Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

Jupiter conj Saturn in Aquarius-Saturn square Uranus -2021 : forward now for creating our personal Mythos

Jupiter conj Saturn in Aquarius-Saturn square Uranus -2021 :
forward now for creating our personal Mythos
 
"We need images and myths through which we can see who we are and what we might become. As our dreams make evident, the psyche’s own language is that of image, and not idea. The psyche needs images to nurture its psyche needs images to nurture its own growth; for images provide a knowledge that we can interiorize rather than ‘apply,...”
(Downing, The Goddess, 2)- (From mythologists fcb page by Ioana Miller)
 
Ειμαστε στην αυγη του 2021, και στην αυγη του 21ου αιωνα.
Το 2020 είναι πια παρελθον και είναι εντυπωσιακο πως οι Αθηναιοι υποδεχτηκαν με τοσα βεγγαλικα λες και σηκωναμε παλι το Ευρωπαικο πρωταθλημα….
Αληθεια το θυμαστε ποσα χρονια περασαν απ το 2004 …
Το 2020 θα μπορουσες να το παρομοιωσεις με την ψυχολογια της High Priestess καρτας απ τη Mythic Tarot.Ενα ειδος αντιμετωπισης με έναν κρυμμενο εσωτερικο κοσμο, τον οποιο συνηθως κυβερναει η Περσεφονη της Μυθολογιας ή η αντιστοιχη High Priestess card.
Στον κρυμμενο εσωτερικο κοσμο βρισκεται και ο ιος covid19 που κληθηκαμε να τον αντιμετωπισουμε σαν έναν αορατο εσωτερικο εχθρο.Και μας εκλεισαν ή κλειστηκαμε μεσα σε ένα αλχημικο μπουκαλι και αρχισαν ολες οι εσωτερικες διεργασιες καυσης.Και ανεξαρτητα αν το ηθελαν να το κανουν αυτό οι περισσοτεροι και οι περισσοτερες, το βιωσαν σαν μια μυστηριωδη αισθηση προερχομενο από «κατι» ή «καποιο» μυστηριο κεντρο που εργαζεται εναντια στις ζωες τους.Πολυ- λιγοι το βιωσαν με ονειρικο τροπο διανοιξης ενός εσωτερικου συμπαντος.
Σημασια εχει ότι στο σταδιο που βρεθηκε η Ανθρωποτητα, νομιζοντας ότι εχει μαθει πολλα απ τη φυση του, ναρκισσευοταν επι δεκαετιες με επικινδυνο τροπο, κατι που επισημαινουμε από εδώ τουλαχιστον 11 χρονια.
Και ηρθαμε ξαφνικα αντιμετωποι με τις αναγκες μας και ποιο είναι το μερος του πλανητη που εχει ασφαλεια.Κανενα τελικα αποτι αποδειχτηκε τη χρονια που εφυγε.Γιατι μεσα στο 2020 βρεθηκαμε στον Αδη, στο νυκτερινο κοσμο με συγχιση αφου μυρισαμε επι χρονια το δελεαρ της μυρωδιας του λουλουδιου του Ναρκισσου που είναι ισοδυναμος με τον τρομο του Θανατου.
Και εισηλθαμε σ αυτό τον νυκτερικο κοσμο με συγχιση και αμηχανια και μια Θανατηρη σιωπηρη συμφωνια σκεπασε ολο τον πλανητη, σαν αυτή τη Σιωπη που ενσωματωνει η Μεγαλη Μητερα επανω σε ένα άλλο πιο βαθυτερο και ραφιναρισμενο επιπεδο.
Φτασαμε ακριβως στη Μητρα του Ασυνειδητου, κανετε αναλογιες με τη Μητρα που δημιουργηθηκατε, οπου εκει παντα υπαρχει ενας αγωνας αναμεσα στο Κεντρο και την περιφερεια, βρισκεσαι ποτε στο ένα, ποτε στο άλλο.
Και ακομα σ αυτή τη Μητρα του Ασυνειδητου, βρισκεται το μυστικο του αληθινου σκοπου της και ολο το υποδειγμα του συμπεριλαμβανομενου πεπρωμενου του σκοπου αυτου.
Το θεμα όμως είναι ότι όπως κατασκευαζομαστε σε διαφορετικες μητρες των μαναδων μας, ετσι και στη μητρα του Ασυνειδητου ο σκοπος και το πεπρωμενο είναι διαφορετικο στον καθενα και την καθεμια μας, και ακομα χειροτερα η ερμηνεια τους ποικιλλει αναλογα με το χαρακτηρα του καθενος.
Όταν καταφευγεις σε θεωριες συνομωσιας εισαι απλα υπερβολικα καχυποπτος σε οποιαδηποτε προοδο και Κυνικος γιατι συνεχως βλεπεις μονον την αρνητικη πλευρα της ζωης επειδη τρομαζεις να κοιταξεις το εσωτερικο σου συμπαν.
Και ετσι το 2021 μας ηλθε, και οι πρωτες του ωρες μας δινουν την ελπιδα να νιωσουμε ότι αναδυομαστε από την ανακαλυψη που ειχαμε για το ασυνειδητο του κατω κοσμου που πηγαμε, τις κρυμμενες δυναμεις του, που ψαχνουν απαντησεις για το αινιγμα της ζωης μας αλλα και την εννοια και τη σημασια της ιδιας της ζωης.
Εφετος θα συναντησουμε τον Ιεροφαντη στο μυθικο προσωπο του Κενταυρου Χειρωνα που θα σε κανει να αντιμετωπισεις το τμημα εκεινο του εαυτου σου, που μπορει επιτελους να αρχισει να σχηματιζει και να εκφραζει μια προσωπικη φιλοσοφια, μια individual οραση του πνευματος, το οποιο θα μαθεις να σε οδηγει μετα, καθως θα αφηνεις πισω σου ολη την αφελεια της παιδικης σου ηλικιας και θα τολμησεις να αντιμετωπισεις επιτελους τις προκλησεις της ζωης που εχεις μπροστα σου.
Και όταν βρισκεσαι όπως ειπαμε πιο πανω στη μητρα του Ασυνειδητου, χρειαζεσαι τους χαρτες Ψυχης για να βγεις από εκει μεσα.Και για να βγεις από εκει με τους χαρτες αυτους θα γινουν οι πυξιδες για να ανακαλυψεις την προσωπικη σου μυθολογια.
Γιατι ολοι οι χαρτες που απεικονιζουν τη Ψυχη εχουν συλλογικους και κοινωνικους μυθους μεσα τους, Universal και personal.Καθηκον σου είναι να βρεις το δικο σου προσωπικο μυθο.Οι χαρτες της Ψυχης όταν διαβαζονται από κοινου με αστρολογικους χαρτες είναι ακομα καλυτερα γιατι σου δινουν περισσοτερα περιθωρια επιλογων συνειδητοτητας και τι δρομο θα ακολουθησεις.Απο μονος του ενας αστρολογικος χαρτης είναι πολύ φτωχος για να σε βοηθησει τι δρομο θα παρεις.Θα παρεις εκεινο της παραδοσιακης μοιρας που αποβλεπει ότι εχει γραφτει για το χειροτερο.
Γιατι αποκλειει ολες τις transcendent functions της ψυχης.
Βλεποντας το χαρτη αυτό της Αναλυτικης Ψυχολογιας του Carl Jung εάν κανετε αντιστοιχιες με τους αντιστοιχους αστρολογικους significators πχ Great Mother Σεληνη και Πλουτωνας κοκ, θα διαπιστωσετε τοτε ότι ο αστρολογικος χαρτης σας γινεται διαβατηριο για εισοδο σε άλλες περιοχες που ουτε καν ειχατε φανταστει και όχι ποια μοιρα σας περιμενει στις ζωες σας…
Το διαβατηριο αυτό είναι η ανακαλυψη του προσωπικου σας Μυθου…
Τι είναι ακριβως ο your personal Mythos…
Ο προσωπικος σου μυθος είναι μια ιστορια που επηρεαζει τη συμπεριφορα σου σε τετοιο βαθμο που καθοριζει τα παντα για σενα : τις πεποιθησεις σου,ποιους αγαπας και μεχρι τι αγοραζεις ακομα.Εχει διαμορφωσει ποια και ποιος εισαι σημερα και ποια και ποιος θα γινεις.
Ειναι το Συμπαν του εσωτερικου σου χωρου.
Για παραδειγμα στην προβολη μιας τιγρης μεσα απ τους φακους του επιστημονα, μια τιγρης είναι ένα θηλαστικο, το μεγαλυτερο ειδος της οικογενειας του απ τις αγριογατες.Οταν βλεπεις την τιγρη μεσα απ τους φακους ενός περιβαλλοντολογου, η τιγρη είναι ένα ειδος που κινδυνευει και είναι θυμα της αγριας παρεμβασης του ανθρωπου στη φυση.Αλλα μεσα απ τους φακους του Μυθολογου μπορουμε να δουμε τα αρχετυπικα νοηματα της τιγρης : τη δυναμη, τη μεγαλοπρεπεια, τη χαρη και τη βασιλικοτητα της.Αν τα τοποθετησεις όλα αυτά μαζι αρχιζουν να γινονται πιο ενδιαφεροντα.
Ετσο και η προσωπικη Μυθολογια είναι η ιστορια της ζωης που κερδιζεις από την αλληλεπιδραση των Αρχετυπων.
Τι είναι το Αρχετυπο όμως ?
Ένα αρχετυπο είναι μια βασικη εννοια από κατι.Το προσχεδιο της σημασιας του.Για παραδειγμα τα τραπεζια ερχονται σε απειρες μορφες, αλλα το αρχετυπο του τραπεζιου είναι κατι επιπεδο που ξεχωριζει από το εδαφος.Γνωριζοντας όμως αυτό το βασικο αρχετυπο του τι είναι ένα τραπεζι , ειμαστε παντα σε θεση να το ταυτισουμε και να το αναγνωρισουμε με καποιον ή κατι , ανεξαρτητα του ποσο παραξενο μπορει να είναι αυτό το τραπεζι.
Ένα αρχετυπο μπορει επισης να είναι ένα γεγονος, ενας τυφωνας, ενας γαμος ή μια κηδεια.
Ετσι η Μυθολογια είναι μια ιστορια αλληλεπιδρασης μεταξυ των αρχετυπων.Για παραδειγμα μια ιστορια για ένα οικογενειακο τραπεζι από κειμηλια που χρησιμοποιουνται σε ένα γαμο.Η ιστορια της αλληλεπιδρασης των αρχετυπων δημιουργει Νοημα.Οχι μονο καποιο παλιοτερο νοημα-αλλα το Νοημα της Ζωης.Δεν υπαρχει Νοημα στη ζωη σου που δεν προερχεται από τις σχεσεις μεταξυ των αρχετυπων.
Είναι οι Μυθοι ψεματα, πλαστες ιστοριες ή λαθος…?
Για ένα ατομο που τους πιστευει, ενας προσωπικος μυθος δεν είναι ποτε λαθος ή σωστος οσον αφορα τα γεγονοτα.Η απλη πιστη σε έναν προσωπικο μυθο προυποθετει ότι είναι αληθεια.Στην πραγματικοτητα, αυτή η πεποιθηση είναι συχνα αρκετα ισχυρη για να υπερνικησει την πραγματικη αληθεια και ετσι πρεπει να εισαι προσεκτικη στη χρηση των φακων του οποιου Μυθολογου σου,ψυχολογου σου, ψυχιατρου σου ή πνευματικου σου καθοδηγητη, για να δειτε γιατι εχετε υιοθετησει καποια συγκεκριμενα αστερια σημεια στον μεγαλυτερο αστερισμο των πεποιθησεων σου.
Παντα υπαρχει ενας αντιθετος Μυθος, προιον της εντασης των αντιθετων ενεργειων.
Πολλοι ανθρωποι στον κοσμο εχουν τον μυθο
ότι η : « η ζωη είναι για χαλαρωση και απολαυση.Συνεπως εδώ εκτιμας ότι ηδη εχεις.» Αλλοι πιστευουν ότι «δεν αξιζουν τιποτα, εκτος αν εργαζονται πολύ σκληρα.».Τωρα από τους δυο αυτους μυθους-ποιος εχει δικιο ? Φυσικα και οι δυο.
Συμπερασμα –Η Δυναμη της Προσωπικης Μυθολογιας
Όπως ένα ονειρο, η προσωπικη μυθολογια μπορει να επιβληθει ή να ενεργησει επανω σου.
Αυτο συμβαινει σε σενα και Συμβαινει από Εσενα.Εαν δεν εχεις εργαλεια για να το δεις, θα καθορισει για σενα ποιον και ποια θα αγαπησεις, τι θα αγορασεις και πως τελικα σκεφτεσαι.
Εαν όμως αναπτυξεις τα εργαλεια εκεινα που χρειαζονται για διερευνηση του εσωτερικου σου συμπαντος, όχι μονον μπορει να σταματησεις να εισαι υπο τον ελεγχο της προσωπικης σου μυθολογιας, μπορεις κυριολεκτικα να χτισεις τον κοσμο μεσα στον εσωτερικο χωρο σου, αλλαζοντας ετσι κάθε οψη του ποια και ποιος εισαι με κάθε τροπο σ αυτό που θελεις να εισαι….
Όχι μονον ενδιαφερον αλλα καταπληκτικο για την εξελιξη σου…..
Και με το Saturn square Uranus που είναι η βαση του νεου Κυκλου Jupiter conj Saturn in Aquarius που μας βαζει σε μια τροχια εποχης 200 ετων, μαντεψε ποιος αρχαιος Θεος ή ενεργεια είναι υπευθυνη για την δημιουργια και την εξελιξη της προσωπικης σου Μυθολογιας…
Και με την οψη αυτή Κρονου και Ουρανου πρεπει καποια και καποιος να κανει κατι με τις νεες ιδεες και τις εικονες που πλημμυρισαν ηδη την συνειδητοτητα του από το ταξιδι στη μητρα του κατω κοσμου του Ασυνειδητου.
Και δεν είναι αρκετο με το να συμπεριφερεται καποιος εκκεντρικα και unconventional που θα ηταν αρκετα για Uranian types όπως οι περισσοτεροι Υδροχοοι, αλλα να βρει την υπευθυνοτητα να δημιουργησει καποιο οχημα διεξοδου για αυτές τις νεες ιδεες και εικονες διαφορετικα θα αισθανεται συνεχως ανησυχος και σε απειλη.
Και το περιεργο είναι ότι η οψη Κρονου-Ουρανου εχει να κανει με κατι στον κοσμο με μια κοινωνικη ή πολιτικη ενοραση, αλλα χωρις να χανεται το αισθημα του ρεαλισμου και της εγκοσμιας σοφιας ή της συντριβης αυτης της ενορασης μεσα σε μια υπερβολικη conventional δομη.
Μια ντελικατη ισορροπια θα χρειαστει γι αυτό χωρις πολωση ή μπλοκαρισμα που θα φερει με σκληρο τροπο αυτή τη χρονια το τετραγωνο τους….
Όταν η ζωη σε βγαζει σε μυθολογικους και αρχετυπικους χρονους Κρονου και Ουρανου, αρχιζεις να διερευνεις τη προσωπικη σου μυθολογια, γιατι το project της στοχευει να σου αναπτυξει αυτή την προσωπικη μυθολογια σου περαιτερω για να βρεις το νοημα στη ζωη σου.
Και εκει μπορει να βελτιωσεις ξαφνικα ολη τη ζωη σου….
Και παλι σας ευχομαι Καλη και Δημιουργικη Χρονια

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου