Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Many retrogrades planets-Jupiter stationary and then direct 12/9-16/9 : a tense, swollen force which can blow like a dam-is it positive release or it can summon forth the demons..

 

Many retrogrades planets-Jupiter stationary and then direct 12/9-16/9 :

a tense, swollen force which can blow like a dam-is it positive release or it can summon forth the demons..

Ειναι αληθεια ότι με επτα αναδρομους πλανητες, (Αρης,Διας,Κρονος,Χειρωνας,Ουρανος,Ποσειδωνας και Πλουτωνας), δεν είναι ότι πιο συνηθες βιωνουμε…
Όμως παντα ο χορος της ταπετσαριας του Συμπαντος εχει μια βαση λογικη.Γιατι όταν βρισκεσαι σε εκεινο το χρονικο σημειο που είναι ο γεωμετρικος τοπος τριων κυκλων 12,20 και 36 ετων αντιστοιχα είναι επομενο οι τοσοι αναδρομοι να σου προκαλουν τοσους απολογισμους στο τι δεν εχεις συμπεριλαβει στους υπολογισμους της εναρξης των επιχειρησεων σου..
Για τον Αρη ηδη μιλησαμε και θα ξαναμιλησουμε….
Θεματα που δεν υπολογισες κοντα στις 15/8 και ενώ ησουν τελειως ανεμελος/η εχουν σκασει ηδη μπροστα σου και πανε για διεκπεραίωση μετα τις 10/12.Προφανως αυτά τα θεματα εχουν να κανουν με τις προσωπικες σου επιχειρησεις.

Στην περιπτωση του Δια που από τις 12/9 είναι stationary για να γυρισει σε direct κινηση στις 16/9 και να απελευθερωσει πολλα απ τα οποια αισθανθηκες σκλαβωμενη/ος.
Η θεση του στο Ηλιακο συστημα είναι τετοια που ο κυκλος του είναι ιδανικο παραδειγμα για ολους τους υπολοιπους κυκλους των superior πλανητων περαν της τροχιας του.
Και είναι σχεδον σε ακινησια περιπου 4 ημερες πριν αρχισει τη σταση του και την retrogression κινηση του, σε οψη τριγωνου με τον Ηλιο και ακολουθωντας την ιδια διαδικασια περιπου 4 με 6 ημερες αργοτερα.Η οπισθοδρομη περιοδος του διαρκει περιπου 10 μοιρες κοντα στις 115 με 120 ημερες, οποτε πριν επιστρεψει station-direct κοντα στις 4 με 6 ημερες ξανακανει ένα τριγωνο με τον Ηλιο….

Αυτή η χαρτογραφηση ισχυει για ολους και ολες αφου είναι η ταινια που διαδραματιζεται στην Εικονα του Συμπαντος εσυ δεν εχεις παρα να δεις και ποια κλειστοτερη aspect κανει με το προσωπικο σου ωροσκοπιο για να ξεκαθαρισεις καλυτερα τι εχεις να περιμενεις απ τα transits του Δια.

Γιατι όταν ο Διας κανει stationary κινησεις, η συνεχομενη αναπτυξη και η επεκταση που καποια ελπιζει να εχει, αποσυρεται αργα, και ένα στοιχειο συγκρατησης επιβαλλεται επανω στην ενθουσιαστικη σου προοδο που συμβολιζει ο Διας.
Το τριγωνο αναμεσα σε Ηλιο και Δια που εγινε στις 17/5 εφετος πριν αρχισει την οπισθοδρομη πορεια του ο Διας συσσωρευσε και συσσωρευει μια ελπιδα και έναν ενθουσιασμο που συμπιπτει όμως με την παυση της προοδου…
Αν θυμηθειτε εκεινη την περιοδο ειμασταν σαν Κρατος στον απολυτο ενθουσιασμο επειδη ταχα νομιζαμε ότι ειχαμε επιβληθει της πανδημιας.

Ομως η station κινηση του Δια πριν γυρισει οπισθοδρομος ξαφνικα συλλαμβανει η αποσυρει τον ασυγκρατητο επεκτατικο του τροπο και αναστρεφει την ενεργεια του.
Αυτη η αλλαγη εχει να κανει με τον τονο ή το υποδειγμα της αναπτυξης που συνηθως συνδεεται απευθειας με καποια μορφη ιεραρχιας, στις οποιες οι προσωπικες αποφασεις γινονται ανικανες ή ασημαντες.

Ετσι τη στιγμη με το ακριβες τριγωνο που κανει με το Δια
σ αυτή τη φαση γινεται εμφανες ότι χρειαζεται περισσοτερο χρονος για να εξελιχθει και να αναπτυχθει η ιδεα, το project σου, η σχεση σου ή το οποιο πλανο σου.

Κατι που σημαινει ότι οποιοδηποτε αισθημα μελλοντος ή αναπτυξης, σε θεματα που αφορουν απευθειας τον οικο σου που ο Διας είναι transiting, εμφανιζονται να σταματανε μεχρις ο Διας αρχισει τη station-direct κινηση του.

Σε καποιες περιπτωσεις η retrogression κινηση του Δια συμπιπτει με το χασιμο της δυναμης ή της προσωπικης εξουσιας και προφανως το πιο πιθανο είναι ότι καποιος/α εχει χασει την προοπτικη στην ικανοτητα του να ακολουθησει τη ροη.Συχνα αυτό συμβαινει επειδη τελικα αυτό δεν το ηθελε, ή δεν το μπορουσε να συνεχισει με την διευθυνση που κατευθυνοταν.
Αυτό δεν είναι πάντα μια δυσμενής κατάσταση των υποθεσεων σου, αφου συχνά ερχεται κατι άλλο λιγο πριν το «χείλος» της ολοκλήρωσης του οποτε υποχωρεί, και τελικα αποδεικνύεται ότι υπαρχει κατι πιο κατάλληλο ή πρακτικό κατά τον προβληματισμό σου.

Ακομα η station κινηση του Δια επισπευδει μια εσωτερικοποιηση της Διονυσιακης πλευρας στον χαρακτηρα μας, καταστελοντας την οποια επιθυμια σου και απαιτωντας εξεταση τον εγγενη ηθικο κωδικα.Ετσι την περιοδο της retrograde κινησης του Δια που ξοδευεται σε έναν συγκεκριμενο οικο, ενας ηθικος τονος κρυβει τα ζητηματα που εχουν εμφανιστει, γι αυτό και η περιδος αυτή ξοδευεται στα καλυτερα της για να εξερευνησεις την πηγη της προσωπικης σου ηθικης…

Εάν οι πλανητες-θεοι εχουν καποιο σκοπο, του Δια ο σκοπος στην retrograde φαση του είναι να συνδεσει καποιον/α με ένα βαθυτερο και περισσοτερο αισθημα της δικαιοσυνης, όχι με την εννοια της νομικης, αλλα με κατι το οποιο είναι σωστο για την αναποσπαστη ισορροπια και υγεια.

Και συχνα το δικο μας εσωτερικο αισθημα στο τι είναι σωστο και λαθος ασυνειδητα καταπιεζεται,μειωνεται προκειμενου να αποδεχτεις αξιες και ηθικους κωδικες, εάν κατά ποσο αυτοι είναι κοινωνικοι ή οριζονται μεσα σε μια ειδικη σχεση.

Του Δια λοιπον η retrograde κινηση του, είναι η ετησια ευκαιρια να συλλογιστουμε και να σκεφτουμε οψεις της ζωης μας, για τις οποιες χρειαζεται να εξερευνησουμε τον προσωπικο κωδικα της ηθικης.Και με τη δικη μας αισθηση, δοκιμαζουμε την ακεραιοτητα μας περισσοτερο ενστικτωδως, όταν ο Διας είναι αναδρομος, και μεσα από αυτη μπορει να ειμαστε ανικανοι να σχηματοποιησουμε ή να διατυπωσουμε μια εσωτερικη αναθεωρηση εκεινη τη στιγμη γιατι υπαρχει ασυνειδητα μια διορθωση να γινει σ αυτή την εργασια μας.

Με όλα αυτά στο μυαλο μας, ολο αυτό που αρχικα μετακινηθηκε στην station –retrograde κινηση του, που μπορει να είναι μια αγαπημενη ιδεα,μια σχεση,ένα συμβολαιο,χρημα ή χρονος- δεν ηταν απολυτα απαιραιτητο για την υποστηριξη του εγω, αλλα στην πραγματικοτητα βλαπτει την πληρεστερη εκφραση του εγω, συμφωνα με τη δικη του μετρηση ορθοτητας και καταλληλοτητας.
Αυτη τη στιγμη ο μεγαλυτερος Εαυτος εχει σχεδιο που δεν συμφωνει με τις επιθυμιες του εγω, και υποστηριζει εκεινη την δραστηριοτητα ενός αυτοδιορθωμενου μηχανισμου.

Η εσωτερικη ζωη αναλαμβανει ένα υψηλο δραμα και ο εξωτερικος κοσμος εμφανιζεται θαμπος και μη συνεργασιμος στις περιοχες εκεινες που επηρρεαζονται από τον οικο στον ο οποιο ο Διας εκπληρωνει το ετησιο check του επανω στην απροβληματιστη προοδο του.Και ιδανικα, η station του και η περιοδος της μεταγενεστερης προσαρμογης πριν την αντιθεση με τον Ηλιο του δυο μηνες περιπου μετα, θα φερνει ένα χρονο ησυχιας και εσωτερικης επανεκτιμησης των ηθικων και των σωστων προτεραιοτητων στο χαρακτηρα καποιου και καποιας.

Και βεβαια πρεπει να θυμομαστε ότι η εμφυτη παθολογια του Δια είναι το υπερβολικο φουσκωμα, και δεν είναι τυχαιο ότι αυξανεται το βαρος του σωματος τετοιες περιοδους. Κατά τη διαρκεια της direct κινησης του ο πλανητης μπορει να δημιουργησει ένα αισθημα inflated σκοπου και όταν αρχιζει την retrograde κινηση του αρχιζει και υποστηριζει
το αντιθετο : το ξεφουσκωμα του εγω και την πληρωνει φυσικα το σωμα σαν «φουσκωμα» εάν συντρεχουν και απ το προοδευμενο ωροσκοπιο αναλογες ενδειξεις.

Και παμε σε ένα άλλο σημειο καμπης της οπισθοδρομης πορειας του Δια που είναι η οψη αντιθεσης με τον Ηλιο και που λαμβανει δυο μηνες μετα την station retrograde κινηση του. Ιδιαιτερα για εφετος αυτή διαδραματιστηκε κοντα στις 14/7 μια ημερομηνια που πρεπει να θυμηθειτε ή τις πιο κοντινες της, γιατι σφοδροποιουνται ολες οι καταστασεις που συνδεονται με τα δημιουργικα θεματα που «καταπιες» ή καταπνιξες και φυσικα αυτά εχουν να κανουν με θεματα που οριοθετουνται από τους οικους που βρισκεται αυτή η αντιθεση.Η αφαιρεση, η απωλεια ή επιβαρυνση της ενεργειας μεσα στο αρχικο μισο του κυκλου του Δια επανατοποθετειται με πολύ φορτισμενη ενταση και συχνα είναι εκρηκτικη.

Αυτό εχει ιδιαιτερη σημασια στο κατά ποσο η θεωρηση του να περιμενεις ή να ποθεις κατι σφοδρα και εντονα.Συνεπως
σ αυτή τη φαση της οπισθοδρομης πορειας του ο Διας, σου τονιζει αυτό που δεν εχεις, και ερχεσαι προσωπο με προσωπο με ολες τις ελπιδες και τα ονειρα που εχουν καταπνιγει κατά τη διαρκεια του πρωτου μισου του κυκλου του Δια.Τωρα αυτά απελυθερωνονται και κυκλοφορουν πιο διογκωμενα και φαινονται με υπερδραματικο τροπο, σαν να τα βλεπεις σε μια τεραστια οθονη που ξεκαθαριζει με καθαρτικο τροπο τον αερα, δηλ. η ωρα της καθαρσης.Ετσι μολις οι περιστασεις διευθετηθουν καπως, αυτή η εκκαθαριση επιτρεπει τη σταδιακη αφομοιωση της πραγματικης καταστασης και συνεπως τη σταδιακη αναθεωρηση των σχεδιων.

Και βεβαια όλα αυτά τα παραπανω μπορει να τροποποιηθουν αναλογα με το γενεθλιο χαρτη του καθενος, ιδιαιτερα όπως εφετος που διανυει ο Διας και συνοδο με τον Κρονο, κατι που σημαινει ότι προκαλει depression – μια συνεπεια των μη ανταποδιδομενων αναγκων, μια χρονικη περιοδος που μπορει να περιστραφει σε μια κοιλοτητα πενθους και απωλειας, απαιτωντας να αντλησει κανεις βαθια αποθεματα πιστης στον εαυτο του.

Γιατι Η διαφωνια αναμεσα στο Δια και τον Κρονο ασχετα αν υπαρχει συνοδος μεταξυ τους αυτή τη χρονια και κανει ακομα πιο περιπλοκα τα πραγματα και η παρουσια του Πλουτωνα εκει, διευκρινιζει την individual ηθικη (Διας) με την collective ηθικη (Κρονος).Και αυτοι οι κυκλοι κηρυσσουν μια νεα σειρα από προτεραιοτητες και έναν αγωνα για δημιουργικη υπεροχη στους οικους που το δραμα διαδραματιζεται.
Αυτό το οποιο εχει καταπιεστει ή συμπεριλαμβανεται περαν από το χρονο του αποβαλλεται ξαφνικα, συχνα με μεγαλο θυμο…

Και ο Διας στην οπισθοδρομη πορεια του φτανει σε μια επιβραδυνομενη οψη quincunx από τον Ηλιο, οπου πολλες προσαρμογες και αναθεωρησεις σου ζητουνται.Αυτη η συναρπαστικη οψη αρχιζει και συλλεγει ενεργεια με ένα συναισθημα αγωνιας σαν να περιμενεις κατι αοριστο, που διογκωνεται σε τεραστιες διαστασεις, δημιουργωντας μια διογκωμενη αισθηση προσδοκιας κατι που συνεβη εφετος κοντα στις 11/8.Εχουν σημασια οι ημερομηνιες που σας αναφερω στο διαλογισμο σας…

Ο οριζοντας μεσα από την αισιοδοξια, εξακολουθει να είναι ασαφης.Η κινηση του Δια συνεχιζει να επιβραδυνεται καθως πλησιαζει το station-direct τριγωνο γωνια με τον Ηλιο, οποτε εμφανιζεται σχεδον ακινητος και αμετακινητος. Λιγες μερες πριν επιστρεψει αληθινα direct, Ο Διας τριγωνιζεται από τον Ηλιο, και σχηματιζει μια ομαδα περικλειοντας ολη την ενεργεια που συγκεντρωσε.Η σταση συνεπως περιεχει μια σφοδρη, διογκωμενη δυναμη η οποια μπορει να ξεσπασει όπως σπαει ένα φραγμα, μπορει να είναι θετικη κυκλοφορια ή αυτή μπορει να καλεσει σε party ολους τους δαιμονες σου…

Είναι η φαση που ειμαστε ακριβως τωρα.Με το Δια stationary αφου εκανε τριγωνο με τον Ηλιο 9/9 και σε 4 ημερες από σημερα θα αρχσει την direct κινηση του, και ηδη μας εχει μεταφερθει, μια συναρπαστικη ενταση αισιοδοξιας.Η station direct κινηση του απελευθερωνει μπλοκαρισμενα συναισθηματα, που μπορει όμως να προκυψουν σε παρορμητικες ανωριμες αποφασεις.

Η εβδομαδα που διανυεται στη station –direct κινηση ή βγαζει προς τα εξω μια ανησυχια που ειχε λιμνασει καιρο τωρα, που γινεται αγχος, αλλα και υψηλος ενθουσιασμος με ανεξηγητα συναισθηματα αναταραχης που μπορει να καθρεφτιζονται από το χαος στο περιβαλλον καποιου και εκει ακριβως μπορει να υπαρξει ένα αισθημα προσδοκιας και πιθανης συλληψης γυρω από το τι ανοικοδομειται και δημιουργειται στην κλιμακα της κορυφωσης.Και φυσικα ολο αυτό μπορει να προσδωσει έναν παραλυτικο αλλα μανιακο αερα σε δραστηριοτητες γυρω από τη station-direct.

Διευκρινηση για το τι χρειαζεται ή απαιτειται περισσοτερο βαθμιαια θα ερχεται καθως ο Διας αρχιζει να κινειται παλι προς τα εμπρος.
Αυτή η station-direct περιοδος προσφερει την ευκαιρια να ζωντανεψει ένα μπλοκαρισμενο ή ένα καταπνιγμενο δημιουργικο θεμα.

Ο μυθος του Δια προκαλει τη γεννηση ενός νεου πανθεον εξαναγκαζοντας τον Κρονο να «ξερασει» τα δημιουργηματα που εχει καταπιει, και ολο αυτό είναι μια καταλληλη και ικανη αλληγορια εδώ, διοτι τοσο συχνα σε υποκινει σε δραση με σκοπο να προσεγγισεις παλι ένα ενδιαφερον σου ή ένα ενεργειακο επιπεδο που ενιωσες ότι εχασες.

Το οριακο αντιθετο της puer επιδρασης του Δια-the senex-αντιμετωπιζεται κατά τη διαρκεια του retrograde κυκλου, και αν αυτό ηταν αναγκαιο να συγκρατησει την ενεργεια του καποια/ος, το συντηρητικο στοιχειο είναι ένα αναθεμα για την ουσια του Δια, ο οποιος θα αγωνιζεται με την εσωτερικη αντισταστη στην αλλαγη.Και τελικα όταν ο Διας σ αυτή τη φαση ασπεκταρει καποιο γενεθλιο πλανητη, κοιτωντας πισω περιπου εφτα μηνες πριν, όταν εκανε transit σ αυτή τη μοιρα, ενας μπορει να δει τι του παραδιδεται σε πληρη ωριμοτητα.

Και σε περιπου 80 ημερες μετα τη station-direct κινηση, στις 6/12 περιπου περναει ξανα επανω από τη μοιρα στην οποια αλλαζε πορεια οπισθοδρομος, και αρχιζει να μαζευει εκεινη την ορμη, κατευθυνομενος για τη συνοδο του με τον Ηλιο.

Αναμεσα στη station- direct κινηση του και το περασμα του από την retrograde μοιρα, οι επαφες του εχουν τελειωσει και απευθυνονται σε μια πληρη ωριμοτητα από μια μακροχρονια εικονα που εχει παρουσιαστει μπροστα σου, προσθετοντας ετσι μια τελικη νοτα στον οπισθοδρομο κυκλο του.

Και τελικα ειναι σοκαριστικο το feeling όπως θα το βιώνουμε αυτες τις ημερες…
γι αυτό ξαναδιαβαστε το και σκεφτειτε το : τι θα είναι ετοιμο για τη νεα ζωη σας τον Δεκεμβρη…
Εμεις ηδη εχουμε βγαλει φτερα….στην ιδεα και μονο…. Aeternus Puer forever …..… δεν ξερω για εσας…σκεφτειτε το ξανα και αν δεν το βρισκετε....εδω ειμαστε...και σας περιμενουμε για σεμιναρια επανω στο Δια και τους κυκλους του,καθοσον ο Διας είναι η ικανοτητα ανταμοιβης που εχεις στη ζωη σου…

Και ποσο σ αυτή την περιοδο με τον Αρη αναδρομο τη χρειαζεσαι αυτή την ικανοτητα ανταμοιβης…
σαν αντισταθμισμα στο μπλοκαρισμα που θα εχουν οι επιχειρησεις σου…

Και αν θυμηθεις το τραγουδι : when the moon is in the seventh house and Jupiter aligns with Mars,then peace will guide the planets and love rule the stars..this is the dawning of the Age of Aquarius…

Ευχομαι τα καλυτερα και θα ακολουθησουν και αλλα αρθρα για την αναδρομη συμπεριφορα των superior πλανητων.
Και αν ειστε Κρονιοι τυποι και δεν αντεχετε την εξαψη των παραπανω ενεργειων αυτές, θα αρχιζουν να αντισταθμιζονται με την ορθοδρομη επιστροφη του Κρονου στο τελος του μηνα, οπου θα μιλησουμε τοτε γι αυτή…

Καλημερα ολη μερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου