Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Saturn square Uranus in Aquarius-Mercury retrograde :
Barriers and Boundaries -You Don`t
 
Ποιος είναι ο προσωπικος σου Μυθος στη Ζωη σου ….
 
Trust you if you're trustful
Use you if you're useful
Really smooth, really evil
And if you're here, and that is the reason
(Martina and Tricky)
Όταν ο Κρονος κανει hard aspect δηλ. συνοδο,τετραγωνο και αντιθεση, με έναν απ τους εξωτερικους πλανητες, εχουν έναν τροπο όλα τα πραγματα της ζωης να εκδηλωνονται στον κοσμο με έναν απολυτο τροπο, που δεν είναι τοσο προφανη όταν ο εξωτερικος πλανητης ταξιδευει μονος του σε ένα ζωδιο.
Φυσικα αυτό που θα πρεπει να θυμαστε είναι τα πραγματα ποτε δεν θα είναι το ιδιο ξανα.Θυμηθειτε την περυσινη συνοδο Κρονου και Πλουτωνα που εκανε εναρξη της πανδημιας.
Ο Κρονος είναι το φυσικο εμποδιο του «εγω» , μια αμυντικη οψη του «εγω», το οποιο προσπαθει να συντηρησει την αυτονομια του και τον αποχωρισμο του.
Η Liz Greene στο υπεροχο εργο της the Outer Planets and their cycles, που το εγραψε στα 1983 και προβλεψε την πτωση του υπαρκτου σοσιαλιασμου που εγινε στα 1989, αναφερει ότι οι οποιες major μετακινησεις που εμφανιζονται από την βαθια συλλογικη ψυχη, πρωτα διαπερνανε μεσα απ τον Κρονο στη διαδρομη τους μεσα στη Ζωη.
Ετσι όταν ο Κρονος αρχιζει και "μιλαει" σε οψη με τους εξωτερικους πλανητες, και σ αυτους συμπεριλαμβανω και το Χειρωνα πλην του Ουρανου, Πλουτωνα και Ποσειδωνα, τεινει ο ιδιος ο Κρονος να αισθανεται τον αντικτυπο των συλλογικων ρευματων πολύ εντονα και με δυσαρεστο και στεναχωρο τροπο, διοτι υπαρχει μια κατασταση επειγουσας αναγκης για να αγκυροβολησει μεσα σ αυτά τα συλλογικα ρευματα πολύ δυνατα, με σκοπο να τον καταστησει παλι ασφαλη.
Γιατι ο Κρονος ενδιαφερεται με την ανοικοδομηση των τυπων να περιεχει χαοτικες ενεργειες.
Συνεπως πρεπει να κανει κατι με τις νεες ιδεες που ρεουν μεσα στη συνειδητοτητα του.
Το παραδειγμα του επειγοντος των εμβολιασμων για την πανδημια, αποδεικνυει του λογου το αληθες.
Κρονος και Ουρανος μαζι σε hard aspect εχει την υπευθυνοτητα πραγματικα να δημιουργησει καποιο οχημα, διοτι αλλιως θα αισθανεται συνεχως απειλη και ανησυχια για καταρρευση και αναρχια.
Και εδω δεν αρκουν οι εκκεντρικοτητες και οι παραξενες πρωτοτυπιες του Ουρανου, που σε άλλη εποχη θα ηταν αρκετες να προχωρησουν τα πραγματα.
Και καποιος πρεπει να θυμαται ότι ο Κρονος κυβερνα πρωτα απολα Αιγοκερω και δεκατο σπιτι, κατι που σημαινει ότι ενδιαφερεται για τη δημοσια αρενα του κοσμου.
Ετσι η οψη Κρονου και Ουρανου είναι στην περιεργη θεση με το να εχει να κανει κατι με τον κοσμο και το κοινωνικο του ή πολιτικο του οραμα, του, αλλα χωρις να χανει, ειτε το αισθημα του ρεαλισμου και της εγκοσμιας σοφιας ή τη συντριβη του οραματος αυτου μεσα σε ένα υπερβολικο συμβατικο πλαισιο.
Αλλα αυτή είναι μια ντελικατη ισορροπια, αλλα στην πραξη τα πραγματα εξελισσονται διαφορετικα :
Οι περισσοτερες και οι περισσοτεροι αναποδογυριζουν από το ένα οριο στο άλλο, και βρισκουν τον εχθρο «εξω εκει» και μεσα στην κοινωνια, ειτε σαν βιαια αναρχικα Ουρανια χαρακτηριστικα-βλεπε αντιπολιτευση και οσους διαφωνουν με τα θεματα της πανδημιας, ειτε με καταπιεστικα, αυταρχικα Κρονια χαρακτηριστικα-βλεπε Κυβερνηση και τα κατασταλτικα οργια της…
Ανεξαρτητα του τι οψη εχει ο καθενας και η καθεμια στο χαρτη του, η οψη Κρονου και Ουρανου, είναι αβολη και τρομακτικα απειλητικη για ολους τους νεους ανθρωπους.
Ιδιαιτερα γι αυτους και αυτές που ειχαν καποιο τυπο breakdown στην πρωιμη ζωη τους,διοτι το «εγω» τους, δεν ηταν αρκετα δυνατο για να δωσει σχημα στις ενεργειες που πιεζαν απ την πλευρα του Ασυνειδητου, και που σ αυτές τις φασεις παιρνει τη μορφη της κοινωνιας και του εξωτερικου περιβαλλοντος.
Και ακομα δεν εχουμε καμμια απολυτως εκπαιδευση γυρω απ αυτά τα πραγματα, ετσι ώστε οποιο προσωπο οδηγειται αγρια από την πιεση των εξωτερικων πλανητων, στην προκειμενη περιπτωση τον Ουρανο, συχνα το προσωπο αυτο αντιμετωπιζεται με έναν ακατανοητο τροπο.
Συνεπως ότι δυσκολιες σας φερνει αυτό το τετραγωνο Κρονου και Ουρανου, θυμηθειτε αυτό : θα σας συμπεριφερθουν με τελειως ακατανοητο τροπο.
Και ο κρισιμος παραγοντας φαινεται να είναι η δυναμη και η υγεια του «εγω».Και ακομα ενας απ τους τροπους στους οποιους η πιεση δειχνει τον εαυτο της είναι μεσα σε μια τρομακτικη συγγενεια με τις αιτιες.
Εξωτερικες σκληρες οψεις με τον Κρονο και δη με τον Ουρανο, που είναι μυθικα και αρχετυπικα αντιθετοι μεταξυ τους, μεσα σε μια παλη αιωνια, αντανακλουν μια ροπη για συμμετοχη σε μετακινησεις μεσα σε ένα φανατικο τροπο.
Ή ακομα μερικες φορες μπορει να συμβει και το αντιθετο, οπου το ατομο ή η ιδιαιτεροτητα αισθανεται τον εαυτο της να είναι προσωπικος εχθρος τετοιων μετακινησεων, σαν να νιωθει την προσωπικη ευθυνη για την εξαλειψη τους.
Και εδώ υπαρχει ένα κρισιμο σημειο ψυχολογικα γι αυτή την οψη : Εάν ένα προσωπο είναι φοβισμενο αρκετα της επιπτωσης της Ουρανιας fussy ενεργειας και διασπασης, μπορει να αναλαβει και να ταυτιστει με το ρολο του Κρονου και να προσπαθησει να καταπνιξει ολη αυτή την ανεξελεκτη Ουρανια ενεργεια, όπως φαινεται και από το stellium στον Υδροχοο, και ακομα τον Ερμη αναδρομο που σαν χαμηλοτερη οκταβα του Ουρανου, η οπισθοδρομη πορεια του ανοιξε το δρομο του Ουρανου να είναι χωρις ελεγχο, ιδιως από τις 15/1 εως και 13/3.
Συμπεριλαμβανει και την κινηση του Ερμη μεσα στη Σκια του.
Ειπαμε ο κρισιμος παραγοντας είναι η δυναμη του «εγω».
Γιατι αν δεν εχει καποια και καποιος δυνατο «εγω», δεν υπαρχει δυνατο αισθημα να είναι καποιος και καποιο προσωπο,
ο Εαυτος του.
Και αυτό τοτε γινεται το καθηκον του, γιατι δεν μπορει να βασιζεται στους αλλους για να του εξασφαλιζουν το συναισθημα της ατομικοτητας και της ιδιαιτεροτητας του στη ζωη του.
Ακομα διαλογιζομενοι αυτό το τετραγωνο Κρονου και Ουρανου, και οι σκληρες οψεις τους χαρακτηριζουν εντονα μια δεκαετια, θα πρεπει να σκεφτειτε τη διαφορα που εχει μια ιδεα και ενας Μυθος.
Αλλα σε μενα η ιδεα είναι παντα κατι που εχει σχεση με τη συλληψη ή την αντιληψη και ειναι λιγο αφηρημενη εννοια.
Η ελευθερια, η ισοτητα και η αδελφοτητα είναι εννοιες από ένα συγκεκριμενο ειδος κοινωνικης σχεσης.Συνεπως Κρονιο φαινομενο.
Ο Μυθος όμως του Προμηθεα που μεταφερει την φωτια στην ανθρωποτητα εχει καποιο απ το ιδιο συναισθημα, αλλα είναι ένα αυθορμητο image, για το οποιο οι ανθρωποι συνηθως δεν σκεφτονται από πριν γι αυτό.
Τετοιου ειδους images εμφανιζονται απ το Ασυνειδητο με αναγκαστικους τροπους, αλλα το διανοητικο περιεχομενο είναι καλα κρυμμενο μεσα στο image.Γι αυτό και οι Ουρανιες ιδεες συχνα εχουν έναν Μυθο ενσωματωμενο μεσα σ αυτές, αλλα οι ανθρωποι συνηθως σκεφτονται ότι είναι διαφωτισμενοι και λογικοι όταν μεταφερουν προς τα εξω μια τετοια ιδεα.
Ο Μυθος όμως μεταφραζεται με τη λειτουργικοτητα της σκεψης μεσα σε κατι αναγνωρισιμο στο χωρο και το χρονο.Ενα group ανθρωπων θα καθησουν κατω και θα μιλησουν για μια ιδεα.Ομως δεν μπορεις να το κανεις αυτό για ένα Μυθο.
Εσυ απλα τον δοκιμαζεις σαν κατι ζωντανο και numinous.
Ακομα οι Μυθοι ξεσπανε στη ζωη με τροπους μη λογικους.
Θελω να θυμαστε ακομα αφου αυτή η οψη Κρονου και Ουρανου είναι η σφραγιδα της χρονιας του 2021, το τελευταιο τετραγωνο του κυκλου που αρχισε η συνοδος μεταξυ τους το Φλεβαρη και τον Απριλη του 1988, και να κανετε έναν απολογισμο στη ζωη σας με τα κρισιμα σημεια καμπης του κυκλου τους 2000, και 2010 για να δειτε τι σας ειχε φερει τοτε.
Οταν σ αυτή τη διαμαχη του Κρονου και Ουρανου θα δειχνει ότι επικρατει ο Κρονος θα νιωθετε τελειως «ρουφηγμενοι» από ενεργεια και «αρχιδοκομμενοι» και όταν θα επικρατει ο Ουρανος θα νιωθετε ότι πνιγεστε, ότι σας πιανει καποιος απ το λαιμο να σας πνιξει.
Εφετος γινονται τρια τετραγωνα μεταξυ τους.
Το πρωτο σημερα 17/2 στις 7 μοιρες και 12 λεπτα αντιστοιχα Ταυρου και Υδροχοου, και να διαλογιστειτε που ακριβως τοποθετειται στο γενεθλιο ωροσκοπιο σας, ιδιαιτερα αν επηρρεαζει αξονες όπως τα Angles δηλ.Asc and Desc και MC και IC και φυσικα αντιστοιχους προσωπικους σας πλανητες.
Σ αυτό συμμετεχουν ο αναδρομος Ερμης και ο Διας ο οποιος είναι σε ανοικτη συνοδο με την Αφροδιτη.
Στις 14/6 γινεται το δευτερο, την περιοδο των εκλειψεων, παλι με Ερμη αναδρομο αλλα στους Διδυμους αυτή τη φορα, στις 13 μοιρες και 4 λεπτα αντιστοιχα Ταυρου και Υδροχοου, με μια πρωτοτυπια : o Διας θα εχει εισελθει στους Ιχθεις,και αυτό γινεται special δωρο από το Συμπαν, για να μπορειτε να νιωσετε την Ουρανια ενεργεια που θα ανατρεπει τις διαμορφωμενες αξιες σας και την ιδια τη ζωη σας..
Και τελος το τριτο τετραγωνο στις 24/12, στις 11 μοιρες και 6 λεπτα αντιστοιχα Ταυρου και Υδροχοου, που θα γιορταζετε τα Χριστουγεννα με αλλους ανθρωπους, σε άλλο περιβαλλον, που ουτε καν μπορειτε τωρα να φανταστειτε.Και χωρις αναδρομο Ερμη και με πλανητες στη Γη, σημαινει ότι θα εχουν γειωθει πια ολες οι διασπαστικες και καινοτομες ενεργειες του Ουρανου.
Διαλογιστειτε και σας ευχομαι τα καλυτερα, και φυσικα θα υπαρξουν και συνεχεια αρθρων γι αυτή την Μυθικη Αρχετυπικη οψη, που βαζει τις βασεις και αλλαζει τις ζωες μας κάθε δεκαετια.
Μια οψη που συμφωνα με τον Reinhold Ebertin στο Combination of stellar influences,αφορα : ευερεθιστικοτητα,αναστολη και ενταση, με σκοπο την αναπτυξη μιας δυναμης , που προκαλειται μεσα από την υπερνικηση των δυσκολιων, δυσκολων αλλα επιτυχημενων μαχων στη ζωη, με σκοπο να ξεπεραστει μια επικινδυνη κατασταση.
(Για οσες και οσους εχουν οποιαδηποτε οψη αναμεσα σε Κρονο και Ουρανο, αλλα και midpoints, αν δεν εχουν αμεση οψη μεταξυ τους).
Και αγρια χτυπηματα και φασαριες εναντια στην κηδεμονια και τον περιορισμο της ελευθεριας, την ταση να προκαλουνται αναταραχες μεσα στο περιβαλλον που κινειται καποια και καποιος, διαμαχες, αποχωρισμους, χρηση βιας,παρεμβασεις στο πεπρωμενο του με τον τελικο περιορισμο της ελευθεριας, για οσες και οσους δεν εχουν καμια οψη μεταξυ τους ουτε midpoints σε Κρονο και Ουρανο.
Τα ιδια αρνητικα αποτελεσματα μπορει να περιμενουμε και σε ανθρωπους που εχουν οψεις μεταξυ αυτων των πλανητων, αλλα είναι τελειως ασυνειδητοι των δυναμικων αυτων.
Καλημερα ολη μερα στη χιονισμενη αλλα Υδροχοισια Αθηνα….❤
φωτο απ την fcb page : οσα σου λεει μια φωτογραφια

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου