Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Mercury- Venus retrograde : η Ευτυχια είναι Επιλογη σου….

Mercury- Venus retrograde : η Ευτυχια είναι Επιλογη σου….

Απο τα πιο παλια χρονια που φτανουν την Εποχη της Μυθολογιας ένα συμπερασμα μπορει να εξαχθει στις περιπλοκες συναισθηματικες σχεσεις των ανθρωπων
Η γυναικα ανηκει στο χωρο του Ερωτα και ο αντρας στο χωρο του Λογου.Η γυναικα “ξελογιαζεται” από τα λογια ενός αντρα και ο αντρας “μαγευεται” από μια γυναικα.
Αυτά μας ελεγε ο δασκαλος Carl Yung και δεν ειχε καθολου αδικο επανω σ αυτό..
Στην αστρολογια βασικος παραγοντας για την εναρξη των επιχειρησεων μιας σχεσης είναι αντιστοιχα Αφροδιτη και Αρης , ενώ εάν αρχισει μια σχεση τα κλειδια βρισκονται αντιστοιχα στις θεσεις Ηλιου και Σεληνης που μας δειχνουν την πορεια ζυμωσης μιας σχεσης.
Αυτά πολύ απλοποιημενα για να μπορεσουμε να νιωσουμε κατι από τις διεργασιες μιας σχεσης
Από την άλλη η ψυχολογια του Yung τοποθετει σαν πρωτο παραγοντα αυτό που ονομαζουμε anima/animus energies για τη δημιουργια των σχεσεων.
Ετσι ενας αστρολογικος χαρτης μπορει να φανερωσει εάν καποιος μπορει να δει αυτές τις anima/animus ενεργειες , μεσα από διαφορες αστρολογικες οψεις αυτου του χαρτη πως θα ανταποκριθει στις απαιτησεις μιας σχεσης …
Το βασικο κλειδι είναι η Σεληνη που δειχνει αναγκες για σχεσεις.Αλλα η Σεληνη στον Κριο δειχνει αναγκες εξορμησης και επιχειρησεις για καποιον/καποια όταν εισερχεται σε σχεσεις.Κανει σχεσεις για να την κοπαναει δεξια και αριστερα.Η Σεληνη στον Ταυρο δειχνει υλικες αναγκες ασφαλειας, η Σεληνη στο Σκορπιο εχει αναγκη δυναμικες ενισχυσης μεταφορας πορων όταν προκειται για γυναικα και αναγκες σεξουαλικης εκφρασης όταν προκειται για αντρες.κοκ….
Μεχρι εδώ δεν υπαρχει τιποτε κακο ή λάθος γιατι μιλαμε για βασικες αναγκες επιβιωσης μεσα στις σχεσεις.Δεν κανουμε σχεσεις ετσι για πλακα και να σπασουμε την μονοτονια μας, όπως νομιζουν πολλοι Κριοι ή για να ικανοποιησουμε τη ματαιοδοξια μας όπως νομιζουν διαφοροι Διδυμοι ή Λεοντες…
ή να τους υπηρετουμε τυφλα οπως κανουν πολλοι Ιχθεις...
Τα περισσοτερα προβληματα αρχιζουν από την ωρα που εισερχεται σ αυτό το παιγνιδι των σχεσεων η Αφροδιτη, η οποια δεν δειχνει ακριβως αναγκες όπως η Σεληνη αλλα την ποιοτητα των παρεχομενων υπηρεσιων μεσα στις σχεσεις και τις αξιες που εχεις γι αυτές.
Δηλ.μπαινουμε σε μια σχεση με βαση τη Σεληνη σε ζωδιο,
οικο και οψεις αναλογα τις αναγκες της και χειριζομαστε ή προσφερουμε με βαση την Αφροδιτη σε ζωδιο, οικο και οψεις μεσα στις σχεσεις.Αυτο ενισχυει την αποψη ότι οι σχεσεις βρισκονται κατω από την κυριαρχια των Θηλυκων ενεργειων όπως είναι η Σεληνη και η Αφροδιτη.
Εδω το θηλυκες ενεργειες δεν δειχνει απαραιτητα τις γυναικες.Γιατι οι γυναικες οσο μπαινουν πιο πολύ στην παραγωγικη διαδικασια της εργασιας,τοσο απομακρυνονται από τη θηλυκη τους φυση, επειδη η κατακτηση του εξωτερικου κοσμου είναι προιον χρησης αρσενικων ενεργειων…Και σε μια τετοια περιπτωση εχουν ταυτιστει μ αυτές τις ενεργειες με αποτελεσμα να αφηνεται στην άλλη πλευρα, στον αντρα στην προκειμενη περιπτωση…..
Μια τετοια σχεση δεν είναι εξ ορισμου κακη ή καλη αλλα δειχνει έναν διαφορετικο δρομο εκπληρωσης της από τα συνηθισμενα.
Γιατι το βασικο μοτιβο σε μια σχεση είναι η γυναικα να νιωσει πιο γυναικα στη σχεση και ο αντρας να γινει περισσοτερο αντρας.Αν παρεκτρεπεται κατι από αυτό το βασικο μοτιβο, γινονται πιο δυσκολα ορισμενα πραγματα και απαιτειται γνωση του πως θα διαχειριστεις μια τετοια κατασταση.Γιατι δεν γινεται επι μακρου αν μια γυναικα όπως φαινονται από τις συναστριες να “βγαζει” τις θηλυκες ενεργειες του αντρα της και να συνεχιζει αυτος να συμπεριφερεται σαν θηλυκο και να είναι εκτος οριων του βιολογικου του προσδιορισμου.Το ιδιο θα μπορουσε να συμβαινει και αντιθετα...
Απο την αλλη, για παραδειγμα μια γυναικα εχει περισσοτερο αναγκη για διαλογο και συζητησεις μεσα στις σχεσεις και ενας αντρας περισσοτερο αναγκη για sex…
Aυτο πρεπει να γινεται με την παραχωρηση ισομερως από το ένα φυλο στο άλλο.Οι σχεσεις δεν είναι σεξιστικες αλλα ουτε ατελειωτοι διαλογοι που δεν οδηγουν πουθενα.
Οι παρενεργειες θα είναι οδυνηρες με την παροδο του χρονου αν συνεχιζεται μια τετοια κατασταση.
Όταν διανυουμε περιοδο αναδρομης Αφροδιτης όπως τωρα, είναι χρονος επανεξετασης ορισμενων βασικων κλειδιων για την ποιοτητα των σχεσεων που εχουμε αναγκη.
Μαλιστα σ αυτή τη φαση η Αφροδιτη με την οπισθοδρομη κινηση της κανει συνοδο με τον Κεντραυρο Χειρωνα που είναι σκληρες αντιθετες ενεργειες μεταξυ τους πολλαπλασιαζοντας το συναισθημα σου σε ποιο σημειο συναισθηματικης μιζεριας βρισκεται η ζωη σου.Ακομα η Αφροδιτη στις 16/4 κλεινει και σφραγιζει το Αστερι που δημιουργειται από τις αναδρομες πορειες της την τελευταια οκταετια δινοντας ένα συναισθημα απολογισμου του πως εξελιχτηκαν αυτά τα τελευταια χρονια οι σχεσεις σου.
Ότι απολογισμους κανετε, είναι λαθος τελειως η προσεγγιση ότι απετυχες μεσα στις σχεσεις σου.Μπορει να εχουν μιζεριασει και να μην εχουν ενεργεια, ακομα καποιες από αυτές σου ζηταει η ζωη να τις σταματησεις γιατι δεν εχουν καμια λειτουργικοτητα για σενα, αλλα σ αυτή την περιπτωση ότι σου ζηταει ένα τελος κλεινοντας μια πορτα, την ιδια ωρα παντα ανοιγει μια νεα πορτα γιατι δεν είναι υπερβολη να λεχθει ότι ειμαστε δημιουργηματα των σχεσεων που κανουμε συνεχως από την παιδικη μας ηλικια και μετα.
Αυτά βεβαια ισχυουν και για τις φιλικες μας σχεσεις, όχι μονο για τις ερωτικες , αλλα και για τις gay σχεσεις.Οι δυναμικες είναι ιδιες σε ολες τις μορφες των σχεσεων.
Η Αφροδιτη με το Χειρωνα συνοδο σ αυτή την περιοδο χρειαζεται μια Αγκαλια.Ειναι γυμνη και σακατεμενη από την εξαντληση.Η ιδια η Θεα υποβαλλεται σε δοκιμασιες προσωπικες όπως ακριβως κανει όταν δοκιμαζει τους αλλους στα παιγνιδια της σχεσης και του Ερωτα.
Ολοι εχουμε ένα τετοιο θεμα αυτή την περιοδο.Η Αφροδιτη ζηταει ενσωματωση στη ψυχη σου γιατι εχει απομακρυνθει από το κεντρο των δραστηριοτητων σου και δεν φταιει η άλλη πλευρα γι αυτό, αλλα κυριως γιατι εσυ εχεις ξεπουλησει τις αξιες της για διαφορους λογους.
Στις 29/4 αλλαζουν ζωδιο οι Δεσμες της Σεληνης και θα προσφερθει ακομα μια ευκαιρια να εισελθουν νεοι ανθρωποι στις ζωες μας, ακομα μια ευκαιρια να δεις τα συναισθηματικα σου τραυματα ποσο βαθος εχουν.
Ακομα η Μυθολογια της Αφροδιτης δειχνει τι χρηση κανεις από τις αστρολογικες της γωνιες.Το ότι σου φαινεται φυσικο ολο αυτό δεν σημαινει ότι δεν πρεπει να τις επανεξετασεις με βαση το μυαλο και τις αξιες.
Γιατι ακριβως εδω βρισκεται το προβλημα.
Φτανεις στα ακρα μια συμπεριφορα σου επειδη σου φαινεται φυσικη ακριβως γιατι υπαρχει στο ωροσκοπιο σου χωρις να αναλογιστεις ότι η Φυση versus τη Φυση σου.
Γιατι αν εισαι γυναικα με Αφροδιτη hard οψη Κρονο ή hard οψη Πλουτωνα, δεν εχεις κανενα μετρο του ποσο χρησιμοποιες με manipulative μεθοδους τον αντρα σου.
Και αν αυτος ο αντρας εχει Αφροδιτη soft οψη Κρονο, εχει μια λογικη και ένα κοινο αισθημα να κανει υποχωρησεις προσπαθωντας να κανει γονιμο διαλογο μαζι σου.Αλλα αν εχει Αφροδιτη hard οψη Κρονο, δεν θα αργησει να δωσει μια “κλωτσια” και να εξαφανιστει από μια τετοια σχεση.
Και αντιθετα βεβαια καθοσον στο παιγνιδι των manipulative τακτικων εχουν μπει και αντρες…
Δεν είναι τυχαιο το παραδειγμα του Κρονου, επειδη στη Μυθολογια αυτος ηταν η “μαμη» που βοηθησε στη γεννα της Αφροδιτης.
Και εδώ υπαρχει ένα παραδοξο που διαφευγει από τους πιο πολλους και τις πιο πολλες.Ο Κρονος υπηρξε ο ευνουχιστης του Πατερα της , και ο ιδιος την ξεγεννησε μεσα από αυτή την αποτροπαια πραξη.Συνεπως η Αφροδιτη εξ ορισμου από τις μυθολογικες της αρχες βιωνει το παραδοξο να είναι αναγκασμενη να ζει σε ένα εχθρικο περιβαλλον μεχρι να συμμαχησει με το Δια και να του αφαιρεσουν την εξουσια.Αυτο το σεναριο επαναλαμβανεται χιλιαδες χρονια μεσα στις σχεσεις μας χωρις να αντιληφθουμε την ουσια του στις ζωες μας.
Ότι και να γινει ένα να θυμαστε…η σημερινη συνοδος Αφροδιτη και Χειρωνα θα επαναληφθει και το Μαρτη του 18, συνδεοντας την ποιοτητα της εξελιξης του χρονου με την παρουσα φαση του…Συνεπως ότι επιλογη και να κανετε θα τη βρειτε μπροστα σας, παλι με τις ιδιες οδυνηρες συνεπειες….Και ακομα θα εχει έναν χαρακτηρα μονιμοτητας αφου το τετραγωνο ουρανου και πλουτωνα θα εχει απομακρυνθει σε τροχια.
Και τοτε τι μενει …Μα η ΤΕΛΕΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ μια ταινια του Πάολο Σορεντίνο-ο ηρωας του ο Γκαμπαρντέλα, μας λεει :
Το μόνο που μας έχει απομείνει, στο χείλος της απόγνωσης, είναι να κοιταζόμαστε στα μάτια.Αντί, λοιπόν, να κάνεις, και όταν αποφασίζεις να ανοίξεις το στόμα σου και να μου λες μαλακίες, έλα και δώσε μου ένα φιλάκι.
Όπως παλιά.....που είμασταν παιδιά...που είχαμε την αλαζονεία του ταλαντούχου τεμπέλη που μας παραμύθιαζε και μας οδηγούσε στη ματαίωση του έρωτα και δυστυχώς και της αγάπης με τα διαφορα καπριτσια μας.
Ακομα μας μενει τελειως ξεθωριασμενο βεβαια ότι οι γυναικες είναι κυριαρχες στον Ερωτα και τις δυναμικες του και οι αντρες κυριαρχοι στον εξωτερικο κοσμο…αλλα ποσο ισχυει αυτό, όταν εχει ξεθωριασει από τις εξελιξεις της ζωης ολο αυτό….
Ακομα ποσο θα μας ρουφαει η παλιροια του χρονου, όταν θεωρουμε απολυτα φυσικο αυτό που υπαρχει μεσα μας, χωρις να διερευνουμε ποσο ακατεργαστο και ταλαιπωρο για τους αλλους είναι ολο αυτό και κατ επεκταση τελικα για τον ιδιο τον εαυτο μας…
Και τελικα ολο το εργο που διαδραματιζεται εχει τιτλο :
η Ευτυχια είναι Επιλογη σου,
όπως ευστοχα διαβασα για ένα αρθρο από το KLIK magazine, και τοτε και η Τυχη και η Ευλογια είναι με το μερος σου σε ολες σου τις επιχειρησεις…
Δεν είναι τραγικο κανενας και καμια πλην εξαιρεσεων δεν επιλεγουν την Ευτυχια ?
:) <3

yg : Jodelle Ferland in "Tideland" directed by Terry Gilliam, 2005. Photo by François Duhamel-Red List Page

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου