Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Transit Sun in Libra square Saturn conj Pluto in Capricorn-Mars opp Chiron : real Self or Scapegoat complex - The Symbolic and the Real

Transit Sun in Libra square Saturn conj Pluto in Capricorn-Mars opp Chiron : real Self or Scapegoat complex - The Symbolic and the Real

Ζουμε μια Eποχη που υπαρχει τεραστια συγχιση.Μια συγχιση που εχει τις ριζες ιδεολογικα σ αυτό που ο μεγαλος φιλοσοφος Jean-Paul Sartre ελεγε : Σκεφτεσαι το ιδανικο για να υποθεσεις το πραγματικο και τελικα να βιωσεις το αληθινο.Καπου εκει αρχιζει η συγχιση.
Ακομα και στην Αστρολογια που εχει ένα προφητικο μηνυμα υποτιθεται,υπαρχει στην ερμηνεια της ενας πολυ ρηχος ορισμος της μοιρας-μοιρα είναι αυτό που είναι προκαθορισμενο να κανω, ενώ ελευθερη θεληση είναι αυτό που επιλεγω να κανω, με αποτελεσμα να μας απαγορευει να αντιληφθουμε την κρυφη παραδοξοτητα ότι , δηλαδη,αυτό το ζευγος των φαινομενικα αντιθετων, είναι στην ουσια ένα και το αυτό.
Σε τετοιες συνθηκες δεν μπορεις να προβλεψεις με σιγουρια κατι.Μπορεις όμως να κτισεις και να ανοικοδομησεις κατι.
Αλλα σε θελει να εισαι αληθινη και ρεαλιστρια μιας πραγματικοτητας που εσυ θα την υπογραψεις. Ετσι θα δημιουργησεις τη δικη σου πραγματικοτητα.
Θυμαμαι τον μακαριτη τον Πατερα μου, σαν σημερα γεννηθηκε και αν ζουσε θα εκλεινε τα 82, που με διαβαζε στην εφηβεια και που μου ελεγε : - Γιωργο μονον αν διαβασεις θα σταθεις τυχερος γιατι η τυχη βοηθαει τους τολμηρους και αυτους που εργαζονται και διαβαζουν.Ο αδιαβαστος τι τυχη να εχει…
Και το αναφερω αυτό γιατι στην προσπαθεια σου να ανοικοδομησεις κατι πρεπει να εχεις και συμμαχο την Τυχη.
Αλλα η Τυχη είναι αυτή που σου προσδιοριζει τα θετικα μηνυματα που προαγεις μονον εσυ στη ζωη σου.
Συνηθως η Τυχη φαινεται από το Δια σου στο ωροσκοπιο σου, και στον Τοξοτη που είναι τωρα στο σπιτι του μην περιμενετε από το πουθενα αποτελεσματα.Αλλα ειμαστε σε φαση που προσδιοριζεις τα θετικα μηνυματα και πρεπει να τα προαγεις στη ζωη σου μεσα σε ένα απιθανο καταθλιπτκο περιβαλλον (Κρονος στον Αιγογερω) και σε έναν ωκεανο συγχισης (Ποσειδωνας στους Ιχθεις) και την ιδια ωρα πρεπει να ασχοληθεις με την θεραπεια του προσωπικου σου Εαυτου και της ταυτοτητας σου (Χειρωνας στον Κριο)…
Και μεσα σ αυτό το περιβαλλον σηψης και παρακμης αλλα και συγχισης καθιστανται αναγκαιοι οι προσωπικοι μας πειραματισμοι.Αλλα οποιοσδηποτε πειραματισμος προυποθετει ρισκο.Ρισκο σημαινει ευκαιρια με κινδυνο.
Και όταν το αναλαμβανεις αυτό χωρις τυχοδιωκτισμους όπως ο χαρτοπαικτης, εχεις περισσοτερες πιθανοτητες για την επιτυχια.Φυσικα τοτε μπορεις να ολοκληρωθεις.Και όχι να περιμενεις όπως οι ψευτο-Επιχειρηματιες στην Ελλαδα που διδαξαν και τον υπολοιπο κοσμο που παιρνουν ετοιμες δουλειες από το Δημοσιο, αναλογα με το ποιο κομμα βρισκεται στην εξουσια.Γιατι αυτό δεν είναι πειραμα αλλα ο ορισμος της διαπλοκης.
Αρα ειμαστε σε ένα Αλχημικο Περιβαλλον που τα εργαστηρια του περιμενουν τα πειραματα μας σε οποιοδηποτε θεμα των ζωων μας.
O Παρακελσος αυτος ο μαγος Αλχημιστης του 16ου αιωνα, αναφερει : Αν εχω «μαννα» στην ιδιοσυστασια μου, τοτε μπορω να προσελκυσω “μαννα” εξ ουρανου…Ο Κρονος δεν βρισκεται μονο στον ουρανο, αλλα και στα βαθη της γης, και τον ωκεανο.Τι άλλο είναι η Αφροδιτη παρα η αρτεμισια που φυτρωνει στον κηπο σου…Τι άλλο είναι ο σιδηρος παρα ο Αρης…Όλα αυτά σημαινουν ότι η Αφροδιτη και η αρτεμισια είναι και τα δυο παραγωγα της ιδιας ουσιας, και ότι ο Αρης και ο σιδηρος είναι και τα δυο εκδηλωσεις της ιδιας αιτιας.
Τι άλλο είναι το ανθρωπινο σωμα παρα η συμπυκνωση των ιδιων δυναμεων που σχηματισαν τα αστρα στον ουρανο…Εκεινος που ξερει τι είναι ο σιδηρος, ξερει και τα χαρακτηριστικα του Αρη.Εκεινος που ξερει τον Αρη, ξερει και τα χαρακτηριστικα του σιδηρου.
Και στην προσπαθεια μας να ανακαλυψουμε το χρυσο, ότι και να συμβολιζει στον καθενα μας αυτό, πρεπει να αντιληφθουμε τον Ηλιο μας, την ουσια του προσωπικου μας Εαυτου, όχι σαν ένα καταλογο από προσωπικα γνωρισματα, αλλα σαν κατι που πρεπει να πασχισουμε να γινουμε, σαν αυτό που εν δυναμει ειμαστε, γι αυτό και μιλαω για την ουσια μας.Γι αυτό και απαιτειται ένα ολοκληρο ταξιδι γι αυτό.
Ενας Ηλιος στον Κριο δεν σημαινει ότι πρεπει είναι ισχυρογνωμονας και παρορμητικος αλλα πρεπει να καλλιεργησει την αισθηση της παλλομενης ζωης, την ικανοτητα να διεκδικει τη θεση του στον εξω κοσμο και την αυτοπεποιθηση να αντιμετωπισει τις αλλαγες και τις προκλησεις δημιουργικα, αν θελει να ολοκληρωθει.
Ενας Ταυρος πρεπει να μαθει να σχετιζεται με τη γηινη πραγματικοτητα και να οικοδομησει μια αισθηση μονιμης αξιας σε αυτην .
Ενας Ηλιος στους Διδυμους πρεπει να αναπτυξει τις δυναμεις της ελογης διακρισης για να μπορεσει να μαθει περισσοτερα πραγματα για τον κοσμο που τον περιβαλλει.
Ο Καρκινος πρεπει να ανοιξει τον κρουνο των συναισθηματων του, και όχι να μιζεριαζει δεξια και αριστερα, προς τους αλλους, ετσι ώστε να καλλιεργησει με την φροντιδα του την ανθηση της συνειδητοτητας εκεινων που αγαπα.
Ο Λεων πρεπει να μαθει να αναγνωριζει μεσα από τις δημιουργικες του προσπαθειες, το κεντρο μεσα του, τον πραγματικο Δημιουργο, και να του προσεφερει την αφοσιωση και την υποταγη του. η Παρθενος πρεπει να μαθει πως να τελειοποιησει και να εξευγενισει τον εαυτο της σαν σκευος υπηρεσιας, ουτως να αναλαβει το μερος που της αναλογει στην μεταστοιχειωση των ακατεργαστων και αδιαφοροποιητων στοιχειων της ζωης.
Ο Ζυγος πρεπει να μαθει να αναγνωριζει τις φυσεις του και να τις εξισορροπει, ώστε να επικοινωνει με τους αλλους.
Ο Σκορπιος πρεπει να μαθει να αγαπα και να ενσαρκωνει τη δικη του σκοτεινια, για να μπορεσει να θεραπευσει το σκοταδι γυρω του.
Ο Τοξοτης πρεπει να μαθει να διακρινει τον υποβοσκοντα κοινο παρανομαστη κατω από ολες τις ανθρωπινες φιλοδοξιες, για να διδαξει στους αλλους το δικο του συμεπρασμα για το νοημα που κρυβεται στα βιωματα της ζωης.
Ο Αιγοκερως πρεπει να γινει κυριος του περιβαλλοντος του και στη συνεχεια του εαυτου του, για να λαμψει σαν παραδειγμα δυναμης της ανθρωπινης θελησης.
Ο Υδροχοος πρεπει να αποκτησει συναισθηση της συλλογικης ζωης στην οποια μετεχει, για να προσφερει το μεριδιο της προσπαθειας που του αναλογει στην αναπτυξη της συλλογικης συνειδητοτητας.
Και τελος το ατομο με τον Ηλιο στους Ιχθεις πρεπει να μαθει να προσφερει τον εαυτο του σαν δωρο στην πλατεια ζωη, ουτως ώστε να επιτελεσει το εργο της διασωσης εκεινων που εχουν χαθει.
Αρα το ζωδιο που βρισκεται ο Ηλιος, ουτε συνονθυλευμα προτυπων συμπεριφορας είναι, ουτε κανει κανεναν το οτιδηποτε.Συμβολιζει απλα αυτό που πρεπει να επιτευχθει.
Και το πιο πιθανο είναι ότι ο ανθρωπος θα το επιτυχει μετα από μεγαλη δυσκολια.Ο Ηλιος είναι η καρδια του ανθρωπου- και ποσοι από εμας, αραγε, γνωριζουμε τα αληθεια την καρδια μας…
Σε ολο το παραπανω θα εχουμε συμμαχο τον κυβερνητη του Ηλιου μας που είναι η πυξιδα του μελλοντος μας που δειχνει πως θα το επιτυχουμε και τι ακριβως κυβερναει αυτή την καρδια μας.
Ενας Ιχθυς με Δια στον Υδροχοο,αφου είναι ο προσωπικος του κυβερνητης θα πρεπει πρωτα να αποκτησει συναισθηση της συλλογικης ζωης στην οποια μετεχει, για να προσφερει το μεριδιο της προσπαθειας που του αναλογει στην αναπτυξη της συλλογικης συνειδητοτητας αφενος, και μετα θα πρεπει να μαθει μαθει να προσφερει τον εαυτο του σαν δωρο στην πλατεια ζωη, ουτως ώστε να επιτελεσει το εργο της διασωσης εκεινων που εχουν χαθει αφετερου.
Ετσι κανουν όμως οι περισσοτεροι Ιχθεις για παραδειγμα, και αναφερω τους Ιχθεις γιατι είναι από τα πιο πολυπλοκα ζωδια για να κατανοηθουν.Και όταν ακομα βρεθει στην κριση και θελει να κανει υπερβαση θα πρεπει via του Ποσειδωνα του, ο οποιος είναι his power to apprehend the unseen, or seek the ideal, o οποιος αν βρισκεται στον Τοξοτη θα πρεπει να μαθει να διακρινει τον υποβοσκοντα κοινο παρανομαστη κατω από ολες τις ανθρωπινες φιλοδοξιες, για να διδαξει στους αλλους το δικο του συμπερασμα για το νοημα που κρυβεται στα βιωματα της ζωης.
Και αναφερω τον Ποσειδωνα στον τοξοτη γιατι αυτά τα παιδια των seventies βρισκονται στην crisis of middle age τους.
Αν εννοησετε και καταλαβετε αυτό το αρθρο, τοτε θα δειτε τι δουλεια εχετε να κανετε και όχι τι σας περιμενει και μπορειτε να καταλαβετε γιατι όταν η αγαπη μου, μου λεει ότι λατρευει τις λεξεις και τις λεξεις μου…
Γιατι μεσα από αυτές πρεπει να αναπτυξει τις δυναμεις της ελογης διακρισης ,για να μπορεσει να μαθει περισσοτερα πραγματα για τον κοσμο που την περιβαλλει….Saturn in Gemini and in 10th house γαρ....
Συνεπως δεν υπαρχει καμια μοιρα, αλλα μοιρα είναι ο χαρακτηρας μας….
Να κανετε αυτό τον διαλογισμο.Αν ξερετε τον κυβερνητη του Ηλιου σας και σε ποιο ζωδιο είναι, κανετε αυτό το απλο κολαζ και θα δειτε ποσο μακρια βρισκεστε απο το να βιωσετε το Αληθινο.
Γιατι συνεχως σκεφτεσαι το ιδανικο, που το υποθετεις ως πραγματικο και αντε μετα να βιωσεις τι είναι Αληθινο….
Και ολο αυτό σε φτανει σε αδιεξοδο συνεχως.
Ειμαστε ακριβως εδω...
Τοτε το λογο τον εχουν τα Συμβολα για να σου προσδιορισουν τι ακριβως ειναι το Αληθινο.
Και η κυρια η ωθηση οταν εισερχεσαι στο Συμβολικο και το Αληθινο, ειναι να σου παρεχει μια μη αναλυτικη προσεγγιση σε μια βαθος διασταση, ετσι ωστε να τραβηξεις την ενεργεια οσο και την ικανοτητα καθοδηγησης που ειναι εγγενης στα στοιχειωδη συμβολα...
Αυτη στην ουσια ειναι η Σωκρατικη Μεθοδος που επικαλειται οτι ειναι κρυμμενο κατω απο την επιφανεια του ανθρωπινου προσωπου.Αυτη ειναι η Αρχη πισω απο τη μεθοδο μιας ιδιαιτερης ψυχικης επικλησης, οπως παρουσιαζεται στην Αστρολογια και τα συμβολα της, σε αντιθεση με την ψυχαναλυση και τα θεματα της.
Οποιος και οποια θελει περισσοτερα για να ανιχνευσει το Συμβολικο και το Αληθινο, πριν περασει στα συμβολα της Αστρολογιας, στο υπεροχο βιβλιο του Ira Progoff : the Symbolic and the Real,αν και out of print, καπου θα το βρειτε στα μεταχειρισμενα σε διαφορα sites.Ενα βιβλιο που μας συστησε η Liz Greene οταν ηταν διευθυντρια σπουδων στο παλιο Faculty Astrological Studies......
Καλημερα ολη μερα
yg : τι βιτσιο και αυτο να θελω με τους απολογισμους που κανω σε διαφορα μουσικα groups που διαμορφωσαν την αισθητικη μου, να τα ξεφορτωθω εν ετει 2020 κοντα.Μετα τους Yello, επιασα τους Beatles, με αποτελεσμα να με αποτελειωσουν και να ακουω ολη την μερα Beatles...
Και εχω μια απορια : Ποιος και ποια ακουγε αυτα τα τραγουδια, τα ενιωθε και τα εννοουσε, απο τη συμβολικη τους διασταση στη real, εν ετει 1968-69....Ιδιως στην Ελλαδα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου