Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

transit Sun in Taurus with Mercury retrograde : ontogeny recapitulates phylogeny.

transit Sun in Taurus with Mercury retrograde : ontogeny recapitulates phylogeny.

Για οσους τους γκρεμισε η ζωη με τον ένα ή άλλο τροπο κατά τη διαρκεια της Αφροδιτης Αναδρομης και με τον Ηλιο στον Κριο, τωρα που αλλαζει ο Ηλιος ζωδιο και εισερχεται στο ζωδιο του Ταυρου παρουσιαζεται μια τρομακτικη ευκαιρια με τον Ερμη αναδρομο ακομα να σκεφτουν και να διαλογιστουν :
Ότι μου γκρεμιζεται δεν εχει άλλο νοημα η πρακτικη χρησιμοτητα του στη ζωη μου και ότι μπορει να συνθεσω από εδώ και περα βρισκεται σ ότι αληθινα χρειαζομαι….
Και θα πρεπει να θυμομαστε ότι : " Όλοι μας ως το τέλος της ζωής μας κουβαλάμε τα υπολείμματα από τη γέννησή μας, τις μεμβράνες και το κέλυφος από τ' αυγό ενός αρχέγονου κόσμου. Πολλοί δεν καταφέρνουν ποτέ να γίνουν άνθρωποι.
Παραμένουν βάτραχοι, σαύρες, μυρμήγκια.
Πολλοί είναι άνθρωποι από τη μέση κι απάνω και ψάρια από τη μέση και κάτω.
Ο καθένας, ωστόσο, αντιπροσωπεύει μια προσπάθεια της φύσης να δημιουργήσει μια ανθρώπινη ύπαρξη. Οι ρίζες μας είναι κοινές.
Όλοι προερχόμαστε από την ίδια μήτρα. Το κάθε άτομο ξεπετιέται από την ίδια άβυσσο, αγωνίζεται να πετύχει το σκοπό του. Καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλο, μα κάθε άνθρωπος μπορεί να εξηγήσει μόνο τον εαυτό του"
( Έρμαν Έσσε, Ντέμιαν)….

Όποιος έχει μελετήσει βιολογία στο σχολείο πιθανά να έχει ακούσει
τη φράση ontogeny recapitulates phylogeny.
Στην Μήτρα εξελισσόμαστε απο μια μορφή Ψαριού στο να γίνουμε άνθρωποι.
Στους πρώτους τριάντα-έξη μήνες της ζωής μας συνοψίζουμε τη διαδικασία ξανά.
H Jean Huston έχει ένα κεφάλαιο στο βιβλίο της The Possible Human που το ονόμασε awakening your evolutionary history.
Αυτή εργάστηκε με τον Moshe Feldenkrais επάνω σ αυτές τις ιδέες -και έτσι έχει θεμελιώσει μια τεχνική η οποία σε βοηθάει να αναπτύξεις μια μεγαλύτερη ενημέρωση διαμέσου αυτής της μετακίνησης.
Η ιδέα της είναι ότι αν αποτύχουμε τους πρώτους 36 μήνες αυτής της μετάβασης απ την κατάσταση Ψαριού που είμαστε, απο ένα αμφίβιο να γίνουμε ένα ερπετό, απο εκεί σε μια μαιμού ή εναν πιθηκο μέχρις να στηθούμε όρθιοι σαν άνθρωποι, τότε η ζημιά έχει να κάνει με όλη τη ψυχολογία.
Γιατί όταν γεννιόμαστε έχουμε ένα fish brain,μετακινούμαστε σαν ψάρι.
Στην επιστροφή αυτές οι μετακινήσεις δραστηριοποιούν ανάπτυξη εκείνου του τμήματος του εγκεφάλου, το οποίο μοιράζεται με την αμφίβια κατάσταση και την έρπουσα ανάπτυξη.
Σ αυτό το στάδιο το νήπιο αρχίζει να ανιχνεύει με την κοιλιά του και να συνεργάζεται στην κίνηση του με χέρια και πόδια.
(Στα αλήθεια μπορείτε να κάνετε σαν άσκηση όλες αυτές τις τρείς φάσεις ?)
τοτε θα δειτε στην καθε φαση, που εχετε κολλησει...
Η μετακίνηση στην επιστροφή δραστηριοποιεί τα τμήματα του εγκεφάλου της πρώιμης φάσης των θηλαστικών και εμείς ανιχνεύουμε με τα τέσσερα.
Η ανίχνευση της μετακίνησης δραστηριοποιεί τα τμήματα του εγκεφάλου που έχουν να κάνουν με τη πιο σύγχρονη μορφή θηλαστικών, και εμείς μετακινούμαστε παρόμοια με έναν πίθηκο o οποίος μετακινείται απ την μια πλευρά στην άλλη.
Και ούτω καθεξής, μέχρις τα περισσότερα τμήματα του εγκεφάλου να αναπτυχθούν στο πιο ανθρώπινο επίπεδο.
Είναι συγκλονιστικό, εαν το νιώσετε σαν άσκηση.
Γιατί τα ίδια συμβαίνουν και σε μεταγενέστερες φάσεις αναπτυξιακών διαδικασιιών οι οποίες όμως αφορούν περισσότερο ψυχολογική ανάπτυξη.Δεν μπορείτε να φανταστείτε την επίδραση στην σεξουαλική ανάπτυξη.

Αστρολογικά ο 3ος οίκος και ότι πλανήτες εμπεριέχει, συνεπώς το ζώδιο των Διδύμων,Ποσειδώνας, ο οίκος που περιέχει Ιχθείς-Παρθένο,και ότι πλανήτες υπάρχουν μέσα,earth -water polarities -Αρης,Ήλιος είναι οι κυριότερες ενδείξεις για το πως εξελιχθήκαμε, για το που μπλοκαριστήκαμε.
Και σύμφωνα επίσης με τον ψυχολόγο Erik Erikson στο έργο του childhood and society το κύριο θέμα σ αυτή τη φάση της αναπτυξιακής διαδικασίας είναι : trust versus mistrust .
Και η μεγάλη ερώτηση που προκύπτει είναι "Είμαι εγώ αυτός που πρόκειται να το κάνει αυτό ?"
Ειμαι αυτος που θα βρω δουλεια, ενω ειμαι ανεργος...
ειμαι αυτη που θα εχω συναισθηματικη σχεση, ενω ειμαι καιρο μονη μου....
Ναι εισαι, αν το θελεις ...
καθησε και κανε τις ασκησεις προσεκτικα και θα δεις σε ποιο σταδιο της αναπτυξιακης σου διαδικασιας εχεις μπλοκαρει...
καθησε και παρακολουθησε μια εγκυμονουσα πρωτα απολα, που κανει φυσικα τη διαδικασία...
Γιατι σε κάθε μπλοκάρισμα της ενήλικης φάσης, μας παραπέμπει στην πρώιμη φάση της αναπτυξιακής διαδικασίας....
Πριν περάσουμε στην πιο ανθρώπινη αναπτυξιακή μας διαδικασία είναι υποχρεωτικό να μην έχουμε εκκρεμότητες απ τις προηγούμενες φάσεις μας.
Και εδώ η αστρολογια μπορει να επιτυχει μια βαθεια και δημιουργικη συνεισφορα στην κατανοηση των παιδιων μας.
Το γενεθλιο ωροσκοπιο ενός παιδιου είναι ενας χαρτης υποδειγματων και ενδεχομενων τα οποια υπαρχουν μεσα σ`ένα παιδι από τη στιγμη της γεννησης του.
Οταν ενας ενηλικας εξερευνει το γενεθλιο ωροσκοπιο του, πολλα απ αυτα τα ενδεχομενα που του περιγραφονται, εχουν ηδη φανει συμφωνα με τις εμπειριες της αληθινης ζωης και τις επιλογες που αυτό το προσωπο εχει κανει, κατά τη διαρκεια των χρονων.
Χρονος, καταστασεις, και σχεσεις με τους αλλους αποκρυσταλλωνουν ενδεχομενα μεσα απ το σχημα υποδειγματων συμπεριφορας και στασεων.
Σε ένα παιδι αυτά τα ενδεχομενα ευκολα καταπνιγονται από τις οικογενειακες διαμαχες που το απαιτουν.Τα παιδια εμποδιζονται εξ αιτιας ακαταλληλων καταστασεων, πως μπορει μια μανα να προσδοκα υγιη αναπτυξη του παιδιου της, όταν ζει στον ιδιο χωρο με τον ψυχασθενη πατερα της, για παραδειγμα ή ακομα χειροτερα αγνοουνται μεσα απ τη στερηση της αναγνωρισης.
Η ενθαρρυνση αυτων των ενδεχομενων στην παιδικη ηλικια, και δεν είναι ευκολο παντα στην σημερινη κριση, μπορει να βοηθησει ένα παιδι μεγαλυτερη εμπιστοσυνη και ελπιδα για το μελλον το οποιο θα είναι περισσοτερο αυθεντικο γι αυτό.
Να ένα ζητουμενο που προκυπτει στη συμβουλευτικη για τα παιδια : μην μπερδευουμε τις αναγκες μας σαν γονεις, με το δρομο που θα ανοιξουμε γι αυτά, ο οποιος θα στηριζεται στην ενθαρρυνση σ αυτά για την αυθεντικοτητα τους…
Μονο με αυτόν τον τροπο είναι πολύ πιθανη η ευτυχια και η εκπληρωση τους στη ζωη.

Ταδε εφηη Liz Green στο child horoscope, και μπορουμε ηδη να αρχισουμε να προσανατολιζομαστε προς μια νεα σταση σε σχεση μ αυτά.
Θα κλεισω προς το παρον αυτό το τεραστιο θεμα, με τα σταδια και τις φασεις της Παιδικης Ηλικιας, όπως αυτές μπορουν να διερευνηθουν μεσα απ τα γενεθλια ωροσκοπια, για να παρετε μια ιδεα.
1.pre-natal expierence : το κεντρικο αρχετυπο της φασης αυτης είναι η Ενοτητα.
Η οποιαδηποτε νευρωση παιδιου αρχιζει απ το μυαλο των γονιων του, σημειωνει ο Dr.Arthur Janov στο βιβλιο του the feeling child
2.the archetype of birth : η φαση αυτή ονομαζεται primary narcissism και είναι το συναισθημα εκεινο που οτιδηποτε γυρω μας είναι ακριβως μια επεκταση στο ποια/ποιος ακριβως είναι.
3.the oral phase : Συμφωνα με τον ψυχολογο Erik Erikson, στο childhood and society, το κυριο θεμα αυτης της φασης είναι trust versus mistrust.Η μεγαλη ερωτηση είναι :Ειμαι εγω, και πως προκειται να το κανω αυτό ?
Αυτό δημιουργει αργοτερα το αισθημα της Επιβιωσης.
4.the anal phase : Σ αυτό το σταδιο, εμφανιζεται η φαση του «ποιος αποφασιζει»…Ποιος αποφασιζει εγω ή εσυ ? Η Μητερα ή το παιδι ? Και στη διαρκεια αυτης της φασης προετοιμαζεται η θεμελιωση μεγαλυτερου αποχωρισμου, individuality, και αυτονομιας, the battle of the chamber pot.
5.the Oedipal phase : και φτανουμε στην ηλικια των εξη ετων, οπου αυτή η φαση είναι γνωστη σαν a three-person area.Ο Erikson γραφει για το κυριο θεμα της που είναι Initiative versus Guilt και εδώ σταδιακα εισερχεται και ο ρολος του Πατερα, αφου τα προηγουμενα σταδια ηταν κυριως μια αλληλεπιδραση σχεσεων με την Μητερα.
6.the School age :Μερικες φορες αυτή η φαση ονομαζεται και play age, και παιζει αναμεσα στις ηλικιες των 6-10.Ειναι η περιοδος που ο Freud ονομαζει latency period, η ησυχια και η ηρεμια πριν την θυελλα της εφηβειας, οπου o Erikson στο childhood and society, γραφει ότι το διλημμα εδώ είναι industry versus inferiority.
Ok δεν είναι ακομα ενηλικα τα παιδια, αλλα μπορουν σιγα σιγα να αρχιζουν να εργαζονται στο να αυξηθουν ακομα και μεσα απ τα παιγνιδια τους, πως θα γινουν ενας καλος μπαμπας ή μια καλη Μαμα για το μελλον.
Εχουν παιξει τα παιδια σας τετοια παιγνιδια, σ αυτή τη φαση ?...μαλλον εχουν αφομοιωσει καλα την προηγουμενη φαση τους.
Γιατι αυτος είναι ενας χρονος για σοβαρη αναπτυξη αυτων των ικανοτητων οι οποιες θα τους δωσουν τις ικανοτητες να λειτουργησουν περισσοτερο ανεξαρτητα στον κοσμο αργοτερα…
7.Adolescence : Δεν θα δωσω μεγαλυτερη εκταση, απ τα προηγουμενα εδώ, γιατι είναι τεραστιας σημασιας κεφαλαιο για την αναπτυξη των παιδιων, αλλα απ τα 11-13 τους αρχιζει μια φαση οπου αυτά αναδυονται απ τη Μητρα της οικογενειας μεσα στην κοινωνια.Αυτη η φαση μοιαζει με άλλη νεα μορφη Γεννησης, οπου τα προηγουμενα σταδια αναπτυξης συμφιλιωνονται ξανα και βγαινουν ξανα στην επιφανεια.
Ατελειωτες business και αλυτα συναισθηματα απ την oral phase ξαναεμφανιζονται.
Και το ερωτημα είναι σε αυτή τη φαση.. :υπαρχει ενας ασφαλης κοσμος για να επιβιωσω μεσα σ αυτόν ?

Δυστυχως δεν υπαρχουν αλλοι συμμαχοι σ αυτό το θεμα.Ουτε η μανα σου, ουτε ο πατερας σου.Μονο το ταιρι σου, ο αντρας σου ή η γυναικα σου και αν εχεις κανει ασχημη επιλογη
σ αυτό οι πρωτοι που θα το πληρωσουν είναι τα ιδια τα παιδια σου…
Γιατι οι σημερινοι παπουδες και γιαγιαδες «πασχουν» απ το συνδρομο της αιωνιας εφηβειας.Δεν είναι σαν τις παλιες γιαγιαδες που γιορταζαν τα γεραματα τους και την ενηλικιωση τους, μεσω των εγγονων τους.
Οι πιο πολλοι από τους σημερινους παπουδες και τις γιαγιαδες τους λειπει η σοφια…για να μπορεσουν να καθοδηγησουν τις κοινωνιες σαν σοφοι γεροντες όπως παλιοτερα…
Ολες οι αρχαιες κοινωνιες καθως και οι παλιοτερες οικογενειες ειχαν κεφαλες σοφιας μεσα απο τα συμβουλια γεροντων τους …
Σημερα δεν εχουμε γεροντες….Οι πιο πολλοι πασχουν από την ψυχοπαθολογια του ναρκισσισμου που τους επιστρεφει στην κατασταση fish- brain και αυτό φαινεται στα προσωπα τους σαν μια απεραντη γλυτσα την οποια μπερδευουν με τα φυσικα συνεπακολουθα των γηρατειων τους …
Σημερα οι γεροντες ανηκουν στη γενια με Pluto in Leo….
Και αφου κατασπαταλησαν τους καρπους του πλανητη…
ηρθε η ωρα να ρουφηξουν τα παιδια τους σαν τον Κρονο στη Μυθολογια που καταπινε τα παιδια του….
Συνεπως δεν υπαρχει άλλος δρομος…Παμε παλι από την Αρχη για τα βασικα ….

Και μην ξεχνατε ότι το ζωδιο του Ταυρου είναι ότι πιο sensual διαθετει η Φυση….
και την ιδια ωρα δινει πρακτικο σχημα σε ιδεες και συναισθηματα που καταναλωσες πολύ χρονο να σε ταλαιπωρουν….
να εχετε ενα ομορφο βραδυ :) <3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου