Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Eclipses 2016 : Ενας γενναιος Νεος Κοσμος : Εμπειρίες wipeout

Eclipses 2016 : Ενας γενναιος Νεος Κοσμος : Εμπειρίες wipeout

Part 1 : ορισμοί
Τι είναι οι Εκλειψεις …
Όταν ο Ήλιος και η Σεληνη εμφανιζονται να είναι στην ιδια πλευρα στον ουρανο, αυτό σημαινει ότι, εάν η Σελήνη «περνάει» μπροστα απ τον Ήλιο και τον μπλοκαρει ολοκληρωτικα.Μια τέτοια εμφανιση είναι γνωστη σαν Ηλιακη Έκλειψη.
Η Διαδρομη όμως της Σελήνης γύρω απ τη Γη, είναι σε κλιση πεντε μοιρες και οκτω λεπτα, επάνω στην εκλειπτικη, και γι αυτό το λογο οι εκλειψεις δεν εμφανιζονται μια φορα το μηνα που εχουνε νεα σεληνη.
Οι εκλειψεις εμφανιζονται μονο όταν ένας απ τους δυο Κομβους της Σελήνης συμπιπτουν με μια Νεα Σεληνη.
Και αυτό γινεται μονο κάθε εξη μηνες.
Τι είναι οι Κομβοι (Nodes) ή απλα Δέσμες της Σελήνης : δυο σημεια όπου η τροχια της Σελήνης τέμνεται στην Εκλειπτικη.Το ένα σημειο που βρισκεται στο Βορρα ονομαζεται βορειος Δεσμός και το άλλοι ο Νοτιος, επειδη βρισκεται στο Νοτο.Συνεπως οι Δεσμες είναι ένας άξονας.
Γιατι το Ουρανιο Γεωγραφικο πλατος μετραει την εκλειπτικη σε βορρα και νοτο.
Αυτές οι Δεσμες κινουνται στην Εκλειπτικη μέσα σε ένα χρονικο διαστημα 19 ετων περιπου και ξοδευουν σε κάθε ζωδιο περιπου εναμιση χρονο.
Τι είναι εκλειπτικη:o μεγάλος κυκλος της Ουρανιας Σφαιρας , επάνω στον οποίο βρίσκεται η φαινομενικη διαδρομη του Ήλιου.
Στην πραγματικοτητα η Γη κινειται μεσα σ αυτόν τον κυκλο, και καθως κινειται αφήνει μια «αυρα» πισω της που είναι ο ζωδιακος κυκλος…
Ο ζωδιακος κυκλος λοιπον είναι η «αυρα» της Γης, που με την κινηση απεικονιζει στον ουρανο το στιγμα της αλλαγής των Εποχών της. Άλλος χρονος δεν υπαρχει…
Υπαρχει και η Σεληνιακη Εκλειψη η οποία εμφανιζεται συνηθως στην επόμενη πανσεληνο που ακολουθει την Ηλιακη Εκλειψη.Σ αυτή την περιπτωση είναι η Γη που παρεμβάλεται ανάμεσα σε Ήλιο και Σελήνη και μάλιστα η Σελήνη περνάει μέσα στη Σκια της Γης.

Συνεπως οι Εκλειψεις ακολουθουν όπως οι Δεσμοί της Σελήνης, έναν κυκλο περιπου 19 ετων που ονομαζεται Saros.Κάποιος θα πρέπει να ανατρέξει σε ολον αυτό τον κυκλο για να προβλέψει αντιστοιχα αποτελέσματα.Αυτες που βιωνονται μας ερχονται και εντασσονται στον κυκλο που αρχισε στα 1997.
Συνεπως ανατρέχεις τοτε και θυμασαι τι εγινε περιπου, για να επαναληφθούν σε ένα άλλο επιπεδο τα γεγονοτα, επειδη οι πλανητες τοτε ήταν σε άλλες θεσεις και σημερα είναι αλλου.
Αν το σημειο των Εκλειψεων κάθεται επανω σε έναν πλανητη ή πλανητες του γενέθλιου χαρτη σου, τοτε αυτό σημαινει ότι είναι στον κομβο του επάνω και το πλατος είναι μηδεν μοιρες.
Τοτε ψυχολογικα μιλωντας βλέπεις όλο το αρχετυπο αυτου του πλανητη μπροστα σου, και η ζωή σου για μερικες μερες παιρνει τα χρώματα της ζωής του αρχαιου Θεού που ταυτιζεται ο πλανητης.
Η ερμηνεια των αστρολογικων χαρτών είναι μια synthesis της αστρονομικης συμπεριφορας ενός πλανητη και της συμπεριφορας του στην Μυθολογία.Πρεπει να ξερουμε για παραδειγμα τι αστρονομικη συμπεριφορα εχει ο Ποσειδώνας και μαζι με τον Ποσειδωνα της Μυθολογιας , δημιουργουν τον Αστρολογικο Ποσειδωνα.Οι οψεις του συμβολιζουν εσενα σε σχεση με τον Ποσειδώνα στο χαρτη σου.
Είναι πολυπλοκο ? όχι βεβαια.
Αλλα αυτό κανει την Τεχνη μας λιγο Αλχημεια, και μπερδευει πολύ κοσμο.Αλλα ποια τεχνη δεν είναι λιγο Αλχημεια.
Τέλος οι Δεσμες βρισκονται στον αξονα virgo-pisces : κατι που σημαινει the particular as opposed to the general or concrete/material versus abstract/spiritual.

Part 2 : ερμηνείες
Αν και ο περισσοτερος κοσμος περιμενει τις ερμηνειες καποιων αστρολογικων γεγονοτων, είναι πιο βασικο το πρωτο μερος, για να καταλαβει καποιος ή καποια γιατι ακριβως μιλαμε.
Γιατι το προβλημα με τους αστρολόγους βρισκεται στο ότι περιγραφουν μια αστρολογικη γλωσσα χωρις να ξερουν οι άλλοι για το τι ακριβως μιλαμε…
Και επειδη αυτές οι εκλειψεις είναι το τελευταιο σταδιο πριν την οριστικη κατεδαφιση, όπως ξερουμε τον κοσμο που ζουμε τα τελευταια δεκα χρονια, η λεξη κλειδι είναι η εξαλειψη, σε οτιδήποτε δεν χρειαζεται στη ζωή σου.Και αυτό είναι συνήθως οδυνηρό αν αναλογιστεί κάποιος ότι η προηγουμενη ηλιακη εκλειψη εγινε στη ιδια περιοχη που βρισκεται ο Κενταυρος Χειρωνας

Που η συναντηση του μ αυτές και τις Δέσμες αφήνει μια γευση πικρας στο στομα και το ερωτημα γιατι σε μενα να συμβει αυτό…
Αλλα η απαντηση σ αυτό για να ειμαστε ψυχραιμοι, «γιατι όχι σε σενα»…
Αυτή την περίοδο θα τελειωσει οριστικα η αφέλεια της παιδικης μας ηλικίας.Θέλουμε δεν θελουμε, θα ωριμασουμε.
Και με δεδομενο οτι ο Κρονος θα συνεχισει να ειναι στον Τοξοτη, ενω ειναι και ο Αρης εκει : Oτι ζουμε απ τα Χριστουγεννα του 2015 και εντευθεν θα το δουμε με εφιαλτικο τρόπο μπροστα μας...
για να δουμε τι θα δουμε :

Εμπειρίες wipeout

Η περίοδος των εκλείψεων ενσωματώνουν ψυχοδυναμικές λειτουργικότητες που είναι σε εκκρεμότητα και βγάζουν στο φως εκκρεμή θέματα που έχεις αφήσει απ`την προηγούμενη ημερολογιακά έκλειψη.
Εάν τα θέματα αυτά πηγαίνουν ακόμα πιο πίσω σε χρόνο, τότε μιλάμε για αληθινά μπλοκαρίσματα και τελείως λάθος πορεία.
Έτσι δίνουν γεγονότα ηλεκτρικής φύσης και ταχύτητας. Κάτω απο τέτοιες επιρροές συνήθως ανοίγει το κουτί της Πανδώρας και αντιμετωπίζουμε άμεσα τους εσωτερικούς μας δαίμονες και αγγέλους ή έμμεσα σε προβολή και σχεδιασμό διαμέσου της αντιμετώπισης μας με άλλους ανθρώπους και εξωτερικές πραγματικότητες.
Μια κρίση σαυτές τις περιόδους μπορεί να εμφανιστεί η οποία θα απαιτεί την προσοχή σου.
Η εμπειρία είναι ένα είδος ''wipeout'', δηλ. καθαρισμού ή εξάλειψης και αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος θα αφορά καταλήξεις, κλεισίματα, ξεκαθαρίσματα, χάνοντας ή απελευθερώνοντας τον εαυτό σου από παρελθοντικές συμπεριφορές,δραστηριότητες, ή και ανθρώπους, οι οποίοι είχαν γίνει σημαντικοί σε σένα.
Θα υποχρεωθείς λοιπόν να αφήσεις οτιδήποτε σε έχει κρατήσει «βαλτωμένο» στο παρελθόν, έτσι που πια ελεύθερα να επωφεληθείς το μελλοντικό σου ξεδίπλωμα μέσα σου.
Πάντως τέτοιες φορές, εμπνεύσεις από διορατικότητα και απροσδόκητες ευκαιρίες θα εισέλθουν στη ζωή σου και μπορεί να σε ενημερώσουν και για νέες πιθανότητες. Διότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι στη ζωή τους προχωράνε στις εκλείψεις. Έτσι το καλλίτερο είναι η αυτοσυγκράτηση σου και η ψυχραιμία σου.
Τέλος να θυμάστε ότι υπαρχουν διαφορα επιπεδα ενημερωσης σχετικα με τη φυση της συνειδησης.Μια πραγματικη αφύπνιση σε αυτά τα επίπεδα όχι μονο, αλλάζει την προοπτική καποιου, αλλα του μεταμορφώνει ολόκληρη την κατάσταση της υπαρξη του.
Και όλα αυτά ποτε δεν γινονται με «χαλαρους» τρόπους.

Γιατί όπως λέει και η Liz Greene , Η θέληση να ζήσει και να επιτύχει κάποιο πρόσωπο είναι ένα μεγάλο μυστήριο.
Κάθε επαγγελματίας ιατρός, με οποιαδήποτε εμπειρία από αρρώστειες που απειλούν την ίδια τη ζωή, ξέρει ότι η θέληση για να ζήσει κάποιος μπορεί να έχει επιπτώσεις και στη φυσική αλλά και στην ψυχολογική ευημερία, και η επιβίωση εξαρτάται συχνά απ`την επιθυμία του άρρωστου προσώπου για τη ζωή, πέρα από τις παροχές βοήθειας του εκάστοτε ιατρού.

Και ειμαστε όλοι άρρωστοι, να εξηγούμαστε…
εδώ στη Γή θεραπεύομαστε, ειμαστε όλη την ωρα σε θεραπεία…
αν το ξερει κάποιος/α αυτό, κάνει τη μεγάλη διαφορά…

Γιατί Ούτε είναι η θέληση να ζήσουμε αναγκαία απότι απαιτούμε να αισθανόμαστε. Έτσι μπορεί να φωνάξουμε ότι θέλουμε τη ζωή, αλλά κάπου μέσα πολύ βαθιά , θέλουμε να «γυρίσουμε σπίτι», και αυτή η λαχτάρα για τη λήθη μπορεί να είναι ισχυρότερη από οποιαδήποτε συνειδητή δήλωση της πρόθεσης να πάμε καλύτερα.
Το ίδιο συμβαίνει και με την επιτυχία.
Δεν υπάρχει glamorous success…
Αυτά τα τριπάκια ξεχάστε τα…
Κάποιοι άνθρωποι αντιδρούν στη σύγκρουση, τον πόνο και την απογοήτευση με μια δημιουργική ανταπόκριση που μεταμορφώνει την προοπτική τους και ακόμη και τις περιστάσεις τους.
Άλλοι άνθρωποι γίνονται πικροί και χωρίς ελπίδα και ζουν σε έναν γκρίζο κόσμο λυκόφωτος, ή χάνουν εξ ολοκλήρου τη θέλησή τους για να ζήσουν.
Δεν υπάρχουν μόνο ενεργές αυτοκτονίες, αλλά σχεδόν σ`όλους εκείνους τους τυχαίους θανάτους αρχιτέκτονες είναι οι ίδιοι, οι οποίοι αν και ασυνείδητοι, ωστόσο τροφοδοτούνται από δυνατή λαχτάρα να να βάλει τέλος στο βάσανο και τη δυστυχία.
Το ίδιο και η αυτοκαταστροφική συμπεριφορά δεν ανακατεύει πάντα μια φανερή χειρονομία εις βάρος του εαυτού της.

Γιατί δεν υπάρχει εύκολη formula για να καθορίσει κάποιος γιατί μερικά άτομα απαντούν στις προκλήσεις της ζωής, παρά τις αυστηρές κακοτυχίες και τα συμβάντα της ζωής, ενώ άλλοι γυρίζουν τις πλάτες τους στο μέλλον, ακόμα κι αν η τύχη τους ευνοεί.
Επιπλέον, η απώλεια θέλησης για να ζήσει κάποιος και να επιτύχει δεν οδηγεί πάντα στην αυτοκαταστροφή.
Αυτή μπορεί να εκφραστεί σαν ώθηση να καταστρέφονται οι άλλοι, σαν να , σε κάποιο βαθύ και απρόσιτο επίπεδο, σχεδιάζεται και να προβάλλεται η απόγνωση και η θυματοποίηση επάνω σε έναν άλλο,δίνοντας στο βάσανο της ιδιαιτερότητας την παραίσθηση ότι είναι ισχυρός και σε έλεγχο της ζωής.
"Τρομάρα τους…"

Κατά συνέπεια το άτομο το οποίο έχει, κρυφά, χάσει τη θέληση να ζήσει μπορεί, σε ακραία περίπτωση, να προσπαθήσει να στερήσει και των άλλων τη χαρά-και ίσως ακόμη και την ίδια τη ζωή του -από την εύρεση ενός αποδιοπομπαίου τράγου που μπορεί να του φορτώσει όλη την την απελπισία και οτιδήποτε άλλο νιώθει μέσα του, καταλήγει η υπέροχη δασκάλα μας Liz Greene...
Όλα αυτά ανήκουν στην περιοχή του Κένταυρου-Χείρωνα, στους Κενταύρους, που γινονται γέφυρα σε μια άλλη Συνειδητότητα, αλλά δυστυχώς σε περίοδο εκλείψεων και τέτοιων αστρολογικών φαινομένων, επειδή αυτοί οι ίδιοι είναι μισά ζώα,
τα ζώα δεν γνωρίζουν καμμιά φιλοσοφική στάση ζωής όταν πληγώνονται, αυτά τα οποία έχουν τη δύναμη, τείνουν να γυρίζουν πίσω και να δαγκώνουν...

νομιζω οτι πηρατε μια πικρη γευση απ τα τρομοκρατικα χτυπηματα...

τα περιμεναμε …
απλά μάθαμε να τα «κοιτάμε» στα μάτια, και να ακινητοποιουμαστε ολοι, χωρίς να ξέρουμε τι ακριβως να κάνουμε ….

Σε ποιο προσωπικο επιπεδο και για τις επιδρασεις τους στις ζωες μας, θα κλεισω το αρθρο μου με την επισημανση του Ang Stoic, απο τον οποιο δανειστηκα και τις δυο υπεροχες photos του :

Full Moon Message:

The opportunity to choose how you experience this world for yourself has now arrived. This is now a time to act. It is no longer a time of anticipation, of worry or fear…
Whatever you choose to focus on, whatever you choose to observe right now, will very much depend upon the filters or lenses that you employ to view the world around you.
Are these helping you to gain a holistic glimpse or are these blindsiding you to all the available opportunities to make a balanced, liberating decision on how to act?
Now, more than ever, the things that you place your intention upon – whatever you think, value or observe, is exactly what is going to manifest for you.
So be very mindful now of how you choose to see your world – pay special attention to the value judgements that you impose onto the dualities and polarities (eg. good vs evil, etc.) – the lenses that you continue to filter your world through.

These are end times.
A NEW WORLD is emerging.
How will you choose to see it?

yg 1 :

Ααα και κατι αλλο, υπαρχει ενα αλλο κλειδι που ισχυει για ολους τους αστρολογικους χαρτες καθως τους μελεταμε...Η πιο κλειστη aspect σε τροχια που συμβαινει αυτη την εποχη να ειναι Jupiter in Virgo square Saturn in Sagittarius : Όλοι μας τείνουμε να εχουμε μεγάλα όνειρα, αλλά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου συνηθως λειπουν οι πραγματικές ενδείξεις για το πώς θα εφαρμοσουμε την πειθαρχία και την προσπάθεια για την επίτευξη αυτών, προτιμώντας αντ 'αυτού να τα υποστηρίζουμε και να τσακωνομαστε με τους γύρω μας.
Και να ηταν ονειρα, τις πιο πολλες φορες αυτα ειναι φουσκωμενες φαντασιωσεις.

Ετσι θα υπαρξει μια έντονη τάση, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια αυτών των επόμενων 2-3 μηνών, να αναζητήσουμε γρήγορες λύσεις για την απογοητευτική κατάσταση μας, ή να συμμετάσχουμε σε γρηγορες και αστραπιαιες λυσεις που θα μας βγαζουν απ τη δυσκολη θεση, αντί να προβουμε σε συνεπείς και πειθαρχημένες προσπάθειες και να ορίσουμε ενα πιο στερεο και σταθερό θεμέλιο για το μέλλον μας....

yg 2 : ευχαριστω τις τοξοτινο-ιχθεις και τις ιχθεις-τοξοτινες,
που ενδιαφερθηκαν για το οτι "ψηνομαι" στον πυρετο...
και φυσικα και τον πνευματικο αδελφο μου Ηλια....
ισως να μαθαινω τις αξιες της συντροφικοτητας ακομα και σ αυτη την ηλικια....
μαθαινω να φευγω απ τη λογικη του "goal και ξυλο στον π@ το θρυλο" ....αλλα mars opp pluto εχω και μου ενεργοποιειται αυτες τις μερες, και αν δεν μπω σε καυγα αρρωσταινω....

all time classic Aries type....τι να την κανεις τη φιλοσοφια ορισμενες φορες...
υπαρχουν και τα χερια και τα ποδια....

Ευχομαι τα καλυτερα smile emoticon heart emoticon heart emoticon heart emoticon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου