Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Mars conj Chiron in Aries : Mentor or loophole, ( this is a very special means of escape)- Special time that obeys an entierely different set of laws-Stranger in a Strange land...

Mars conj Chiron in Aries : Mentor or loophole, ( this is a very special means of escape)-
Special time that obeys an entierely different set of laws-Stranger in a Strange land...

Χθες 14/7 εγινε η συνοδος Αρη και Χειρωνα στο ζωδιο του Κριου, εγκαινιαζοντας αυτή την special συνοδο για πρωτη φορα στο τεραιν του Κριου, γιατι αφορα επιχειρησιακες μας εξορμησεις που γινονται περιπου κάθε δυο χρονια.
Την προηγουμενη δεκαετια ειχαν γινει 5 συνοδοι-εναρξη του κυκλου Αρη και Χειρωνα, ολες στο ζωδιο του Ιχθυ και παντα με την διακριτικη παρουσια του Ποσειδωνα διπλα σ αυτή τη συνοδο, εκτος της τελευταιας…
Αν και η παρουσια του Ποσειδωνα ηταν και το 2009 στην τελευταια συνοδο που εγινε στο ζωδιο του Υδροχοου.Ακομα η συνοδος αυτή, είναι ένα special ενεργειακο asset εναντια στην Ποσειδωνια αδυναμια και επιθεση στους στοχους μας και «το εγω μας», αυτή τη δεκαετια δεν λειτουργησε ετσι….
Ο Χειρωνας στους Ιχθεις, ολη τη δεκαετια ιδιως στις αρχες της, ειχε σύνοδο με τον Ποσειδώνα, και εφερε στην επιφανεια ολον τον κινδυνο της εθιστικης συμπεριφορας που εμφανιστηκε σαν ένα ειδος συντομευσης για την πολυποθητη υπερβατικη εμπειρια, που παντα βοηθαει να διαλυσει τον πονο και το βασανο ….
Και καθως ο κοσμος μεσα σ αυτή την πολυ δυσκολη δεκαετια μετατοπιζοταν και αλλαζαν όλα γυρω μας, τις πιο πολλες φορες με δυσκολους τροπους, ο Χείρωνας συνεχιζε να διευκολυνει την αυξανομενη συζητηση αναμεσα στον εσωτερικο μας εαυτο και το προσωπο που νομιζαμε ότι ειμασταν, με στοχο την ολοκληρωση μας αφενος και τη συντομευση του δρομου στην πραγματικη ευδαιμονια αφετερου…
Το τι επιτευχθηκε τελικα και τι χαθηκε είναι μια ευκαιρια για απολογισμους.
Κοντα στα στα τελη του Φλεβαρη του 2011 στις 2 μοιρες του Ιχθυ εγινε η πρωτη συνοδος του Αρη και του Χειρωνα στο χωρο αυτο.Μπορειτε να θυμηθειτε τι επιχειρησεις ξεκινουσατε και τι extra energy παιρνατε απ αυτή τη συνοδο καθως ο Χειρωνας παντα σπρωχνει για άλλη μια ακομα προσπαθεια τον Αρη προς τον στοχο. Δηλ again and again… Στα μεσα Φλεβαρη του 2013 η συνοδος εγινε στις 9 μοιρες του Ιχθυ και διπλα ο Ποσειδωνας.Αρχες του Φλεβαρη του 2015 εγινε στις 16 μοιρες του Ιχθυ ενισχυοντας την εναρξη των επιχειρησεων σου με ένα συναισθημα ότι είναι karma και μοιρα ολο αυτό που ειχες για στοχο.Στα μεσα Γεναρη του 2017 η συνοδος ελαβε χωρα στις 22 μοιρες του Ιχθυ και στις 28/12/2018 εγινε στις 29 μοιρες περιπου του Ιχθυ…
Κανετε αυτό τον προχειρο απολογισμο σ αυτό που σας εδωσα για να δειτε το πλανο των επιχειρησιακων σας δραστηριοτητων τι επιτευχθηκε και τι χαθηκε…
γιατι το μεγαλυτερο προβλημα του Χειρωνα στους Ιχθεις και με τον Ποσειδωνα εκει είναι : ότι εξ αιτιας του ότι αισθανοσουν ευαλωτος σε υψηλο σημειο, δημιουργησες έναν «ψευτικο εαυτο» που στο τελος το πιστεψες και εσυ και αρχισες να νιωθεις παντοδυναμος,ανικητος και ισχυρος και τελικα αυτό που πετυχες είναι ότι επιδεινωσες το αισθημα της ευαπαθειας σου.
Το αποτελεσματα ηταν ότι το «εγω» σου μετετρεψε τα οδυνηρα συναισθηματα αποξενωσης σου σε ιδεολογια - ιδεοληψια η καλυτερη λεξη.
Ετσι κάθε φορα που εμφανιζεται ο Χειρωνας στις ζωες μας, γρηγορα γινεται αντιληπτη η αναγκη να ψαξουμε εννοια και σημασια στη ζωη σε κατι βαθυτερο αποτι αντιπροσωπευεται από το Δια στο χαρτη μας, σε κατι μεγαλυτερο σε διαρκεια από τον Κρονο, και οτιδηποτε θα κρατησει σε πεισμα των αλλαγων που φερνει ο Ουρανος.
Αυτος μπορει να γινει μια προσωπικη αναζητηση, όπως ένα προσωπο ψαχνει οπουδηποτε, για κατι το οποιο θα είναι γεματο από τα χρωματα της σημασιας και της εννοιας καθολη τη διαρκεια του χρονου σε κάθε μερος.
Ετσι αυτος αντιπροσωπευει το Τωρα, το εδω και τωρα, το συνδεσμο αναμεσα στο παρελθον και το μελλον, και θα σου δειξει ένα ενδιαφερον να γεφυρωσει οποιοδηποτε κενο που υπαρχει αναμεσα σ αυτά τα δυο.
Και καθως ένα προσωπο αρχιζει να ανακαλυπτει τις βαθυτερες εννοιες της ζωης, ο Χειρωνας αντιπροσωπευει το Δασκαλο που επιθυμει να γραψει νεες λεξεις για τους αλλους και να ενσταλαξει την ιδια σπιθα στους αλλους να θελουν να μαθουν, και να θελει ετσι να αρχισει τις δικες τους αναζητησεις και αποστολες.
Αυτο μπορει να εκφραζεται και σαν την επιθυμια ενός γονιου να ανοιξει κοσμους για το παιδι του, ή σαν οποιοδηποτε προσωπο που ενεργει για να προετοιμασει ένα να αντικρυσει τον κοσμο, όπως κάθε αναδοχος γονεας.
Ταδε εφη Zane Stein στο υπεροχο εργο του : Essence and Application - A View From Chiron, ο οποιος δηλωνει ενας Chironic astrologer. Και είναι αληθεια ότι δεν βρισκεις τις λεξεις με τα παραγωγα του Χειρωνα στα λεξικα ευκολα, αλλα πολλοι από εμας τους αστρολογους ειμαστε Χειρωνιοι και αυξανομαστε μερα με την ημερα.Ιδιως αυτους που τους ενδιαφερει η Μαγεια πως γινοταν στην Αρχαια Ελλαδα.Γιατι αυτοι οι αστρολογοι όπως και πολλοι αλλοι, πιστευουν σε εκεινη την ανακαλυψη της αληθεις που είναι περισσοτερο σημαντικη αποτι διαφορες προσωπικες θεωριες, και την ιδια ωρα τα μυαλα τους είναι ανοικτα,στις ιδεες των αλλων.
Καποιες φορες που εμφανιζεται δυνατα ο Χειρωνας και οι Κενταυροι όπως στην παρουσα φαση με την πανδημια, ολοι και ολες νιωθουμε Κενταυροι γιατι ζουμε στα ακρα και πιο παραπερα.Και σαν Κενταυροι πια, πρεπει να βρουμε μια φιλοσοφια που θα την μαθουμε για να διαρκει περισσοτερο αποτι μαθαμε και αυτή θα μας επιτρεψει να επιβιωσουμε.
Ο Κενταυρος Χειρωνας αντιπροσωπευει ένα κρισιμο σημειο στις ζωες μας, το οποιο μπορει να φαινεται ειτε καλο, ειτε κακο στο χρονο, αλλα αυτό που πρεπει να θυμομαστε στα σιγουρα είναι ότι εχουμε μπει σε μια περιοδο που η ζωη αλλαζει διευθυνση κατά καποιο τροπο ή να εχεις να προσαρμοστεις σε καποιες νεες περιστασεις.Συνηθως ενας θυμαται ότι αυτος είναι ενας χρονος που ενας νεος κοσμος ανοιξε,ή όταν καποια πορτα εκλεισε επειδη κατι σε εξαναγκασε να κοιταξεις προς μια νεα κατευθυνση και ετσι να αποφυγεις τη στασιμοτητα κατά καποιο τροπο.
Εδώ θα χρειαστει να δωσετε ιδιαιτερη προσοχη γιατι ο Χειρωνας συνδεεται παντα με το μελλον, και για να μπορει καποια/ος να το δει θα πρεπει να εμπεδωσει την εναλλακτικη γνωση που κουβαλαει ο Χειρωνας.
Σε οποιοδηποτε συστημα ζουμε και ζειτε καποια πραγματα κρατιουνται σε μια γραμμη μεσα σ αυτό το συστημα, από ελεγχους και ισορροπιες.Αυτο το συστημα κραταει τα πραγματα από το να αυξηθουν υπερβολικα γρηγορα, ή να μεγαλωσουν υπερβολικα ή πιθανα να εργαζονται μαζι ετσι ώστε αυτά τα συστηματα να μην καταρρευσουν.
Εαν ένα τμημα απαυτο το συστημα πηγαινει ασχημα ή βρισκεται να εχει διαμορφωθει σε κακο ανεκαθεν, ολοκληρο το συστημα μπορει να θεωρηθει υποπτο.
Προσωρινα οι ελεγχοι και οι ισορροπιες μπορει να καταρρεουν, και να προκυπτουν σε μια αναπτυξη χωρις ελεγχο ή επεκταση ή σπασιμο.
Τοτε ο Χειρωνας μετατρεπεται σε αυτόν που «τραβαει το βυσμα» που κοβει την παροχη του ρευματος, pulling the plug ή removing the dam δηλαδη μετακινωντας το φραγμα.
Και αρχικα αυτό μπορει να φαινεται ότι δεν υπαρχει τροπος να βαλεις ένα φρενο σε οτιδηποτε απελευθερωθηκε.
Αλλα κανενας και καμια δεν μπορει να διαλογιστει ότι ο Χειρωνας εχει ένα ειδικο σκοπο στο να μετακινει τον περιορισμο της συγκρατησης.Γιατι σαν ανθρωπινες υπαρξεις τεινουμε να βασιζομαστε σε ένα συστημα πολύ σκληρα και βαρετα που καποτε το βρισκαμε ότι αυτό εργαζοταν αποτελεσματικα.
Ο Χειρωνας ερχεται μαζι να μας υπενθυμισει ότι κανενα συστημα δεν είναι ιδανικο.Αλλα αντιθετα με τον πλανητη Ουρανο δεν καταστρεφει ολοκληρο το συστημα.Μας καλει να δωσουμε προσοχη στα πιο αδυνατα σημεια του συστηματος ή στον τροπο που βασιζομασταν σκληρα και βαρετα μεσα σ αυτό.Ετσι με το να διορθωσουμε αυτό γρηγορα βρισκουμε ότι μπορουμε να επιστρεψουμε στο συστημα των ελεγχων και των ισορροπιων ξανα, αν και ελπιδοφορα θα ειμαστε πιο σοφοτεροι σ αυτό το χρονο.
Οτιδηποτε είναι περισσοτερο, όταν το «βυσμα τραβιεται» ειχαμε την ευκαιρια να μαθουμε μεγαλο μοιρασμα γυρω από τη φυση του οτιδηποτε απελευθερωθηκε.Ετσι τωρα εχουμε τη γνωση να κανουμε πολύ καλυτερη χρηση από αυτό, και να αξιοποιησουμε τη δυναμη του.Αυτη η περιοδος είναι η μεγαλη διδασκαλια του.Εαν ειμαστε καλοι μαθητες, θα βρουμε ότι εχουμε μεγαλο μοιρασμα από περισσοτερη δυναμη στις ζωες μας τωρα, την οποια μπορούμε να ενεργοποιήσουμε και να χρησιμοποιήσουμε σχεδόν σαν να ανοιγουμε μια βρυση.
Ακομα ολος αυτος είναι ενας χρονος περαν από τον ψυχολογικο χρονο.Chiron=Chiros αναφερει ο Zane Stein, που το συνηθισμενο ρολοι του χρονου σταματαει να εχει εννοια και σημασια. Σ αυτές τις στιγμες μεγαλης σημασιας αποφασεις δημιουργουνται και περισσοτερη αποτελεσματικη εργασια μπορεις να κανεις.Ετσι εμφανιζεται να υπαρχει μια συνδεση αναμεσα στον Χειρωνα και την περιοδο του χρονου που είναι γνωστη σαν void of course της Σεληνης επισης.
Πριν δουμε και καθαρα αστρολογικα τη συνοδο Αρη και Χειρωνα, να δουμε τι σημαινει Χειρωνας στον Κριο : υπαρχει μια προσωπικη επιτακτικοτητα να πιεσεις τα ενδεχομενα σου στο maximum και μια αφελης πιστη ότι ο καθενας θα εκφρασει τον εαυτο του.
Αυτο με τη σειρα του δημιουργει μια αναγκη να υπερνικησεις τα οποια εμποδια που θα σταθουν στο δρομο που θα εξερευνησεις νεες περιοχες, ιδιαιτερα αν αυτές οι περιοχες οδηγουν σε μεγαλυτερη αυτοκατανοηση.
Εχοντας ετσι μια δυνατη αναγκη να κανουν την αποψη τους κατανοητη, πιστευουν ότι τα δικαια της ιδιαιτεροτητας είναι το κυριαρχο.Ομως αυτοι θελουν να είναι πρωτοι σε κατι….εννοωντας ολους τους ανθρωπους αφου ολοι εχουν transit του Χειρωνα στον Κριο
Major μαθημα : ελεγχοντας την aggressiveness τους αντιμετωπιζουν και την aggressiveness των αλλων ανθρωπων.
Από την άλλη κάθε συνοδος του Χειρωνα με έναν πλανητη δεν εμφανιζεται η πολυποθητη συγχωνευση όπως με τις άλλες συνηθισμενες συνοδους.Ο Χειρωνας μεταφερει προς τα εξω τη maverick φυση του αλλου πλανητη, στην προκειμενη περιπτωση του Αρη, και φαινεται να τη διαμορφωνει κατά τετοιο τροπο που δεν ταιριαζει σε οποιοδηποτε γνωστο καλουπι.
Και ακομα ο πλανητης και συγκεκριμενα ο Αρης φαινεται να εχει μικρη επιδραση στη διαμορφωση του Χειρωνα.
Και αυτο οφειλεται οτι ο Χειρωνας να ευθυγραμμιστει με το οτιδηποτε.
Απλα υπαρχει μια επιθυμια να εξισωνεις τα ορια με αποτελεσμα στο τελος να καταρεεις από ελλειψη ενεργειας μιας και μιλαμε για Αρη και φυσικα ετσι να τραβας το βυσμα από την μπριζα για να απομονωνεσαι.Και την ιδια ωρα το παραδοξο είναι ότι εχεις την ικανοτητα να βρισκεις κατι κοινο με τον καθενα και την τεχνη ειτε να ανοιγεις πορτες, ειτε να πηγαινεις περα από τα εμποδια για τους αλλους ανθρωπους.
Χρησιμοποιησαμε τη λεξη Maverick που είναι η πιο ισχυρη λεξη κλειδι που αντιπροσωπευει το Χειρωνα.Η λεξη μας ηλθε από έναν πρωτοπορο Αμερικανο rancher τον Samuel A.Maverick, ο οποιος δεν μαρκαρε το κοπαδι του, αντιθετα από τους αλλους ranchers διπλα του.Ετσι η λεξη εφτασε να σημαινει : ενας ο οποιος ξεχωριζε από τους συνεργατες του, μια ανεξαρτητη individual που αρνειται να συμμορφωθει με τους κανονες του δικου του group που ανηκει,που δεν ευθυγραμμιζεται με κανενα μελος,φατρια ή συγκεκριμενη σταση, ενας χωρίς το επωνυμο σημάδι της αγέλης του, και αυτό ισχυει και σημερα με τους μοντερνους ανθρωπους.
Αποτελεσμα οι Mavericks κανουν εχθρους ολους αυτους και αυτές που ανηκουν σε καποιο συγκεκριμενο group, γιατι αυτοι οι ανθρωποι ανατροφοδοτουν το : «αν δεν εισαι μαζι μας, εισαι εναντιον μας…».
Και ακομα ο Maverick δεν ενδιαφερεται καθολου για ολο αυτό, αφου δεν είναι καθολου εναντια στις αρχες τους.Και εκει είναι που διαφερει ο Χειρωνας από τον Κρονο και τον Ουρανο.
Ο Κρονος θελει να ξεδιπλωσει την παραδοση και να αμυνθει με παραδοσιακες πεποιθησεις αλλα δημιουργει μια σταση διαιρεσης « ή εμεις ή αυτοι».
Και ο Ουρανος θελει να σπασει τα παλιο, συχνα σε σημειο που γινεται εικονομαχος.Και φυσικα ευκολα μπορει να ανατιναξει τη δομη του group.
Αλλα ο Χειρωνας γινεται Maverick που δεν τον ενδιαφερει να αμυνεται ή να ανατρεψει τις θεμελιωσεις της ομαδας.Μαλλον στεκεται εξω από αυτη.
Οι λεξεις που ταιριαζουν ακομα στο Χειρωνα είναι healing και wholemaking και παντα για να εκφραστουν σωστα θα πρεπει να αντιπροσωπευονται σε ένα common ground .
Δεν εχετε παρα να ανατρεξετε στην αποφαση του Ερντογαν να κανει την Αγια Σοφια τζαμι και να εξηγησετε με τα παραπανω τη σταση του ψυχολογικα, περα από τις πολιτικες του επιδιωξεις.
Τελος η συνοδος του Αρη με το Χειρωνα στον Κριο, δειχνει ότι τιποτε δεν μπορει να σταματησει ολους αυτους και αυτές εάν υπαρχει κατι που προσπαθουν να το βρουν ή να ολοκληρωσουν καποιο καθηκον τους.
Η συνοδος θα κρατησει μεχρι τελος του χρονου, καθως ο Αρης θα είναι αναδρομος στο ζωδιο του Κριου, και ο Χειρωνας θα επωαζει τον Αρη να πηγαινει ολο και πιο περα, να προσπαθει ολο και περισσοτερο, ή να δοκιμαζει μια άλλη μεθοδο και να αγνοει οποιοδηποτε εμποδιο καθως ο Αρης φαινεται ανικανος να αρνειται.
Ολο αυτό θα δημιουργει ισχυρη διεκδικητικοτητα, θα χαλυβδωνει το χαρακτηρα εκτος και αν προκαλειται αυτος ο χαρακτηρας από καποια αιτια.
Θα δημιουργηθουν ετσι ισχυρες αντιπαθειες και συμπαθειες και συνηθως θα σε αφηνουν να το γνωριζεις ολο αυτό, αντιθετα με τις συνοδους στους Ιχθεις την περασμενη δεκαετια ενω το προβλημα της σεξουαλικοτητας θα αναψει κοκκινο ιδιως και με το προβλημα της πανδημιας που υπαρχει…
Σας εδωσα ολο το manual μεχρι τελος του χρονου.Παρα πολύ σκληρη εποχη γιατι είναι κυνικη και ωμη.Τα τοιχη της υποκρισιας κατερρευσαν και θα αρχισουν σε λιγο πολεμικες επιχειρησεις.
Διαβαστε τα πολλες φορες για να δημιουργησετε μια στρατηγικη.
Ευχομαι τα καλυτερα.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου