Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Mercury retrograde in scorpio 31/10 -21/11 : it`s coming it`s real -leaving living leaving meaning the art of scuba diving-saboteur or sensory seduction

Mercury retrograde in scorpio 31/10 -21/11 : it`s coming it`s real -leaving living leaving meaning
the art of scuba diving-saboteur or sensory seduction

Πρεπει να θυμαστε από τη ψυχολογια του Βαθους ότι εχουμε κερδισει πολλες εμπνευσεις, οι οποιες μας επιβεβαιωνονται από την αναλυση των συμβολων της Αστρολογιας.
Μια από από αυτές τις εμπνευσεις είναι ότι καποιες υπο-προσωπικοτητες πανε μαζι.Δηλ,δουλευουν ταυτογχρονα. Αυτο σημαινει ότι είναι επειγουσα η αναγκη της συνθεσης και σ αρεσει δεν σ αρεσει,πρεπει να μαθεις να την υιοθετεις σιγα- σιγα στην ζωη σου.
Η μακροχρονια συνοδος Κρονου και Πλουτωνα πριν γινει οριστικη από την επομενη ανοιξη μαζι με τον Ποσειδωνα στους Ιχθεις εχει εγκαινιασει οριστικα την saboteur/critic subpersonality....
saboteur and critic πάνε μαζί και όταν εμφανίζονται σε κάνουν να μην πηγαίνεις πουθενά...για να είσαι εκεί υπόδουλος...
τώρα με τι ταυτίζεσαι saboteur ή critic είναι θέμα επιλογών....αλλά αλλάζουν οι ρόλοι...να θυμαστε…
Ενας Θεος είναι πάντα ένα Αμάγαλμα από πολλες θεοτητες, images και πεδια. Η περιπτωση του Ερμη είναι ότι πιο πολυπλοκο υπαρχει στις θεοτητες του αρχαιου κόσμου.Ακριβως όπως η λειτουργικοτητα του ανθρωπινου μυαλού που συμβολίζει,εχει μια ιστορικη πορεία αναπτυξης απ την αρχαιοτητα μεχρι σημερα.
Η περιπτωση του Ερμη είναι η πιο δυσκολη να εννοηθει,με τον ιδιο ακριβως τροπο είναι πιο δυσκολα να εννοηθούν τα ζωδια των Διδυμων και της Παρθενου.Συμφωνα με την ταπεινη μου άποψη όλες οι δυσλειτουργικοτητες του ανθρωπινου μυαλού ξεκινανε από εδώ.
Ψαχνοντας την παραδοση των θεων της αρχαιοτητας, φτανουμε στον Thoth, έναν Αιγύπτιο Θεο, ο οποιος ενεργούσε σαν ένα ειδος (inseminator/midwife), δηλ. σπερματεγχύτη / Μαίας, των παιδιων του Osiri,Horus,Typhon,Isis, και Nephthys και ο ρολος του στα Αλχημικα γραπτα σαν ένα ειδος συγγραφέα είναι τεράστιος.
Στην Ελληνικη Μυθολογια ηταν γιος της Μαιας και του Δια, και δεν αλλάζει κατι απ τα παραπάνω η αναφορα που εκανα απ την Αιγυπτιακη Μυθολογια.
Εχουμε ξαναπει ότι όταν διερευνουμε έναν Αστρολογικο πλανητη, αυτό που κανουμε είναι να προσπαθουμε να δουμε την αστρονομικη του συμπεριφορα με τα μυθολογικα του stories.Και κάποια απ αυτά τα stories μας πάνε πολύ πισω στις Μυθολογικες ριζες τους.
Γιατι όπως ο Freud απεδειξε ότι η παιδικη ηλικια ενός ανθρωπου καθοριζει την ενηλικη συμπεριφορά, ο Carl Yung απεδειξε στο τεραστιο εργο του, ότι όπως ακριβως ολο αυτό ισχυει στο ατομο, ετσι και η Μυθολογια αποτελει το σταδιο της παιδικης ηλικιας της πνευματικης ανάπτυξης του ανθρωπου με αποτελεσμα να καθοριζει την νοητικη του εξελιξη…
Αυτό ισχυει πιο πολύ από ολους τους άλλους πλανητες και θεους στην περιπτωση του Ερμή.
Που απαιτει την μεταμορφωση του απ τα αρχαικα επιπεδα των θεων, που βρισκεται στα πρωιμα σταδια του, σε ένα συγχρονο μυαλο που να συμβαδιζει με τον πολιτισμενο κοσμο.
Αλλα αυτό σημαινει προσωπικη δουλεια και συμμετοχη στις πνευματικες διεργασίες.
Αυτο επισης σημαινει ότι δεν υπαρχουν συλλογικες συνταγες επιτυχιας στην αναπτυξη μας.
Χωρις Ερμη δυνατο, δεν παμε πουθενα και παρακάτω.
Ο Ερμης επισης απ τη Μυθολογια μας φανερωνεται ότι μπορει να πηγαινει παντού, χωρις να εχει εχθρους τους υπόλοιπους θεούς της Μυθολογιας και να συνθετει τα αντιθετα.
Χωρις Μυαλο δεν παμε πουθενα, και αυτό είναι η ουσια.
Αλλα αυτό σημαινει ότι χωρις διερευνηση και επεξεργασία επισης δεν κανουμε τιποτε.Οταν λεμε επεξεργασια και ότι μπορει ο Ερμης να πηγαινει παντου, σημαινει ότι πρωτα σκεφτομαστε και μετα ενεργουμε.
Ο καθηγητής κ.Φίλιας της Κοινωνιολογιας, έλεγε ότι ο Θεός δεν μας εδωσε το μυαλο για πολυτελεια.Αυτο με τη σειρα του, μας οδηγει να σκεφτούμε ότι δεν χρησιμοποιουμε το μυαλο μας σε σχεση με τις παρορμησεις που βγαινουν απ το Ασυνειδητο.
Δεν μπορει καποιος να νιωθει «χάλια» και να απαιτει να λειτουργει το μυαλό του φυσιολογικα.Και φυσικα το πρωτο πραγμα που πρεπει να ξεκινησει δεν είναι από τον εξωτερικο κοσμο που ουτως ή αλλως είναι δυσκολος ιδιως τα χρονια που διανυουμε..
αλλα με έναν μεσαζοντα που είναι ο Ερμής δηλ. το Μυαλό μας…
Ακριβως γιατι εχουμε συνεχως την αναγκη να σκεφτομαστε και να διαλογιζομαστε κατά ποσο κατι είναι σωστο για εμας και για τους άλλους, δεν είναι εκπληξη ότι ο Ερμης στην αστρονομικη του συμπεριφορα εχει κάθε τέσσερις μηνες, οπισθοδρομη πορεια.
Κατι που μας κανει να σκεφτομαστε ότι κάθε τέσσερις μηνες εχουμε μια βασικη αναγκη ενδοσκόπησης και διερευνησης για το που πουμε…τι θα κανουμε και τι εχει γινει..
Δεκαπεντε μερες στους τέσσερις μηνες, πρεπει να δινουμε στον Εαυτο μας αυτό το δικαιωμα.
Και επειδή αυτό δεν είναι εφικτο ολο το δεκαπενθημερο, ας «κοβουμε» λιγο τα γκαζια, και ας αναρωτιομαστε…
που βαδιζουμε…
Αν μας πιεζουν σ αυτή τη φαση, κανοντας μας καποιοι ή καποιες το Δάσκαλο, σημαινει ότι πισω απ αυτόν το Δασκαλο, «κρυβεται» ενας trickster που προσπαθει : « να τραβηξει το χαλι κατω απ τα ποδια μας» για να ωφεληθει στα μεγιστα από κατι που θα χασουμε.
Γιατι ο Ερμης είναι και Δάσκαλος και Trickster.Αλλα και Prankster. Που σημαινει Μαγος.
Ετσι πριν λιγο στη φαση, πριν μπει οπισθόδρομος εχει κανει συνοδο με τον Ήλιο, εχει παρει ένα ειδος σποράς σε κατι, που συνηθως είναι ασυνειδητο , και μολις αρχιζει την οπισθόδρομη πορεια η ανυπομονησια μας να «γειωσουμε» αυτό το σπορο, μας κανει να θέλουμε σπασουμε όλα τα ορια και τα φράγματα προκειμένου να γειωσουμε αυτό το ειδος της σποράς που εγινε στην συνοδο του με τον Ήλιο..
Μην σας κουρασω αλλο τις πρωτες μερες του Σεπτεμβρη εγινε αυτή η σπορα…
Μεσα στο 2019 στην πρωτη οπισθοδρομη πορεια του Ερμη ειχε βρεθει σε συνοδο δυο φορες μαζι με τον Ηλιο.
Κατι σχετικα σπανιο για τις πορειες του, αφου δειχνει δυο ειδη σπορας.
Η πρωτη συνοδος εγινε στις 30/1 στο ζωδιο του Υδροχοου υπερτονιζοντας τους χορηγους του Ουρανο και Κρονο.
Και η δευτερη συνοδος τους εγινε στο ζωδιο των Ιχθυων στις 15/3 αφου ειχε μπει ηδη στην αναδρομη πορεια του, τονιζοντας τους χορηγους του Δια και Ποσειδωνα.
Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι ο Ερμης στην οπισθοδρομη φαση του αναλογα με το στοιχειο που βρισκεται σε βαζει να διερευνήσεις και την αντιστοιχη ψυχικη σου λειτουργία.
Όταν είναι στο Νερό : η ερωτηση είναι, ποια είναι η ποιότητα της ζωής σου.
Όταν είναι στον Αερα : η ερωτηση είναι, ποια είναι η εννοια και η σημασια των Σχέσεων στη ζωή σου.
Και εφετος εχει βρεθει στις 3 οπισθόδρομες κινησεις του, στο στοιχειο του Νερου.Μιλαμε για την τριτη τωρα.
Και τα 3 ζωδια του Νερου φιλοξενησαν και ο Σκορπιος τωρα θα φιλοξενησει την αναδρομη πορεία του, με κυριαρχη σπορα τη συνοδο του με τον Ηλιο στο ζωδιο της Παρθενου αρχες Σεπτεμβρη που σας ειπα, και η ενδοσκόπηση αυτή
αφορουσε : Οποιεσδηποτε συγκεχυμένες ή διφορούμενες δηλώσεις και καποια γεγονότα τα οποια αντιμετωπιστηκαν σαν θεραπεία και πρέπει να οριστούν και να προσαρμοστούν μεσα στο γενικο προτυπο και πλαισιο που εχετε.Γιατι παντα υπαρχει η αναγκη να παρέχονται σαφείς πληροφορίες, οι οποίες μπορούν να αφομοιωθούν διεξοδικά και ανεξάρτητα από άλλες παρεμβολές
Όλα αυτά μαλλον εχουν ξεκινησει από μια νεα γνωριμια ή ένα νεο κυκλο ανθρωπων να μπηκε στη ζωη σου.
Στο ζωδιο των Ιχθυων που εκανε την πρωτη δικη του αναδρομη πορεια μεσα στο Μαρτη, βρηκε ακομα σε δυο συνοδους τον Αρχοντα των Ωκεανων τον Ποσειδωνα που σε εκανε να αναρωτηθεις, αν ειχαν και εχουν εννοια και σημασια οι σχεσεις σου στη ζωη και εν τελει ποια ποιοτητα ζωης σου προσφερουν αυτές οι Σχεσεις.
Special δυο συνοδοι με τον Ποσειδωνα ηταν ένα extra δωρο από το Συμπαν, προκειμενου ολη η φαντασια σου να λειτουργουσε και να περασουν από το μικροσκοπιο του μυαλου σου ολες οι ρωγμες της πραγματικοτητας της συναισθηματικης σου ζωης.Ή δεν περασε τιποτε και ναρκισσευεσαι στο matrix της ναρκισσιστικης τρυπας σου που λεγεται social media.
Για να στο κανω πιο απλο και μην σε βασανιζω κουλτουριακα, με τον προσωπικο μου ηλεκτρισμο που λεγεται υποβρυχιο περισκοπιο και καταγεται from planet uranus και με αφηνει αυπνο τα βραδυα : η τελευταια αναδρομη πορεια του Ερμη στο στοιχειο του Νερου ακομα θα σου υπενθυμίζει ολο το βασανιστικο ερωτημα της χρονιας που διανυουμε.
Τι ειδους partner θελεις διπλα σου…
Και ακομα να θυμασαι ότι ο Ερμης στην πρωτη μερα της αναδρομης πορειας του, κουβαλαει ολες τις μερες που βρισκεται στον κατω κοσμο, την πιο κλειστη γωνια που εχει στον ουρανιο θολο την οποια την κανεις συναστρια με το προσωπικο σου ωροσκοπιο…
Και στις 31.10 που αρχιζει την αναδρομη πορεια δεν εχει γωνια απλα κλειστη, αλλα είναι κολλημενος με την μυθικη του αδελφη Αφροδιτη στο ζωδιο του Σκορπιου.
Και σκεψου τωρα, λεμε τωρα, να εχει συνοδο με καμια Σεληνη σου εκει, και δεν θα σε βασανιζει τι να τον κανεις αυτόν ή αυτή που εχεις διπλα σου….η αν εχει συναστρια με τον ιδιο τον γενεθλιο Ερμη σου ...δεν θα σε βασανιζει τι τα θελεις τα αδελφια στου στη ζωη σου, αν μαλιστα περιγραφονται με scorpio colours....στη ζωη σου....
Άλλη μια αποδειξη του τι σας περιγραφω παραπανω…
Και επειδη δεν θελω να επεκταθω ότι ολο αυτό θα γινει με scorpio τροπους, και να αναλυω τα σκοταδια του scorpio type, που σημαινει ότι θα «με στησουν στον τοιχο» αυτοι που θιγονται.
Ναι αλλα αυτή τη φορα είναι οι Σκορπιοι που μπορει να με παρεξηγησουν, και η σκορπισια παρανοια δεν παιζεται.
Scorpio ways με απλα λογια σημαινει : Σπερμα, αιμα και σκουπιδι…αυτό είναι το τερραιν του σκορπιου πασαλειμμενο με βουρκο και λασπη….
Και μεσα σ αυτό το περιβαλλον καλεισαι να γειωσεις ότι δεν γειωσες ολη τη χρονια, παρολο που τα γραφω συνεχεια, να γειωσεις την αποφαση σου…
τι τους κανεις τους μαλακες που εχεις διπλα σου, ειτε λεγονται οικογενεια, αδελφια, φιλοι σου και ότι άλλο σε απασχολει σε εμψυχο υλικο…
Ακομα αυτή η Συνοδος Ερμη αναδρομου με Αφροδιτη σημαινει : η τελεια ομορφια και Αρμονια μεσα στο σκουπιδι του Βαλτου φιλτραρισμενο από υπεροχες ψυχιατρικες και ψυχαναλυτικες ικανοτητες…
Αθεραπευτα αισιοδοξος ετσι ? Αφου ετσι είναι όμως ...
Αλλα μην βιαστεις να "γειωσεις" το οτιδηποτε στην αναδρομη πορεια του τωρα, αν θα σου βγαινουν από μεσα σου εμμονικες sensory seduction or saboteur/critic τασεις
Θα γονιμοποιηθει μετα τις 3/12 βγαινοντας από τη σκια του σιγα σιγα.Αν βιαστεις θα λειτουργησεις απλα ανεγκεφαλα…
Ακομα πρεπει να διερευνησεις τι ηρθε με τρομακτικο τροπο αρχες Ιουλη, που ηταν παλι αναδρομος παρεα με τις εκλειψεις στο ζωδιο του Καρκινου, οπου οι ενστικτωδεις ορμες σου εβγαλαν την καταστροφικοτητα του Κρονου και του Πλουτωνα.Ειχαμε και εκλειψεις τοτε. Και γιατι ο Καρκινος είναι ένα ζωδιο που λειτουργει στη βαση πως εχεις μαθει από μικρη να αντιδρας με βαση την ενστικτωδη λειτουργια σου.
Και το πιθανοτερο είναι να ειχες πεσεις θυμα σε ολες αυτές και αυτους που ειχαν διψα για δυναμη και ελεγχο επανω σου, οσο και γενναιοτητα να εδειξες για να τους αποφυγεις.
Τωρα αν εχεις τοσο μυαλο και τους απεφυγες μαλλον τυχαια εγινε, και αυτή η αναδρομη πορεια σε καλει να το συνειδητοποιησεις.
Ακομα τωρα ηρθε η ωρα να δεις τι ψηφισες σε πολιτικο επιπεδο.
Γιατι όταν ψηφιζεις με Ερμη Αναδρομο δυστυχως το πολιτικο σωμα των εκλογεων όπως στις περισσοτερες χωρες είναι μια αμορφη μαζα που πηγαινει όπως παει ο πλανητικος χορος.
Μερικα πραγματα στη ζωη μας είναι επιδέξια και άπιαστα, γιατι έχουνε συγκεκριμένα δώρα που χρειάζονται να αναπτυχθούν και συγκεκριμένες δυσκολίες στο να ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΡΗΝΗ με τον κόσμο, όπως αυτός είναι.
ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ της ενδοσκοπησης μας κατά τις περιοδους αυτους.Και με δεδομενο ότι ο Ερμης είναι αδελφός της Αφροδιτης στη Μυθολογια, και η Αφροδιτη ηταν αναδρομη περυσι στο ζωδιο του Σκορπιου και του Ζυγου, μπορει να σημαινει ακομα με απλα λογια :
Εχει κατι ο αδελφός σου ή αδελφή σου και δεν εχεις τροπο να το συνθεσεις στην υπόλοιπη ζωη σου.
για να μην χρησιμοποιησω άλλη λεξη, γιατι κανενας δεν θυμαται τον Ερμη βιαστη, απ τη Μυθολογια.
Και αν δεν εχεις αδέλφια χρησιμοποιεις τις φιλες σου και τους φιλους σου σαν αδελφια, για να βρεις και να παρεις αυτό το κατι…ή να βιασεις κατι ?
Να κλεισουμε με την υπενθυμιση ότι άλλο, ο εκ των προτερων Σχεδιασμος μας σε κατι (Προμηθέας), και άλλο η εκ των υστερων γνωση (Επιμηθέας).
Σ αυτό δεν μπορει ουτε η Αστρολογια να βοηθήσει.
Γιατι είναι πολύ ευκολο να δικαιολογήσεις και να περιγραψεις με αστρολογικους παραγοντες κατι γιατι εγινε, και άλλο να το προβλέψεις με ακριβεια απ την αρχη τι θα γινει.
Και αν το επιτυχεις πάλι, οι Θεοι θα σε τιμωρησουν με σκληρους τροπους, γιατι και εσυ να γνωριζεις, δεν γνωριζει ποτε με ακριβεια η άλλη πλευρα.
Αν θυμηθούμε ότι «ομορφο είναι ότι ερχεται στην ωρα του», όπως λενε και οι φιλοι μας από τον hxo hi-fi παλιοτερα, στις radio εκπομπές τους, τοτε ευκολα μπορει να μαθετε να περιμενετε, διερευνωντας αν σας θέλει και εσας η άλλη πλευρα στη ζωη σας....Για φανταστειτε ότι ολη η αναδρομη πορεια του ενδοσκοπησης θα είναι ελεγεια στη θεα Αφροδιτη και τις Μαγειες της…Ακομα μια ευκαιρια να σαγηνευσετε ότι σας κουρασε και σας εβγαλε τη ψυχη…
Κατά τη διαρκεια της οπισθοδρόμου φασης του και μολις παρει μπροστα θα δειτε ευκολα με τι τροπους θα γονιμοποιηθει αυτή η σπορα που ξεκινησε από τις τελευταιες του συνοδους με τον Ηλιο.
Πρεπει μεσα στην ενδοσκοπηση που θα κανετε να συμπεριλαβετε τις αυταπατες και τη συγχιση σας.
Αλλιως δεν θα υπαρχει καθαρο μυαλο.
Αλλιως θα σας καθοδηγει ενας Τυφλος Ερμής και όχι ενας Μάγος.
Ευχομαι τα καλυτερα ….και όχι υπερβολικες μαγειες with scorpio way…γιατι αν πιασουν και αργοτερα το μετανοιωσετε την Κολαση δεν την γλυτωνετε….
Και αν παλι σας μπερδεψα με τις αναλυσεις μου τραγουδατε ρυθμικα το υπεροχο ασμα των lcd soundsystem American dream :
Wake up with somebody near you
And at someone else's place
You took acid and looked in the mirror
Watched the beard crawl around on your face
Oh, the revolution was here
That would set you free from those bourgeoisie
In the morning everything's clearer
When the sunlight exposes your age
But that's okay
And that's okay
Grab your clothes and head to the doorway
If you dance out, no one complains
Find the place where you can be boring
Where you won't need to explain
That you're sick in the head and you wish you were dead
Or at least instead of sleeping here you prefer your own bed, come on
You just suck at self-preservation
Versus someone else's pain
So you feel drained
And insane
And insane
He was leather and you were screaming
Swinging chains against the stage
And you couldn't know he was leaving
But now more will go with age, you know
So get up and stop your complaining
You know that you're the only one who's been destroying all the fun
Look what happened when you were dreaming
Then punch yourself in the face
So you kiss and you clutch but you can't fight that feeling
That your one true love is just awaiting your big meeting
So you never even asked for names
You just look right through them as if you already came
It's a drug of the heart and you can't stop the shaking
'Cause the body wants what it's terrible at taking, oh
And you can't remember the meaning
But there's no going back against this california feeling
Dream
Ποιος ξερει ισως η διασθηση του scorpio dance να σας φερει εκει στα ισια σας και δειτε προς τα πού πατε…
Υγ : χωρις αληθινη επικοινωνια με την άλλη πλευρα, δεν γινεται καμια σχεση σε οποιοδηποτε επίπεδο...
δεν υπαρχουν μαγικα θαυματα, ειναι η άλλη πλευρα των "νευρωσεων"...
υγ 1 : η κορη μου σαν γιατρος πιστευει, οτι οι αρρωστειες που παθαινουμε ειναι τα προιοντα της επεξεργασιας του μυαλου μας...
ειναι εκπληξη οτι ο Ερμης-συμβολιζοντας το μυαλο μας-κυβερναει τον οικο της Υγειας στην Αστρολογια....?
yg2 : παντα να ακουτε τα τραγουδια που ανεβαζω, ιδιως αν σας αρεσει το αρθρο, γιατι γραφω τα αρθρα μου ακουγοντας με ακουστικα τα τραγουδια που σας ανεβαζω.Ετσι θα "πιανετε" ολο τον ενεργειακο ρυθμο και ισως αυτο να ειναι πιο σημαντικο...
καλημερα ολη μερα και καλη συνεχεια στην εβδομαδα σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου