Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

New Moon in Scorpio 28/10 : Implacable Power

New Moon in Scorpio 28/10 : Implacable Power

Συμφωνα με τον Howard Sasportas έναν από τους καλυτερους αστρολογους του 20ου αιωνα η Αστρολογια είναι μια γλωσσα την οποια ιδια θεματα και πραγματα εκφραζονται μεσα σε πολλους διαφορετικους τροπους.Αυτη την καθιστα την Αστρολογια καποιες φορες εξοργιστικα απλη και την ιδια ωρα πολυσυνθετη και πολυεπιπεδη.
Παρτε παραδειγμα την χρονια συνοδο πια στον Ουρανιο θολο Κρονου και Πλουτωνα στο ζωδιο του Αιγοκερω.Η ερμηνεια της θα θυμιζει πολλα την ερμηνεια Κρονος στο Σκορπιο, Πλουτωνας στον Αιγοκερω,Κρονος στον 8ο οικο και Πλουτωνας στον 10ο οικο.
Δεν είναι βεβαια της ωρας να μιλησουμε για τις διαφορες τους, απλα να θυμαστε ότι στους οικους είναι πιο individual οι ερμηνειες και σε αφορουν πιο προσωπικα.
Ακομα οι ερμηνειες της παραπανω συνοδου μοιαζουν με μια mix των ζωδιων Αιγοκερω και Σκορπιου…τα οποια by the way είναι από τις heavy περιοχες του ζωδιακου κυκλου…
Αυτος ο προλογος χρειαζοταν για να σας διαφωτισει τι ακριβως μπορει να σας περιμενει με την ερχομενη Νεα Σεληνη που γινεται στις 28.10 το πρωι.
Και όπως εχουμε ξαναπει σε χρονους Νεας Σεληνης ενστικτωδώς εκφραζουμε την ενεργεια του lunation ζωδιου σε συμφωνια με το τομεα της εμπειριας μας, όπως αυτή εκδηλωνεται στον οικο του χαρτη μας που πεφτει αυτή η νεα Σεληνη…
Ετσι η ενεργεια αυτή συγκεντρωνεται βαθια μεσα στους εαυτους μας.
Η ενεργεια εκφραζεται με το ζωδιο του Σκορπιου και σας προετοιμαζει με πολύ σκληρο τροπο αλλα και την ιδια ωρα ένα ειδος εμβολιασμου για τις επερχομενες εκλειψεις που θα γινουν στο ζωδιο του Αιγοκερω την καινουργια χρονια για να κλεισει με τον πιο δραματικο τροπο η δεκαετια που μετα από μερικα χρονια θα τη θυμομαστε κατι σαν τα δικα μας 60s, αλλα με κυριοτερη αναφορα το προσωπικο μας Μαρτυριο.
Και σε προετοιμαζουν για το Γεναρη αφου Σκορπιος και Αιγοκερως εχουν την τιμητικη τους από την συνοδο Κρονο και Πλουτωνα όπως ειπαμε πιο πανω στην αρχη.
Και πριν σας αναλυσω τι σημαινει new moon with scorpio way, να θυμαστε ότι αυτή η Νεα Σεληνη δεν εχει αξιολογα aspect patterns, δεν εχει καν πολλες οψεις, αλλα εστιαζεται στην προετοιμασια του Ερμη αναδρομου, στην τελευταια φαση του Δια στον Τοξοτη, μετα από 12 χρονια παλι, και σε τρεις σκληρες οψεις που θα σας κανει να πατε μια βολτα από την Κολαση, και πρεπει να ειστε προσεκτικες και προσεκτικοι για να σφραγισετε το εισιτηριο της επιστροφης από εκει.
Οι οψεις είναι uranus opp new moon που σηνμαινει μια διπλη αντιθεση του Ουρανου σε Σεληνη και Ηλιο.
Και μονο να θυμασαι ότι ο Ουρανος εχει εξαρση στο ζωδιο του Σκορπιου, εξαρση σημαινει πολωση και αντιθεση τις πιο πολλες φορες, μπορεις ετσι να παρεις μια γευση τι εστι ανατριχιλα with uranus in Taurus ways ….
Δηλ.το συναισθημα της ασφαλειας είναι μια εννοια ξενη αυτές τις μερες.
Και ακολουθουν οι οψεις Mars square Saturn και Μars square Pluto εξ ισου σκληρες οψεις που θα προσπαθησω να σας δωσω πιο εναλλακτικες ερμηνειες τους, γιατι τα πιο πολλα θα τα διαβασετε και από αλλους αστρολογους και μπορει να πανικοβληθειτε με τους περισσοτερους.
Ακομα όταν περιγραφουμε κατι που είναι ασυλληπτο, περιγραφουμε τι δεν σημαινει αυτό, τι δεν είναι πρωτα, μηπως και μπορεσουμε να του δωσουμε ένα σχημα τι είναι αυτό μετα Ετσι και με τον Ουρανο που εχει την τιμητικη του με την πιο κλειστη γωνια σ αυτή τη Νεα Σεληνη…
Και εδώ στους πιο πολλους αστρολογους όταν περιγραφουν τον Ουρανο σαν ένα πλανητη individuality πραγματικα με ξαφνιαζουν, όπως εντυπωσιαζουν και κάθε σοβαρο μελετητη της αστρολογιας.Γιατι η λεξη individuality παραπεμπει στην individual, που σημαινει εγω ή εσυ σαν αποχωριστη και διακριτη προσωπικοτητα-μοναδικη και όχι ο ιδιος όπως ο καθενας ακομα και αναπτυσσεται συμφωνα με ένα εσωτερικο σχεδιο ξεδιπλωματος χαρακτηρα, το οποιο είναι διαφορετικο στον καθενα.
Ο Ουρανος είναι ενας εξωτερικος πλανητης.Και οι εξωτερικοι πλανητες αντανακλουν μετακινησεις μεσα στη Συλλογικη Ψυχη, την οποια ολοι μοιραζουμε, συνεπως ο Ουρανος δεν ενδιαφερεται για την individual αναπτυξη.
Ακομα μπορει να αποδειχτει και εχθρικος στις individual αξιες και τις individual συναισθηματικες αναγκες.
Αυτό το απλο μπορουμε να το αντιληφθουμε και να το κατανοησουμε ότι είναι συγκυβερνητης με τον Κρονο, του αντιθετου ζωδιου του οποιου ο Ηλιος κυβερναει του Λεοντα.Κυβερναει τον Υδροχοο ο οποιος είναι αντιθετος του Λεοντα, όπως ξερετε.Αυτο και μονον μας πληροφορει ότι συμβολιζει την αντιθεση της individual εκφρασης, που είναι Ηλιακη, διοτι η ιδιαιτεροτητα είναι βυθισμενη μεσα στο group.
Ετσι ένα προσωπο όταν το περιγραφεις Ουρανιο, μπορει να μην είναι individual με την Ηλιακη εννοια και αισθηση.Δηλαδη υπαρχει μικρη ενημερωση των προσωπικων αξιων και της προσωπικης ταυτοτητας.Επειδη ο Ουρανος τεινει να επιθεωρει τον κοσμο μεσα από ευρυγωνιο φακο και τα θεματα της καθημερινης ζωης μπορει ευκολα να αγνοηθουν ή να φαινονται ασημαντα .
Ακομα τετοια προσωπα μπορει να επαναστατουν εναντια στις υπαρχουσες δομες ή στασεις ή μπορει να απορριπτουν μια αποψη που φαινεται παρελθοντικη ή με ημερομηνια ληξης.Ακομα μπορει να εχουν επαφη με προοδευτικες ιδεες και εμπνευσεις πολύ πιο μπροστα από την εποχη τους.
Ενα Ουρανιο προσωπο μπορει να είναι υψηλα unconventional εξ αιτιας αυτου, αλλα σε καμια περιπτωση unconventional δεν σημαινει individual.Αυτο πρεπει να το θυμαστε παντα με τον Ουρανο.
Mε βαση αυτά προσπαθειστε να διαλογιστειτε εκει που εχετε τον Ουρανο σας, σε οικο και τον υδροχοο και προσπαθειστε να δειτε τι ειδους individual ειστε.Χλωμο το βλεπω αυτό…
Γιατι unconventional σιγουρα ειστε σ αυτό το θεμα και τον τομεα εμπειριας της ζωης σας…
Αντι γι αυτό θα εκπλαγειτε, αν δειτε ποσο «μικροι και λιγοι» ειστε σ αυτά τα θεματα του οικου σας και ακομα χειροτερα, ποσο θυματα υπηρξατε στο οποιο group μεγαλωσατε ή ανηκετε…
Και αυτό εντυπωσιαζει επειδη η εννοια θυμα συνηθως ταυτιζεται με τον Ποσειδωνα και τους Ιχθεις….Αλλα ετσι είναι όμως με τους πλανητες του Συλλογικου Ασυνειδητου.Eχουν douple faces και ένα από αυτά είναι του θυματος, και για τους τρεις αυτους πλανητες .Απλα διαφερουν τα θεματα της ζωης και οι δυναμικες που μετατρεπεσαι σε θυμα.
O Ουρανος στο ζωδιο του ταυρου που βρισκεται και από εκει να εγκατασταθει οριστικα στο ζωδιο του Ταυρου μεχρι στις 6/7/2025, παντα περιμένουμε να δούμε μια αφυπνιση της Αφροδιτης με όλους τους υπέροχους αλλα και άβολους τρόπους που μπορούμε να φανταστούμε.
Αυτό που πρεπει να διερευνήσουμε είναι πως μπορούμε να πειραματιστούμε προσωπικά στην πλοήγηση αυτής της νέας Venusian δυναμικης, που by the way συμπιπτει με την αφυπνιση γενικοτερα αυτης της Ενεργειας, συμφωνα με τους εσωτερικους κυκλους καπου στο 2024.
Και με τον Ερμη αναδρομο συνοδο με την Αφροδιτη θα εχουμε πολλες ευκαιριες εμπνευσης και διαλογισμου μεσα σ αυτή τη Νεα Σεληνη.
Γιατι η ενεργεια της Αφροδιτης δεν εχει κατακτηθει στην ουσια από την Ανθρωποτητα και συμφωνα με το εργο της Liz Greene που εχει συνδεσει την παραδοσιακη αστρολογια με την αναλυτικη ψυχολογια του Carl Jung, η ενεργεια της Αφροδιτης δεν είναι συνειδητη και ανηκει στην περιοχη του personal unconscious ή διαφορετικα στο χωρο της Σκιας συμφωνα με την Γιουγκιανη Ψυχολογια.Και στο σκορπιο που βρισκεται σ αυτή τη Νεα Σεληνη θα εχεις ευκαιριες mix συναισθηματων ecstasy and thriller ταυτογχρονα.
Η διπλη αντιθεση Ηλιου και Σεληνης με τον Ουρανο σημαινει ότι οι πιο πολλοι εχουν αγκαλιασει ή θα βρεθουν σε μια επικινδυνη σειρα ή μια τρελη δραστηριοτητα σε πεισμα μιας καλυτερης κρισης και προοπτικης με ένα σταθερο barrage ασυνηθιστων εμπειριων και αντικοινωνικης συμπεριφορας.Και με δεδομενο ότι τα δαιμονακια σου θα σιγοψυθιριζουν freedom or security, το προβλημα εδώ θα βρισκεται ότι θα βιωνεις συνδεσεις αντιθετες στην αληθινη σου προοδο.
Οι διαφορων ειδων δυσκολιες ακομα είναι προιοντα ασυνηθιστων ανθρωπων που μπηκαν στη ζωη σου, αφου το γενικο κλιμα σκεψης που σου μεταβιβασαν βρισκεται σε λανθασμενες κρισεις και ψαχνοντας excitement μπορει να βρεθεις ακομα σε ατυχηματα που εχουν σχεση με φωτιες και πυρκαγιες.
Αυτή η αντιθεση εχει την τιμητικη της και στο χωρο του Ισλαμ, και οπου και να πηγαινει ο νους σας δικιο εχετε, αφου το Ισλαμ εχει καταντησει the collective shadow της Δυσης, και οι ηγετες του εχουν κανει ότι περναει από το χερι τους επανω σ αυτό δυστυχως.
Η μονη καθαρση στο παραπανω βρισκεται στο να ομολογησει καποια και καποιος ότι τετοιους καιρους φλερταρεις με οτιδηποτε outsider, αποτελεσμα πια του ποσο ξενος και απομακρη αισθανεσαι μεσα στις ομαδες της ασφαλειας σου.Ολο το κυριαρχο συναισθημα αυτου του Σεληνιακου μηνα είναι the restless gypsy, και ότι μπορει να εργαστει επανω σ αυτό είναι μια συναισθηματικη ζωη ελευθερη από πνιγηρες δεσμευσεις, που θα νιωθεις την ελευθερια να κανεις ότι θελεις, όταν το θελεις.Και ότι είναι παλι καθαρτικο είναι να παραδεχτεις τελικα ότι όταν κοιτας εξωτερικα τον εαυτο σου σαν outsider, αυτό βρισκεται τελικα «ανησυχητικά μεσα στο στομάχι σου».
Οι ενεργειες του Αρη όταν ειναιι μπλοκαρισμες με τον Κρονο η κυριοτερη δυσκολια τους είναι να βρεις έναν τυπο μεσα στον οποιο μπορει να παρει εκφραση η ενεργεια σου και να μην αφηνεσαι σε hot and cold water faucets.Γιατι τοτε κινδυνευεις να μην αφησεις τιποτε ορθιο στο δρομο σου και να γινεις ο πιο καταστροφικος σου εχθρος.Να λειτουργησεις σαν μια βομβα, νιωθοντας ότι συνεχώς ξεκαθαριζεις το δρόμο σου , αλλα στην ουσια εξαλείφοντας ό, τι έχει ήδη καθιερωθεί και θεμελιωθει.(Mars square Pluto).
Αλλα όμως υπαρχει μια ευκαιρια να ξεκαθαρισεις και να ξεβρωμισεις τις περιστασεις της ζωης σου που χρονιζουν με το να παρεχεις στον εαυτο σου την τροποποιηση της εντασης σου, με την οποία θα απελευθερώνεις τον εαυτό σου.
Scorpio ways από την άλλη θυμιζουν την ησυχία της βαθιάς λιμνούλας, του κοιμισμένου ηφαιστείου που αργά σιγοκαίει, που είναι αμφότερα Σκορπίσιες εικόνες, οι οποίες μεταφέρουν την ήσυχη δύναμη του ζωδίου…Προσπαθειστε τωρα να δειτε τι σημαινουν αυτά στην καθημερινοτητα σας…Θα αποκαλυφθουν τα παντα στον επομενο μηνα και τι ακριβως σημαινει η εκρηξη του κοιμισμενου ηφαιστειου
Απ την άλλη, Η υπερηφάνεια του Σκορπιού είναι ένα απ`τα πιο βασικά χαρακτηριστικά και ο ποιητής Milton που έχει Σκορπιό στον Ωροσκόπο έβαλε αυτή την όμορφη άποψη στο στόμα του Lucifer :
«Είναι καλύτερο να βασιλεύεις και να κυριαρχείς στην Κόλαση, από το να υπηρετείς στον παράδεισο».Έτσι το πείσμα αυτού του ζωδίου δίνει σ`αυτούς που είναι προεξέχων μια αντοχή και μια αφθαρτότητα του πνεύματος το οποίο μπορεί να επιβιώσει σε μεγάλες λύπες και κακουχίες.
Ποσο πια στα ακρα εχετε σκοπο να τα φτασετε τα πραγματα, καθως αλλαζει και ο Αρης ζωδιο μπαινοντας προς το τελος στο ιδιο ζωδιο, και στο ζυγο που είναι τωρα, ο Σκορπιος σιχαινεται και μονο την ιδεα της διπλωματιας και της στειρας επιχειρηματολογιας των «οφειλε και θαπρεπε»»..
Γιατι σ’ένα καθημερινό επίπεδο, ο Σκορπιός είναι προικισμένος με μεγάλη σφοδρότητα και ένταση στα συναισθήματα.Αυτή η ένταση περιέχεται σ`όλα τα συναισθήματα-αγάπη, πάθος, ανάγκη, μίσος και θυμός.
Δεν αντιπαθεί απλά, σιχαίνεται.Δεν βρίσκει κάποιον ήπια και απλά ταιριαστό, γίνεται παθιασμένα και ανέκκλητα αφοσιωμένος.
Δεν πληγώνεται απλά απ`την απόρριψη, νιώθει ξεσκισμένος και ορκίζεται εκδίκηση.
Συνεπως οιι αποφάσεις, και τα νεα ξεκινήματα ας διέπονται με νηφαλιότητα, και καθαρότητα, γιατί δεν απέχει πολύ η Ανοιξη απ τις πύλες της Κόλασης...δεν απέχει πολύ ο θρίαμβος απ την τραγωδία...ειμαστε ασφυκτικά δεμένοι με αλυσίδες...οι οποίες μας έχουν "δέσει χειροπόδαρα",γιατί τα φώτα της φωτιάς έχουν σβήσει,και μόνο με τις παλίρροιες κολυμπούσαμε κόντρα...και μέσα σ αυτά τα κλειστα υποδειγματα …που κάποιες φορές μοιάζει με μια σχεδία στον ωκεανό, είμαστε με μια τίγρη αγκαλιά προσπαθώντας να την εξημερώσουμε...για σκεφτείτε το λίγο...
και τα ρολόγια "χτύπησαν" για να φτερουγίσει μπροστά στα μάτια μας,μια νεα σελήνη για εμάς,που οριστικοποιεί το αιώνιο και χρονιο game Saturn and Pluto που η υπογραφη του είναι ακαμπτη δυναμη, υπερβολικη επιδειξη δυναμης ζευγαρωμενη δυνατο με φοβο και ανησυχια.Για να μας υπενθυμίσει ότι είναι πολύ δυσκολο να οδηγηθει διοτι τα κλειδια της βρισκονται σε primitive και atavistic φοβους που συνδεονται με την επιβιωση.
Ακομα με τον Ποσειδωνα στους Ιχθεις η σύγχιση μας, δεν σταμάτησε να υπάρχει, κλείνοντας ξανά πόρτες και ευκαιρίες, για να μην μπορούμε να εκφράσουμε αυτό που αληθινά είναι μέσα στην καρδιά μας...και τα ψυχο-συναισθηματικά προβλήματα που σωματικοποιούνται σιγά σιγά ...όσες θάλασσες και να μας "ξεπλένουν" ποτέ τα δάκρυα, δεν μπορούν να βγούν,γιατί οι μάσκες και τα προσωπεία δεν κλαίνε....και μπερδεύουμε αν είμαστε μέρος μιας θεραπευτικής αγωγής ή μέρος μιας αρρώστειας....
Ο Ουρανός απ τον Ταυρο "ουρλιάζει" πια : Απελευθερωση ολων των αξιων που πιστευω ή οι αξιες μου θα απελευθερωσουν τον εαυτο μου, και έτσι επαναστατείς ενάντια σε όλες τις αξιες που περιορίζουν τη θέληση σου να δημιουργήσεις κάτι νέο.....Και ο Πλούτωνας σου ψυθιρίζει στο αυτί, υπόκωφα σαν μπάσο, ότι θέλει και υποστηρίζει την αλλαγή αλλά ο Κρονος διπλα του σε θυμωνει γιατι νιωθεις ότι ολοι οι ανθρωποι στην ιεραρχια επανω από σενα είναι τετοιοι bastards που χρειαζεται να θεμελιωσεις νεους κανονες στη ροη του παιγνιδιου της ζωης σου…αρκει να διαβασεις το βιβλιο του Γιουγκιανου James Hillman :kinds of power- a guide to its intelligent uses
Και αν πας κόντρα σ αυτές τις αλλαγές ? ....Οι εκλειψεις το Γεναρη σε αποτελειωσαν…γιατί by the way,μην ακούτε ότι θέλουμε να αλλάξουμε....παραμύθι είναι αυτό...αντιστεκόμαστε και προτιμούμε να αρρωσταίνουμε και να έχουμε τον έλεγχο, παρά να αλλάζουμε....ακόμα και στο κέντρο της μίζερης ζωής μας.....μας αρέσει και αυτή, γιατί φοβόμαστε να δώσουμε χαρά στον εαυτό μας,που την αξίζει....
χαμογελάμε, όμως με τον τροπο που ενας Σκορπιος κανει, ακομα και αν το χαμογελο, το εισπραττουν οι αλλοι σαν ειρωνεια,χαμογελάμε για να μπορέσουμε να παραφράσουμε λίγο τον Νασραντίν Χότζα : " Όταν γίνεται ένα καινούργιο φεγγάρι, το παλιό τι το κάνουν;
-Το ψαλιδίζουν και το κάνουν άστρα......
"ακομα και αν είναι στη Γη του Σκορπιου…?
Ναι ιδιαιτερα σ αυτή…γιατι δεν ξερω αν το ξερετε : το παλιο συμβολο του Σκορπιου : Ηταν ο Αετος, το ιερο πουλι του Δια, που μετεφερε το Γανυμηδη στον Ολυμπο,και δεν μπορειτε να φανταστειτε την ευκαιρια αυτή που θα αλλαξει ο Διας ζωδιο….
Και για να γειωσεις ολες τις φαντασιες σου, Ανοίγεις τα χέρια σου, και πετάς.....πετάς για να πιάσεις τα άστρα που σου αντιστοιχούν.....και πίστεψε στο μέλλον χωρίς να στο επιβάλλει κανένας και καμμία,το μέλλον ανήκει σ αυτούς που έχουν μόνο όνειρα...
και αυτός ειναι ένας κόσμος που ειναι μέσα σου,και θέλει έκφραση....μαζι με την ηφαιστειακη φλογα του sex
Που θελει εκφραση επειγοντως και περισσοτερο από κάθε άλλη φορα….
Αφου μπορει ο Ηλιος στο Σκορπιο να είναι peregrine, και αυτό μπορει να σας κανει Drifters αλλα εχει στο βαθος του, έναν Ουρανο σε εξαρση….
καλημέραααααα ευχομαι τα καλυτερα για την επερχομενη Νεα Σεληνη ….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου