Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Eclipses 2020-Many retrogrades planets-aftermath of Lunar Eclipse and full moon : the Gods have become diseases

Eclipses 2020-Many retrogrades planets-aftermath of Lunar Eclipse and full moon : the Gods have become diseases

In every story, there is a hero and a villain ....In your story, you are both....
(Carl Jung and the Shadow – The Mechanics of Your Dark Side)

Αν αγαπάς κάποιον άσ’ τον να φύγει !
Αν γυρίσει πίσω, είναι δικός σου !
Αν δεν γυρίσει, δεν ήταν ποτέ!
(Khalil Gibran.)

Σε αυτές τις τεταμένες, ανησυχητικές στιγμές του αποκρυφου ιερού περάσματος που ζουμε-πως θα μπορουσα αλλωστε να χαρακτηρισω ολο αυτόν το χρονο που διανυουμε , όταν οι εξωτερικοί πλανήτες πλην του Ουρανου και του Ποσειδωνα εχουν ηδη οπισθοδρομησει, κατι που σημαινει ότι υποχωρουμε λιγο, δεν αρχιζουμε επιθετικες διεκδικησεις, ετοιμαζόμαστε να σταματήσουμε, να γυρίσουμε λιγο πίσω και να στοχαστουμε, να καταστρωσουμε στρατηγικες, να αρχιζουμε να αντιμετωπίζουμε μερικές από τις αλλαγές που κατηγορούνται ότι προσκληθηκαν στις κοινωνιες μας από την μοιραία Saturn / Pluto/Lunar Eclipse τον Ιανουάριο που μας περασε και με τη συμμετοχη όπως ξαναγραψαμε των Κενταυρων .
Συνοδος με Chariklo η Saturn/Pluto conjunction and Chiron square Pholus.
Μην ξεχνατε το επομενο διμηνο θα εχουμε πολλα αναδρομα : Pluto ηδη είναι αναδρομος ,τελη Ιουνη θα ακολουθησει ο Ποσειδωνας, απο τις 11/5 ειναι ηδη ο Κρονος αναδρομος, ο Διας στις 15/5 και φυσικα η Αφροδιτη και ο Ερμης τον Ιουνη.
Οι οψεις των Κενταυρων δεν χρειαζεται να ξερει καποια/ος γεωμετρικη αναλυση οψεων, αρκει μονον η Μυθολογια τους.Αλλα να τη γνωριζει καποιος/α καλα, μα πολύ καλα.
Δεν νοειται Αστρολογια χωρις τη γνωση της Μυθολογιας.
Το ερωτημα που προκυπτει είναι γιατι Μυθολογια…
δεν φτανουν οι υπολοιπες γνωσεις της θεωριας της Αστρολογιας και μαλιστα της Ελληνιστικης που εχει ένα απιστευτο βαθος για την διεργασια της Μοιρας.
Προσωπικα κατά τη γνωμη μου δεν φτανει…
γιατι τη Μοιρα στη Νεα Εποχη την αλλαζεις.
Δεν την αποδεχεσαι παθητικα.Και την αλλαζεις αφου την αποδεχτεις σαν ένα σχεδιο αρχικα και με συνειδητοτητα και στρατηγικη προσπαθεις να την αλλαξεις μετα.
Στη σημερινη Εποχη μερικοί αστρολόγοι πιστεύουν ότι ζούμε στο χάσμα μεταξύ των μεγαλων εποχων των Ιχθύων και του Υδροχόου, ενός δυνητικά διαφωτιστικου θέματος, το οποίο δεν λαμβάνεται πάντα υπόψη στο βαθμο που του αξίζει.
Ο Carl Jung αναγνώρισε τη σημασία των αιώνων και των διαταραγμενων αλλαγών που προαναγγέλλουν.
Να θυμαστε ότι οταν υπάρχει θάνατος σε κάτι, ένα βαθύ συλλογικό άγχος διαπερνά την κοινωνία. Πολλοί από εμάς το αισθανόμαστε αυτήν τη στιγμή καθώς είμαστε αντιμέτωποι με ένα άγνωστο μέλλον, όπου οι παλιές μας γνωστές στάσεις, πεποιθήσεις, δομές, ήθη καταρρέουν.
Σαν είδος λογω homeostasis complex δεν μας αρέσει η αλλαγή και μπορεί κάλλιστα «να κλωτσούμε και να ουρλιάζουμε» για την εποχή του Υδροχόου, δηλαδη για αλλαγες χωρις να γνωριζουμε καν τι είναι αυτές οι αλλαγες που μας περιμενουν.
Για να διευκριστει ολο αυτό θα πρεπει να εξετασουμε τη συγχρονικοτητα μεταξύ μύθου, ιστορίας, θρησκείας και της εξέλιξης της ανθρωπότητας κατά τις προηγούμενες αστρολογικές εποχές, και να διερευνησουμε τις πυξίδες που μπορεί να μας βοηθήσουν σε αυτές τις αλλαγές.
Μερικοί πλανήτες είναι πιο ευτυχισμένοι στη δραση τους από άλλους σε συγκεκριμένες Εποχες.
Για παράδειγμα, ο Άρης έχει «ταλαιπωρηθει» στα μεγιστα, σαν αρχαιος θεος, σαν ενεργεια τα τελευταια 2300 χρονια, την Εποχη του Ιχθυ, εξ ου και οι πολλοι πολεμοι, συνεπως αγωνιζεται συνεχως να αποδειξει και να αγωνιστεί για να ζήσει την πραγματική του ουσία στην εποχη των Ιχθύων.
Αυτο μας τελειωνει, και επισης σημαινει ότι δεν εχει νοημα στην Νεα Εποχη να διαβαζουμε το μελλον όπως παλιοτερα, αλλα τι στρατηγικη θελουμε να κανουμε για να κατακτησουμε το ποθουμενο.
Οι προπονητες του basket και του ποδοσφαιρου δεν ενδιαφερονται για το μελλον ενός αγωνα, αλλα πως θα τον κατακτησουν…
αυτο το ιδιο ισχυει και στις προσωπικες μας ζωες.
Και τελικα ο Carl Jung δεν ήταν και πολύ αισιόδοξος για την προοπτική της ανθρωπότητας στην ερχόμενη εποχή του Υδροχόου, αλλά τελικα το μελλον και η Νεα Εποχη είναι μια υποθεση που στηριζεται μάλλον σε μια μεγαλυτερη Πιστη για τις επόμενες γενιές.
Πρεπει με λιγα λογια να πιστεψουμε στα παιδια μας, που είναι εκπροσωποι του μελλοντος και όχι όπως οι γονεις μας που συμπεριφερθηκαν σαν Πατριαρχες ή βασιλισσες της Μητριαρχιας.Αυτο πρεπει να τελειωνει…
Γιατι η πρόβλεψη είναι μια από τις πιο δύσκολες διαστάσεις της αστρολογίας : να αρθρώσει το Συμβολισμό, που στο παρελθον ηταν αρχαιοι θεοι και ηθελαν λατρεια και τελετουργικο, να μεταδώσει με τρόπους που υποστηρίζουν και ενδυναμώνουν την Πιστη στο Μελλον, και ταυτόχρονα να θεσει ένα πλαισιο μιας μοναδικής εμπειρίας των ανθρωπων σε σχεση με τα ανωτερω, και του τρόπου ακομα που βλέπουν τον κόσμο.
Επιπλέον, η εικόνα διέλευσης για ένα δεδομένο έτος μπορεί να είναι περίπλοκη, με επιρροές που φαίνεται να έρχονται σε σύγκρουση και να τραβούν προς διαφορετικές κατευθύνσεις.
Η τέχνη της πρόβλεψης είναι να βρούμε το δρόμο μας μέσα από αυτή, και να επιτρέψουμε να προκύψουν βαθύτερες έννοιες και σημασιες.
Στο τομεα της προβλεψης πρεπει να εργαστούμε για να βρούμε τις ιστορίες και τις δυνατότητες που κρύβονται μέσα στις μυθικες μεταφορές.
Γιατι στους παραδοσιακούς και γηγενείς πολιτισμούς, τα οράματα, τα όνειρα και άλλες μυστηριώδεις διαταραχές θεωρούνταν μυθικά και φανταστικά, σαν επικοινωνίες από την Ψυχή. Στην κουλτούρα μας είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίζονται καθαρά φυσιολογικά, σαν συμπτώματα που πρέπει να διαγνωστούν και να αντιμετωπιστούν, μια παρατήρηση που έκανε τον Jung να σχολιάσει ότι : «οι θεοί έχουν γίνει ασθένειες».
Αρα οι αστρολόγοι έχουν μια σημαντική θεραπευτική λειτουργία σαν οι σύγχρονοι αφηγητές. Η γλώσσα της αστρολογίας είναι συμβολική και ευφάνταστη - περιγράφει την ανθρώπινη κατάσταση, όπως είναι. Και σ αυτή την εργασια πρεπει να συγκρίνουμε τις σύγχρονες θεωρίες προσωπικότητας με τις εγγενείς συγκρούσεις που είναι ενσωματωμένες σε κάθε ωροσκοπιο , δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις αντιθέσεις των πλανητών και των ζωδιων ώστε να αναπτυξουμε αστρολογικές αφηγήσεις που είναι φανταστικές παρά διαγνωστικές, μυθικές παρά ιατρικές, αρχετυπικες παρα παθολογικες.
Και να θυμαστε εδώ : γνωριζοντας, Μόνο όταν δούμε πόσο έχουμε χάσει, μπορούμε να ξεκινήσουμε τη διαδικασία θλίψης και παντα με το σκεπτικο : In every story, there is a hero and a villain ....
In your story, you are both....
Με την ερχομενη Ηλιακη εκλειψη που γινεται επανω στο θερινο ηλιοστασιο δεν θα μεινει τιποτε ορθιο στις οικογενειες σας και τις συναισθηματικες σας σχεσεις , οσο και να φανταζουν ησυχες και ηρεμες τωρα….
Γι αυτό εχετε καιρο να κανετε μια διατριβη μαζι μου στις συναισθηματικες σας σχεσεις….
Όλα τα θέματα που διαδραματιζονται μεσα στις συναισθηματικές μας σχέσεις, μπορουν να συνοψίζονται στις εξης επικεφαλίδες, τις οποίες σιγά -σιγα θα σας τις αναπτυξουμε τον επόμενο καιρό…
1.unconditional love : αυτή που ζητανε οι πιο πολλές γυναίκες, λες και είναι διαθεσιμη αυτή η μορφή σχεσης …
είναι μονο για την Παναγια και τις Αυτοκράτειρες…αλλά ο ναρκισσισμός, ζητάει ότι θέλει…
δεν θέλει Αγάπη αλλά Λατρεία..
2.Διλήμματα Ελευθερίας και Δεσμευσης : ζησε με Υδροχόους και θα καταλάβεις…
αυτοί ειναι ικανοί να σε πληρώνουν για να τους απατάς...
3.Δυναμη-power games : κάνε λίγο Παρέα με Σκορπιούς και θα σιχαθείς τον εαυτο σου, στο τέλος …
τα συνεχιζουν τα παιγνιδια ακομα και όταν ξέρουν ότι πανε για συντριβη…
4.Σχεσεις Γονιου/Παιδιου….ναι σιγα που δεν το ξερετε..
όπου οι συναστρίες σας πεφτουν σε πατρογονικούς οίκους, ψάχνεις για υποκατάστατα…
η σχεση σου είναι το παιδί σου ή ο γονιος σου…
και ασυνειδητα εραστης σου και ερωμενη σου…και αυτό είναι tragic….
5.Θυμα/Μαρτυρας/Λυτρωτής/Διώκτης/Αποδιοπομπαιος τραγος : Ναι σιγά μην αφορα μόνο τους Ιχθείς αυτό το θέμα…
εβδομο οικο, Ποσειδώνα, Πλούτωνα και Χειρωνα όλοι εχουμε στο χαρτη μας..
6.Enmeshment (Τυλιγμα)/Υποτέλεια/Συνομωσια : αυτά είναι ακομα πιο addictive, όταν τα βιωνεις συναισθηματικα σας πληροφορώ, αλλά ο λογαριασμός όταν πας ταμειο είναι πολύ υψηλός…
όχι δεν αφορα μόνο Ποσειδώνα και Πλούτωνα, Ιχθείς …
αυτοί οι Ιχθείς είναι μεσα σε όλα τα ειδη θεματων στις συναισθηματικές σχέσεις…
7.Enabler/Enabled..καλά μονο στη ψυχοθεραπεια και στους αστρολογους το βλέπω αυτό το θέμα..
Πόσοι και πόσες σε θέλουν να σε κάνουν να νιωσεις δυνατος μέσα σε μια σχεση…
παραδοξα μονο οι ανωτερες οκταβες του Δία και του Ποσειδώνα…
δηλ.πάλι οι Ιχθείς…και μην απορείτε γιατι τους κυνηγάνε όλοι και όλες….
ειναι σε όλα τα συναισθηματικά θέματα μέσα…
Δηλ.θα εχεις πρόβλημα και θα θελεις να τα φτιαξεις με Διδυμίνα ή Λιονταρίνα ή ακομα χειρότερα Σκορπίνα …
τι να τις κάνεις…
τι να λυσεις μαζι τους ..
δεν λέω για Καρκινους....περισσοτερους λογαριασμούς ανοιγεις, παρα κλείνεις...
8.Betrayer/Betrayed : εδώ είναι όλοι και όλες…
και όλοι μαζί θέλουν να προδωσουν τους Ιχθείς και τους αφελείς δηλ τους Κριους ή strong Mars types …
Όλες οι αστρολογικές ενδείξεις παιζουν με Χείρωνα μπαλαντερ…
Ο Άρης να δειτε τι προδοσίες κάνει εδώ…
9. Seducer/Seduced : εδώ παιζουν ολες οι κατηγορίες στο παιγνιδι, με μπαλαντέρ την Αφροδίτη…Το ξελογιασμα και η σαγήνη είναι υπόθεση 8ου οικου και 5ου οικου…
Και επανω απόλα Ερμής…
γιατι όλα είναι στο μυαλό…
10.Κυριαρχία/Υποταγή…να και ένα θέμα που παιζει ο Κρόνος…
αλλά κυρίως ανισορροπίες στην κατανομή των στοιχείων του χαρτη…
11.χρέη/καθήκοντα/υποχρεώσεις/ενοχές…ναι κανουμε συναισθηματικές σχέσεις για να μπουμε οικονομικά μέσα, σας πληροφορώ και είναι υπόθεση Κρόνου/Ποσειδώνα, πως κάποια και κάποιος γεφυρώνει το ρεαλιστικό και το υπερβατικό στις σχέσεις του...
ο Φρόυντ εχει κανει ιδιαιτερη διατριβή για το οικονομικό πρόβλημα του μαζοχιστή...
12.Φόβος/Αντιπάθεια…
ναι, ναι …υπάρχουν ανθρωποι που δημιουργούν σχεσεις γι αυτό το θέμα, επειδή τον φοβούνται και τον αντιπαθούν..δηλ Κρόνος/Πλούτωνας…
Φανταστειτε το φθινοπωρο τι εχει να γινει μ αυτό το θέμα, αφου ο Αρης θα γινει stationary and retrograde ...και θα εχουν μεσολαβησει τοσες εκλειψεις
13.Επανορθωση..υπάρχουν άνθρωποι που ερχονται στις σχεσεις για να διορθωσουν προηγούμενες αδικίες…
Ποσειδώνας και Χειρωνας κυρίως…
14.Αμοιβαια Ανάπτυξη…
αυτή μας εμεινε που δεν εχουμε ζησει, αν και τη βιωνω με την κόρη μου τα τελευταια χρόνια σε μια ανεπανάληπτη επιδειξη μεγαλείου και συμπεριλαμβάνει Κόμβους της Σελήνης, Ήλιο, Δία και Κρόνο…
μακαρι να τη ζουσα με καποια γυναικα στο μελλον ....
και εσεις να την επιδιωξετε, για να τη ζησετε, ακομα και αν χρειαστει να βρειτε εραστη ή ερωμενη εκει εξω…
αλλα να εχει το χρωμα της αμοιβαιας αναπτυξης....
για να νιωσετε τη διαφορα της φούσκας και του «μεγαλείου»…
Δυο ψυχες συνεργάζονται με σκοπο την αμοιβαια αναπτυξη τους…
Εμεις σας τα ειπαμε όλα τα θέματα, τα οποια δανειστήκαμε απ το υπεροχο βιβλίο της Judy Hall, karmic connections αλλά δεν ειμαστε σίγουροι εάν οι επιλογές μας βρίσκονται στο karma…
τι σημαινει karma αλλωστε…όταν δεν εχουμε εξηγησεις καταφευγουμε σ αυτό …
εμεις σας τα ειπαμε, και σας προετοιμαζουμε για να ξέρετε...
ιδιαιτερα απ τον αλλο μηνα Ιουλη, που πρεπει να ξερετε....
Τωρα υπάρχουν ισως και άλλοι τύποι θεματων όπως εγω…
δανειζομαι τη φράση απ τους φιλους μας που ανεβαζουν διαμάντια στο timeline τους, φανερώνοντας τον Αρη που βγαζει ματια στην οψη με Ποσειδωνα και κορυφη t-square με την Σεληνιακη εκλειψη...
sorry αλλα δεν ειδατε τιποτε ακομα…. «Δεν με αφορα ολη αυτη η Κολαση τριγυρω μου,εχω να ταξιδεψω και να καω στη δική μου Κολαση,… μεσα μου…»
Αν ειστε σ αυτή τη κατηγορία-λιγο σπάνιο-ειλικρινα θέλει «κοτσια»….
γιατι οι προηγούμενες μορφες θεμάτων σχεσης εχουν και Επανορθωση, βρισκονται δηλ.ανθρωποι που σου αποκαθιστουν προηγούμενες μορφες αδικίας που εχεις υποστεί στις σχέσεις σου…
αλλά η δική σου Κόλαση τι ανταμοιβή περιμένεις να σου δώσει, μονος σου..
εσύ και ο Εαυτός σου….
μπορεί να είναι όμως η τελευταια σου μετενσάρκωση σ αυτό τον πλανητη, και μονο ισως αυτός ο τρόπος υπάρχει να γυρισεις από εκει που ηρθες….
Θέλει δηλ. μαγεια για να κάψεις όλα τα φαντασματα των προηγούμενων ζωών σου…
Μεταφυσική εξήγηση ...ναι...αλλά καλές ειναι οι μεταφυσικές εξηγήσεις, οταν δεν εχεις βρει ακομα τις ψυχολογικές...
μπορει να θελει μαγεια για να καψεις το προηγουμενο παρελθον της ζωης σου, αν ξερεις ποσο καταστροφικα συνεχιζει να θελει να συμμετεχει στην παρουσα φαση της ζωης σου
μη ζητατε αστρολογικές ενδειξεις…
αρης,χειρωνας,ουρανος…
δηλ. κατι σαν και μενα παλι...
αν και αυτο το υποδειγμα το βρηκα σε γυναικειο ωροσκοπιο…
που μαλλον μ αυτο το διαμαντι της, εχει βαλει υποψηφιοτητα για τη Μαγεια....
Μαγκια της αν το πετυχει, αλλα μπορει να χρειαστει να μην ξαναδει οτι την φρικαρει απ το παρελθον της.....
γιατι σ αυτη τη μορφη σχεσης θελει να μπορεις να παρεις τη λυπη και τη στενοχωρια της συντροφου σου η του συντροφου σου
και να την μεταστοιχειωσεις σε ενα τραγουδι και μια μορφη timeless joy...
δεν θελει να εισαι ψυχιατρος η ενας ποιητικος αστρολογος ?
η απλα ενας μαγος...
Θα συνεχισουμε με τα σταδια που υπάρχουν μέσα στις Σχέσεις μας...εδω θα ειμαστε, καλοκαιρι πλησιαζει...το πιο περιεργο καλοκαιρι που θα ζησετε σε ολη σας τη ζωη ….
και σκεφτειτε που ανηκετε...
για να ξερετε τι δωρο θα κανετε στον/στην αγαπημενη σας....
Καλημεραααα... ολη μερα και καλο τριημερο….
και δεν ειναι όλη η αληθεια που βιωνετε αυτές τις μερες...
ειναι η σκοτεινή της πλευρα σε θεματα που αρχισαν ιδιως απ τα Χριστουγεννα και μετα.......
Βαλτα επιτελους σε μια σειρα…αφου σου δινω τη σειρα του χρονου…

υγ : πρωτη φωτο απο την υπεροχη fcb friend Ceca Varda : The two faces of Venus -Venus Phosphorus (Morning Star) - Venus Hesperus (Evening Star)
δευτερη φωτο : from fcb page Ars Artis : Artist-
Anatoliy Kalugin
He is From Moscow,Russia.
τριτη φωτο : απο τον fcb friend Akis Perdikis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου