Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Venus retrograde -Mars in Pisces : οι πολιτικες του Παθους και ο κινδυνος compassion trap

Venus retrograde -Mars in Pisces : οι πολιτικες του Παθους και ο κινδυνος compassion trap

Ο Αρης εισηλθε στο ζωδιο των Ιχθυων μετα από μια αλλοπροσαλη κινηση στο ζωδιο του Υδροχοου, οπου πηρε το χαρακτηρα της μονιμοτητας εκει, αφου “στρογγυλοκαθησε” εκει από τις 16/5, ακριβως μισο χρονο και σημαδευσε τη χρονια που φευγει με τα declination καμωματα του και τους retrograde θυμους του που εφτασαν στα επιπεδα της εκρηξης, της υστεριας και της ανεξελεκτης πυρκαιας που πυροδοτησε και προκαλεσε το μονιμο τετραγωνο του με τον κυβερνητη του χωρου αυτου τον Ουρανο.
Αυτα συνεβησαν ειτε συμβολικα ειτε στην κυριολεξια καποιες φορες.Στην περιοχη που θα ταξιδευει που είναι τα σπιτια του Δια και του Ποσειδωνα θα βρεθει με τετραγωνο με τον πρωτο και συνοδο με τον δευτερο.Απο την ερχομενη πρωτοχρονια θα μπει στο σπιτι του θα αρχισει το νέο του κυκλο.Ομορφη πρωτοχρονια μας περιμενει με τον Αρη να μπαινει στο σπιτι του και εκει να βρισκεται και ο ηλεκτρισμενος Ουρανος οπισθοδρομος.
Γι αυτό ετοιμαστειτε το “οπλο παρα ποδας”…
Να τα παρουμε από την αρχη : Ο Αρης είναι how you go about getting what you want, the quality of your personal drive. Στην περιοχη του Ιχθυ λειτουργει με ασυνεπεια και με αδιακρισια.
Ετσι υπαρχει η ροπη ειτε να του λειπει μια συνεκτικη κατευθυνση στους προσωπικους του σκοπους ή να παρουσιασει μια ικανοτητα να μεταφερει μαζι πολλα προσωπα μιας καταστασης, ετσι ώστε καποιος/α να εχει ελεγχο σε ολες τις λαθραιες ή μυστικες καταστασεις.
Aπό αυτό προκυπτει ότι θα εμφανιστουν πολιτικες μεγαλης στρατηγικης ή ανικανοτητας.
Σας τα παρουσιαζω ετσι γιατι τωρα θα κριθει ποιος θα κερδισει τις εκλογες που θα γινουν αργοτερα.
Η σεξουαλικη φυση από την άλλη που είναι απολυτα συνδεδεμενος ο Αρης θα ταιριαξει πολύ με την συναισθηματικη και σε καποιες περιπτωσεις θα παρουσιαζεται αδιαφορη, ή χωρις τη σωστη εστιαση ή με αυτοεπιεικια.
Στη θαλασσα του Ποσειδωνα θα κανει το πρωτο τετραγωνο με τον Δια που είναι ηδη σε τροχια, και ολο αυτό συνοψιζεται στο biting off more than you can chew, καθοσον να θυμαστε ότι ο Διας φουσκωνει ή επεκτεινει οτιδηποτε ερχεται σε επαφη και στην περιπτωση του τετραγωνου υπαρχουν προβληματα με το ποσοστο αναλογιας,γιατι υπαρχει μια μιξη διαστροφικου ενθουσιασμου μεσα σε φανατισμο και υπερβολικου ζηλου.
Απο την άλλη θα κανει συνοδο με τον Ποσειδωνα στις αρχες του Δεκεμβρη ενω θα φιλοξενειται στο σπιτι του,και εχοντας υποψη σας ότι ο Ποσειδωνας δημιουργει μια ομιχλη σε οτιδηποτε ερχεται σε επαφη, υπαρχει κινδυνος να πεσεις σε compassion trap, και αυτό σημαινει ότι δεν μπορεις να διεκδικησεις κατι για τον εαυτο σου από το φοβο μην πληγωθουν ή αναστατωθουν περισσοτερο οι ανθρωποι του περιβαλλοντος σου.
Συνοψιζοντας και εχοντας υποψην ότι η Αφροδιτη συνεχιζει αναδρομη και θα είναι καιρο ακομα στη σκια της, ότι υπαρχει ο Κρονος στον Αιγοκερω που τονιζει το βαθυ φοβο των χαοτικων οψεων της ανθρωπινης φυσης και μαλιστα αυτές κινδυνευουν να εκραγουν εάν οι conventional κανονες ξεφτιζουν.
Η conventional συμπεριφορα αυτή την εποχη είναι μια αμυνα για να μην εκραγουν τα παντα.
Συνοψιζοντας λοιπον τα παραπανω σας παρουσιαζω τα ψυχολογικα θεματα που θα αντιμετωπισουμε μεχρι το τελος του χρονου.
Ένα από αυτά είναι η εκδικητικοτητα. Όμως αν θυμηθει καποιος την ατακα από την περιφημη ταινια Kill Bill, ότι η εκδικητικοτητα είναι ένα δασος που κινδυνευεις να χαθεις αν μπεις μεσα εκει, τοτε μπορει να εχεις ένα μετρο επανω σ αυτό, και να διαλογιστεις ότι η εκδικητικοτητα είναι ένα πιατο που τρωγεται κρυο, και όχι ένα εν θερμω ξεσπασμα, όπως δειχνουν οι ηλεκτρισμενες και μπλοκαρισμενες ενεργειες του σημερα.
Ακομα να θυμαστε ότι υπαρχει ένα υπογειο στοιχειο στην έλξη ανάμεσα στα ερωτευμενα ζευγαρια και στις σχεσεις που δεν ανιχνευεται καθαρα και η ομιχλη το Ποσειδωνα το επιτεινει.
Αλλα ένα τετοιο στοιχειο απαιτει πολύ αυτογνωσια για να μπορει να διαχειριστει δημιουργικα, ώστε να μπορεσει αυτό το στοιχειο να μετασχηματισει το ζευγος ή η σχεση σε πολύ βαθια επιπεδα.
Η βασικη φυση μιας τετοιας σχεσης, που ολοι και ολες επιδιωκουν κατά βαθος, δηλ.το παθος του ερωτα, σε πρωτο επιπεδο βγαζει όλα τα αρχαικα στοιχεια σε μια σχεση.
Αλλα μεσα εκει συνυπαρχουν οι ιδιότητες πρωτοτυπια και φαντασια - και είναι πολύ συναρπαστικα αυτά για την μια πλευρα, γιατι η πρωτοτυπια και η φαντασια υπαρχουν παντα στη μια πλευρα, και οι αρχαικες αντιδρασεις στην άλλη πλευρα.
Η Πρωτη πλευρα που διαθετει μια τετοια φαντασια, χανει πολλες φορες το αισθημα του reality της σχεσης, αλλα το παραδοξο είναι ότι ασκει ενα σχεδον hypnotic spell για τον/την συντροφο του, με αποτελεσμα η άλλη πλευρα να αισθανεται καποια αγνωστα, εντονα μιξαρισμενα με primitive στοιχεια συναισθηματα, όπως σφοδροτητα, ζήλια και επιθυμία για πλήρη κατοχή της πρωτης πλευρας.
Αυτά είναι πρωτόγονα συναισθήματα τις πιο πολλες φορες, που μπορεί να εκπλήσσουν με το βάθος τους και εάν η δευτερη πλευρα δεν είναι συνηθισμένη σε μια τέτοια ένταση, ΑΝΤΙΔΡΑ αποσυνδεδεμένη από αυτά τα συναισθήματα για να επιτύχει μεγαλύτερο έλεγχο στον εαυτό της και στη σχέση.
Αυτο βεβαια μπορει να αλλαζει από τη μια πλευρα στην άλλη, καποιες φορες…
Το πάθος κάνει όλους τους ανθρώπους ευάλωτους και η ευπάθεια μπορεί να δημιουργήσει τις πιο πολλες φορες δυσάρεστες άμυνες.
Η πιο χαρακτηριστική από αυτές τις άμυνες είναι μια a highly manipulative τακτικη (ασυνείδητη τις πιο πολλες φορες), μορφή συμπεριφοράς που θελει να ασκησει τον έλεγχο μέσα από λεπτοφυη παρακράτηση της στοργής, κάνοντας έτσι να αισθανθεί η πρωτη πλευρα χειραγωγημένη, ανήσυχη και ανασφαλη…
Αλλά τέτοιες επιδρομές δεν ασκούνται εσκεμμένα ή από κακία. Και αν μπορει το ζευγαρι ή η οποιαδηποτε σχεση να τα αναγνωρισει αυτά στο βαθος τους…και κυριως να αναγνωριστει το βάθος της προσκόλλησης που εχει η μια πλευρα, τοτε το ζευγαρι μπορει να ζησει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αξια μεσα από την αγάπη του, χωρίς να συμμετέχει στα manipulative games…
Ακομα το πιο υπεροχο είναι ότι η πλευρα που ασκει ελεγχο ασυνειδητα, αν αναγνωρισει αυτό στον εαυτο της, θα αισθανθει μεγάλη αφοσίωση και γενναιοδωρία απέναντι στο ταιρι της.
Δηλαδη εάν ο ενας συντροφος είναι σε θέση να αναγνωρίσει και να αποφύγει αυτές τις manipulative τακτικές (που προκύπτουν σε μεγάλο βαθμό από το άγχος), τοτε και οι δυο θα διαπιστωσουν ότι το βάθος της έλξης τους έχει μια μεταμορφωτική επίδραση τόσο και στις δυο προσωπικότητες, οσο και στο ανοιγμα της σχεσης τους σε μια πλουσιότερη και βαθύτερη διάσταση για τη ζωή και την αγάπη.
Αντι γι αυτό όμως, αυτό το υπεροχο στοιχειο παθους και ελξης αναμεσα στο ζευγαρι γινεται πολύ δυσκολο θεμα για τη συνεχεια της σχεσης, αν και οι δυο πλευρες είναι ασυνειδητες αυτου του στοιχειου.
Τοτε ολο αυτό εκφυλιζεται με μια πραγματικη πικρα με την πάροδο του χρόνου, και καταντα ένα ασχημο λογισμικο προγραμμα που γινεται ένα πρότυπο πως να απογοητευει και να ματαιωνει ο ένας τον άλλον με εξαιρετικά κακόβουλους τρόπους - ιδιαίτερα σεξουαλικά.
Και τελος να θυμαστε ότι δεν απέχει πολύ η Ανοιξη απ τις πύλες της Κόλασης...
δεν απέχει πολύ ο θρίαμβος απ την τραγωδία...ειμαστε ασφυκτικά δεμένοι με αλυσίδες...
οι οποίες μας έχουν "δέσει χειροπόδαρα",γιατί τα φώτα της φωτιάς ειχαν σβήσει,
και μόνο με τις παλίρροιες κολυμπούσαμε κόντρα... μέσα σ αυτά τα κλειστα υποδειγματα …που κάποιες φορές εμοιαζε με μια σχεδία στον ωκεανό,
είμαστε με μια τίγρη αγκαλιά προσπαθώντας να την εξημερώσουμε....
για σκεφτείτε το λίγο...
Καλημερα ολη μερα και φτασαμε Παρασκευη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου