Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

transit Sun in Leo-full Moon in axis Aquarius-Leo -3/8 : Acid Summer -the current quality of time

transit Sun in Leo-full Moon in axis Aquarius-Leo -3/8 : Acid Summer -the current quality of time


Το πρώτο μισό του Αυγούστου φέρνει έναν τεταμένο και ανήσυχο χρόνο. Ο περήφανος Ηλιος στο Λεοντα σχηματίζει ένα τετραγωνo με τον Ουρανο στις 2 Αυγούστου.

Θα διαβασετε πολλα γι αυτό και θα είναι το κυριαρχο χαρακτηριστικο χρωμα της Πανσεληνου στις 3/8.

Απλα επειδη στην οψη εισερχεται και ο Νοτιος Δεσμος της Σεληνης την ημερα της Πανσεληνου θα νιωσετε αυτή την οψη σαν να «πεφτει» σφυρι επανω σας, αν ηδη το εχετε νιωσει.Αλλωστε το τετραγωνο αυτό κανει το περιφημο aspect pattern Thor's Hammer ή God's Fist μαζι με τον Νοτιο Δεσμο της Σεληνης που γινεται κορυφη σ αυτό το Quadriform type pattern.

Ο Νοτιος Δεσμος της Σεληνης στον Τοξοτη στην προτελευταια μοιρα του Τοξοτη σε συνοδο με το Κεντρο του Γαλαξια και θα πρεπει να θυμαστε εδώ μια ρηση του Dane Rudhyar :
The Sun Is Also a Star, τονιζοντας την Γαλακτικη Διασταση της Αστρολογιας, ότι γυρω από το Κεντρο του Γαλαξια κινειται και περιστρεφεται το Ηλιακο Συστημα…
Και εδώ να θυμηθουμε ορισμενα πραγματα για το Κεντρο του Γαλαξια που σας τα εχω επισημανει ξανα στο παρελθον σε σχεση με τα transit των Κενταυρων τα τελευταια χρονια που εφεραν και την πανδημια…

Μυθολογια

Η μυθική προέλευση του γαλαξία μας, ο Γαλαξίας, απεικονίζεται στην ιστορία του Ηρακλή, γιου του Δία. Ωστόσο, καθώς η μητέρα του ήταν η Αλκμηνη, μια θνητή γυναίκα, ο Ηρακλής που τον μισούσε πολύ η Ήρα, που φυσικα ηταν η συζυγος του Δια.Λενε λοιπον στη μυθολογια ότι ο Δίας έβαλε τον Ηρακλή στο στήθος της Ήρας ενώ κοιμόταν αυτή για να θηλασει έτσι ώστε πίνοντας το γάλα της ο Ηρακλής να μπορεί να είναι σίγουρος ο Διας για την αθανασία του. Η Ήρα ξύπνησε και βρηκε ένα μωρο που θηλαζε στο στηθος της, το οποιο δεν ηταν το δικο της.Οργισμένη απέσυρε τη θηλή της και το γάλα της χυθηκε πέρα από τον ουρανό, σχηματίζοντας τον «Γαλαξία».
Η λέξη «γαλαξίας» προέρχεται από την ίδια ρίζα με τη λέξη «γαλα».

Αστρολογικά, όταν η ζώνη του Γαλαξιακού Κέντρου ενεργοποιείται με transit, το στήθος της Ήρας αποσύρεται, μιλώντας μεταφορικά. Σημαίνει ότι τα μέρη, οι άνθρωποι, οι ιδέες, οι έννοιες και τα γεγονότα στη ζωή μας, όπου έχουμε προβάλει στο παρελθόν τη δική μας αίσθηση «Ανώτερος Εαυτός», ή «Deeper Center» ως πηγή θρέψης μπορεί να καταρρεύσει, μενουμε στην κυριολεξια γειωμενοι κατω , καταρρέουμε, όλα μας φαινονται εναντιον μας, ή απλά αποχωρουμε ήσυχα.
Αυτό που υποσχέθηκε την «αθανασία» μεταφορικα μιλωντας εχει αποτυγχει..
Οι «φυλετικές» ενώσεις μας, οι εθνικές ή φυλετικές ταυτότητες, ενώ είναι πολύτιμες στο δικό τους επίπεδο, παραιτούνται.
Αλλα όμως μέσω αυτών των μεταβάσεων ή κρίσεων, η συνείδησή μας αναπτύσσεται.
Αυτό μπορεί να απαιτεί μεγάλη ψυχολογική επεξεργασία, επιτρέποντας τη θλίψη και τη σύγχυση να υποχωρήσει στην ειρήνη και τη σαφήνεια. Τόσο τα φυσικά μας σώματα όσο και τα αιθερικα μας μπορεί να χρειαστούν ιδιαιτερη προσοχή καθώς οι τοξίνες αρχίζουν να εξαλείφονται όταν ταξιδεύουμε σ αυτό το «ουρανιο μονοπατι»..

Το Ηλιακό Σύστημα είναι στην πραγματικότητα ένα ειδος στροβιλισμένου έλικα, που ταξιδεύει γύρω από το Γαλαξιακό Κέντρο με ταχύτητα περίπου 220 χλμ ανά δευτερόλεπτο!
Ωστόσο, όλα αυτά που φαινονται σαν γεγονοτα, οι αποκλίσεις και οι συγχύσεις δεν πρέπει να χαλάσουν την εκτίμησή μας για την φανταστική αίσθηση ότι ολόκληρο το Ηλιακό μας Σύστημα, μαζί με όλα όσα συμβολίζει, είναι περιφερειακό και κινειται γυρω από ένα ακόμη μεγαλύτερο κέντρο.
Το οποίο με τη σειρά του είναι περιφερειακό σε ένα άλλο, και το οποίο με τη σειρά του παλι είναι περιφερειακό σε ένα άλλο ... και ούτω καθεξής, σε ένα άπειρο σούπερ-κέντρων και παραλληλα συμπαντα (multiverses).

Αν αυτό μεταφερθει στη φυσική μας ζωή, αυτή ξεκινά από τη μήτρα, όπου είμαστε κεντρικοί γύρω απ την περιφέρεια της μήτρας της μητέρας μας. Αυτή η ίδια δυναμική - η σχέση μεταξύ κέντρου και περιφέρειας - αντηχεί σε κάθε διάσταση της δημιουργίας, και είναι κατι που θα πρεπει να το θυμαστε.

Αφυπνιση

Το κεντρο του Γαλαξια βρισκεται στις τελευταιες μοιρες του Τοξοτη, και όταν περνανε σε transit στις πεντε τελευταιες μοιρες σ αυτό το σημειο του Τοξοτη, πλανητες, ξεκινάει μια διαδικασία αφύπνισης.

Το κανει ηδη σ αυτή τη φαση ο Νοτιος Δεσμος της Σεληνης στον Τοξοτη, που ταξιδευει ακριβως σ αυτό το κεντρο του Γαλαξια και αντι να καλλιεργηθει με βαση την εμπειρια σου η τεχνη της επικοινωνιας δεν μπορεις να δεις καθαρα την αποψη των αλλων ανθρωπων διπλα σου, και αν το προεκτεινεις σε ομαδες θα δεις ποσο ευφλεκτες είναι οι καταστασεις αναμεσα σε εθνη και κρατη.
Ετσι εχοντας ο Νοτιος Δεσμος οψη τριγωνου και με την Μαυρη Σεληνη στον Κριο συνοδο με τον Αρη και αυτος συνοδο με το Χειρωνα, επαναλαμβανει ολο αυτό το γεγονος που καθιστα αδυνατο να εχεις μια στοιχειωδη εντυπωση και επιπτωση της συμπεριφορας των γυρω σου, με αποτελεσμα να μην αντιλαμβανεσαι την εκταση που διεκδικεις τα δικαια για τον εαυτο σου.

Και προκειμενου να κανεις το δικο σου “πεφτεις” σε μια παθητικη aggressive συμπεριφορα που υπαρχει κινδυνος αναφλεξης και amok συμπεριφορων με τοn Ουρανο τετραγωνο Ηλιος.
Και αντι να δεις ότι η ζωη σου ηδη αλλαξε εσυ εισαι τοσο ανησυχη και διεσκορπισμενη δεν σκεφτεσαι καθολου πως και που θα εστιασεις.Και φυσικα στην ικανοτητα να επικοινωνεις με τις ιδεες σου αφενος και με τους αλλους ανθρωπους αφετερου.

Δυστυχως οι αλλοι θα βλέπουν τη ροή ενέργειας σου από ένα κεντρο που αναβλυζει σκουπιδι,τοξινες ή άλλες φορες θα βλεπουν την κερκοπορτα του συστηματος σου και στη συνεχεια θα βρουν έναν τροπο να ασκήσουν ολη τη δυναμικη πιεση, ειτε σαν επαναστατικο ή διασπαστικο πνευμα,εξαρταται την οπτικη σου, ειτε σαν αναστατωση, ειτε σαν ενθουσιασμος καποιες άλλες φορες.

Οπως και να εχει όμως είναι σαν να κρατάς μια ζωντανή χειροβομβίδα - τι κάνεις με αυτό; Πρέπει να βρείς έναν τρόπο για να χρησιμοποιησεις εποικοδομητικά και δημιουργικά ότι ταλεντο και ηρεμια διαθετεις, διαφορετικά η ενέργεια μπορεί να γινει καταστροφικη.Γι αυτό και αυτό το υποδειγμα ονομαζεται και God Fist.
Να θυμαστε ότι οι «ξεροκεφαλοι/ες»…εχουν summer party και θα προσπαθησουν να στο κανουν acid summer party...

Αλλα το μονο που σου ζητειται είναι να δεις καθαρα την αποψη του αλλου και της αλλης πλευρας.Και αυτό μονον με ψυχραιμια και ηρεμια γινεται.Γιατι το χειροτερο με το τετραγωνο Ουρανου και Ηλιου είναι μια ξαφνικη προσαρμογη σε νεες συνδεσεις ή περιστασεις στη ζωη και συνηθως δυστυχως βρισκεται επαναλαμβανομενο σε στρατιωτικες επιχειρησεις που συνδεεται σε οριακες περιπτωσεις με ατυχηματα και καταστροφες.

Όμως η Αφροδίτη και ο Βορειος Δεσμος της Σελήνης στους Δίδυμους βρίσκονται ακριβώς στο midpoint αυτου του τετραγωνου κατι που σημαινει : η ικανοτητα σου να κανεις νεες επαφες γρηγορα θα σε φερουν σε ξαφνικες συναντησεις, ξαφνικες εμπειριες με αλλα προσωπα ερχομενος/η μαζι με ότι χαρακτηριζεις στους ανθρωπους συναρπαστικο…

Το τετραγωνο Ουρανου και Ηλιου εχει ένα τροπο να δωσει το πρωτο γεγονος μετα την αναδρομη κινηση της Αφροδιτης και αυτό το πιθανοτερο είναι ξαφνικες εκρηξεις στοργης αγαπης και ερωτα και ακομα να ερωτευτεις από το πουθενα.
Ο Αυγουστος είναι μηνας διακοπων οποτε οι ρομαντικες και οι ασυνηθιστες εμπειριες στον ερωτα και την αγαπη είναι μεσα στο προγραμμα.

Επιπλέον, στις 3 Αυγούστου, στην Πανσέληνο, ο Ερμής κανει αντιθεση με τον Κρονο στον Αιγόκερω και ο Άρης σχηματίζει ένα τετραγωνο με τον Δία στον Αιγόκερω. Χρειάζεται πολλή δύναμη για να αντέξει καποια και καποιος αυτή την ένταση.
Και τελικα οπου η ανυπομονησία και η απογοήτευση θα έχουν γίνει πολύ μεγάλες και θα ξεφευγουν από τον ελεγχο μπορούν να αναμένονται εκρήξεις.
Για τους θαρραλέους και δημιουργικούς ανθρώπους παντως αυτος μπορεί να είναι ένας πολύ παραγωγικός χρόνος στον οποίο μπορούν να ξεπεραστούν οι εσωτερικοί και εξωτερικοί περιορισμοί.

Και λάβετε υπόψη ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσετε εμπόδια, καθώς αυτή τη φορά εξακολουθεί να ειμαστε κατω υπό την επίδραση της Συνοδου Κρονου και Πλουτωνα, αυτή που ξεκινησε το Γεναρη και μας εφερε την πανδημια.
Θα το βλεπετε και από το νέο κυμα του covid, και αυτό αμεσως παραπεμπει στη συνοδο Κρονο και Πλουτωνα.Αλλα εσεις επικοινωνήστε με σαφήνεια και ευκρίνεια όταν επεκτείνεστε ή διασταυρωνοσαστε με τα ορια και τα εμποδια. Διαφορετικά, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε έντονη αντίσταση.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα μέσα του μήνα, όταν η επιρροή του Άρη θα γίνεται πιο αισθητή.Είναι έτοιμος να δράσει στην κατοικία του στον Κριό. Από τις 10 Αυγούστου, σχηματίζει μια συνοδο με τη Λίλιθ και ένα τετράγωνο με τον Πλουτωνα, το οποίο θα είναι σε ακριβεια στις 13 Αυγούστου.
Περίπου την εποχή της συνοδου Άρης-Λίλιθ, ο Ερμής τετραγωνιζει τον Ουρανό. Η διαμάχη είναι στον αέρα, και πολλοί μπορεί να μπουν στον πειρασμό να μπουνε στις διαμαχες και τους πολεμους για τους λογους τους και τους σκοπους τους.

Ωστόσο, το όραμα θα είναι θολό αυτές τις μέρες, και υπάρχει ο κίνδυνος η εσφαλμένη κρίση μιας κατάστασης να οδηγήσει σε παρορμητικές και ανεξέλεγκτες ενέργειες που αυξάνουν το γενικό χάος.

Ο Ερμής θα μπει στην Παρθένο στις 20 Αυγούστου, ο Ήλιος θα ακολουθησει στις 22 Αυγούστου, και τώρα αυτό που θα έχει διαταραχθεί στις τελευταίες ημέρες πρέπει να καθαριστεί.
Ο ενθουσιασμός θα είναι μάλλον συγκρατημένος, καθώς κάτω από το τετραγωνο του Άρη και του Κρόνου (στις 24 Αυγούστου), μπορεί να αναμένεται κάποιος βαθμός προκλητικής απροθυμίας.
Παρολα αυτά, συνιστάται να προσεγγίσεις την απαραίτητη εργασία με υπομονή, προκειμένου να δημιουργήσεις κάποιο χώρο αναπνοής για τα όμορφα πράγματα στη ζωή που νιωθεις και αναμενεις.

Διότι αυτό μας υπόσχεται η αντιθεση της Αφροδίτης και του Δία στις 26 Αυγούστου, μαζι με το τριγωνο της Αφροδιτης προς τον Ποσειδώνα (στις 27 Αυγούστου). Επιτελους ένα τετραγωνο μακροχρονιο μεταξυ τους από τις αρχες του χρονου με την αναδρομη πορεια της, τωρα δινει τις ευκαιριες σ αυτά που ονειρευτηκες και μπλοκαραν.

Αλλα αυτό θα μπορούσε να είναι μια σύντομη αλλά πολύτιμη ανάπαυλα. Περιποιησου τον εαυτό σου με το τι είναι καλό για εσενα, και επαναφορτίσε τις μπαταρίες σου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
Γίνε ανεπιφυλακτα και ασυναγώνιστα ρομαντικη και ρομαντικος εστω για λιγο για να μπορεσεις να απολαυσεις παθιασμενες στιγμες όταν στις 30 Αυγούστου, η Αφροδίτη θα κανει την αντιθεση της με τον Πλουτωνα και όχι να συμπεριφερθεις στον Ερωτα σαν vampire image.
Γιατι αυτή η αντιθεση σε φερνει αντιμετωπο με το terminus της ερωτικης σφαιρας γι αυτό και η φιλοσοφια της Αφροδιτης και του Πλουτωνα their whole raison d` etre is to capture and captivate –to have and to hold.

Απολα εχει ο Αυγουστος αποτι ειδατε.Οτι ελθει και ότι κερδισετε να θυμαστε ότι θα δωσετε μεγαλη μαχη το Φθινοπωρο, για να το κρατησετε εξ αιτιας του Αρη αναδρομου στο σπιτι του…Ουτως ώστε με την καινουργια χρονια θα εχετε βρεθει οριστικα στο καινουργιο αχαρτογραφητο τοπιο….

Ευχομαι τα καλυτερα για ολες και ολους σας…♥

Γι αυτό σε καθε σταθμό απ το ταξιδι σου δυο σφηνακια τεκιλα και συνεχισε...
your beat goes on ....:
Ακομα γιατι υπαρχει you Leo game of Love : deep heart…
που σημαινει σε ποιον οικο εχεις το Λεοντα και ακτινοβολεις ?

Και φυσικα όπως και σε καθε Αυγουστο, ξεκινα μια θεραπεια της Ψυχης σας που απευθυνεται στο παιδι που "κατοικεί" μεσα σας...
εαν αυτο το μηνα συνεχιζετε να "υπηρετειτε" τους άλλους και δεν μπορειτε να παιξετε...και να ασχοληθειτε με εσας αποκλειστικα υπαρχει προβλημα, και αν ψαχνετε ενα άλλο προσωπο να βρειτε για να το κανετε, λυπαμαι δεν θα βρεθει κανενας...
τοτε σημαινει οτι ειστε εξορια απ το εσωτερικο σας παιδι…...

Απ την άλλη προσωπικα : Δεν ξέρω αν είναι αληθινός μήνας ο Αύγουστος…
Ξέρω ότι είναι ένα παιδί…
Ξέρω ότι δεν έχει ηλικία…Έχει όλους τους καρπούς της Μεγάλης Μητέρας…
Όπου και αν πας μυρίζεις τη λαχτάρα του θηλυκού σώματος,
όποια μορφή και να έχει...
απο δέντρα, και λουλούδια
απο όμορφα κορίτσια,και μεστές γυναίκες....
Όπου και να σταθείς είναι γεμάτο χρώματα…
Τα πουλιά κάνουν σχηματισμούς στη θάλασσα
Και η αρμονία τους ξεπερνάει κάθε φαντασία…

Μακάρι να σου άνοιγα το δρόμο και εγώ έτσι…
Αλλά δεν φοβάμαι για σένα…
με τέτοιο όμορφο χαμόγελο…
Είναι ο Αύγουστος που έχει τέτοια όμορφα χαμόγελα…
Είναι ο Αύγουστος που είναι η καρδιά του χαμόγελου,
Και αυτό γιατί «κουβαλάω» την καρδιά σου μαζί μου
Την έχω με τη δική μου καρδιά μαζί…
Ποτέ δεν είμαι χωρίς αυτή….
Γιατί φτιάχνει το up beat που κινούμαι…
Και κινείσαι….
Όπου και να σαι …
όπου και να πας…
όπου και να πάω…

δεν ξέρω αν είναι αληθινός μήνας ο Αύγουστος
και αν είναι ένα παιδί
θα σου λέει παραμύθια…
τα μάτια μου στη θέα απ τα μάτια σου…
Αυγουστε μου πάλι όνειρο βλέπωωωω….
Είναι η αγάπη μου που περπατάει και πετάει μαζί…
Ναι δεν φτανει που ονειρευομαι ολο το χρονο...
τον Αυγουστο ονειρευομαι μονο για μενα .
και στον ύπνο μου έβλεπα τραγουδια ....
άλλοι ονειρεύονται τραγούδια
και άλλοι λουλούδια....
είναι ακόμα καλοκαίρι.....
και ακόμα μπορούμε να το απολαύσουμε....
γιατι επιστρεφοντας το φθινοπωρο ....
τιποτε δεν θα ειναι το ιδιο....

και να θυμαστε δεν ποναμε γι αυτους και αυτες
που φευγουν και θα φυγουν
απο διπλα μας, αλλά ο πονος εγκειται
στα συναισθηματα εκεινα που χασαμε απ αυτα που μας
προξένησαν να νιωσουμε...

καλημέραααα και ΚΑΛΟ ΜΗΝΑΑΑΑΑΑ
και φωτο Robin Cracknell, "Acid Summer", 2010...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου