Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Full moon in axis Libra-Aries-Saturn conj Pluto in Capricorn stationary direct-Mars retrograde : What goes on in your mind

 

Full moon in axis Libra-Aries-Saturn conj Pluto in Capricorn stationary direct-Mars retrograde : What goes on in your mind
 
Μια άλλη προοπτικη στο Πνευμα των Καιρων μας –Puttung beauty in our actions-putting beauty back into Psychology
 
Είναι διαχυτη μια απεραντη «μαυριλα» εδώ και πολυ καιρο για πολλους και διαφορους λογους. Μια μαυριλα που θυμιζει μια χυμενη μελανι στις σελιδες του βιβλιου του Αυριο, όπως χαρακτηριστικα αναφερει και ο υπεροχος Ang Stoic, αστρολογος από την Αυστραλια.
Και βεβαια αυτο οφειλεται στην τριπλη συνοδο Δια,Κρονου και Πλουτωνα στο ζωδιο του Αιγοκερω. Μια συνοδος που εχει εξουδετερωσει τον Δια όχι γιατι εχει παραδοσιακα πτωση σ αυτό το ζωδιο μονο αλλα γιατι εχει μετατραπει χθονιος θεος με τους Αρχοντες της Γης και του Κατω Κοσμου διπλα του.
Ακομα η συνοδος Κρονου και Πλουτωνα που αρχισε τον νέο κυκλο τους τον περασμενο Γεναρη, δινει παρων δυναμικα εχοντας δημιουργησει μια μιξη αυταπατης και σιχαμαρας.Ολοι και ολες νιωθουν ισχυρες προδοτικες δυναμεις και συνωμοτες εις βαρος τους.
Δειτε την πολωση που εχει δημιουργηθει απο αυτους που πιστευουν στις θεωριες συνωμοσιας για την πανδημια και στους υπολοιπους που υποτιθεται ότι ξερουν ότι είναι σοβαρα τα πραγματα και παρολα αυτά σου προδιδουν την εμπιστοσυνη που τους εχεις δειξει, τοσο με το σαθρο επιχειρημα ότι ειμαστε στο δευτερο κυμα της πανδημιας, αποποιωντας ολες τις ευθυνες από επανω τους.Και φυσικα ο Αρης αναδρομος κανει τα πραγματα χειροτερα, τοσο που το thriller το εχουμε μπροστα μας.
Ενα thriller που αν κατορθωσουμε και επιβιωσουμε πρωτιστως ψυχολογικα μεχρι την Ανοιξη, τοτε θα εχουμε περασει απεναντι.
Τωρα αν ανηκεις στην κατηγορια των συντηρητικων ανθρωπων με την εννοια ότι ακους τη λεξη αλλαγη και φρικαρεις μονον που την ακους, τοτε εξαρτασαι πολυ απο την ανεση την ασφαλεια και την ομαλοτητα, το πιο πιθανο σεναριο είναι ότι θα απομακρυνθεις απο όλα αυτά με το χειροτερο τροπο,αποτομα και ισως και βιαια.
Εαν παλι βρισκεις τον εαυτο σου να πιστευεις και να υιοθετεις ριζοσπαστικες καινοτομιες και τεχνολογιες με δραστικους και προοδευτικους νεους τροπους, τοτε η ελλειψη της ωριμοτητας σε συνδυασμο με την απειρια και την ανικανοτητα να παρακολουθεις την πιο πρακτικη εφαρμογη των «πειραματων» σου θα σε οδηγησει σε ξαφνικη καταστροφη και ντροπη.
Τελικα το 2020 απλα αποδεικνυεται ένας χρονος επωασης για όλα αυτά,γιατι το 2021 θα είναι ακομα χειροτερο στην πραξη,καθοσον θα φανει ο αυταρχισμος του πιο ασεμνου και του πιο αηδιαστικου απειλωντας να πολωσουν και να χωρισουν τους πολιτες και τους κατοικους σε ολο τον πλανητη, όχι μονον στη χωρα μας…
Γιατι οι διαφωνιες δεν θα γινονται ευκολα ανεκτες.Ο εγωισμος ή μαλλον η εγωπαθεια και η υποκρισια θα φτασουν σε επιδημικες αναλογιες και οσες και οσοι βρισκονται σε θεσεις ηγεσιας και εξουσιας-και αυτό θα ισχυει παντου, θα μετατρεπονται αυτοματα τα πιο απεχθη ανθρωπινα οντα στη γνωστη μας ιστορια.
Δυστυχως όλα αυτά είναι αναγκαια και απαραιτητα γιατι βρισκομαστε κατω από την Κυριαρχια της Συλλογικης Σκιας που μετατρεπει σε παγκοσμια κλιμακα τους περισσοτερους σε ψυχωτικους. Ο πλανητης πασχει απο παγκοσμια Ψυχωση.
ποσα χρονια σας το λεμε...? δεν θα φταναμε σ αυτο το σημειο...?
Και μπορουμε να βγουμε από αυτή τη Σκια, αρκει να ξεπερασουμε τους κρυμμενους Εαυτους μας, όπως αναφερει ο Ang Stoic χαρακτηριστικα.
Και με την εννοια ξεπερναμε, εννοω ότι οσοι και οσες επιλεξουν να φερουν στο φως την προσωπικη τους σκια, που κρυβουν επιμελως όχι μονον από τους αλλους, αλλα κυριως από τον εαυτο τους, να την παρατηρησουν, χωρις όμως να την προβαλλουν στους αλλους και να εμπλακουν σε αυτή την ανιερη και βλασθημη εξελιξη της φτωχης κρισης και ασυμφωνιας,...
και ω ναι ολοκληρες κοινωνιες που τις βλεπετε και στα social media, εχουν οδηγηθει σε μια ανιερη εξελιξη φτωχης κρισης και ασυμφωνιας.Και ολο αυτό είναι μια βλασθημια απεναντι στους Εαυτους μας πρωτα απολα…
Και τελικα οποια και οποιος μπορει να ασκησει ένα ειδος στοργικης σοφιας και μια προσαρμοστικοτητα στις νεες συνθηκες της εξελιξης του ειδους μας, από στιγμη σε στιγμη, γιατι τα νεα τρεχουν και γρηγορα και είναι και ασχημα, όχι μονον θα επιβιωσει αλλα θα ανθισει μεσα από την ευρεση ενός αλλου ή μιας αλλης και θα μπορει να κρατησει έναν ιερο χωρο για τα θαυμαστα πραγματα που θα ελθουν σταδιακα από το δευτερο εξαμηνο του 21 και ολο το 2022 και θα που μοιαζουν ότι ερχονται επανω σ αυτό το πλανο μετα από μια διαρκη και συνεχη Πτωση.
Φυσικα εδώ ότι γραφουμε δεν απευθυνομαστε στην αυξηση του πανικου και ουτε απαραιτητα θα τα γνωρισετε σε περιστατικα.Απλα επισημαινω την εννοια του φοβου που για να τον ξεφορτωθει καποια και καποιος εσωτερικα κινδυνευει να τον κανει πραγματικα περιστατικα στον εξωτερικο κοσμο.
Γι αυτό και απευθυνομαι γραπτα με τη λογικη της ψυχοθεραπειας που είναι απαραιτητη για μενα στις αστρολογικες αναλυσεις για να μην αφηνουμε τις διεργασιες της Μοιρας στην τυχη, γιατι ετσι εχει αποδειχθει ότι ερχονται τα χειροτερα.
Και ο αγωνας της ψυχοθεραπειας είναι ότι ανακαλυπτεις πρωτα απολα σε σενα και μετα στους αλλους την τρελα σου, και εκει μεσα υπαρχει ένα μοναδικο πνευμα (spitit) που σε κανει να επειγει να δεις τη σχεση μεταξυ του πνευματος και της τρελας.
Δηλ υπαρχει μια τρελα σε καποιο πνευμα, και υπαρχει ένα πνευμα στην τρελα καποιου.Το πνευμα χρειαζεται να μαρτυρησει αυτη την τρελα.
Ή για να το θεσω με έναν άλλο τροπο : το πνευμα αναλαμβανει οδηγος και ο σκοπος γινεται απολυτος, εκτος και αν υπαρχει στοχασμος που κανει πιθανα μια μεταφορικη κατανοηση του οδηγου του και του σκοπου του.
Με την μαρτυρια σαν δεκτικος εμπειρογνωμονας και απεικονιστης των δρασεων του πνευματος, η ψυχη τοτε μπορει να περιεχει ,να φροντιζει και να επεξεργαζεται στη φαντασια την ωθηση του πνευματος να του δινει αισθησιασμο και βαθος, να συμπεριλαμβανει και τις αυταπατες της ζωης, να την φροντιζει για το καλυτερο ή το χειροτερο.
Γιατι όπως αναφερει και ο James Hillman, οι φαντασιες μου και τα συμπτωματα μου με βαζουν στη θεση μου.Και δεν είναι τελικα να γνωριζω σε ποιο μερος ανηκω-και σε ποιο Θεο-αλλα οπουδηποτε βρισκομαι και ανηκω, να το κανω βωμο για να δινω τον εαυτο μου, το μυθο μου με τον οποιο το βασανο και ο πονος μετατρεπονται σε αφοσιωση.
Και ο James Hillman ρωταει σ αυτό το κρισιμο σημειο : Πως είναι δυνατον η ομορφια που εχει διαδραματισει έναν κεντρικο και προφανες τμημα της ιστοριας της ψυχης και της σκεψης της να είναι είναι απουσα στην μοντερνα ψυχολογια.
Γιατι η θεωρια του, σκοπευε να αποκαταστησει την εννοια της ομορφιας στην ψυχη, αφου οι behaviourusts και γνωστικοι ψυχολογοι την ειχαν υποβαθμισει σε ένα ασχημο συμπτωμα που θα μπορουσε να αντιμετωπιστει από την επιστημη.
Και φυσικα το παει παραπερα λεγοντας ότι για να ανακτησουμε τη χαμενη ψυχη που είναι ο κυριος στοχος ολων των ψυχολογιων του βαθους, πρεπει να αναρρωσουν οι χαμενες αισθητικες και αισθησιακες αντιδρασεις μας , το δικο μας αισθημα για την ομορφια.Να συνδεσουμε τις ενεργειες της ομορφιας και της αισθητικης με τη μεγαλυτερη εικονα της ψυχης και νομιζω ότι στο εργο του Hillman Re-Visioning Psychology το κανει με τον καλυτερο τροπο και είναι για βραβειο Νομπελ.
Όταν ανακτας τη χαμενη σου ψυχη εχεις βρει πρωτα απολα την ομορφια της ψυχης σου και εχεις ξεχωρισει τη διαφορα soul and spirit και κατά συνεπεια άλλο ψυχοθεραπεια και άλλο spiritual Discopline.
Και για να αποκτησουμε προσβαση σ αυτό το επιπεδο πρεπει να χρησιμοποιησουμε την προσωποποιηση των αλχημικων ουσιων.
Και τοτε μονον μπορουμε να αισθανθουμε τις διαφορετικες αναγκες μεσα μας σαν επιθυμιες διαφορετικων προσωπων, οπου το πνευμα που συνηθως εμφανιζεται σαν puer δηλ.Διας τις περισσοτερες φορες, Ποιος ακριβως είναι στην πνευματικη μας πτηση, και τι η Ψυχη (anima), Ποια είναι στην ψυχη μας.
Και αυτό το χαος της ψυχης (η τρελα που ονομασαμε πιο πανω ), είναι που χρειαζεται η puer συνειδητοτητα να παντρευτει για να αναλαβει το σκληρο αγωνα των δυο φυλων.
Και οι αντιπαλοι του πνευματος είναι πρωτα απολα οι καθημερινες μας ταλαιπωριες που συνοψιζονται στις πρωινες διαθεσεις μας, στις προκαταληψεις που αυτό εμπλεκεται όπως και η ματαιοδοξια.
O puer-πνευμα-Διας χρειαζεται να καταπολεμησει την ευρεθιστοτητα αυτης της «εσωτερικης γυναικας», που πασχει από παθητικη τεμπελια, από τη λαχταρα για κολακευτικα και γλυκα λογια, αυτό που η αναλυση ονομαζει «αυτοερωτισμο».Και μετα απορουμε για την εξαρση του ναρκισσισμου εκει εξω.Αλλα καπου εδώ δεν ειμαστε ?
Δεν βλεπετε οτι ολοι και ολες "ξεμαλλιαζονται" σαν τις κουτσομπολες γυναικες....
Αυτος ο αγωνας είναι ενας αγωνας για να καταπολεμησουμε, όχι να πολεμησουμε τη ψυχη μας και κατα συνεπεια τις ψυχες των αλλων, να καταπολεμησουμε με κλειστο και εντονο τροπο και μια αφοσιωμενη αγκαλια πολλες θεσεις συνουσιας, οπου η puer τρελα συναντιεται με τη ψυχικη συγχιση και την αποκλιση, και οπου αυτή η τρελα καθρεφτιζεται μεσα σε έναν παραμορφωμενο καθρεφτη.
Η αντανακλαση μεσα στον καθρεφτη της ψυχης οδηγει έναν και μια να δει την τρελα του στον spiritual οδηγο του αλλα και τη σημασια αυτης της τρελας.
Μεσα στο 2020 παμε ταξιδι με την τριπλη συνοδο Δια, Κρονου και Πλουτωνα στο ζωδιο του Αιγοκερω…
Το πνευμα βρισκεται στην puer εκφραση του Δια και η τρελα αυτης της Χρονιας βρισκεται στη συνοδο Κρονου και Πλουτωνα.
Η αναδρομη Αφροδιτη εφετος εθεσε το ζητημα της αισθητικης και της ομορφιας και ο Αρης σπευδει με την αναδρομη κινηση του ή να τα κανει χειροτερα ή να δωσει λυσεις.
Η συνοδος Δια και Κρονου φερνει στο προσκηνιο πολλα από τη μυθικη σχεση Πατερα και Υιου επισης και με τον Πλουτωνα διπλα αυτη η σχεση παραμενει κρυφη αλλα υπαρχει ομως.Γιατι η συνοδος Δια και Πλουτωνα στον Αιγοκερω αφαιρει από το Δια την ιδιοτητα του puer, σαν sky-god.Να φτερουγιζει στους ουρανους δηλ.
Ακομα ο Πλουτωνας ή ο Αδης για τους Αρχαιους Ελληνες ηταν φυσικα ο θεος του βαθους, ο θεος των αορατων κοσμων.Και φυσικα ο Αδης δεν ειχε ναους και βωμους στον ανωτερο κοσμο, και η αντιπαραθεση του μ αυτόν βιωνεται σαν βια και ενός ειδους παραβιασης πχ ο βιασμος της Περσεφονης, ή με επιθεσεις σε απλες νυμφες όπως η Λευκη η πιο ομορφη απο τις Νυμφες που ερωτευτηκε ο Πλουτωνας, κορη του Ωκεανου, και η Μενθη μια Ναιαδα που συνδεεται με τον ποταμο Κωκυτο που σημαινει στην ουσια θρηνος και χυνεται στον Αχεροντα.
Η Μενθη θαμπωθηκε από τον Πλουτωνα και προσπαθησε να τον δελεασει και να τον αποπλανησει στην ουσια, αλλα παρενεβη η Περσεφονη και την μεταμορφωσε όπως αναφερει ο Στραβωνας, μεσα στον κηπο της Μεντας που καποιοι ονομαζουν Ηδυοσμο δηλ.κατι που μυριζει πολυ γλυκα.
Ο Πλουτωνας είναι τοσο αορατος στην πραγματικοτητα που ολοκληρη η Αρχαια Τεχνη δεν δειχνει ένα πορτραιτο του Αδη, όπως ειμαστε εξοικειωμενοι με τους αλλους θεους.Στους περισσοτερους πινακες αγγειων, όταν εμφανιζεται ο Αδης δεν φαινεται το προσωπο του, σαν να μην χαρακτηριζεται από μια συγκεκριμενη φυσιογνωμια.
Ολα αυτά τα αρνητικα στοιχεια συνενωνονται για να σχηματισουν μια σαφη εικονα ενός κενου, ενός εσωτερικου ή ενός βαθους που είναι, αλλα είναι ονομαστικο, το αισθανεσαι αν και δεν φαινεται.
Ο Πλουτωνας είναι μια απουσια, αλλα μια κρυφη παρουσια τελικα και μια ακομα αορατη πληροτητα. Το κρανος που φοραει ο Πλουτωνας μερικοι θεωρουν ότι ανηκει πρωτιστα στον Ερμη και μπορει να μην εχει καμια σχεση μ αυτόν.Αυτο το κρανος είναι ένα περιεργο φαινομενο.Το φοραει και ο Ερμης, το φοραει και ο Πλουτωνας.
Η Αθηνα το βαζει στο ρυθμο του Αρη και του Περσεα για να νικησει τη Γοργονα.Αυτο καθιστα το χρηστη του κρανους αορατο και προφανως ο Ερμης και ο Πλουτωνας μοιραζονται ένα συγκεκριμενο στυλ που καλυπτουν τα κεφαλια τους για να κρυβουν τις σκεψεις τους και να αντιλαμβανονται τις κρυφες σκεψεις.
Και τελικα είναι οι προθεσεις που γινονται αορατες.Δεν μπορουμε να αντιληφθουμε που "βρισκονται αυτά τα κεφαλια", παρολο που μπορει να εχουμε την αισθηση ενός κρυφου ρολογιου επανω από τις βαθυτερες σκεψις μας.
Και επειδη δεν μπορουμε να ανακαλυψουμε τι σκοπευουν τα κρυφα μυαλα τους, τα θεωρουμε παραπλανητικα, απροβλεπτα, τρομακτικα ακομα και σοφα.
Όταν εξεταζουμε τους Οικους του Πλουτωνα, πρεπει να θυμομαστε ότι οι μυθοι και ο Freud μας λενε ότι δεν υπαρχει χρονος στον κατω κοσμο.Δεν υπαρχει φθορα, καμια προοδος, καμια αλλαγη οποιουδηποτε ειδους.Και επειδη ο χρονος δεν εχει καμια σχεση με τον Κατω Κοσμο, δεν μπορουμε να αντιληφθουμε τον Κατω Κοσμο σαν μεταθανατια ζωη εκτος από τις εκ των υστερων σκεψεις μας μεσα στη ζωη.
Το σπιτι του Πλουτωνα είναι ένα ψυχολογικο βασιλειο και όχι μια εσχατολογικη περιοχη αργοτερα .Δεν είναι ενας μακρινος τοπος κρισης για τις πραξεις μας, αλλα παρεχει αυτόν τον τοπο κρισης τωρα, και μεσα σου, ειναι ενας ανασταλτικος εσωτερικος προβληματισμος για τις πραξεις μας.
Και αυτή η ταυτοτητα του κατω κοσμου με τον καθημερινο κοσμο απεικονιζεται από τον Πλουτωνα, που ιδιαιτερα εφετος συμπιπτει αδιακριτως με τον Δια και ταυτιζεται με τον χθονιο Δια.
Και η αδελφοτητα του Δια και του Πλουτωνα στο μυθο μας λεει ότι οι ανωτεροι και οι κατωτεροι κοσμοι είναι το ιδιο.Διαφερουν μονο οι προοπτικες.Υπαρχει μονο το ιδιο Συμπαν, που συνυπαρχουν και είναι συγχρονο, αλλα υπαρχει η αποψη του αδελφου που τα βλεπει από ψηλα και μεσα από το φως, και ο άλλος από κατω και μεσα στο σκοταδι.Η σφαιρα του Πλουτωνα είναι γειτονικη με τη ζωη, την αγγιζει σε όλα τα σημεια, βρισκεται ακριβως κατω από αυτην, είναι ο σκιωδης αδελφος που δινει στη ζωη του και στην ψυχη του βαθος.Ο Πλουτωνας και ο Διας στη Μυθολογια ηταν αδελφοι αλλα σε καποιες περιπτωσεις οπως εφετος εμφανιζονται να ειναι το ιδιο.
Όλα αυτά σας τα ανελυσα με τη λογικη της ψυχολογιας του βαθους που χρησιμοποιει αστρολογια και μυθολογια γιατι πρεπει να θυμηθειτε ότι συντομα θα τα χασουμε όλα οσα θεωρουμε δεδομενα ή πιστευουμε ότι τα «δικαιουμαστε».
Γιατι κανενα συστημα δεν μπορει να υποστηριξει ανεξαντλητα αυτους που ερχονται να παρουν, χωρις να σκεφτουν ποτε να δωσουν.
Και ο Ερμης στη σκια του είναι στο Σκορπιο για να αρχισει οπισθοδρομη πορεια είναι στο σπιτι του πιο ακραιου φανατικου μυαλου και σε λιγο κανει αντιθεση με τον Ουρανο για μεγαλο μερος του Οκτωβριου.
Και φυσικα οι βιαιες σκηνες, τα ασχημα και « κάθε μορφης ατυχηματα» δεν είναι για εκεινους που κατά λαθος παγιδευονται στα ακρα, και φαινομενικα απελευθερωμενοι από το κεντρο τους.Αλλα πρεπει να μαθουμε να κρατησουμε μια διαχειρισιμη αποσταση χωρις να αντιπαραθεση με τα διαμετρικα αντιθετα ή να γινομαστε ένα από αυτά.
Πρεπει να κρατησουμε την ηρεμια και την ψυχραιμια μας όπως απαιτει ο Ηλιος στο Ζυγο με περισσοτερο τακτικη και διπλωματια αντι να χανουμε αυτή την ψυχραιμια γιατι τοτε η πτωση θα είναι περα για περα ντροπιαστικη.
Στις πολλες μυριαδες κοινωπολιτικες και περιβαλλοντικες κρισεις που μπορει να δουμε να φουσκωνουν, γνωστα και αγνωστα, το σημαντικο είναι να θυμομαστε ότι η πραγματικη επιδημια που συμβαινει γυρω μας είναι απλα μια αντανακλαση ενός περιπλοκου φαινομενου, ένα φαινομενο με πολλες μεταβλητες.Και φυσικα όλα αυτά είναι μια προβολη του τι συμβαινει μεσα μας, και αν δεν τολμησουμε να χρησιμοποιησουμε το εσωτερικο μας με τη βοηθεια χαρτων ψυχολογιας όπως του Jung, ενδεχεται να μην καταφερουμε να βρουμε λυσεις που να εφαρμοζονται στη ζωη αλλα μονον λυσεις θυμου και οργης.Και αυτό μπορει να αποδειχτει ολο αυτό το διαστημα με τον Αρη αναδρομο παρα πολύ επικινδυνο.
Ακομα η Αστρολογια και δη η ψυχολογικη via your Age Point, μια τεχνικη των Huber μπορει να εστιασει στο κυριο ψυχολογικο σου προβλημα σαν πρωτιστη αναγκη για αναρρωση της Ψυχης.
Γιατι οποιαδηποτε άλλη προσεγγιση πλην της ψυχοθεραπειας, με τη μοιρα και το πεπρωμενο μονον σε απιστευτες περιπετειες καταστροφης θα οδηγηθεις.
Σε καποια από τα επομενα αρθρα μου θα σας δωσω έναν απλο τροπο να υπολογιζετε το Age Point του χαρτη σας σε συνδυασμο με τον χαρτη των Δεσμων Σεληνης συμφωνα με το συστημα Huber, όχι ο Δρακωνικος χαρτης είναι τελειως διαφορετικος, γιατι αυτος ο χαρτης εχει individual καρμικους συντονισμους όχι με την εννοια της μετενσαρκωσης αλλα της αντανακλασης των shadow οψεων της ψυχολογικης σου διαστασης που εχουν γινει κουβαρι με την επικρατηση της Συλλογικης Σκιας εξω…
Προσωπικα σας ευχομαι τα καλυτερα ❤
βιβλιογραφια :James Hillman : 1.The dream and the underworld.2.Puer Papers.3.Re-Visioning Psychology
Bruno Huber and Louise Huber : Moon Node Astrology
Melanie Reinhart : Incarnation

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου