Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

New Moon in Virgo 17/9 conj autumnal equinox : problems with triangulation and scapegoating-we have both enemies and allies

New Moon in Virgo 17/9 conj autumnal equinox :

problems with triangulation and scapegoating-we have both enemies and allies

''Κι άλλο καλοκαίρι πέρασε, ήλιο και φιλί με κέρασε, μια μικρή φωλιά θα χτίσω, χελιδόνι γύρνα πίσω........''

Νεα Σεληνη σημαινει Ηλιος και Σεληνη μαζι στο ιδιο ζωδιο.Ετσι παρουσιαζεται μια νεα ευκαιρια για ένα νεο ξεκινημα αναμεσα σ αυτά που κληρονομησαμε από τις προηγουμενες χρονικες περιοδους και σ αυτά που επιθυμουμε να γινουμε.
Καθε φορα που αλλαζει αυτή η σχεση Ηλιου- Σεληνης στην πορεια του κυκλου της, στο μηνα, μια νεα θεοτητα εμφανιζεται και ζηταει τη συμμετοχη της στη ζωη σου για να προχωρησεις με επιτυχια στον επιλεγμενο στοχο σου…
Και καθε μηνα μπορεις να επιλεγεις έναν γηινο σκοπο αναλογα με τον οικο που πεφτει στο ωροσκοπιο σου .

Σημερα 17/9 το μεσημερι στις 1400 εγινε η Νεα Σεληνη στο ζωδιο της Παρθενου, που κατα καποιο τροπο μας «πεταει» αποτομα στις φθινοπωρινες μας υποχρεωσεις εγκαινιαζοντας κατα καποιο τροπο και την φθινοπωρινη ισημερια που γινεται στις 22/9 μετα το μεσημερι.

Το Φθινοπωρο ειναι εδω, σε μερικες ωρες και μερες και τωρα με τη Νεα Σεληνη ειμαστε ακριβως στη Θυρα Εισοδου του.
Στις 22/9 εισερχεται ο Ήλιος στο σημειο γ' της φθινοπωρινης ισημεριας στις μηδεν μοιρες του Ζυγου, δινοντας τερμα στο καλοκαιρι, σε ενα καλοκαιρι που μας ειχε "δεμενους ασφυκτικα" σε κλειστα πλανητικα σχηματα ψευδαισθησης και ναρκισσιστικων παροξυσμων, συμπεριφερομενοι με διαφορες manipulative και trickster συμπεριφορες, μηπως και ξεχασουμε την μαυριλα της απελπισιας, και την ιδια ωρα διεκδικησουμε απο τους αλλους πραγματα που εμεις δεν μπορουμε να φανταστουμε πως θα τα κατακτησουμε...

Και τωρα με την ισχυρη δοσολογια too much earth στον ουρανιο θολο σ αυτή τη Νεα Σεληνη, θελουμε δεν θελουμε μπορουμε να δουμε μερικες αληθειες, γιατι εαν με την εισοδο του Ήλιου στο Ζυγο, χτισουμε τις ψευδαισθησεις μας στα "πρεπει" και τα "οφειλε", μαυρο φιδι που μας εφαγε…

γιατι με την αντιθεση του Ηλιου με τον Αρη αναδρομο θα κορυφωσει την οποιαδηποτε κριση καθοσον αυτή η αντιθεση θα τετραγωνιζει και τους τρεις πλανητες στο ζωδιο του Αιγοκερω κοντα στις 14/10 που θα είναι ένα σκληρο σημειο καμπης για τη συνεχεια μας…

Too much earth σημαινει ότι οι πιο πολλοι προσεγγιζουν τα πιο πολλα θεματα με την κοινη λογικη και το κοινο αισθημα…Αλλα και την ιδια ωρα κάθε προσπαθεια αλλαγης πνιγει την οποιαδηποτε εμφανιση ενθουσιασμου…

Η Νεα αυτή Σεληνη εχει και ελλειψη Νερου,πλην του Ποσειδωνα που εχει μια αντιθεση μαζι του και μαλλον προσθετει συγχιση στις ενεργειες συμπεριφορας, καθοσον αυτή η ελλειψη δειχνει ότι δεν υπαρχει καμια συμπονοια στους διπλανους σου ανθρωπους τη στιγμη που καλεισαι να συνεργαστεις και να βγεις για συνεταιρισμους για να μπορεσεις να ξεπερασεις ολες τις δυσκολιες που παρουσιαζει το βαρος της συλλογικης σκιας που εχει πεσει στο ζωδιο του Αιγοκερω…που εστιαζεται κυριως στην καταθλιψη μια ιδιοτητα καθαρα Αιγοκερισια...τις πιο πολλες φορες...

Και αυτό ακομα μας εχει παρουσιαστει με την πανδημια, τη συνεχιζομενη οικονομικη κριση, τη διαλυση των συναισθηματικων σχεσεων.
Αλλα εκεινο που δεν εχει εμφανιστει ακομα ότι δεν εχει πιασει «πατο αυτή η ιστορια»…

Θα διαβασετε πολλα για τη Νεα αυτή Σεληνη, θα σταθω εναλλακτικα σε τρια σημεια της καθοσον δεν είναι ευκολο να τα βρειτε αλλου….

Η Αφροδιτη είναι στον Λεοντα και στο ωροσκοπιο της Νεας Σεληνης βγαινει intercepted τετραγωνο με Ουρανο δηλ.
Ο Ουρανος κάθε προσπαθεια αλλαγης σου είναι μπλοκαρισμενη από τον κυβερνητη του και ολο αυτό είναι κρυμμενο κατω από την επιφανεια.
Συνεπως με το παραμικρο είναι ευκολο να σπανε ολες οι σχεσεις ευκολα γιατι παντα το Αφροδιτη τετραγωνο Ουρανος θα ψαχνει φυσιολογικες σχεσεις για να καταπνιγει την επιθυμια της για ότι ασυνηθιστο.
Ακομα αυτή η οψη μπορει να βοηθησει το σπασιμο χρονιων σχεσεων που δεν σε οφελουν πραγματικα σε τιποτε.

Η εμφανιση δυο rosetta, σπανιο πλανητικο υποδειγμα που ευνοει συμμαχιες με ανθρωπους που αφησες στο παρελθον γιατι δεν σε εξυπηρετουσαν και σημερα ενδεχομενως να σε βοηθησουν στις σημερινες σου εξορμησεις που κλεινουν κυκλοι σημαντικων ετων διαρκειας.Η rosetta είναι ένα τραπεζιο που αποτελειται από δυο τετραγωνα, ένα εξαγωνο και ένα τριγωνο.

Δηλαδη η προκληση από ένα μπλοκαρισμα που συμβολιζουν τα τετραγωνα μπορει να λυθει με ένα αρμονικο δεδομενο που εχεις (τριγωνο) σε μια ευκαιρια που θα σου παρουσιαστει (εξαγωνο)…

Οι δυο rosetta αποτελουνται η μεν πρωτη : Ηλιος,Σεληνη δηλ. η Νεα Σεληνη τριγωνο με Κρονο,Δια και Πλουτωνα και αυτοι οι τρεις κανουν τετραγωνο με Αρη ο οποιος εξαγωνιζει το Βορειο Δεσμο.
Η ευκαιρια εδω βρισκεται στη συνειδητη σου εξορμηση σε γνωριμιες με ανθρωπους ειτε νεους ειτε στο παρελθον για έναν κοινο στοχο, μια γενναια συνεργασια που μπορει να σε φερει σε ένα team work …

Αρκει να υπολογισεις εδώ ότι ο Αρης είναι αναδρομος και δεν πρεπει να ενθουσιαζεσαι με το παραμικρο ότι ανοιγει ο δρομος…Πρεπει πρωτα να σκεφτεις πριν αρχισεις την οποια δραση.

Και η δευτερη rosetta αποτελειται :Βορειος Δεσμος τριγωνο Ερμης τετραγωνο Διας,Κρονος, Πλουτωνας και όλα αυτά εξαγωνα με Ποσειδωνα…
Η ευκαιρια εδώ βρισκεται στο ποσο compassion θα δειξεις στις Mercurial επαφες που ως γνωστον κυριως χαρακτηριζονται από ελλειψη συναισθηματος..

Και βεβαια σ αυτά τα τραπεζια θα συνυπολογισεις και τις οψεις χιαστι που κανουν τα διαγωνια σημεια των τραπεζιων.

Ακομα αυτή η Νεα Σεληνη εχει τον Ερμη μοναδικο πλανητη στον αερα που είναι full τετραγωνα και οι εμμονικες σκεψεις από αυτά, εχουν δημιουργησει καιρο τωρα απραγματοποιητα και φανταστικα πλανα και όλα αυτά τωρα ζητανε μια προσαρμογη (Ερμης χιαστι Ποσειδωνας), στις περιοχες της πραγματικοτητας που εχει ορισει η τριπλη συνοδος Κρονου,Δια και Πλουτωνα στον Αιγοκερω…

Ναι είναι σκληρη η πραγματικοτητα στην περιοχη του Αιγοκερω και ολοι και ολες εχουν απορροφηθει από την πραγματικοτητα που τους επιβαλλει αυτή η σκληρη δυναμικη, όπως φαινεται από τους διαφορετικους οικους στον καθενα που βρισκεται αυτή η τριπλη συνοδος που είναι και στο πιο χαμηλο της σημειο των κυκλων γιατι βρισκονται στο κλεισιμο τους αυτοι οι κυκλοι…

Επανερχομενος στη Rosetta, ονομαστηκε ετσι απο τους αστρολογους Sally Fisher και Linda Shelnutt και τελικα είναι το ονομαστο τραπεζιο των Bruno και Louise Huber στο γνωστο βιβλιο τους, που ερμηνευει τα aspect patterns.
Ακομα θεωρειται μια καπως σπανια και περιπλοκη διαμορφωση στην ενεργεια των δυναμικων που δημιουργει..

Υπαρχει μια ενταση και συγκρουση μεταξυ των πλανητων που συνδεονται με τα τετραγωνα.
Υπαρχει συμφωνια και συνεργασια μεταξύ των πλανητων που συνδέονται με το τριγωνο και το εξαγωνο. Και υπαρχει αγχος, προσαρμογη και ένα παραδοξο μεταξ των πλανητων που συνδεονται με τις χιαστι ή quincunx οψεις, που συνηθως αυτό το παραδοξο ξεπερναει την «κοινη λογικη» σας..

Για το παραδοξο Ερμη χιαστι Ποσειδωνα σας μιλησα ηδη πιο πανω και συμπεριλαμβανει φανταστικα πλανα που προερχονται από τις αναθυμιασεις της κυνικης πραγματικοτητας, και μενουν ακομα τρεις χιαστι που κανει ο Αρης με την ιδια τη Νεα Σεληνη δηλ.τον Ηλιο και τον Αρη…
και ο Βορειος Δεσμος στους Διδυμους με τη συνοδο Κρονου,Πλουτωνα και Δια.

Αν και η τελευταια θεωρειται μια fated επαφη καλο είναι να διερευνησετε πως ακριβως περιμενετε να βγειτε από την κριση Δια,Κρονου και Πλουτωνα όπως φαινονται από τα θεματα του οικου σας που βαλτωσε.

Γιατι οι άλλες χιαστι με τον Αρη είναι πιο ευκολο να διαγνωσετε ότι τρεχετε από σχεδιο σχεδιο και ιδεα σε αλλαγη ιδεας, εξ αιτιας ότι τα εχετε κανει «μανταρα» στην επιτευξη των σκοπων σας (Ηλιος χιαστι Αρης), και φυσικα στην σκεψη αυτή και μονο καταρρεεις υποφεροντας απ ευερεθιστοτητα και νευρικη ενταση (Σεληνη χιαστι Αρης).

H Νεα Σεληνη στην Παρθενο θα κανει αφορητα τα πραγματα στο τελευταιο, καθοσον η ζωη στο χωρο της Παρθενου, οσον αφορα το νευρικο συστημα, θυμιζει ότι κανεις μπανιο στην μπανιερα με τα πιρανχας.

Προσπαθωντας να συνθεσουμε στη rosetta όλα τα παραπανω θα δειτε ότι : Υπαρχει μια δυναμικη που συμβαινει μεταξυ αυτων των πλανητων που είναι παρομοια με τις έννοιες του «τριγωνισμου» και του «αποδιοπομπαιου τραγου» στην ψυχολογια και τις σχεσεις.

Το ατομο Α εχει προβλημα με το ατομο Β. Αλλα αντι να μιλησει στο Β για αυτό, ο Α πηγαινει στο ατομο Γ και παραπονιεται.Ο Γ παιρνει την πλευρα του Α εναντιον του Β, και τροφοδοτει τη συγκρουση μεταξύ Α και Β και τωρα ο Β εχει δυο εχθρους αντι για έναν μονο.

Και οι τεσσερις πλανητες σε αυτην τη διαμορφωση έχουν τοσο «εχθρους» οσο και «συμμαχους» και παιζουν τον ιδιο ρολο σε σχεση με αλλους πλανητες.

Το καθαρο αποτελεσμα ειναι ότι οι πλανητικες ενεργειες τεινουν να περιστρεφονται σε κυκλους, ο καθενας προσπαθεε να "κερδισει το επιχειρημα" και δυσκολευεται να αφησει τη μαχη με τους "εχθρους" του.

Στη χειροτερη περιπτωση, αυτος ο αριθμος μπορει να διατηρησει τα προβληματα σε κυκλους επ `αοριστον. Οι αυτοματες αντιδρασεις της απογοητευσης, του θυμου, της δυσαρεσκειας, της αδικιας και της αποφασιστικοτητας μπορουν να τροφοδοτησουν τη φωτια.
Τα ζητηματα και τα προβληματα αυτης της δυναμικης θα μπορουσαν ενδεχομενως να γινουν εμμονες που ειναι δυσκολο να ξεπεραστουν.

Στην καλυτερη περιπτωση, αυτη η διαμορφωση μπορει να αυξησει την ευαισθητοποιηση και τη φιλοσοφικη κατανοηση. Μπορει να ενισχυσει την ικανοτητα να ανεχεται το παραδοξο, την ασαφεια και τα προβληματα όπου δεν υπαρχει σαφης λυση.

Αυτό το τελευταιο θα πρεπει να το εμπεδωσετε για να μην καταφευγετε σε θεωριες συνομωσιας και στη μοιρα..

Ποσο δυσκολο είναι : να μαθω να ανεχομαι το παραδοξο, την ασαφεια σε προβληματα που δεν υπαρχει σαφης λυση και όχι να καταφευγω στις φαντασιες μου που τις πιο πολλες φορες είναι εκτος της πραγματικοτητας.

Η ευαισθητοποιηση τελικα μονον μπορει να σταματηει τον φαυλο κυκλο δειχνοντάς σας μια πορεια περα από τις αυτοματες αντιδρασεις σας.
Τοτε εναποκειται σε εσας να κανετε συνειδητες, προσεκτικες επιλογες που θα σας οδηγησουν σε αυτο το μονοπατι.

Ναι ο Αρης αναδρομος το κανει πιο δυσκολο ολο αυτό αλλα εάν θυμασαι τα λογια της μεγαλης Δασκαλας μας Erin Sullivan :

« With Mars in its rare (Sep 10 through Nov 16) retrograde phase we will find ourselves, personally introjecting our own, and other's emotions . . . try NOT to do this . . . it is a great time to reevaluate your energy output, and direction.

Ακομα να εχετε υποψη σας για τον Αρη αναδρομο ότι βρισκεται στην υψηλοτερη μοιρα 27 μοιρες περιπου, από ολους τους αλλους κατι που σημαινει ότι ο Αρης θα λειτουργησει γι αυτή τη Νεα Σεληνη εκτος από αναδρομος και void of course, αφου Void of course μπορει να είναι ο οποιοσδηποτε πλανητης και όχι μονον η Σεληνη καποιες μερες.Οπως ευστοχα γραφει η Nancy Hastings στο time to remember-secondary progressions.
Και αυτό ψυχολογικα σημαινει ότι η αναγκη για σου για να παρεις αυτο που θελεις εδω και τωρα και να κανεις εναρξη επιχειρησεων και νεων projects, περναει τελευταια στην ιεραρχια των αναγκων σας..

ειπαμε it is great time to reevaluate your energy output and direction.Επανω σ αυτό οι rosetta που υπαρχουν στην Νεα Σεληνη, ένα μηνα θα είναι οδηγος να ανεχεσαι την ασαφεια, το παραδοξο και την ιδια ωρα θα εχεις αυξησει τις συμμαχιες σου στην επιτευξη των στοχων σου…

Εαν εννοησετε τα παραπανω ειλικρινα εχετε παρει διαβατηριο γι αυτο που ονομαζουμε πια, μια Νεα Εποχη με την εννοια ότι ανοιγεται μια πορτα μπροστα σας που φαινεται σαν Παραδεισος εμπρος στις δυσκολιες της τελευταιας περιπου δεκαπενταετιας, και η Νεα Σεληνη στο ζωδιο της Παρθενου εχει ηδη βαλει μπροστα τις μηχανες του ζωδιου της Παρθενου οπου σας περιμενει παρα πολύ δουλεια…
Ο οικος λοιπον που σας πεφτει αυτη η Νεα Σεληνη δειχνει το δρομο της εργασιας που εχετε μπροστα σας…

Ολοκαρδα και ολοψυχα blessings για τα καλυτερα
Καλημερα ολη μερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου