Σάββατο 20 Απριλίου 2019

21 4 1967 -21 4 2018 : 52 χρονια : Nothing's gonna change my world and your world

21 4 1967 -21 4 2018 : 52 χρονια : Nothing's gonna change my world and your world

Ας αρχισουμε με τους Μυθους του τι σημαινει Επανασταση και Πραξικοπημα….
Ιστορικα η τελευταια Επανασταση ηταν η Γαλλικη.
Γιατι η Επανασταση των Μπολσεβικων ηταν ένα ψυχρο πραξικοπημα που χρηματοδοτηθηκε από το Γερμανο Αυτοκρατορα με τη μεσολαβηση του Παρβους στο σφραγισμενο βαγονι που ταξιδευε ο Λενιν, όταν εμαθε ότι ξεσπασαν ταραχες και ανελαβε ο Κερενσκυ.
Καπου ογδοντα χιλιαδες ενοπλοι, εργατες, αγροτες και στρατιωτες κατελαβαν την εξουσια τον Οκτωβρη του 17, σε μια χωρα 190 εκατομμυριων κατοικων.Και επεβαλαν την δικτατορια τους, που ειχαν το θρασος να τη λενε δικτατορια του προλεταριατου.
Και που στο ονομα της εγιναν εγκληματα.Ακομα και ο παρανοικος Χιτλερ ειχε εκλεγει από το Λαο του.
Και αυτό είναι ένα παραδοξο της ιστοριας.Οι ακροδεξιοι Ναζι βγηκαν με εκλογες και οι αριστεροι κομμουνιστες από πραξικοπημα.
Ακομα οι κομμουνιστες δεν ειχαν άλλο προτυπο καταληψης της εξουσιας, πλην των μπολσεβικων και το απεδειξε αυτό ο παρανοικος Ζαχαριαδης με τους τσαρλατανισμους του στον Εμφυλιο.
Συνεπως το πραξικοπημα αφορα με την βια καταληψη της εξουσιας από μια μεριδα ανθρωπων που ενεργουν θεαρεστα ότι θα σωσουν τους πολλους.Αρα αναλαμβανουν το εργο της Λυτρωσης των πολλων και αυτο ειναι μια Ποσειδωνια αυταπατη.Και ακομα η Λυτρωτικη κουλτουρα εχεις τις ριζες της στον Ορφεα και επανω στον Ορφισμο και τα μυστηρια του κατεληξε στις καταστροφες του εικοστου αιωνα...
Ακομα ένα άλλο ιστορικο παραδοξο είναι ότι το πραξικοπημα των Μπολσεβικων είναι για ιστορικη διερευνηση.Γιατι μια χουφτα ευφυεστατων ανθρωπων με επικεφαλης τον Λενιν πηρε την εξουσια.
Πραγματικα είναι το φαινομενο αυτό για ιστορικη μελετη.
Επειδη ο κομμουνισμος, ανοικοδομηση του σοσιαλισμου το ελεγαν τοτε, φαινοταν μεχρι εκεινη τη χρονικη στιγμη μια ρομαντικη ουτοπια , αλλα ο ρομαντικος ουτοπισμος βασιζεται στην αμφιταλαντευση αναμεσα στο ριζοσπαστικο ανθρωπισμο και στον ψυχρο δομισμο.
Προφανως ο ριζοσπαστικος ανθρωπισμος ελειπε απο τους Μπολσεβικους ,και κατεληξαν στο ψυχρο δομισμο της εξουσιας τους, από την κυνικοτητα που τους διεκρινε. Και πραγματι πετυχαν συσσωρευση κεφαλαιων τετοια, που ο σημερινος Νεοφιλελευθερισμος τους μιμειται στο να θελει να εκμηδενισει την μεσαια ταξη και παιρνει τη θεση της νομενκλατουρας του πλουτου.
Αυτο εξηγει βεβαια και τη συμμαχια νεοκομμουνιστων και νεοφιλελευθερων στη σημερινη εποχη.
Από την άλλη το πραξικοπημα της 21ης Απριλη ηταν μια χουφτα από ηλιθιους ανθρωπους που κατελαβαν την εξουσια,πιανοντας στον υπνο όχι μονο τον πολιτικο κοσμο τοτε, αλλα και τους Στρατηγους τους, που ετοιμαζαν δικτατορια με τις ευλογιες του βασιλικου θρονου.
Και αυτό δεν είναι για ιστορικη μελετη το φαινομενο…?
Χαρακτηριστικο το αρθρο του Λεωνιδα Κυρκου που ηταν ετοιμο να κυκλοφορησει στις 21/4 στην τοτε εφημεριδα Αυγη,
με τιτλο :Να γιατι δεν θα γινει πραξικοπημα…
Και φυσικα δεν προλαβε να κυκλοφορησει η εφημεριδα γιατι εγινε πραξικοπημα από τους συνταγματαρχες…
Ακομα η εξεγερση του Πολυτεχνειου δεν εριξε τη Χουντα.Την εριξε το Κυπριακο.Και η καρικατουρα κυβερνηση εθνικης ενοτητας που εγινε τοτε, πουλησε την Κυπρο με ανταλλαγμα τη Μεταπολιτευση που σημαινε την επιστροφη του προδικτατορικου πολιτικου κοσμου στην Εξουσια.
Και οσο και να φωναζε ο Αντρεας Παπανδρεου τοτε, ότι θα δικασει τους υπευθυνους του Κυπριακου, τα ξεχασε όταν ανεβηκε στην εξουσια.
Δεν ξερω αν κανετε συσχετισμους και με το σημερα, που οσο και αν φωναζε ο Al6 για τα μνημονια, τοσο επεβαλε το χειροτερο μνημονιο από ολους τους αλλους της πολιτικης μαφιας..
Βεβαια είναι προνομια της Κεντροαριστερας ή της Αριστερας, αλλα να λεει στην Αντιπολιτευση και αλλα να κανει όταν παιρνει την Εξουσια.
Το ΠΑΣΟΚ εδωσε πολλα μαθηματα επανω σ αυτό.
Και η δευτερη τραγικη φορα Αριστερα θα βοηθησει το Γαβρα να σκηνοθετησει τα καραγκιοζιλικια του Βαρουφακη…
Ουαααου…
Και να ξεκαθαρισω επανω σ αυτό κατι : Σιχαινομαι στην Τεχνη οτιδηποτε εχει προπαγανδα :Και στην τεχνη προπαγανδα σημαινει η κυριαρχια του μηνυματος επανω στη φορμα…. Καθοσον προπαγανδα είναι η άμεση παρουσίαση ενός μηνύματος με έναν συγκεκριμένο τρόπο, ώστε να εξυπηρετήσει συγκεκριμένους σκοπούς.
Φυσικα και υπαρχουν ταινιες όπως το Δοκτωρ Ζιβαγκο, που ασχολειται με την πολιτικη κατασταση της ζωης του ποιητη Μαγιακοφσκυ αλλα δεν προσπαθει να εξυπηρετησει συγκεκριμενους πολιτικους σκοπους.
Υμνει τον Ερωτα και την Ποιηση.
Η προπαγανδα των χουντικων ηταν για γελια,αφου απευθυνοταν σε ηλιθιους ανθρωπους από βλακες προπαγανδιστες.
Ο ιδιος ο Αντρεας Παπανδρεου όταν βρεθηκε αιχμαλωτος με τον Κυρκο και ειδε τον Παττακο, τον χαρακτηρισε ηλιθιο και δεν μπορουσε να πιστεψει ότι αυτος ο ανθρωπος εκανε πραξικοπημα.
(αναφορα από το βιβλιο του η Δημοκρατια στο Αποσπασμα).
Το ιδιο συμβαινει και με τους ανθρωπους που χαρακτηριζουν διαφορους τρομοκρατες όπως ο Κουφοντινας επαναστατη.
Ειναι τοσο ηλιθιοι που δεν μπορουν να δουν ότι αυτος ο τυπος είναι ενας δολοφονος που εξυπηρετουσε τα πιο σκοτεινα κεντρα εξουσιας , τις διαπλοκες τους και τους ανταγωνισμους τους.
Βεβαια ο Κουφοντινας δεν εχει σχεση με τον Πρεκα, ενας άλλος 17νοεμβριτης ή καποιας αλλης οργανωσης , που βγηκε και τον γαζωσαν οι σφαιρες ενός ολοκληρου αστυνομικου λοχου κοντα στην Καλογρεζα το 1987.
Μονος του και αντι να τον πιασουν αιχμαλωτο, ένα ατομο μονο του, τον διελυσαν λες και ηταν μαγκια αυτό.Και ο Κουφοντινας ζηταει αδεια από τις φυλακες γιατι δεν τις αντεχει….
Ή ακομα ο φοιτητης στη Γενοβα ο Κωστας Γεωργακης που αυτοπυρποληθηκε για να διαμαρτυρηθει για τη Δικτατορια.
Πρεπει ακομα να διακρινουμε τη διαφορα του Ηρωα και του Αυτοκαταστροφικου.Τη διαφορα του επαναστατη ρομαντικου, ακομα και αν προτιμαει την ενοπλη μορφη αγωνα, από τους δολοφονους .
Και αυτό φαινεται κυριως από τον πνευματικο δεικτη και την ψυχικη τους κατασταση.Δεν ειμαι και πολύ σιγουρος ότι οι περισσοτεροι αντιστασιακοι ηταν ανισορροποι ψυχικα ή ηρωες.
Πως να εξηγησεις ότι βρεθηκαν κορες από αυτους τους αντιστασιακους που ερωτευτηκαν τους δημιους των πατεραδων τους…
Με αυτά και αυτά θελω να πω, ότι ακομα και στο χωρο των εξτρεμιστικων αριστερων οργανωσεων μπορει να υπαρχουν Δον Κιχωτες και ρομαντικοι ουτοπιστες.
Αλλα είναι σπανιες οι περιπτωσεις.Οι περισσοτεροι είναι ηλιθιοι όπως ο Ξηρος που εσκασε η βομβα στα χερια του και τον επιασαν οι Αστυνομικοι το 2002.
Και μειναμε εκθαμβοι από την περιβοητη 17 Νοεμβρη και τα μελη της.Γιατι μυθοποιηθηκαν περαν του δεοντος.Γιατι ηταν απλοι ηλιθιοι οι περισσοτεροι με ευαισθησιες αγριων ζωων της ζουγκλας.
Για περισσοτερα μπορειτε να διαβασετε :Η επαναστατικη μαζα και η τεραστια σημασια των βλακων εν τω συγχρονω βιω του Ευαγγελου Λεμπεση….
Ακομα δεν μπορουμε να μιλαμε για πνευματικη τιμιοτητα αν δεν καταγγελεται η αθλιοτητα των οσων συμβαινουν.Και δεν τα γραφω αυτά γιατι ειμαι αντιλαικος, ειμαι όμως αντιμαζικος.
Τα γραφω από τη θεση της τραγικοτητας του αυτονομου και επιλεκτου προσωπου ή της «κλεισμενης ψυχης» από ελλειψη οξυγονου εξ αιτιας της μποχας που αναδυουν οι μηχανισμοι της εξουσιας και οι πολιτικες τους μαφιες.
Μιλανε οι Συριζαιοι για εκσυγχρονισμο και ο εκσυγχρονισμος τους εγκειται στην υιοθετηση μιας νοοτροπιας που εξοβελιζει την χειροτερη ισως μορφη της βλακειας, την ελληνικη κουτοπονηρια, η οποια θεωρει ολους τους αλλους κουτοφραγκους.
Και «ανατολισμος» των ακροδεξιων, με αποκορυφωμα τους χουντικους είναι εκεινη η φαυλοτητα που παρουσιαζεται σαν ξεχωριστη μορφη εξυπναδας….
Εκλογες ερχονται και εχω δηλωσει δημοσια τι θα κανω…Ψηφιστε Γυναικες πρωτα απολα, γιατι οι αντρες απετυχαν στον πολιτικο στιβο.Ξεκατινιαζονται και δεν εχουν καμια μπεσα και λογο.Αλλα λενε και αλλα κανουν.Για να μην θυμηθω τους παιδεραστες. Και αν δεν το μπορειτε αυτό..ψηφιστε νεους ανθρωπους χωρις εμπειρια στην διαδικασια της πολιτικης μαφιας.Μεχρι να εκπαιδευτουν θα εχει αλλαξει το σκηνικο.
Τελικα ποτε ηταν καλυτερα τοτε στα 1967 ή σημερα ...
τι αλλαξε απο τοτε ...
ηταν ο Χρονος που εφερε τις αλλαγες ή τα ιστορικα προσωπα ενσαρκωσαν τη ροη του ποταμιου του χρονου..
Γιατι με τη ροη του χρονου, στο περιβολι του τρελλου που ζουμε,
Κάτι αλήθεια συμβαίνει εδώ κάτι μυστικό,
κάτι πλούσιο και παράξενο σαν τοπίο του βυθού,
ανθισμένες κερασιές κι απόγευμα ζεστό
και πολύχρωμο χορτάρι, ναι, για ν’ αποκοιμηθώ.
Αμαξάκια κάτασπρα φεύγουν απαλά
και μας φέρνουνε σε σένανε στα μέρη τα παλιά,
στο γαλάζιο θρόνο σου χρυσό μανδύα φοράς
και σε δυο λιοντάρια ήμερα τα πόδια σου ακουμπάς.
και να θυμαστε οτι 50% στην Ελλαδα δεν ασχολειται με τη show bizz που λεγεται Πολιτικη, και να επισημανουμε αλλο η Πολιτικη και αλλο οι Πολιτικοι...
το υπολοιπο 20% ειναι οι μηχανισμοι της Εξουσιας και οι λακεδες του, και το υπολοιπο 30%, ειναι αυτο που "τρωει" το παραμυθι και παει και ψηφιζει για να δωσει δυναμη
στα καθε λογης ψυχοπαθολογικα ανδρεικελα της εξουσιας...
απο τα κρεατα του Μπαλοπουλου και το ταμα του Παπαδοπουλου στη Novartis, στον Πολακη του Συριζα και τους διορισμους του και στον Κοσκωτα του Μενιου και του Ανδρεα...
Απο τη Δεσποινα Παπαδοπουλου και τη Ντελλα Ρουφογαλλη στη Δημητρα Λιανη και την Περιστερα...
ενας ολοκληρος κοσμος σε dance remix παραλλαγων...
και εμεις μεσα απο την εναλλακτικοτητα μας, που αποδειχτηκε εναλλακτικοτητα ακομα και μεσα στους εναλλακτικους, απο πολυ μικρη ηλικια, να βλεπουμε αυτο το πολωτικο παιγνιδι εναλλαγης των κομπαρσων της εξουσιας, παρατηρωντας εναν ολοκληρο λαο να μετατοπιζεται σαν μαριονετα αναλογα με το κοκαλακι που του πεταγαν και το παραμυθι που τον ταιζαν ....
τι θυμαμαι απο την εμετικη χουντα των Συνταγματαρχων :
οτι ετρωγα ξυλο απο τους δασκαλους μου στο δημοτικο, μιλαμε για αγριο ξυλο, επειδη με καρφωναν τα ρουφιανακια οτι εβαζα χερι στα κοριτσακια...
και αυτοι το εκαναν αυτο, αλλα σ αυτους γκρινιαζαν τα κοριτσακια ενω σε μενα χαμογελουσαν...
και οτι ειχα συχνες αποβολες γιατι ειχα σιχαθει να μας κουρευουν και απο τοτε μου εμεινε το κουσουρι με τα μακρια μαλλια...
Ποτε ηταν καλυτερα τοτε ή σημερα....
ΠΟΤΕ ....
Ο χρονος αλλαζει τη ροη της εξελιξης ή ή ενσαρκωση του μεσα απο τους ψυχωτικους αρρωστους της καθε εξουσιας...ειχα προσεξει από το 1981 ότι οσοι εχαναν την πολυποθητη εξουσια, πηγαιναν οι περισσοτεροι στο ψυχιατρο…
Και αυτό για μενα λεει πολλα….
Γιατι η εξουσια ειναι αφροδισιακη για τους πολλους και υποκαταστατο του sex, γι αυτους που την ασκουν..
Δεν μπορουν οι ανθρωποι να κανουν ερωτα και sex και "πηδανε" ολους εμας που μπορουμε να χαρουμε ολο αυτο..
Μην ακουτε οτι ειναι gay οι πολιτικοι και τα τοιαυτα. Asexual και ουδετερου σεξουαλικου φυλου ειναι και καλυπτουν τον ψυχικο αυτισμο τους, με τις διαστροφες τους.
Συνεπως : Nothing... Nothing's gonna change your world
γιατι ολα ειναι μια στιγμη, μια στιγμη που μπορει να σε φερει στην αιωνιοτητα
γι αυτο :
Πες μου το ποιο όμορφο σου ψέμα
πες το μυστικά μόνο σε εμένα
μίλησε μου για ένα παραμύθι
αυτό που διάλεξες για πάντα να σου λείπει
ήρθες και έφυγες όπως τα αστέρια
πέρασαν τόσα καλοκαίρια
που χάθηκε το όνειρο στη δύση
και έμεινα εδώ…
Αλήθεια ή ψέμα
εγώ με έσενα
στην πρώτη δύση
ποιος θα γυρίσει
στο πρώτο βλέμμα
φίλα εμένα
να μην μας ξαναπάρουν
την στιγμή
Μπορει ολο αυτα που γραφω να φανταζουν μια ρομαντικη ουτοπια, αλλα Ουτοπια είναι κάτι που όταν κάνεις ένα βήμα προς το μέρος του, αυτό απομακρύνεται δύο. Όταν κάνεις δύο αυτό απομακρύνεται τέσσερα, όταν κάνεις τρία αυτό απομακρύνεται έξι και ούτο καθ' εξής...
Και σε τι χρησιμεύει τοτε η ουτοπία;
Σε βοηθάει να προχωράς όλο και πιο μπροστά...
Δεν είναι λιγο ετσι ε ?
αλλα ουτοπια ειναι και η αγαπη....
“Love calls - everywhere and always.
We're sky bound.
Are you coming?”
(Rumi)
καλημερα ολη μερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου