Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Eclipses 2020-Full Moon in axis Sagittarius-Gemini-Lunar eclipse : An atmosphere of intimidation and restriction

Eclipses 2020-Full Moon in axis Sagittarius-Gemini-Lunar eclipse : An atmosphere of intimidation and restriction

Part 1 : ορισμοί-Τι είναι οι Εκλειψεις …

Όταν ο Ήλιος και η Σεληνη εμφανιζονται να είναι στην ιδια πλευρα στον ουρανο, αυτό σημαινει ότι, εάν η Σελήνη «περνάει» μπροστα απ τον Ήλιο και τον μπλοκαρει ολοκληρωτικα.Μια τέτοια εμφανιση είναι γνωστη σαν Ηλιακη Έκλειψη. Υπαρχει όμως και η Σεληνιακη Εκλειψη η οποία εμφανιζεται συνηθως στην επόμενη πανσεληνο που ακολουθει την Ηλιακη Εκλειψη. Και λεμε συνηθως γιατι υπαρχουν σεληνιακες εκλειψεις που προηγουνται της Ηλιακης εκλειψης οπως αυτης της Παρασκευης 5/6 …
Σ αυτή την περιπτωση είναι η Γη που παρεμβάλεται ανάμεσα σε Ήλιο και Σελήνη και μάλιστα η Σελήνη περνάει μέσα στη Σκια της Γης.
Μια εκλειψη της Σεληνης μπορει μονον να συμβει μονο σε full moon, όταν ο Ηλιος,η Γη και η Σεληνη ευθυγραμμιζονται στο διαστημα, με τη Γη στο κεντρο.Τετοιες στιγμες η σκια της της Γης πεφτει επανω στη Σεληνη, δημιουργωντας την Σεληνιακη εκλειψη.
Οι Σεληνιακες εκλειψεις συμβαινουν το minimum δυο φορες και το maximum από 5 φορες το χρονο.Υπαρχουν τρια ειδη σεληνιακων εκλειψεων : total, partial and penumbral.
Στην total eclipse of the moon, το εσωτερικο τμημα της σκιας της Γης, ονομαζεται umbra, και πεφτει στο προσωπο της Σεληνης.Στο κεντρο της εκλειψης ολοκληρη η σεληνη είναι μεσα στη σκια, η οποια μπορει να εμφανιζεται με χρωμα blood red.
Στην partial lunar eclipse, the umbra αναλαμβανει και καλυπτει μονον ένα κλασμα της Σεληνης. Το σκοτεινο αυτό τμημα γινεται μεγαλυτερο και τοτε αποτραβιεται σταδιακα χωρις να φθανει την total phase.
Στην penumbral lunar eclipse, μονο το μεγαλυτερο τμημα της διαχυσης της εξωτερικης σκιας της Γης η penumbra πεφτει στο προσωπο της Σεληνης.Αυτο το τριτο ειδος της Σεληνιακης εκλειψης είναι περισσοτερο on the moon’s face. Αυτό το ειδος της σεληνιακης εκλειψης είναι πολύ περισσοτερο διακριτικο, και πολύ δυσκολο να παρατηρηθει, αποτι μια total ή partial eclipse.Αυτη η εκλειψη ουδεποτε προοδευει να φθασει τα δραματικα λεπτα της totality.Στα καλυτερα και στο κεντρο της εκλειψης, οι πιο παρατηρητικοι ανθρωποι θα δουν μια σκοτεινη γραμμη επανω στο προσωπο της Σεληνης.Οι περισσοτεροι όμως θα την κοιτανε αλλα δεν παρατηρουν τιποτε.
Στατιστικα γυρω στα 35% των εκλειψεων είναι penumbral. Ένα άλλο 30% είναι partial eclipses, όπου φαίνεται σαν να έχει αφαιρεθεί ένα σκοτεινό « δάγκωμα »από τη Σεληνη.Και τελικα το 35% γινεται total eclipses of the moon, ένα πανεμορφο φυσικο γεγονος.
Όμως η Διαδρομη της Σελήνης γύρω απ τη Γη, είναι σε κλιση πεντε μοιρες και οκτω λεπτα, επάνω στην εκλειπτικη,
και γι αυτό το λογο οι εκλειψεις δεν εμφανιζονται μια φορα το μηνα που εχουνε νεα σεληνη.
Οι εκλειψεις εμφανιζονται μονο όταν ένας απ τους δυο Κομβους της Σελήνης συμπιπτουν με μια Νεα Σεληνη.Και αυτό γινεται μονο κάθε εξη μηνες.
Τι είναι όμως οι Κομβοι (Nodes) ή απλα Δέσμες της Σελήνης : δυο σημεια όπου η τροχια της Σελήνης τέμνεται στην Εκλειπτικη.Το ένα σημειο που βρισκεται στο Βορρα ονομαζεται βορειος Δεσμός και το άλλοι ο Νοτιος, επειδη βρισκεται στο Νοτο.Συνεπως οι Δεσμες είναι ένας άξονας.
Γιατι το Ουρανιο Γεωγραφικο πλατος μετραει την εκλειπτικη σε βορρα και νοτο.
Αυτές οι Δεσμες κινουνται στην Εκλειπτικη μέσα σε ένα χρονικο διαστημα 19 ετων περιπου και ξοδευουν σε κάθε ζωδιο περιπου εναμιση χρονο.
Τι είναι εκλειπτικη:o μεγάλος κυκλος της Ουρανιας Σφαιρας , επάνω στον οποίο βρίσκεται η φαινομενικη διαδρομη του Ήλιου.
Στην πραγματικοτητα η Γη κινειται μεσα σ αυτόν τον κυκλο, και καθως κινειται αφήνει μια «αυρα» πισω της που είναι ο ζωδιακος κυκλος…
Ο ζωδιακος κυκλος λοιπον είναι η «αυρα» της Γης, που με την κινηση απεικονιζει στον ουρανο το στιγμα της αλλαγής των Εποχών της.
Άλλος χρονος δεν υπαρχει…
Συνεπως οι Εκλειψεις ακολουθουν όπως οι Δεσμοί της Σελήνης, έναν κυκλο περιπου 19 ετων που ονομαζεται Saros.Κάποιος θα πρέπει να ανατρέξει σε ολον αυτό τον κυκλο για να προβλέψει αντιστοιχα αποτελέσματα.Αυτες που βιωνονται μας ερχονται και εντασσονται στον κυκλο που αρχισε στα 2001.
Συνεπως ανατρέχεις τοτε και θυμασαι τι εγινε περιπου, για να επαναληφθούν σε ένα άλλο επιπεδο τα γεγονοτα, επειδη οι πλανητες τοτε ήταν σε άλλες θεσεις και σημερα είναι αλλου.
Αν το σημειο των Εκλειψεων κάθεται επανω σε έναν πλανητη ή πλανητες του γενέθλιου χαρτη σου, τοτε αυτό σημαινει ότι είναι στον κομβο του επάνω και το πλατος είναι μηδεν μοιρες.
Τοτε ψυχολογικα μιλωντας βλέπεις όλο το αρχετυπο αυτου του πλανητη μπροστα σου, και η ζωή σου για μερικες μερες παιρνει τα χρώματα της ζωής του αρχαιου Θεού που ταυτιζεται ο πλανητης.
Η ερμηνεια των αστρολογικων χαρτών είναι μια synthesis της αστρονομικης συμπεριφορας ενός πλανητη και της συμπεριφορας του στην Μυθολογία.Πρεπει να ξερουμε για παραδειγμα τι αστρονομικη συμπεριφορα εχει ο Ποσειδώνας και μαζι με τον Ποσειδωνα της Μυθολογιας , δημιουργουν τον Αστρολογικο Ποσειδωνα.Οι οψεις του συμβολιζουν εσενα σε σχεση με τον Ποσειδώνα στο χαρτη σου.
Είναι πολυπλοκο ? όχι βεβαια.
Αλλα αυτό κανει την Τεχνη μας λιγο Αλχημεια, και μπερδευει πολύ κοσμο.Αλλα ποια τεχνη δεν είναι λιγο Αλχημεια.
Τέλος οι Δεσμες βρισκονται στον αξονα Διδυμων και Τοξοτη από τις 9/5 συμφωνα με true node και στις 5/6 εχουμε και την επισημη αλλαγη τους με mean node.
Οποτε όπως εχουμε ξαναπει, επειδη οι Δεσμες κινουνται γυρω στα 3 λεπτα της μοιρας κάθε μερα και παντα υπαρχει ένα μπερδεμα με το μετρημα τους γιατι δεν είναι στατικες, και παντα κινουνται προς τα πισω στο πλανο της εκλειπτικης, κατι αναλογο που συμβαινει στη μεταπτωση των Ισημεριων.
Εξ αιτιας των αλληλεπιδρασεων της βαρυτητας αιτιολογειται ενας μεσος ορος ταλαντωσης ή μιας mean value, ετσι ώστε ο true node να εχει διαφορα 1 μοιρα και 45 λεπτα από την mean value.
Στις εφημεριδες του Raphael δινονται ακομα οι τιμες Mean node ενώ στα περισσοτερα αστρολογικα προγραμματα δινονται οι true Node για κάθε μερα.
Ακομα the mean Node είναι παντα retrograde και αντιθετα οι true Node είναι retrograde,stationary ή και direct.Συνεπως οι true Node είναι πραγματικα πολύ περισσοτερο true αποτι οι Mean Node....
Στον αξονα Διδυμων και Τοξοτη αφορα μια διαμαχη αφου οι Δεσμες είναι αξονας και κάθε αξονας συμπεριλαμβανει διαμαχη που πρεπει να επιλυσεις,μια διαμαχη στο μυαλο οπου reason and logic versus wisdom, foresight or faith.
Και φυσικα ολο αυτό θα δημιουργησει εμφυλιο στο Μεταβλητο Σταυρο που αφορα κυριως τα αδελφια μεταξυ τους και τη Μητερα από διπλα…
Οι Δεσμες της Σεληνης στον σημερινο αξονα που βρισκονται Διδυμων-Τοξοτη φερνουν μπλοκαρισμα,πτωση, αλλαγη διευθυνσης ζωης κυριως στον άλλο αξονα του Μεταβλητου Ιχθυ-Παρθενου, εξαιτιας της οξυτητας του αισθηματος της λαχταρας και του χασιματος που πασχουν συνηθως.
Που τελικα είναι η ανικανοτητα να αισθανονται συνδεδεμενοι με τους αλλους ανθρωπους, και στην τελευταια αναλυση η γνωση ότι μαλλον εχει κατι περασει, κατι εχει χαθει.
Ετσι ο οδηγος να το βρεις οτιδηποτε να σημαινει αυτό, είναι αντιστοιχια δυνατη.
Ακομα ολο αυτό μπορει να είναι ένα ειδος αρνησης να διαφοροποιησεις την ενημερωση σου, και με μια επιθυμια να απομακρυνθεις από τη ζωη που μοιαζει καποιες φορες με εκεινη την απελπισια πριν την επιστροφη στο φως.
Ιδιως στα θεματα των οικων που αφορουν το Μεταβλητο Σταυρο του ωροσκοπιου σας…
Τωρα φυσικα και μπηκαμε σε περιοδο εκλειψεων και όλα φαινονται πια παρελθον, από τη στιγμη που ολοι και ολες εχουν ηδη εισπραξει τα “πακετα τους”.
Οι υπολοιποι σιγα -σιγα.Εκτος από τις 5/6 που υπαρχει Σεληνιακη θα ακολουθησει στις 21/6 Ηλιακη σε συνοδο με το Θερινο Ηλιστασιο, που θα της δωσει πιο δραματικο χρωμα και τελος στις 5/7 άλλη μια Σεληνιακη για να κανει το καλοκαιρι αυτό να φαινεται πιο θερμο από τα προηγουμενα με τοση απελευθερωση Ηλεκτρισμου από το Συμπαν.
Θα σταθω σε μερικα σημεια αξιοπροσεκτα γι αυτή τη full moon in axis Sagittarius/Gemini που θα διαβασετε αρκετα από πολλους αστρολογους…
αλλα να σταθειτε στα σημεια που θα σας περιγραψω που είναι ιδιαιτερα για το διαλογισμο σας…
1.Ο Κενταυρος Χειρωνας είναι ακριβως στην 9η μοιρα του Κριου, δηλαδη επανω ακριβως στο αφηλιο του. Ακομα με τους Κενταυρους θα πρεπει να θυμαται καποια/ος ότι είναι alien σωματα, εχουν ελθει αστρονομικα αγνωστο από πού, σχετικα προσφατα, γυρω στα τελευταια εκατο χιλιαδες χρονια, μπηκαν στην τροχια του Ηλιακου συστηματος, δεν εχουν στην ουσια καμια κυριαρχια ή εξαρση σε καποια σημεια ή ζωδια απ αυτή την τροχια τους γυρω απ τον Ηλιο.Ειναι όμως σημαντικα και μαλιστα πολύ σημαντικα τα σημεια καμπης της τροχιας τους.
Το αφηλιο και το περιηλιο.
Ειναι παρα πολύ γοητευτικο να δεις κανεις το σχημα της τροχιας του Κενταυρου Χειρωνα που είναι σε συνοδο τωρα και ιδιως στην Πανσεληνο αυτή θα φανει αυτό σε συνοδο με το Αφηλιο του, στις εννεα μοιρες του Κριου.Αυτο σημαινει ότι ο Χειρωνας ακουμπα την εσωτερικη ακρη της σφαιρας του Ουρανου αν και δεν διασταυρωνεται με την Μεση Ηλιακη Αποσταση απ τον Ουρανο.
Και η ουσια είναι εδώ : Στην πραγματικοτητα οσο και μακρια να βρισκεται απ τον Ηλιο το τοξο του αποβλεπει απευθειας εκει στον Ηλιο, ενω μερικες φορες βρισκεται μακρυτερα από τον Ηλιο, αποτι ο Ουρανος..Οταν θα δει το σχημα αυτό καποιος στη φωτο από τα comment , θα δει ότι μοιαζει γεωμετρικα, με το τοξο του Κενταυρου.Ενα σχημα που στην ουσια εχει ένα μεγαλο τριγωνο και μοιαζει με kite formation.
Ειναι απιστευτη και μαγικη η Αστρολογια καποιες φορες με τα γεωμετρικα σχηματα που μας παρουσιαζει η Αστρονομικη συμπεριφορα των πλανητων, οπως ακομα και στην περιπτωση της πενταλφα της Αφροδιτης αναδρομης σε μια οκταετια…ειμαστε σε μια τετοια χρονικη ΣΤΙΓΜΗ αφου στις 3/6 σχηματιστηκε και η πενταλφα της Αφροδιτης από το 2012.
Ο Dieter Koch, αναφερει η Melanie Reinhart στο to the Edge and Beyond, λεει ότι εχει επινοησει τον ορο «βυθισμενος» για να περιγραψει την κατασταση οπου ο Χειρωνας ταξιδευει μεσα απ τη σφαιρα ενός αλλου πλανητη και «ελευθερος» όταν ταξιδευει, στα κενα του, στη δικη του σφαιρα που περιλαμβανει ολοκληρη τη ζωνη από το περιηλιο στο αφηλιο.Ετσι αν δει καποιος την τροχια του Χειρωνα θα διαπιστωσει ότι η ερμηνεια του Χειρωνα στον αστρολογικο χαρτη είναι υπερβολικα περιπλοκη και μοναδικη και δεν μπαινει σε κανονες και κουτακια και αυτος είναι ο λογος που τον αποφευγουν οι αστρολογοι.Γιατι όπως αυτή τη στιγμη που πλησιαζει το αφηλιο του όπως ειπαμε γινεται βυθισμενος στην τροχια ενός αλλου πλανητη συγκεκριμενα του Ουρανου, οποτε λειτουργει εξωτερικα της περιφερειας,αρα είναι εξωτερικος.Και δυστυχως πιο δραματικος στα αποτελεσματα χρησης σε γεγονοτα που φερνει…
Αλλες φορες γινεται εσωτερικος ιδιως όταν εγκαταλειπει την αργη κινηση του και ταξιδευει πιο γρηγορα ιδιως από τις 20 μοιρες του Λεοντα και μετα ….(entry door)…
Και καπου εδώ θα πρεπει να θυμηθειτε προς το τελος του 1992-93 τι ειχε γινει στις ζωες σας.Και φυσικα υπαρχει στην τροχια του και άλλο σημειο καμπης από τις 27 μοιρες του Σκορπιου μεχρι τις 7 μοιρες του Τοξοτη,(exit door), οπου η ταχυτητα κινησης του γινεται ακομα πιο γρηγορη.
Και εδώ θα πρεπει να θυμηθειτε κοντα στο τελος του 1998 με ολοκληρο το 1999 τι ειδους exit door σας εδειξε η ζωη σας τοτε, από το αντιστοιχο entry που κανατε το 92-93…
Και συμφωνα με τα παραπανω ο Χειρωνας σας «βυθιστηκε» στον Κρονο σας και το Δια σας στα ετη 92-99 και αρχισε να ταξιδευει πιο ελευθερος στα δικα του κενα από το 2009 και μετα…
Και ερχεται τωρα στο αφηλιο του να γινει εξωτερικος βρισκομενος ακριβως απεναντι από τον Ηλιο σε σχημα τοξου με το βελος του, για να σας δωσει τον τελικο σκοπο ολης αυτης της προσπαθειας που ξεκινησε από το 92.Και φυσικα συνεχιζοντας τα μαθηματα και τις θεραπειες σε αλλα level εμπειριας.
Συνεπως ολη αυτή η περιοδος που σας εδωσα διαλογιστειτε σε τι αφιερωθηκατε…
Ακομα επειδη ο Χειρωνας είναι outsider, υπαρχουν δυο ειδη outsiders.Το πρωτο ειδος outsider είναι οταν ο Χειρωνας είναι εσωτερικος το προσωπικο κεντρο είναι πολύ δυνατο και αθικτο και συνηθως απαιτουν από τους αλλους να είναι η περιφερεια τους, η αντανακλαση τους.Κεντραρουν τοσο πολύ στον εαυτο τους που χανουν το αισθημα της ακρης και του οριου.Αυτα να τα συμπεριλαβετε ότι εγιναν από το 1992-2009 περιπου…
Οταν ο Χειρωνας είναι εξωτερικος υπαρχει ένα ακριβες αισθημα ότι εχεις χασει κατι απολυτα θεμελιωδη, συνεπως η αναζητηση, η διαδρομη εχει να κανει με την ευρεση του.Αυτο είναι το δευτερο ειδος outsider που εχει να κανει με πιο εξωστρεφη ωθηση για την αναπτυξη της συνειδητοτητας και γινεται με τη συνδεση της με τον εξωτερικο κοσμο.Και ολο αυτό είναι μια προσπαθεια για μια συνδεση αναμεσα σε σενα και το άλλο, στο σκοτεινο διδυμο και μια συνδεση μεταξυ τους, προσπαθωντας να βρεις τον εαυτο σου, το άλλο σου μισο, τον άλλο σου εαυτο.
Αποτι βλεπετε δεν είναι ευκολη διαδρομη οι Κενταυροι, όχι μονον γιατι αλλαζουν αστρονομικη συμπεριφορα αλλα κυριως επειδη εκφραζουν το χαος με ότι συνεπαγεται ολο αυτό…
2.στις 3/6 σχηματιστηκε και ωρα κοντα στις 2000 μετα από την αναδρομη πορεια της με την εννοια της Αναγεννησης και της Μεταμορφωσης η Αφροδιτη στην καρδια του Ηλιου.(Cazimi).Ενας νεος κυκλος της Αφροδιτης 585 ημερων περιπου αρχιζει να δημιουργειται, ενας κυκλος οκταετης εκλεισε απ το 2012 και ενας νεος κυκλος οκταετης αρχιζει που θα κλεισει το 2028.
Στη φωτο του comment θα δειτε τα ιδια χρωματα για τις αντιστοιχες χρονιες για να διαλογιστειτε τι ειχατε και που εχετε βρεθει.Ακομα να δειτε σε ποιο σημειο επηρρεαζει αυτή η νεα γεννηση της Αφροδιτης τους πλανητες σας στο γενεθλιο ωροσκοπιο σας για να δειτε τι εχετε να περιμενετε…
Κατά τη διάρκεια της οπισθόδρομης πορείας της η Αφροδιτη είναι Εσπερος, το απογευματινο αστερι στον ουρανο και ο Ήλιος κερδίζει σε γεωγρ.μήκος στο ζωδιακό, και στο μέσο της φάσης αυτής κάνει σύνοδο με τον Ήλιο μέσα σε μια inferior retrograde conjunction...
Η inferior conjunction, ΘΥΜΙΖΕΙ τη φαση της Νεας Σεληνης, είναι ένα ειδος Νεας Αφροδιτης, αντιστοιχο του Σεληνιακου κυκλου που είναι πιο απλος και εμφανιζεται στο κεντρο της οπισθοδρομης κινησης της να μετακινειται πολύ αργα στο ζωδιακο.Ειναι πιο κοντα στη Γη, και απ την ματια μας στη Γη.Ειναι σκοτεινη.
Ανατελλει πριν τον Ηλιο, και η Αφροδιτη εμφανιζεται λιγο πριν την Αυγη, μια εβδομαδα μετα την inferior συνοδο της , όταν ο Ηλιος και η Αφροδιτη είναι δεκα μοιρες σε αποσταση.
Η Αφροδιτη τοτε ονομαζεται Εωσφορος και Lucifer και αυτά σημαινουν οι φορεις του φωτος της.
Τρεις εβδομαδες μετα την inferior συνοδο της γυριζει μπροστα.Και 36 ημερες μετα απ αυτή την inferior συνοδο της, γινεται περισσοτερη φωτεινη, στον πρωινο ουρανο.
Και 36 μερες μετα η Αφροδιτη φθανει στην maximum αποσταση απ τον Ηλιο και σ αυτή τη φαση ταξιδευει με την ιδια ταχυτητα όπως ο Ηλιος.Και 236 μερες ή 6x36 ημερες αργοτερα, η Αφροδιτη φθανει στην superior conjunction με τον Ηλιο, όταν εχει την maximum ταχυτητα της μια μοιρα και δεκαπεντε λεπτα κάθε μερα. Η Αφροδιτη είναι τοσο κλειστα με τον Ηλιο στον Ουρανο, που δεν είναι ορατη απ τη θεα που εχουμε από τη Γη.
Συνεπως αυτό είναι να γινει τον ερχομενο Μαρτη του 2021, οπου θα εχετε να περιμενετε τα αποτελεσματα χρησης της επωασης του εννεαμηνου αυτου αρχης γενομενης από τις 3/6 που εγινε η νεα συλληψη της.Και τοτε δεν θα είναι τοσο ορατη ότι βρισκεται αυτή από πισω σε ότι θα δημιουργηθει μεχρι τοτε.
Και τελος 3. Αυτή η Σεληνιακη εκλειψη, που είναι και full moon σχηματιζει πολύ κλειστο t-square με κορυφη τον Αρη και διπλα τον Ποσειδωνα, κανοντας μονιμο το τετραγωνο Αρη και Ηλιου μεχρι και την τελευταια εκλειψη 5/7, δημιουργωντας προυποθεσεις για φρικτη περιοδο όταν θα είναι ο Αρης αναδρομος από τα μεσα Σεπτεμβρη μεχρι τα μεσα Νοεμβρη…
Διασπαση του animus ονομαζεται αυτό και θα κανει γυναικες στα προθυρα υστερικων κρισεων και αντρες με μονιμο το συναισθημα της ανεπαρκειας και της αποτυχιας. Βεβαια ο Αρης σαν κορυφη του t-square μπορει να λυσει προβληματα μεσα από την αντιμετωπιση τους και τη φυσικη δραση αλλα η παρουσια του Ποσειδωνα εκει συσκοτιζει την οραση του και τις επιχειρησεις του και τοτε γινεται θεος του πολεμου, της φωτιας,της μανιας, της επιθετικοτητας και της αμυνας.
Δωστε προσοχη και στις επιθεσεις που μπορει να σας κανουν ακομα και τα αθωα σας κατοικιδια χωρις λογο.Ακομα η Εκλειψη αυτή σχηματιζει ένα Semisquare με τον Κρονο τον πλανητη του περιορισμου, των οριων του φοβου και του ελεγχου…
Με αποτελεσμα τη δημιουργια μιας ατμοσφαιρας εκφοβισμου….
Παραμεινετε ψυχραιμοι και σας ευχομαι τα καλυτερα με συνεση, για να περιμενετε αλλιως τη ζωη σας… 🙂
καλη συνεχεια στην ημερα σας...
υγ : στην φωτο τα χρωματα της Νεας γεννησης της Αφροδιτης στο ζωδιο των Διδυμων.φωτο απο τον fcb friend Σπηλιο Γεωργιαδη με αφορμη την παγκοσμια μερα ποδηλατου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου