Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Sun and Chiron in Aries –Uranus in Taurus : A Boiling Point and The Politics of sexual Passion- a covert cat-and-mouse quality to your exchange

Sun and Chiron in Aries –Uranus in Taurus : A Boiling Point and The Politics of sexual Passion- a covert cat-and-mouse quality to your exchange

Με την υπενθυμιση ότι άλλο η καταθλιψη και άλλο η θλιψη, που στην πρωτη περιπτωση είναι μια νοσος και στην δευτερη μια ψυχολογικη περιοδος της ζωης μας, η σεξουαλικη επιθυμια είναι το πρωτο καμπανακι που χτυπαει απο κατω μια καταθλιψη.
Στη φαντασιωση η σεξουαλικοτητα εχει κυριαρχο ρολο και για να εχεις σεξουαλικη επιθυμια πρεπει να συνθετεις εικονες (Uranus function ) και να δημιουργεις σκηνοθετημενους ρολους με το μυαλο σου όπως ελεγε και ο Freud (Jupiter function).
Ταδε εφη Dr Θανος Ασκητης, έναν από τους κορυφαιους επιστημονες που εχουμε στην Ελλαδα, και συνεχιζοντας ο κος Ασκητης μας λεει : Πρεπει να φτιαξεις μεσα στο μυαλο σου μια φαντασια τετοια, (Neptune function) για να μπορει τοτε η σεξουαλικοτητα να αποτελει την κυριαρχη πλευρα της επικοινωνιας (Mercury).
Ο Lacan ελεγε ότι το αντικειμενο του ποθου σου είναι η ζωη σου.Αν δεν ποθησεις έναν ανθρωπο στη ζωη σου δεν ζεις.
Η σεξουαλικη επιθυμια ταυτιζεται με το :
1.το βιολογικο σου δεντρο (Pluto function) και τις ορμονες του εγκεφαλου δηλαδη τις γεννετησιες ορμες όπως τεστοστερονη, οιστρογονα (Μars and Venus functions)
2.Με την αυτοδιαθεση-πως κινειται η ζωη μας, ο χρονος της εξελιξης μας και την συναισθηματικη εμπλοκη (Sun-Saturn and Moon functions)…
Λενε ότι οι γυναικες είναι πιο εγκεφαλικες.Στην πραγματικοτητα επηρρεαζονται περισσοτερο στο μυαλο τους από τον εκαστοτε σεξουαλικο τους συντροφο.
Η σεξουαλικοτητα σχετιζεται με την πολυγαμια, γιατι ο ανθρωπος είναι πολυγαμικο ον.Αλλα είναι όμως σημαντικο να κρατησεις την μονογαμικοτητα με έναν ανθρωπο που επιλεγεις και συνεπως να ανανεωνεις (Pluto function).Το πιο δυσκολο στοιχειο είναι η ανανανεωση.
Ποιοι παραγοντες δρουν θετικα στην σεξουαλικη επιθυμια παντα συμφωνα με τον Dr Aσκητη : 1.η αυτοδιαθεση δηλαδη να σκεφτομαι το sex, να μην το αφηνω, να μην το ξεχναω όπως κανουν συνηθως οι περισσοτερες μαναδες-γυναικες.
2.η εικονα μου να φροντιζω να ειμαι επιθυμητος γιατι πολλες φορες η λειτουργικοτητα του ρολου μου είναι να περιμενω να δειξω ότι εσυ με θελεις.Και δυναμη στον ανθρωπο είναι να δειχνεις ότι και εσυ τον θελεις.Να ερχεται δηλαδη ο συντροφος σου και να σου λεει ότι μου αρεσεις, αλλα για να μου αρεσεις εσυ πρεπει να σου αρεσω και εγω….
Ακομα μπορει να αγαπας τον ανθρωπο σου, αλλα μπορει να μην τον θελεις σεξουαλικα.
3.Να δινεις σκηνικο στη σχεση σου.
4.Να σου προκαλω το ενδιαφερον για να μπορω να σε παιζω και γι αυτό πρεπει να εχω καλα την εικονα μου.Και δυστυχως η βιολογικη εικονα-οσο μεγαλωνεις στην ηλικια, αλλαζουν οι ορμονες.Στους αντρες για παραδειγμα γυρω στα 60 χανεται περιπου το 1/3 της τεστοστερονης τους.
Τα παιδια είναι ανασταλτικος παραγοντας στη σεξουαλικη ζωη, αλλα μονον όταν χαθουμε πισω από τα παιδια.Κατι που συνηθιζουν οι γυναικες μητερες.Γιατι εχει μετατοπιστει η μητρικη τους φροντιδα.
Οι αντρες δεν είναι παιδια όπως νομιζουν οι περισσοτερες γυναικες που τους βλεπουν στα πλαισια της δικης τους μητρικης φροντιδας και εξελιξης.
Η γυναικα που δεν γινεται μητερα από την άλλη χανει σαν αναγκη την μητρικη εξελιξη της
Το ζευγαρι πρεπει να εχει χρονο. Ακομα και στις παρατυπες και αντισυμβατικες σχεσεις πρεπει να βρισκει χρονο.
Το μεγαλο κρεβατι της ζωης είναι η προσωπικοτητα.Για να μπορεις όμως να δρασεις με την προσωπικοτητα σου και όχι να προκαλεις μια σεξουαλικη και αισθησιακη διεγερση σαν ένα υβριδιο που καποια στιγμη μπορει και να πεθανει.
Αρνητικος παραγοντας για την επιθυμια είναι η γκρινια.Ακομα η γκρινια απανταται πιο συχνα στις γυναικες που γινεται γκρινιαρα επειδη είναι συνεχως κριτικη και επικριτικη.
Ειναι η φυση του animus της αυτή καθ εαυτη και δυστυχως όταν βρισκεται στην επιδραση του animus της δεν υπαρχει τιποτε το συνειδητο εκει.
Βεβαια όταν τα ζευγαρια είναι στην crisis of middle age τους, ο αντρας συνεχως γκρινιαζει γινεται τραγικος, υστερικος και δραματοποιει ολες τις καταστασεις του λογω ελλειψης δυναμεων κατι που φαινεται στην στυση του.
Και αρχιζουν να βριζουν και να τις υποτιμουν ιδιως όταν αυτές αρνουνται την σεξουαλικη επαφη, γιατι στην ουσια ζητανε παρηγορια και όχι απολαυση.Ειναι η φυση της anima τους και ενώ θεωρουν τους εαυτους τους συνειδητους, είναι περα για περα ασυνειδητοι.
Βεβαια η Κριση εχει τιναξει στον αερα τα παντα και συνεπως δεν γινεται να μην την συνυπολογισεις στους αρνητικους παραγοντες για σεξουαλικη επιθυμια.
Στα χρονια που ζουμε της τελειας παρακμης και φθορας δεν αρκει να να ξερουμε τα μορφικα στοιχεια που μεταχειριζονται οι περισσοτερες και οι περισσοτεροι στις συμπεριφορες τους με το λεξιλογιο και τη σταση τους ΜΕΣΑ στις συναισθηματικες τους σχεσεις.Πρεπει να συνειδητοποιησουμε γιατι διαλεγουν ολοι αυτοι που μας ενδιαφερουν αυτή τη συμπεριφορα, ή τον δεινα τροπο εκφρασης.
Να θυμηθουμε ότι σε ολες τις συναισθηματικες μας σχεσεις υπαρχει ένα τριπτυχο :Επικοινωνια-Sex-Ανοικοδομηση σαν αποτελεσμα της ικανοποιησης των πιο βασικων μας συναισθηματικων αναγκων μας.
Ποτε δεν είναι ισοποσα σαν ενεργεια δυστυχως τα μερη αυτά του τριπτυχου με αποτελεσμα να δημιουργουνται προβληματα.
Και τοτε θα διαπιστωσουμε δυο πραγματα : Στο σταδιο της επικοινωνιας θελουν να αιφνιδιασουν απαντα τα συμβαλλομενα μερη με μια υποτιθεμενη πρωτοτυπια που κατανταει στερεοτυπη και μιμητικη από καποιες πηγης που οι ιδιοι εχουν στοχοποιησει.
Επειδη θελουν να κρυψουν τον αληθινο λογο.
Και αν προσπαθησουμε να μπουμε στις σκεψεις τους τοτε θα δουμε ότι είναι αλλοκοτες.Φαινομενικα με ελαχιστη αληθεια και πολυ αληθοφανεια και αν σκυψουμε καρτερικα και αφουγκραστουμε τη βαρια τους ανασα, θα συμπερανουμε μαλλον πως δεν είναι καθολου μια σκεψη ξεγνοιαστη, και πως «ουσιαστικα δεν τους καιγεται καρφι για τα προσωπα και τα γεγονοτα που τους περιβαλλουν»….
Ακριβως επειδη ζουνε στην ψυχολογικη τους πραγματικοτητα που δεν εχει καμια σχεση με την εξωτερικη πραγματικοτητα, επιβεβαιωνοντας τα λογια του Κουντερα ότι η πραγματικοτητα είναι μια ηπειρος που κανενας δεν επισκεφτεται.
Ζουνε ολες και ολοι το inner drama τους, σε σημειο που ολοι και ολες εχουν μετατραπει σε drama queen και μια ματια στα social media θα το δεις καθαρα ολο αυτό.
Η εννοια δραμα συχνα τη συγχεουμε στο μυαλο μας και γι αυτό ισως φταιει ο κατακλυσμος των δακρυβρεχτων ιστοριων μελο στην tv και στον κινηματογραφο.
Η ουσια του δραματος όμως βρισκεται πολλα μιλια περα απ αυτά.Αναφερομαι στο δραμα όπως το συνελαβαν και το αναπαραστησαν οι Αρχαιοι Ελληνες τραγικοι.
Η εμπειρια μου μεσα από τους αστρολογικους χαρτες δειχνει ότι το δραμα εχει παντα σαν βαση του την ΑΝΤΙΘΕΣΗ, που είναι από τις πιο δυσκολες οψεις που μπορει πραγματι να εννοηθει από το συνηθες ανθρωπινο μυαλο.
Οποτε οι δραματικες ιστοριες μοιαζουν καπως σαν αλυτα προβληματα που μας συνταραζουν …Το να κοιτας τον κοσμο όμως με δραματικο ματι-κατι που κανουν ολοι και ολες –σημαινει να βλεπεις τις σκληρες αυτές τις αντιθεσεις και να προσπαθεις να τις ζωντανεψεις ακομα περισσοτερο.
Αν όμως κοιτας ετσι, εισαι υποχρεωμενη να παιρνεις σταση αναλογα μ αυτό που θα ηθελες εσυ να συμβαινει –το ΜΕΣΑ και μ αυτό που πραγματι συμβαινει –το ΕΞΩ.
Γιατι το εξω, η σκληρη πραγματικοτητα ή οι αναγκες σβηνουν αυτή την παιδικη αθωοτητα όπως τραγουδουσε ο Σαββοπουλος.
Δεν θα ηταν λαθος ότι ο drama queen type να παρατηρησει κανεις ότι εχει την πικρη επιγνωση του εξω….
Αυτά οσον αναφορα το inner drama των περισσοτερων.
Ακομα τα τελευταια χρονια στα social media και εξ αιτιας της κρισης ολοι και ολες μιμουνται τον εαυτο τους .Και νομιζουν ότι μιμουνται τον εαυτο τους καλυτερα και από τον οποιοδηποτε.Και αυτό ξεκιναει από ένα τομεα της ψυχης τους που θελουν να παρουσιασουν τον εαυτο τους όπως νομιζουν αυτές και αυτοι καλυτερα.
Αυτο είναι στο MC του αστρολογικου χαρτη, το ζενιθ δηλαδη που είναι η άλλη πλευρα του Ωροσκοπου.Ομως όταν μιμειται καποιος τον εαυτο του οδηγειται αβασανιστα στην Υποκρισια.Και υποκρισια σημαινει να εισαι εκτος εαυτου.
Αλλα ποιου Εαυτου ?
Πιθανον του αληθινου εαυτου.
Και εχεις και τους αστρολογους που σου προτεινουν την υπερβαση χωρις να θιγουν αυτή την διακριση καθολου.
Τι υπερβαση να κανεις μετα όταν κατι μεσα σου, σου ψιθυριζει συνεχεια έναν διαλογο με τον εαυτο που νομιζεις ότι εισαι.
Ετσι η υποκρισια φτανει στα ορια της θεατρικης υποκρισιας χωρις την όμως την αισθητικη της, μεσω της οποιας ολες και ολοι ταυτιζονται με καποιον και καποια άλλη.Αυτον του ηρωα και της ηρωιδας του δραματος.
Τραγικο αποτελεσμα : Ολοι και ολες να διχαζονται.Και ναι μεν καποιοι και καποιες δεν αφηνονται να παρασυρθουν σ ε αυτόν τον καταναλωτικο τροχο της παρανοιας το ένα κομματι του εαυτου τους, αλλα το άλλο κομματι του θα ποθει να ξεφυγει ολοκληρωτικα προκειμενου να βρει την πολυποθητη ευτυχια που ψαχνει.
Και περα απο ολα αυτά το να «μιμειται καποια τον εαυτο της», εχει και μια άλλη πιο βαθια, πιο κρυφη, πιο γοητευτικη διασταση…Και μου ερχεται στο μυαλο μου μια εκρηκτικη φραση του ποιητη Arthur Rimbaud : Je est un autre !
…δηλαδη εγω ειμαι καποιος άλλος ή ακομα αυτό που ειπε ο Ολοφερνης του Nestroy : «Θα `θελα καποτε να πιαστω στα χερια μου με τον εαυτο μου, για να δω ποιος είναι πιο δυνατος εγω ή το άλλο εγω μου …»
(Sigmund Freud : Ομαδικη και ατομικη ψυχολογια – και Theodor W. Adorno : Αρνητική διαλεκτική ).
Ετσι υπογραμμιζεται δηλαδη η παραμορφωση και ο διχασμος και ακομα χειροτερα η αλλοτριωση που υφισταται ο κάθε ανθρωπος.Και ακομα χειροτερα η κοινωνια ή η ομαδα που ανηκεις δεν σε βλεπει σαν Εγω, αλλα σαν ένα εγω με ανταλλακτικη αξια.
Οποτε μοιραια μετατρεπεσαι σε ένα απροσωπο κατι, μεσα σ αυτή την κοινωνια ή την ομαδα που ανηκεις.Και κανεις δεν αντιλαμβανεται τι θυσια και τι αυτοθυσια σου ζητανε τη στιγμη που είναι στο ιδιο αυτό mood ολες και ολοι….
Αν κανεις τοτε μια συναστρια αναμεσα στα ζευγαρια με την παραπανω λογικη τοτε θα δεις από πού αρχιζει το παθος τους, (squares) , που μπαινουν σε πολεμο (oppositions) και που συμφιλιωνονται (conjunctions).
Που υπαρχουν ευκαιριες (sextiles) και που ρεει αρμονια και συνεργασια (trines).
Και δεν πρεπει να ξεχναει κανενας που υπαρχει συγχιση μεταξυ τους (semi-sextiles and quincunx) σαν προιοντα αποτελεσματων ψυχολογικων ελλειψεων του κάθε τμηματος της σχεσης.
Οι οικοι των ωροσκοπιων στη συναστρια θα δειχνουν σε ποιους τομεις θα εκδηλωνονται όλα τα παραπανω.
Συνεπως αγκαλιαζουμε την Επιστημη και ιδιαιτερα λαμπρους της εκπροσωπους όπως ο κ.Ασκητης γιατι η ταξινομηση αυτή διευκολυνει ακομα περισσοτερο το εργο της αναλυσης και συνθεσης των αστρολογικων μας χαρτων.
Ακομα περισσοτερο που η διελευση του Ουρανου στον Ταυρο, θα ανατρεψει ολο το σκηνικο που ξεραμε τοσα χρονια μεσα στις σχεσεις, αρκει να σκεφτειται ότι ο ανατροπεας του ζωδιακου θεατρου ο Ουρανος θα καθησει επτα χρονια εκει σε ένα ζωδιο που είναι γηινο, σταθερο και θηλυκο.
Αρα οι ανατροπες θα εχουν να κανουν με την οποια σταθεροτητα νομιζατε ότι εχετε, με τον εσωτερικο σας χωρο που θα εκδηλωθει με περισσοτερη ανισορροπια στα θηλυκα, και με το οτιδηποτε νομιζετε ότι εχετε επιτυχει και του εχετε δωσει σχημα.Και η συνοδος Κρονου και Πλουτωνα θα δωσει ολο το χρονο μεχρι το 2021 να γινουν «σταχτη και μπουρμπερη» καθως γινεται στο ζωδιο του Αιγοκερω, ένα ζωδιο με υπερβολικη λαγνεια και ποθο από τη μια, και από την άλλη η κοσμικοτητα του μπορει να παντρευεται με την καπατσοσυνη του..
Συνεπως αν καποια εχει Αρη στον Αιγοκερω και εχει unlived life στη ζωη της μπορει να ζησει την λαγνεια που πασχει, αν κατορθωσει να παντρεψει την κοσμικοτητα της με την καπατσοσυνη της.Και αν είναι συνειδητη θα ελεγχει τις επιπτωσεις της επαπειλουμενης καταρρευσης, και αν είναι ασυνειδητη θα τα εισπραξει σαν μοιρα και καρμα.
Αφησαμε εξω τον Κενταυρο Χειρωνα που συμβολιζει τη σεξουαλικη χημεια που στηριζεται στην αμοιβαια κατανοηση των ψυχικων τραυματων της καθε πλευρας.Και επειδη είναι στον Κριο θα απαιτησει επιγνωση της σεξουαλικης σου ταυτοτητας που αποτι ειδατε περναει μεσα από τη συνειδητοποιση της ψυχικης σας ταυτοτητας….
Να εχετε ένα ομορφο μεσημερι και καλη συνεχεια στην εβδομαδα σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου