Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

November Days 2018 with Venus retrograde and Jupiter in Sagittarius : Εντελεχεια –a Challenge of Fate


O Νοεμβρης είναι ο πιο καθοριστικος μηνας των τελευταιων ετων με την εννοια ότι μπαινουμε σε μια Εποχη οπου μεχρι το τελος της Ανοιξης του 2019, θα ειμαστε σε ενα τοπιο τελειως αγνωριστο όπως το ξεραμε τα τελευταια χρονια.
Προλογος Astrological significators :
1.Η Αφροδιτη σταματαει την ξεφρενη retrograde κινηση της στο ζωδιο του θανατου και της αναγεννησης, το σκορπιο, τωρα ειναι στο ζυγο, στις 16/11 και αν αναλογιστεις ότι εφετος παρουσιασε και μια declination συμπεριφορα φιλοξενωντας το μυθικο πατερα της στο σπιτι της, αλλα με αντιθεση, κατι που σημαινει ότι περασε μια χρονια που μυστικα μεσα σου δεν ηθελες να δεθεις με κανεναν και καμια και αρα ασυνειδητα ειχες ελξη σε προσωπα που ή δεν ηταν για σενα ή με προσωπα που ηταν σιγουρο ότι θα σε αφησουν και θα δημιουργουσαν ρηξεις.
Ακομα παγιδευμενη καιρο σε ένα grand cross με τις δεσμες της Σεληνης εκει στο Σταθερο Σταυρο, η Αφροδιτη εχει δημιουργησει ολες τις προυποθεσεις διαζυγιων και χωρισμων με προσχημα την ελευθερια και το διαστημα που χρειαζονται οι ανθρωποι να αναπνευσουν μεσα στις σχεσεις τους.
Ομως η αληθεια είναι άλλη : οι περισσοτερες και οι περισσοτεροι ψαχνουν για conventional σχεσεις για να καταπνιξουν την αληθινη τους επιθυμια που είναι μονον οι unconventional σχεσεις.Δεν θελω να επεκταθω στην ασυνηθιστη σεξουαλικη συμπεριφορα που δημιουργησε ολο το παραπανω.
Αλλα από την άλλη δηλ.μπηκε ο Ουρανος ο θεος των μποεμ, του ασυνηθιστου και της εκκεντρικοτητας στο σπιτι της Αφροδιτης στο Ταυρο σε ενα χωρο καθαρα conventional και δεν περιμενεις να γινει μπαχαλο η κατασταση…
Και να μην μακρηγορουμε τοσο πολύ…Οσο πιο conventional χαρακτηρας εισαι, τοσο πιο πολύ θα υποφερεις τα επομενα χρονια.Οσο σταθερος χαρακτηρας εισαι, τοσο πιο πολύ θα νιωσεις τις σεισμικες δονησεις του γκρεμισματος της ζωης σου.Η οικογενεια του Σταθερου Σταυρου εχει να υποφερει τα πανδεινα εκτος από τα Λιονταρια που η εγωκεντρικοτητα τους δενει με την Ουρανια εκρηξη, γιατι οπου «γαμος και χαρα η Βασιλω πρωτη» ….
Τωρα αν εισαι Λιονταρι και conventional, δεν εισαι Λιονταρι ετσι ? τοτε ψαξε να δεις τι εισαι και με τι ταυτιζεσαι…
2.Ο Αρης μετα από τις 16/5 που εισηλθε στο εκκεντρικο ζωδιο του Υδροχου, και μετα από retrograde and declination συμπεριφορες, θα εισελθει στις 16/11 στο ζωδιο του Ιχθυ, για να δημιουργησει μια πολεμικη ατμοσφαιρα στα ζωδια της Μεταβλητης Οικογενειας.
Η παρουσια του Δια εκει θα κανει λαιμαργους αμφοτερες τις εμπολεμες πλευρες.
3.Οι δεσμες της Σεληνης επισης στις 16/11 θα μπουν στον αξονα Καρκινου-Αιγοκερω, και τελευταια φορα που εμπαιναν εκει ηταν την ανοιξη του 2000.Και οσο μεταφυσικο να φαινεται το αρωμα που αφηνουν εχουν μια λογικη συνεχειας του κυκλικου χρονου.
4. Ο Διας εισερχεται στο ζωδιο του Τοξοτη στις 8/11, στο σπιτι του και αρχιζει έναν νέο κυκλο επεκτασης ή φουσκωματος, αν ακομα υπαρχει τετοια ορεξη με την παρουσια του Κρονου του αντιθετου του που επισης βρισκεται στο σπιτι του.
Να θυμηθουμε ότι ιδιαιτερα ο Διας και ο Κρονος χρειαζεται να τους βλεπουμε στην ισορροπια τους, πως λειτουργουν μαζι.Γιατι όταν υπερεχει η μια ενεργεια εναντια στην άλλη,μπορει να προκυπτουν σε φουσκωμα, μη ρεαλιστικες προσδοκιες και τιποτε να μην επιτυγχανεται (overstrong Jupiter in Sagittarius), και αντιθετα να κολλας σε μια ρουτινα, φοβισμενος της αλλαγης, ανικανος να αλλαξεις και να αυξηθεις διοτι υπαρχει μια ανικανοτητα να δεις περα από τις πραγματικοτητες και τους περιορισμους της στιγμης, (overstrong Saturn in Capricorn).
Και όλα αυτά γιατι ο Διας και ο Κρονος εχουν να κανουν πολλα με το πως λειτουργει ο κοσμος γυρω μας.Γιατι no man is an island και κάθε ατομο εχει να μαθει πως θα αλληλεπιδρα και θα επιβιωνει μεσα σε έναν κοσμο γεματο από αλλους.
Ο Διας είναι η ενεργεια που δινει ωθηση στους εαυτους μας για επεκταση μεσα στην κοινωνια,γι αυτό και κυβερναει εκεινες τις δραστηριοτητες που αποβλεπουν σαν σκοπο την επιβιωση μας σαν ατομα μεσα σε μια ομαδα.
Το θεμα της Δικαιοσυνης και του Νομου θα είναι αυτά που θα αντιμετωπισουμε ως επι το πλειστον τη χρονια που θα βρισκεται στο ζωδιο του Τοξοτη.
Ο Κρονος αντιθετα κυβερνα τη συγκροτηση που εχεις σαν ατομο, και τα ορια που θα δοκιμαζεις, καθως θα συνδεεσαι με τους αλλους, και κυριως την ικανοτητα σου να αφομοιωνεις ότι εχεις ανακαλυψει και εχεις παρει από τις εξερευνησεις του Δια.
Γιατι παντα υπαρχει μια ισορροπια στη φυση που λεει,ότι οποιαδηποτε αναπτυξη εμφανιστει και μια αληθινη προοδος εχει γινει, είναι αναγκαιο να σταθεροποιηθει αυτή η αναπτυξη, για να μπορεσεις να ανοικοδομησεις μια πλατφορμα από την οποια θα ξεκινησεις μια καινουργια αναπτυξη.
Συνεπως η ιδεα της σταθεροποιησης συνδεεται παντα με τη δομη, το timing και προφανως καποιον πονο του να αφησεις κατι που σε εχει βαλτωσει και σε εχει κολλησει.
Το θεμα λοιπον από την άλλη τι ακριβως εχεις αφομοιωσει από τη ζωη σου, θα εμφανιζεται επισης εντονο.
Ακομα, πρεπει να θυμαστε ότι υπαρχουν πολλα ειδη χρονου.
Εντελεχεια-Καιρος-Κυκλικος χρονος-Spiral χρονος και linear χρονος.
Και όταν καποια και καποιος αναλογιζεται την φιλοσοφια του χρονου, το πρωτα πραγμα που ερχεται στο μυαλο είναι : Μοιρα και Ελευθερη Θεληση.
O γενεθλιος μας αστρολογικος χαρτης, μια συμβολικη απεικονιση της Ψυχης μας, είναι μια αντανακλαση της ποιοτητας του χρονου και του τοπου στον οποιο γεννηθηκαμε, και ενας τροπος να σκεφτεις γυρω από αυτό είναι τα ορια της συχνοτητας και της αντηχησης.Τιποτε εξωτερικα από τη συγκεκριμενη μας συχνοτητα και την αντηχηση δεν γινεται να εχουμε εμπειρια σαν ατομα.
Στο βιβλιο του Challenge of Fate o Thorwald Dethlefsen
γραφει : με σκοπο να αντιληφθουμε κατι, μια ανθρωπινη υπαρξη χρειαζεται μια αντιστοιχη δονηση στον εαυτο της και αυτή η αντηχηση είναι που θα κανει την αντιληψη πιθανη.Οτιδηποτε βρισκεται εξωτερικα η ικανοτητα να αντηχει κατι, δεν γινεται να την αντιληφθει το ατομο, και συνεπως δεν υπαρχει.
Ετσι μπορουμε να πουμε με καποια βεβαιοτητα ότι ενας που εχει Κρονο στον πεμπτο οικο του, δεν γινεται να περιμενει το λαχειο να κερδισει γιατι η λειτουργικοτητα του Κρονου του, θα τον ανταμειβει μονον με σκληρη εργασια, προσπαθεια και όχι με την κερδοσκοπια.
Γι αυτό τονιζω και λεω πως είναι δυνατον να περιμενετε κερδη και ανταμοιβες μιας ζωης με το Δια στον Τοξοτη, όταν ηδη υπαρχει ο Κρονος στον Αιγοκερω.
Γι αυτό και μιλησα πιο πανω γι αυτές τις αντιφασεις.Αν εισαι ταυτισμενος με μια δυναμη ενεργειακη δεν ακους την αντηχηση της αλλης της αντιθετης και αυτή σαν ασυνειδητη δινει το τελικο αποτελεσμα.
Αυτο ακομα μπορει να σημαινει ότι η εμπειρια του εξωτερικου κοσμου και των αλλων ανθρωπων είναι συναρτηση του οσο περισσοτερη πηγη πληροφοριας εχουμε γυρω από τον εαυτο μας, και αυτό ακομα είναι μια εξηγηση του φαινομενου της συγχρονικοτητας.
Στη φαση εντελεχειας που ειμαστε τωρα, να θυμηθουμε την ετυμολογια της αρχαιοελληνικης αυτης λεξης, που τη χρησιμοποιησε ο Αριστοτελης για να νιωσετε ακριβως την ουσια αυτου του χρονου που διανυουμε. Γιατι η λεξη είναι περισσοτερο οργανικη και βρισκεται πιο κλειστα στην ποιοτητα του αστρολογικου και αλχημικου χρονου.
Εντελεχεια : εν -τελος - εχω ..το τελος εδώ σημαινει τον σκοπο και ακομα το εχω μπορει να του δoθει μια εννοια πιο πλατεια όπως : το βλεπω.
H εντελέχεια είναι θηλυκο και απανταται και στην φιλοσοφια, είναι ενας αριστοτελικος ορος που σχετίζεται με τη φυσική διαδικασία δημιουργίας κι εξέλιξης των όντων: ένα ον αποκτά εντελέχεια, όταν η άμορφη υλη μεταβαίνει από την περιοχή της δυνατοτητας –δυνητικοτητας οποτε χαρακτηριζεται δυναμει ον π.χ. ο ογκόλιθος του μαρμάρου που έχει τη δυνατότητα να γίνει αγαλμα, κιονας, πλακα κ.λπ.) στην περιοχή της πραγματικοτητας οπότε χαρακτηρίζεται ενεργεια ον , π.χ. γίνεται άγαλμα,κιονας,πλακα κ.λπ.), στην οποία εντάσσεται χάρη στη μορφη που απέκτησε από το δημιουργό της κι ολοκληρώνεται εκπληρώνοντας το τελος, το σκοπο της ύπαρξής του, επιτυγχάνοντας την αυτοπραγματωση του.
Όλα αυτά συνηγορουν ότι μονον η εσωτερικη μας φυση μπορει να προσδιορισει το σχημα των ζωων μας.
Και καθως συμπληρωνει ο Jung : το εγω πρεπει να είναι ικανο να ακουσει προσεκτικά και να δώσει, χωρίς περαιτέρω σχεδιασμό ή σκοπό, εκείνη την εσωτερική ώθηση προς την ανάπτυξη.
Σας το εχω επαναλαβει πολλες φορες με τα αρθρα μου εφετος.
Απλα σημερα σας το εδωσα πιο φιλοσοφικα.
Ολο αυτό που υπαρχει στη φαση της εντελεχειας που ειμαστε και διανυουμε, θα είναι ένα όμορφο λουλούδι δημιουργημένο και σμιλεμένο απ τις οδύνες του δικού σου τοκετού,της δικής σου εγκυμοσύνης....
Και ναι ειμαστε σ αυτή τη φαση του τοκετου, ενας τοκετος πολύ δυσκολος που ορισμενες φορες θυμιζει λες και εισαι λιγο πριν το τελος της ζωης σου, και κανενας δεν τολμαει να ονειρευτει ολο αυτό που τον περιμενει αν επιτρεψει στον εαυτο του… να μπει σ αυτή τη διαδικασια της αλχημικης μεταστοιχειωσης…
Καλες εγκυμοσυνες λοιπον μεχρι την Ανοιξη…
και φτασαμε Παρασκευη Παρασκευουλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου