Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

Η Αστρολογια των Κενταυρων : Chariklo conj Pluto conj Saturn- Pholus square Chiron-Nessus conj Neptune : to the Edge and Beyond-reports from the Heart

Η Αστρολογια των Κενταυρων : Chariklo conj Pluto conj Saturn- Pholus square Chiron-Nessus conj Neptune : to the Edge and Beyond-reports from the Heart

« τα αστέρια κάποτε μίλησαν στην ανθρωπότητα, η αυξανόμενη σιωπή τους είναι παγκόσμιο πεπρωμένο…..
Η επίγνωση αυτής της σιωπής,
μπορεί να είναι επώδυνη για τον γήινο άνθρωπο
Ωστόσο στη βουβη σιωπή τώρα ωριμάζει,
αυτό που ο άνθρωπος μιλά στα αστέρια.
η ακρόαση αυτής της ομιλίας μπορεί να ενισχύσει το πνεύμα της ανθρωπότητας.»
(Graham Hope-German poet)

Ποτε προσωπικα δεν πιστεψα ότι μιλανε στους ανθρωπους τα αστερια.Αυτα κινουνται μεσα στην απολυτη ησυχια τους, διοτι απλα εμεις σταματησαμε ή ξεχασαμε πώς να το κανουμε επειδη εξελιχτηκαμε με τη λογικη περισσοτερο.
Ναι αλλα λεμε ότι καποιοι τρελενονται ή γινονται υστερικοι επειδη εμεις εκλογικευτηκαμε, και μια τετοια εκλογικευση μπορει να είναι μια άλλη μορφη τρελας, που συμβαίνει όμως να είναι η πολιτιστικά επιβεβλημένη.

Ότι βλεπουμε τωρα να εκφραζεται μεσα στο συλλογικο και τις κοινωνιες, στην τελευταια αναλυση είναι μια τεράστια λαχτάρα που εχουμε κρυψει επιμελως να ακουσουμε τα αστερια…
Οι καιροι που διανυουμε είναι τοσο χαοτικοι αφου ζουμε beyond the edge, και αυτό παραπεμπει περαν από τον Κρονο οπου εκει βρισκονται οι Κενταυροι που η υλη τους δεν είναι ένα τακτοποιημενο πακετο από τους περισσοτερους αστρολογους, γιατι είναι σχετικα προσφατοι οι ανακαλυψεις τους, και οι ερμηνειες τους μερικες φορες φαινονται να επισκεφτονται τα εξωτερικα σημειο ενός καιροσκοπισμου.Αυτο ακομα φαινεται από τις ερμηνειες που δινουν οι περισσοτεροι και οι περισσοτερες σε αυτό το πρωτογνωρο που μας συμβαινει σαν πλανητης.
Οι Κενταυροι κινουνται στα ορια του Ηλιακου Συστηματος, αναμεσα σε Κρονο και Πλουτωνα, συγκεκριμενα στονKuiper disc, που είναι η τροχια του Πλουτωνα.Συνεπως οι φιλοσοφιες των αναλυσεων τους μπαινουν στο παιγνιδι όταν οι κοινωνιες και οι ανθρωποι συμπεριφερονται στα ορια και ζουν σε οριακες καταστασεις.

Μυθολογια
Η μυθική προέλευση του γαλαξία μας, ο Γαλαξίας, απεικονίζεται στην ιστορία του Ηρακλή, γιου του Δία. Ωστόσο, καθώς η μητέρα του ήταν η Αλκμηνη, μια θνητή γυναίκα, ο Ηρακλής που τον μισούσε πολύ η Ήρα, που φυσικα ηταν η συζυγος του Δια.Λενε λοιπον στη μυθολογια ότι ο Δίας έβαλε τον Ηρακλή στο στήθος της Ήρας ενώ κοιμόταν αυτή για να θηλασει έτσι ώστε πίνοντας το γάλα της ο Ηρακλής να μπορεί να είναι σίγουρος ο Διας για την αθανασία του. Η Ήρα ξύπνησε και βρηκε ένα μωρο που θηλαζε στο στηθος της, το οποιο δεν ηταν το δικο της.Οργισμένη απέσυρε τη θηλή της και το γάλα της χυθηκε πέρα από τον ουρανό, σχηματίζοντας τον «Γαλαξία».
Η λέξη «γαλαξίας» προέρχεται από την ίδια ρίζα με τη λέξη «γαλα».

Αστρολογικά, όταν η ζώνη του Γαλαξιακού Κέντρου ενεργοποιείται με transit, το στήθος της Ήρας αποσύρεται, μιλώντας μεταφορικά. Σημαίνει ότι τα μέρη, οι άνθρωποι, οι ιδέες, οι έννοιες και τα γεγονότα στη ζωή μας, όπου έχουμε προβάλει στο παρελθόν τη δική μας αίσθηση «Ανώτερος Εαυτός», ή «Deeper Center» ως πηγή θρέψης μπορεί να καταρρεύσει, μενουμε στην κυριολεξια γειωμενοι κατω , καταρρέουμε, όλα μας φαινονται εναντιον μας, ή απλά αποχωρουμε ήσυχα.
Αυτό που υποσχέθηκε την «αθανασία» εχει αποτυγχει..
Οι «φυλετικές» ενώσεις μας, οι εθνικές ή φυλετικές ταυτότητες, ενώ είναι πολύτιμες στο δικό τους επίπεδο, παραιτούνται.
Αλλα όμως μέσω αυτών των μεταβάσεων ή κρίσεων, η συνείδησή μας αναπτύσσεται.
Αυτό μπορεί να απαιτεί μεγάλη ψυχολογική επεξεργασία, επιτρέποντας τη θλίψη και τη σύγχυση να υποχωρήσει στην ειρήνη και τη σαφήνεια. Τόσο τα φυσικά μας σώματα όσο και τα αιθερικα μας μπορεί να χρειαστούν ιδιαιτερη προσοχή καθώς οι τοξίνες αρχίζουν να εξαλείφονται όταν ταξιδεύουμε σ αυτό το «ουρανιο μονοπατι»..

Το Ηλιακό Σύστημα είναι στην πραγματικότητα ένα ειδος στροβιλισμένου έλικα, που ταξιδεύει γύρω από το Γαλαξιακό Κέντρο με ταχύτητα περίπου 220 χλμ ανά δευτερόλεπτο! φαινοειδή
Ωστόσο, τα φαινοειδη, οι αποκλίσεις και οι συγχύσεις δεν πρέπει να χαλάσουν την εκτίμησή μας για την φανταστική αίσθηση ότι ολόκληρο το Ηλιακό μας Σύστημα, μαζί με όλα όσα συμβολίζει, είναι περιφερειακό και κινειται γυρω από ένα ακόμη μεγαλύτερο κέντρο.
Το οποίο με τη σειρά του είναι περιφερειακό σε ένα άλλο, και το οποίο με τη σειρά του παλι είναι περιφερειακό σε ένα άλλο ... και ούτω καθεξής, σε ένα άπειρο σούπερ-κέντρων και παραλληλα συμπαντα (multiverses).
Αν αυτό μεταφερθει στη φυσική μας ζωή, αυτή ξεκινά από τη μήτρα, όπου είμαστε κεντρικοί γύρω απ την περιφέρεια της μήτρας της μητέρας μας. Αυτή η ίδια δυναμική - η σχέση μεταξύ κέντρου και περιφέρειας - αντηχεί σε κάθε διάσταση της δημιουργίας, και είναι κατι που θα πρεπει να το θυμαστε.

Αφυπνιση

Το κεντρο του Γαλαξια βρισκεται στις τελευταιες μοιρες του Τοξοτη, και όταν περνανε σε transit στις πεντε τελευταιες μοιρες σ αυτό το σημειο του Τοξοτη, πλανητες, ξεκινάει μια διαδικασία αφύπνισης. Το βέλος του Κένταυρου δείχνει,
«πέρα από ό,τι ξέρουμε» και ταυτόχρονα μας παραπέμπει συμβολικά σε «αυτό που πάντα γνωρίζαμε» στα εσωτερικά μας βάθη. Αυτές οι σχέσεις έχουν μια ισχυρή «συναισθανομενη αίσθηση», αλλά δεν είναι εύκολα να παρουσιαστει λεκτικα ή ποσοτικα. Εμφανίζεται μια περίοδος επιταχυνόμενης πνευματικής ανάπτυξης, με τις συνακόλουθες προκλήσεις της ζωής που μπορεί να περιλαμβάνουν ταχεία αλλαγή, διαχωρισμούς, κρίση, ασθένεια και άγχος καθώς απελευθερώνονται ξεπερασμένες ιδέες.
Ο Phil Sedgwick το παρομοιάζει ολο αυτό με μια διαδικασία «ανασυγκρότησης» των διανοητικών «σκληρών δίσκων» μας!

Ετσι αυτό που μπορει να περιμενεις είναι μια μεγάλη «life-review» πολύ ιδιαίτερου είδους. Πυκνότητα, αδιαφάνεια και μπλοκαρίσματα μέσα στο μυαλό και η ψυχή αποσυνδέεται, όπως γινεται στη φυγοκεντρο κινηση. Αυτή είναι ίσως μια χρήσιμη εικόνα για το Γαλαξιακό Κέντρο - μια φυγόκεντρος - όπου όλα είναι μακριά από το σκοτεινό κέντρο, αποκαλύπτοντας έναν κενό χώρο.
Αυτός ο «κενός χώρος» είναι όπου είμαστε δεκτικοί στη Χάρη, και όπως οι μαύρες τρύπες λέγονται ότι βρίσκονται στον πυρήνα του γαλαξία, δημιουργεί την ουσία που θα γεννήσει το νέο, ατομικά και συλλογικά. Ο Rudolf Steiner μας υπενθυμίζει ότι :

«Αυτός που θα δημιουργούσε το νέο πρέπει να υπομείνει το πέρασμα του παλιού σε πλήρη ηρεμία»

Η Συνδεση με τους Κενταυρους
Οι Κένταυροι αντανακλούν μέσα στην ψυχή την κρίσιμη διαδικασία καθαρισμού, θεραπείας και ολοκλήρωσης που συνοδεύει την πνευματική μας αφύπνιση. Οι έντονες εμπειρίες, που συχνά σηματοδοτούνται από transits από τους εξωτερικούς πλανήτες, ενδέχεται να μην είναι πλήρως ενσωματωμένες εκείνη τη στιγμή, ώστε να είναι αποθηκευμένες μέσα στην ψυχή, περιμένοντας τις κατάλληλες ευκαιρίες να «επανεξεταστούν», προκειμένου η διαδικασία να μπορεί να ανοίξει ξανά και να ξετυλιχθει περαιτέρω. Οι διελεύσεις των Κενταύρων είναι ανεκτίμητες καθώς συνδέονται με αυτές τις «ενδιάμεσες» περιοχές της ψυχής, τον εσωτερικό «Κάτω Κόσμο», όπου οι «ελλιπείς» εμπειρίες απαιτούν θεραπεία. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε με διαστάσεις συνειδητοποίησης που έχουν απελευθερωτικη και θεραπευτικη επιδραση.Το αποτελεσμα είναι η θεραπευτικη μεταβαση.Ειμαστε ακριβως εδώ.

Να υπενθυμισουμε ότι από το Γεναρη του 2014 εως τα μεσα του 2016 εχουμε συνεχη συνοδο του Pholus με τη Chariklo, με τις οπισθοδρομες κινησεις τους και που η τελευταια η Chariklo συμμετειχε στη συνοδο Κρονου και Πλουτωνα τον περασμενο Γεναρη, ενώ ειχε αρκετο καιρο ο Chiron στους Ιχθεις κανοντας τετραγωνο με τον Κρονο, περασε στα ψιλα αυτό το τετραγωνο απ τους περισσοτερους αστρολογους.Και ακομα με το περασμα του στον Κριο ο Χειρωνας, αρχισε το τετραγωνο με τον Pholus.Ετσι με το τελος του 2018, ενας ή περισσοτεροι Κενταυροι περασαν απ το Γαλακτικο Κεντρο, και μερικες φορες μεχρι και τρεις μαζι, προαναγγελλοντας την τρέχουσα ενεργοποίηση αυτών των «γαλαξιακών» θεμάτων, που αναφερθηκε πιο πανω…Pholus, Chariklo και Hylonome.Και φυσικα στις αρχες του Γεναρη ειχαν περασει στον Αιγοκερω.Αρα το σημερινο θεμα με τον κορωνοιο δεν ξεκινησε και βγηκε ξαφνικα με τη συνοδο Κρονου και Πλουτωνα, απλα εκει εκδηλωθηκε σε τετοια εκταση, αλλα «κλωθει» απ το Γεναρη του 14, όπως δειχνουν τα transits των Κενταυρων.

Pholus : The Lid Comes Off
Ο Pholus κανει μια περιστροφη γυρω απ τον Ηλιο σε 92 χρονια περιπου και διασταυρωνεται με τα τροχιακά μονοπάτια του Ποσειδώνα, του Ουρανού και του Κρόνου. Ψυχολογικα αναφέρεται σε προγεννητικές αναμνήσεις, προγονικές διαμορφώσεις και θεραπεία (ειδικά μέχρι τέσσερις γενιές πίσω), το «βαρδικό πνεύμα» ή την ποιητική ικανότητα για αφήγηση ιστοριών, εμπνευσμένη γραφή και ομιλία, την προφορική έκφραση, κηδεμονία για κάτι πολύτιμο (υλικό ή πνευματικό) , απελευθέρωση τοξινών που πρέπει να εξαλειφθούν, σε οποιοδήποτε επίπεδο. Με τη διέλευση, σηματοδοτεί ισχυρές ορμές ενέργειας, περιστάσεων ή γεγονότων που μπορεί να αλλάξουν την πορεία της ζωής κάποιου και συνοδεύονται από σημαντικά επίπεδα χάους - εσωτερικά, εξωτερικά ή και τα δύο. Και για να παραθέσω τον Robert von Heeren, «μια μικρή αιτία είναι ικανη να δημιουργησει ένα μεγάλο αποτέλεσμα». Αυτό το τελευταιο προσπαθειστε να το διαλογιστειτε…

Και ερχομαστε σε ένα κρισιμο σημειο : Επειδη το αρθρο αυτό είναι μια ελευθερη διασκευη απ την εργασια της Melanie Reinhart : The Galactic Centre and the Centaurs, δωστε ιδιαιτερη σημασια στο παρακατω και μπειτε μετα να διαβασετε το αρθρο της ολοκληρο και να δειτε τις ημερομηνιες με τα transits των Κενταυρων απ το Γαλακτικο κεντρο…Και αυτό εχει γραφτει στις 3.5.2017 …
Δεν μεταφραζω, διαβαστε τα γιατι προσωπικα γραφω και εχω μεινει αναυδος απ τα αποτελεσματα των transits συμφωνα με την Melanie Reinhart που επαναλαμβανω τα εχει γραψει απ τις 3.5.2017

We can see many of the current dramas playing out on the world stage as also expressing in a very literal way the symbolism of Saturn (SA), Chiron (CH) and Pholus (PH). A few examples follow. ‘Authority’ (SA) is both ‘wounded’ and ‘wounding’ (CH) – with revelations/accusations of abuse and corruption (PH), assassination of political figures (SA). Alternative medicine (CH) under scrutiny, often persecutory (SA).
High incidence of iatrogenic illness becoming revealed (CH-PH).
Accusations of ‘fake news’ (PH) levelled at media outlets (SG) in the UK and the USA – “I don’t lie, but you do”. Righteousness and fundamentalism (SA in SG). Threats/predictions of future (SG) planet-wide epidemics (CH in PI) – with just-as-deadly vaccines to ‘heal’ them (CH in PI).
Meanwhile, an ‘invisible epidemic’ (CH in PI) of fear (SA). Travel chaos (PH in SG), extremist actions, persecution on religious grounds, controversies over borders (SA) and migration (SG), ET sightings, and so on, and on …
Watch the few days leading up to the dates above for surges of Sagittarian ‘madness’ or Chironian ‘wounding and healing’. It’s all ‘coming out’ and truly the ‘lid is off’ (Pholus).

Πραγματιικα παρακολουθουμε με τρομο τα μεγαλα κυματα της τρελας του Τοξοτη ή την πληγη και την προσπαθεια επουλωσης του Χειρωνα.Και όλα βγαινουν και τιναζονται στον αερα πραγματικα όταν απενεργοποιειται το καπακι,απ τον Pholus.Ξαναθυμηθειτε το μυθο του Pholus.

Και τελικα :
Ας μην παρασυρθούμε από τον «παγκόσμιο τρόμο» στο σημείο να ξεχνάμε ότι αυτές οι ουράνιες διαδικασίες είναι επίσης αντανακλάσεις βαθιών μετασχηματισμών, εσωτερικών και εξωτερικών. Πολλά από αυτά που βλέπουμε «εκεί έξω» είναι το αποτέλεσμα αυτών των ισχυρών ενεργειών που ενεργοποιούν τις γεμάτες από φόβους αμυνες του ΕΓΩ, που έχουν συσσωρευτεί γύρω από περιοχές θαμμένου πόνου, σύγχυσης και ευπάθειας.
Και το «αντίδοτο» για το φόβο δεν είναι Η ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ , αλλά ΜΟΝΟΝ Η συμπόνια…

Μην το παρατραβατε με τις θεωριες συνομωσιες και τα οικονομικα και τα κραχ…Ειμαστε σε εκεινο το χρονικο σημειο που βλεπουμε γενιές ιστορικού τραύματος να αποκαλύπτονται και να απελευθερώνονται.
Η ελληνικη λεξη Αποκαλυψη στη ριζα της εχει και το ρημα αποκαλυπτω που σημαινει ανοιγω κατι που είναι κλειστο, ξεσκεπαζω.Όταν το σκοτάδι εκτίθεται παντού, θα μπορούσαμε να τολμήσουμε να κρυφτούμε…
Οι Επαναστάτες του Πνεύματος επιτρέπουν στο φως να αποκαλυφθεί εσωτερικα και να ενσωματωθει ησυχα, μυστικα ή με άλλο τροπο…?

Ακομα οι Κενταυροι δημιουργουν χαος, οι Κενταυροι θεραπευουν.
H Chariklo Κενταυρος γυναικα και συζυγος του Χειρωνα ηταν μια Νυμφη κορη του Απολλωνα και σε έναν απ τους μυθους της ηταν Ιερεια στο Ναο της Εστιας.
Το ονομα της σημαινει : Αυτή που κλωθει τη Χαρι, το Χαρισμα.Και το Χαρισμα είναι η πιστωση της Ευλογιας.
H Chariklo μας συνδεει με το δικο μας αισθημα του προσωπικου χωρου-σκεφτειτε τι αποστασεις κραταμε τωρα, για να μπορεσουμε να εκπαιδευτουμε να εχουμε επαφη με το αιθερικο σωμα και το αστρικο ταξιδι….
Μαζι με το συζυγο της Χειρωνα μας οδηγουν στη διαδρομη της θεραπειας και της Αφυπνισης….
Αν εννοησετε το αρθρο αυτό μπειτε δειτε τις θεσεις των Κενταυρων στο ωροσκοπιο σας, και μπορειτε να παρετε μια ιδεα του ποσο Χαος εχει μπει στις ζωες σας την τελευταια δεκαετια τουλαχιστον…

και να θυμαστε οτι υπαρχει ενα κύριο αιμοφόρο αγγείο που πηγαίνει κατευθείαν στην κορδιά....
και ονομάζεται vena cava και το οποίο σημαίνει σπηλιά ή κάτι το κενό ή το κούφιο....
αλλά η λέξη vena σημαίνει και μια ροπή και που επίσης μπορεί να σημαίνει και κλίση ...
και η καρδιά μπορεί να φαινεται σαν μια σπηλιά, όπου όλες οι πίκρες και χαρές κατοικούν....
αλλά και τα πιο σκληρά ένστικτα....Και σε σπηλια κατοικουν οι Κενταυροι, οπως ξερετε απ τη Μυθολογια, που ισως να αντιπροσωπευουν κατι ανησυχο στην καρδια, και το οποιο χρειαζεται προσοχη....

ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου