να είναι ένα πραγματικό μίσος για κάθε φιγούρα που έχει τη δύναμη να επηρεάσει τους πολλους, το πληθος και τη μάζα.
Στο social media επισης φανηκε αυτό.Ανθρωποι με οψη Saturn aspect Pluto ειχαν ένα τροπο να θελουν να γινουν saboteur σε αλλους που εδειχναν ότι επηρεαζουν κοσμο μ αυτά που εγραφαν.
Εχουμε δει μια μεγαλη αναρχικη σειρα μεσα στην Saturn-Pluto οψη, που συνηθως εκφραζει τον εαυτο της σαν μια επιθυμια να καταστρεφει.Συχνα το αντικειμενο της καταστροφης δεν είναι ξεκαθαρο, δεν είναι ορατο, αλλα συνηθως είναι καποια/ος ή κατι που εχει εξουσια στα ματια τους.
Ακομα στη συνοδο υπαρχει απιστευτη σκληροτητα και αυτή μπορει να εκφραζεται σε φυσικο ή συναισθηματικο επιπεδο, αλλα με οποιοδηποτε τροπο οι απαντήσεις τους και οι αντιδρασεις τους είναι πιο κοντά στον νόμο της ζούγκλας παρά στη λεγόμενη πολιτισμένη συμπεριφορά.
Προφανως αυτό αραιωνει από ανθρωπο σε ανθρωπο γιατι σε κάθε χαρτη δεν υπαρχει μονον αυτό, αλλα και άλλα πιο ευγενικα και ραφιναρισμενα στοιχεια ή μηχανισμοι που ελεγχουν ολο αυτό που περιγραφεται.
Και τοτε τους νιωθεις απ την ανασα τους ότι καταπνιγουν τη συμπεριφορα της ζουγκλας.
Ακομα χειροτερα σε ολους τους Pluto/Saturn ανθρωπους φαινεται να υπαρχει μια εντονη απομονωση.
Ακομα και αν συμμετεχουν σε groups που υπαρχουν εσωτερικες διδασκαλιες, ολοκληρο το συναισθημα του group με την Αquarian sense είναι τρμακτικο εκνευριστικο σ αυτους.
Γιατι ακομα και όταν τεινουν να κανουν εγγραφη σε τετοια σεμιναρια κρύβονται πίσω απ τις πλατες των αλλων, παίρνουν ό, τι θέλουν από αυτό το group που συμμετεχουν, και στη συνέχεια σε αφήνουν και φευγουν, κατι που σημαινει ότι δεν μοιράζονται σύμφωνα με την ανθρωπιστικη και ψυχολογική γλωσσα.
Δεν σκέφτονται τον εαυτό τους συνεπως σαν μέλη μιας ομάδας.Αποτελεσμα της μαυρης μητριαρχιας που αναδυεται απο μεσα τους ορισμενες φορες.
Αν ψαξει καποιος τα κρυφα μυστηρια της μαυρης μαγειας στη Μινωικη Κρητη ισως αναλογιστει τι γραφω...και ισως θυμηθει τι φορο αιματος πληρωναν οι αρχαιοι Αθηναιοι στο μυθο του τερατουργηματος της Μεγαλης Μητερας Μινωταυρο...
Ακομα δεν μπορεις να πιεσεις και να εξαναγκασεις τους Saturn/Pluto ανθρωπους .Γιατι τη στιγμη που προσπαθεις να επιβαλλεις καποια ιδεολογια ή εκπαιδευση επανω σ αυτους ή να ασκησεις ένα ειδος ελεγχου, παίρνεις μια πολύ διεστραμμένη και πολύ βίαιη αντίδραση απ αυτους.
Φυσικα και η διαβαθμιση διαφερει στο κάθε ατομο, όπως η διαβαθμιση της πολιτικης εικονομαχιας διαφερει στους Uranus/Saturn ανθρωπους.
Και καποιοι αλλοι Saturn/Pluto ανθρωποι είναι πολύ πιο προφανείς στο μίσος τους για επιβαλλόμενους περιορισμούς.
Γιατι όπως ειπαμε ο Πλουτωνας γινεται ο εχθρος των πατριαρχικων συστηματων και νομων.Μπορεις να εισαι μαζι τους και να τους πειθεις μεσα από το συναισθημα, αλλα ποτε δεν μπορεις να τους ασκησεις εξουσια.
Φανταστειτε τωρα με τον Αρη διπλα και το Δια, σ αυτή τη συνοδο Κρονου και Πλουτωνα που εκλεισε με ακριβεια περυσι ακριβως τετοια Εποχη, πως τελικα εξαπλωθηκε ο θυμος και η επιθετικοτητα αν και στην αρχη φαινοταν όλα αυτά ασυνειδητα.
Υπαρχει κατι περιεργο μ αυτή τη συνοδο που τρεχει περισσοτερο αποτι στα μοντελα συμπεριφορας.
Η οψη Saturn/Pluto εστιαζει συχνα στο θεμα των στρατοπεδων συγκεντρωσης, κατι που μπορεις να το δεις στο Γερμανο-εβραικο διλημμα.Μια εμπειρια του τρομου του Ολοκαυτωματος.
Και καποιος/α είναι πολύ ενδιαφερον να δει το Ολοκαυτωμα σαν ένα Συμβολο.Και τοτε θα δεις το θεμα του διωκτη και του διωκομενου, όπως ενσωματωθηκε στο Ολοκαυτωμα.Και τοτε πρεπει να αναρωτηθουμε ότι σημαινει η φιγουρα του scapegoat και τι θα μπορουσε να αντιπροσωπευει στην ομαδα και την κοινωνια.
Ολο αυτό είναι ένα αρχαικο και μυθικο θεμα και κατά καποιο τροπο οι Saturn/Pluto ανθρωποι ή οι αντιστοιχες εποχες καλουνται να ξανασυμφιλιωσουν δυο πλευρες της ζωης με εσωτερικη διαμαχη και αυτό μπορει να είναι πολύ σκληρο γι αυτους γιατι μεσα τους ζουν ταυτογχρονα και ο Χιτλερ αλλα και ο αποδιοπομπαιος τραγος σαν διωκομενος.
Η συνοδος Κρονου και Πλουτωνα πρεπει να βρει καποια λυση σ αυτό το τρομακτικο κενο αναμεσα στο φωτεινο προσωπο του Πολιτισμου και στο σκοτεινο προσωπο του primitive ανθρωπου.
Κανενας και καμια άλλη χρονικη στιγμη όπως η Κρονος/Πλουτωνας δεν αισθανεται αυτό το κενο με περισσοτερο ακριβεια.Γιατι εχει μια βαθυτερη δυσπιστια για τη μαζικη ψυχολογια για καποιους πολύ εγκυρους λογους.
Και ακομα υπαρχουν πολλοι τροποι να κυβερνησεις έναν κοσμο, χωρις αναγκαια να εχεις να εμπλακεις στο κυνηγητο scapegoats ή σε κατωτερες φυλες ανθρωπων.Γιατι αυτό είναι ένα ψυχολογικο φαινομενο από ένα group να πεταει τη σκια του επανω σε ένα άλλο group για να αποφυγει να δοκιμασει το δικο του δαιμονα και διαβολο και αυτό είναι ένα προβλημα που δεν περιοριζεται σε Γερμανους ή σε Εβραιους, οπου οι τελευταιοι με το φαινομενο της εναντιοδρομιας εχουν κανει αποδιοπομπαιους τραγους τους Παλαιστινιους, και δεν εννοω στην ιδια εκταση κτηνωδιας με τους Γερμανους, είναι μια αληθεια ολο αυτό, και κακως εξισωνονται αυτά από καποιους αριστερους…
Τα μοτιβα του Ολοκαυτωματος απ τα στρατοπεδα συγκεντρωσης ασκουν παντα μια γοητεια σε ολους γιατι ΕΙΝΑΙ αποκρυφα συμβολα μιας εσωτερικης συγκρουσης.
Και φυσικα ολο αυτό που εχει γραφτει οι ανθρωποι Saturn/Pluto μπορουν να το εννοησουν καλυτερα, συνεπως καλυτερα μπορουν να διαλογιστουν αυτή την εποχη, διοτι είναι περισσοτερο προδιαθετειμενοι να το καταλαβουν, επειδη λειτουργει μεσα στους εαυτους τους.
Και αυτό είναι αρκετα τιμιο, διαθετουν αρκετη αυτοεκτιμηση γιατι εχω ακουσει πολλους και πολλες απ αυτους,να εκφραζουν το ενδιαφερον τους και το φοβο διοτι είναι ενημεροι από μια συγκεκριμενη βια ή σεξουαλικη σκληροτητα μεσα στους εαυτους τους.
Βλεπετε τωρα που εκλεισε αυτή η συνοδος Κρονου και Πλουτωνα, τι βγαζει στην επιφανεια απ τις κακοποιησεις τοσων ανθρωπων, όπως η περιπτωση της κας Μπακατωρου και των υπολοιπων…
και δεν ισχυει το ερωτημα : γιατι τωρα…
Τωρα είναι η ωρα της Αναγκαιοτητας μιας καταληξης…
Αυτου του ειδους η βια δεν είναι προιον των Saturn/Pluto μονον, αλλα κυριως αυτοι δεν μπορουν να αποφυγουν να το βλεπουν και να νιωθουν την αναγκαιοτητα της κατανοησης απ αυτό, και να προσπαθουν να εργαστουν μ αυτό.
Νομιζω ότι μπορει να είναι και η συνεισφορα τους στο συλλογικο και στην κοινωνια.
Πριν απ αυτό όπως και οι περισσοτεροι θα πρεπει να αναλογιστουν τι ακριβως Totem προσκυνανε και από ποια taboos κατεχονται…
Φυσικα ολη αυτή η ψυχολογικη εκπαιδευση που σας περιγραφω είναι μια Αλχημεια και όπως εχουμε πει ξανα ότι η συνοδος Κρονου και Πλουτωνα είναι το σταδιο putrefactio, η ΠΕΜΠΤΗ διεργασία της ζύμωσης και αναφέρεται και σαν μεταφυσικός θάνατος.
Οι αλχημιστές την ονόμαζαν «η μακριά, σκοτεινή νύχτα της ψυχής» και θεωρούνταν ένα από τα πιο δύσκολα στάδια. Εδώ που ειμαστε δηλαδη.Το σώμα «πεθαίνει», αλλά το πνεύμα του φέρει την ουσία του, που δεν είναι άλλη από την ψυχή. Σαν από θαύμα, η ψυχή ανασταίνεται και ξεπηδά μέσα από το σκοτάδι.
Και φυσικα βγαινοντας απ αυτή τη διαδικασια μην περιμενετε να ειστε οι ιδιοι και οι ιδιες και να εχετε διπλα σας τους ιδιους ανθρωπους.
καλησπερα και καλη συνεχεια στην εβδομαδα σας 🙂 ❤
yg : στη φωτο απο επισκεψη μου στο Νταχαου, στην προηγουμενη ακριβως συνοδο Κρονου και Πλουτωνα στο Ζυγο στα 1982....
Ακομα στα comments μπορειτε να βρειτε ενα εκπληκτικο βιβλιο υμνος στην Αισιοδοξια του Δια, συμβολικα μιλωντας του Ψυχιατρου Victor Frankl : Man`s search for meaning, που περιγραφει τη δικη του ψυχικη εμπειρια απ το στρατοπεδο Συγκεντρωσης που βρεθηκε και τι lessons δινει για spiritual survival.
Ενα must.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου