Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

transit Sun in Aries and Mars in Sagittarius : «Η Καρδιά του Ανθρώπου»

transit Sun in Aries and Mars in Sagittarius : 

«Η Καρδιά του Ανθρώπου»

Και σιγα σιγα μπροστα σας ξεδιπλωνεται ένα σεναριο που το υποψιαζοσταν μονο σε εφιαλτικα σεναρια και νυχτερινους εφιαλτες σας….
Ποιος και ποια πραγματικα ειστε…
Καθαρα πραγματα…
Ειδατε τι ακριβως σημαινει Sun in sign of Aries and Mars in Sagittarius…
Νομιζω ότι μονο και απ τη σημερινη μερα εχετε νιωσει ποιες είναι οι δυναμεις σου για τον επερχομενο πολεμο και τις συρραξεις, καθως και τι αμυνες εχεις.Αν εχεις νιωσει ότι από αμυνα εισαι “παπαλα”, δεν νομιζω να εχεις και πολύ ενθουσιασμο να μπεις σε πολεμους και αγωνες.Κανε καμια yoga καλυτερα.Κατι θα βγει στο τελος.
Οι υπολοιποι νομιζω ακονιζετε ξιφη, σκεφτεστε στρατηγικες κοκ.

Αλλα πριν μπειτε σε τετοια σεναρια καλο είναι να σκεφτειτε τι ειδους Αρη εχετε…?
Αρχαιοελληνικο ή Ρωμαικο….
Ο Αρχαιος Ελληνικος είναι ενθουσιωδης, αγριος με εμφυλιακα συνδρομα και ισχυρη αισθηση της τηλεπαθειας.προσπαθεις να νιωσεις τι τρομοκρατει τον/την αντιπαλο σου
Και υιοθετεις μια τετοια στρατηγικη.Φυσικα και εχεις “φαει” πεντε goals απ το πουθενα γιατι με την ερχομενη σεληνιακη εκλειψη, οι δαιμονες που εχουν βγει εξω, δεν τους ειχες υπολογισει…
Η θερμη πιστη σου όμως σε έναν Στρατηγο γιο του Θεου, Βασιλια ή Βασιλισσα, μπορει να φερει και τις κατακτησεις του Μ.Αλεξανδρου μπροστα σου.
Γιατι ο Μ.Αλεξανδρος ο μεγαλυτερος στρατηλατης ολων των Εποχων, στηριζε εκει τη δυναμη του : Στη Λατρεια που του ειχαν οι Στρατιωτες του που τον ακολουθησαν μεχρι τα βαθη της Ινδιας…Αλλα και αυτος πολεμουσε μπροστα στην πρωτη γραμμη σαν απλος στρατιωτης και την ιδια ωρα εδινε εντολες επιθεσης…
Εδώ να θυμαστε ότι ο Μ.Αλεξανδρος ηταν Ενας…

Ο Ρωμαικος αντιθετα ανεδειξε τον πιο ανικητο στρατο της Αρχαιοτητας, που με τις Ρωμαικες Λεγεωνες τους οι Αρχαιοι Ρωμαιοι εκαναν μια “μπουκια” ολο τον τοτε αρχαιο γνωστο κοσμο…
Συνεπως εδώ όλα είναι στο “διαιρει και βασιλευε” και την ιδια ωρα ελιγμοι τακτικης απ τις λεγεωνες σου, που μετακινουταν με τετοιο τροπο που εδιναν την οψη στο αντιπαλο ότι βλεπουν μπροστα τους οκταπλασιο στρατο από ηταν στην πραγματικοτητα.
Ηταν τετοιος ο τρομος που προξενουσε στον αντιπαλο, που οι λεγεωνες μετα εκαναν περιπατο εξολοθρευοντας πολλαπλασια σε αριθμο στρατιωτες αποτι ηταν αυτοι.
Καθε επιθεση και γκολ από σχημα αμυνας.Οπως οι Ιταλοι με τα αμυντικα τους στο ποδοσφαιρο καποτε.
Παρομοια συστηματα ειχαν υιοθετησει οι Αρχαιοι Σπαρτιατες και ο Οθωμανικος Στρατος.Και μαλιστα για να ειμαστε ειλικρινεις ο Οθωμανικος Στρατος ηταν ανικητος για πολλους αιωνες και δεν είναι τυχαια ότι υπηρξε η Οθωμανικη Αυτοκρατορια.
Ακομα οι Σουλτανοι πηγαιναν στο μετωπο με τους στρατιωτες τους.Δεν καθοτουσαν στα χαρεμια.Μετα που αρχισαν να κυβερνανε οι Σουλτανες θρυψαλα εγινε η Οθωμανικη Αυτοκρατορια.
Εγιναν ένα με τους Τουρκογυφτους.Γιατι άλλο οι Οθωμανοι και άλλο οι σημερινοι Τουρκοι.

Όλα αυτά σας τα ανεφερα γιατι ο Ποσειδωνας και ο Χειρωνας στους Ιχθεις “ξεθαβει” παραξενα συναισθηματα μεσα απ τον Ωκεανο του Συλλογικου Συναισθηματος.Και από εκει αναδυεται μια Συλλογικη Νοσταλγια η οποια είναι το feeling εκεινο που σε να αναπολεις την ευχαριστηση μιας εμπειριας χωρίς να ξαναζείς τον πόνο της εμπειριας εκεινης : του δικού μας backward-looking dream.
Αλλα backward…
Αλλα αυτό είναι ένα είδος "Χρυσής Εποχής" σε ένα ψυχικό επίπεδο, που είναι όμως τελείως διαφορετική εποχή για τον καθένα μας...
όλο αυτό προέρχεται απ την άρνηση,για την αλλαγή του παρόντος στη ζωή μας...Τοσο απλα, γι αυτό είναι ζαβοι και χαζεμενοι εκει εξω ολοι και ολες.
Δεν ξερουν αν ζουν την ζωη τους ή τη ζωη καποιου προγονου τους.
Βεβαια αν εισαι individual person και όχι μια περιφερομενη συλλογικη ψυχη που ακροβατει στα αγελαια συναισθηματα, δεν σε απασχολουν τετοια ζητηματα, γιατι μπροστα σου είναι καθαρο το οπτικο πεδιο που εχετε να δωσει τη Μαχη προκειμενου να παρετε αυτό που αληθινα θελετε….

Ο Arnold Toynbee στη " Μελέτη της Ιστορίας" προτείνει ότι υπάρχει ένας τύπος ενός κοινωνικού αμυντικού συστήματος, το οποίο το ονομάζει αρχαϊκή ουτοπία, η οποία ανακατεύει μια φαντασία η οποία σε πάει πίσω σε πιο αγνή και φυσική..
Αυτό επίσης δεν έχει καμία διαφορά με την Κοσμογονία του Ησίοδου και τη Χρυσή Εποχή, όπου οι άνθρωποι ζούσαν σε αρμονία με τους φυσικούς κύκλους...
Μόνο που η Χρυσή Εποχή σε ψυχικό επίπεδο είναι τελείως διαφορετική εποχή για τον καθένα μας....
Η Αρχαϊκή ουτοπία απ την οποία πάσχουμε οι πιο πολλοί μας, για να μην πω ολοι, και ιδίως αυτοί που είναι γονείς, που by the way, όσο πιο full συναισθηματικοί είμαστε τόσο σ αυτό το κίνδυνο της ψευδαίσθησης είμαστε επιρρεπείς...
H Αρχαϊκή ουτοπία είναι μια διαφυγή απ τις πραγματικότητες του κόσμου στον οποίο ζούμε, ο οποίος είναι με πολλούς τρόπους ατελής, ο οποίος όμως έχει πολλά να προσφέρει εαν κάποιος ή κάποια μπορέσει να συναντήσει τις προκλήσεις του ρεαλιστικά...
Του Ησίοδου η Χρυσή Εποχή έχει γίνει ένας μύθος διαφυγής για πολλές κουλτούρες. Οπουδήποτε τα πράγματα πάνε λάθος,εμείς τείνουμε να κοιτάμε πίσω, χωρίς στην ουσία να πολυκαταλαβαίνουμε για το τι αληθινά μιλάμε...
Αυτό λεγεται η πολιτικη Δικαιωσης του προγονου σου ή του γονιου σου χωρις καμια προσωπικη συμμετοχη από σενα.
Βεβαια καποιες και καποιοι εχουν και αυτό το χαρισμα,Βρισκονται σε μια κορυφη ξαφνικα απ το πουθενα υιοθετωντας πατρογονικες στασεις.
Βεβαια αν τα έκαναν και πόσο καλά τα έκαναν, οι γονείς μας, ή οι προγονοι μας δεν θα είμασταν σ αυτό το χάλι σήμερα, και "εν πάσει περιπτώσει" δεν με ενδιαφέρει τι έκαναν αυτοί : "με ενδιαφέρει τι κάνω εγώ και τι προσφέρω..."
Αυτό σημαινει ότι στο σημερινο χαλι βρισκομαστε από τις επιλογες των γονιων μας που ξεκινησαν απ τα mid60s και τελειωμο δεν εχει ο κατηφορος τους.Και σαν μη φτανει αυτό, εξ αιτιας του φαινομενου της Αρχαικης Ουτοπιας, όπως αναλυθηκε πιο πανω, μας δημιουργουνται φαντασιωσεις ότι είναι ο σωστος δρομος και στρατηγικη.
Και μην νομιζετε ότι είναι ευκολο φαινομενο αυτό επειδη πολλες φορες ζεις την ζωη που δεν εζησε ο προγονος σου και το υιοθετεις σαν προσωπικο style πιστευοντας ότι είναι Individual trait αυτό.
Αυτός είναι ο αληθινός πυρήνας του δικού μας backward-looking dream.
Εμείς αντιμετωπίζουμε το χάος, και είμαστε φοβισμένοι, και αρχίζουμε να μιλάμε για έναν χρόνο που το οτιδήποτε ήταν σε σειρά.
Τώρα εαν κατά πόσο υπήρχε αληθινά ένας τέτοιος χρόνος είναι φυσικά αμφισβητήσιμο, εκτός και εαν απόλυτα πιστεύεις στην ΕΔΕΜ....
Σας το λεω εγω…Εχω διηγησεις και παραμυθια απ τα χρονια του παππου μου και της γιαγιας που πανε πισω στον 19ο αιωνα.
Εστω και στα τελη του.Οι ανθρωποι ηταν χειροτεροι τοτε.Μην ακουτε αλλα.Γιατι απλα δεν υπηρχε ουτε μια σπιθαμη χωρου να εκφραστουν πιο προσωπικα και όχι σαν μελη της αγελης.Σημερα αυτος ο χωρος εχει αυξηθει σημαντικα σε σχεση με το παρελθον.

Ετσι ποτε δεν υπηρχε τετοια σειρα που τη βλεπετε εσεις τοσο ονειρικη.Αυτο είναι η αδυναμια να δεις την Πραγματικοτητα σου.
Και υπαρχουν πολλες πραγματικοτητες.Η ψυχικη σου, η νοητικη σου, η κοινωνικη σου.Μην κανεις το λαθος να θεωρησεις αυτονοητα ότι βρισκονται όλα αυτά στην ιδια σταθμη .
ισα ισα το ένα αναπτυσσεται ή υπερ-αναπτυσσεται εις βαρος του αλλου.Και ετσι απλα είναι ολοι και ολες σε μια απεραντη δυστυχια και θλιψη μεμφοντας συνεχως τους αλλους για τη δυστυχια τους.
Αυτο το κανει ακομα χειροτερα επειδη ασκει επανω σ ολο αυτο και η γοητεια του εξιδανικευμενου σου εαυτου σου...

Η Αρχαικη Ουτοπια εχει εξαπλωθει τοσο μεγαλη κλιμακα που βλεπω εδώ απογονους αριστερων που φαντασιωνονται αρχαικα τον ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και τα Δεκεμβριανα.Και δεν βλεπουν ότι συνεχιζοντας να κονιορτοποιουν ετσι το χρονο, ότι αν το παιζεις ΕΑΜ –ΕΛΑΣ θα βγουν μπροστα σου και οι Χιτες και τα υπολοιπα κατακαθια που τα ειχε καταπιει καπως η Ζωη με τη συνθεση της.Το ιδιο εχουν παθει αντιστροφα και οι Χρυσαυγιτες και οσοι μετακινουνται σ αυτους.

Ετσι συμπεριφερονται τα Αντιθετα στην πολωση τους, γιατι είναι εμφυτη η Αρχετυπικη Διχοτομια στην ανθρωπινη φυση.
Αυτο είναι ένα παραδειγμα που μπορειτε να το μεταφερετε και στην πιο προσωπικη σας ζωη.
Ποια αντιθετη ακραια πολιτικη δημιουργειται με τη σταση σας στην απεναντι πλευρα.Ετσι αν συνειδητοποιησεις αυτό το τοσο απλο το οποιο θελει διαλογισμο, μια αυτοματη επανεξεταση της στασης σου, μπορει να μην σου γεφυρωσει τις διαφορες σου, αλλα θα σε φερει πιο κοντα.
Αυτό μπορει να επαναξεταστει κυριως με τον Αρη αναδρομο, αλλα είναι καλο να αρχισεις να σκεφτεσαι καπως ετσι.Γιατι μια προβλεψη στο ότι θα γινουν όλα π@ δεν ωφελει κανεναν , αλλα αντιθετα μια στρατηγικη πολιτικη η οποια θα σας αποκομισει οφελη αξιζει να ψαξετε να τη βρειτε….

Ο Ηλιος στον Κριο φαντασιωνεται μονο νικες.Και αν εχετε κριαρακι στην οικογενεια, μπορειτε να τον/την βλεπετε ότι τον απασχολει μονο να κερδιζει.Ετσι και χανει τον/την εχετε αρρωστο…
Η ουσια είναι εξερευση της Στρατηγικης και όχι κατευθειαν και παρορμητικα “γιουρια και τους φαγαμε”….
Αυτος ο χρονος μοιαζει με την page of wands της Mythic Tarot : Είναι χρόνος για το άτομο να ανακαλύψει κάποιο συναρπαστικό δημιουργικό ενδεχόμενο μέσα στον εαυτό του.
συχνά μπορει όμως να εκδηλωθεί μια ανησυχία στην εργασία, ένα θαμπό συναίσθημα δυσαρέσκειας το οποίο δεν είναι αρκετό όμως να γίνει μια αλλαγή, αλλά είναι μια ευκαιρία με μια ματιά κάποιος να είναι ικανός να επεκτείνει τη ζωή του κατά κάποιο τρόπο.
οι αρχικές φαντασίες οι οποίες συνοδεύουν τέτοιες ανησυχίες δεν έχουν εδώ στην page of Wands, την αναδύουσα δύναμη και μπορεί σε τελευταία ανάλυση να φανούν ανέφικτες ή απίθανες.

Όμως είναι σημαντικό να τις πάρεις σοβαρά γιατί είναι ο προάγγελος μιας δυνατότερης πηγής έμπνευσης, και μιας ανάγκης να ανατραφούν, αντι να είναι συμπεριφερόμενες σαν μια ανησυχία, που ήταν μια κακή φάση,αντι γι αυτό να ειδωθεί σαν προάγγελος σε κάτι..

A και κατι άλλο : ''Κακό είναι ή απώλεια από τον άνθρωπο του εαυτού του στην τραγική προσπάθεια
ν' απαλλαχτεί από το βάρος της ανθρωπιάς του .
Και ή δυνατότητα του κακού γίνεται πολύ μεγαλύτερη , γιατί ό άνθρωπος είναι προικισμένος με φαντασία πού τον κάνει ικανό να φαντάζεται όλες τις δυνατότητες για το κακό κι έτσι να επιθυμεί αυτές τις δυνατότητες και να ενεργεί πάνω σ' αυτές, να τρέφει την κακή φαντασία του.
Η καρδιά τού ανθρώπου μπορεί να σκληρύνει. Μπορεί να γίνει απάνθρωπη αλλά ποτέ μη ανθρώπινη. Παραμένει πάντοτε καρδιά τού ανθρώπου .
Και τότε η καρδιά θα ραγίζει στο αληθινό “Σ’ αγαπώ” όχι στο ψεύτικο...
Γιατί έχει συνηθίσει στα ψέματα και στην αλήθεια αυτής της λέξης που σπάει, δεν αντέχει το μεγαλείο…"

( Έριχ Φρομ : «Η Καρδιά του Ανθρώπου»)…

Ευχομαι τα καλυτερα ….Να εχετε μια ομορφη εβδομαδ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου